|
![]() |
#3211 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Nece nitko pucati ![]() Samo stvar je u tome sto su svi mobiteli dobri sa slikanjem predmeta iz neposredne blizine, a ta kvaliteta se smanjuje slikanjem svega ostaloga hehe ![]()
![]() |
#3212 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Sutra idem do prirode pa ću ga isprobat na daljinu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3213 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3214 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Sony je daloko bolji fotoaparat od nekih poznatijih maraka,,,al mi je bilo smjesno kupih novi H2 a slike iz 2009, inace slika je OK,,,,Imao sam H10 sad mi je zao sto sam ga prodao,,stvarno je bolji od ovog Nikona l820,,,,E sad kakvi su ovi HX 100 200 300 serije to bi me zanimalo..Ako su uradili zaheb kao ovi ostali ,,, Zadnje izmijenjeno od: Jole911. 23.07.2013. u 01:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3215 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#3219 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#3220 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3224 |
Je suis Schumi
|
Odlicna. ![]() Kakva je taj D600? Bas me zanima kakav mu je dinamicki raspon kad skidas plavu uru. Stavi jos koju ako imas, ne moraju biti savrsene. ![]()
![]() |
#3226 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#3227 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
http://www.pohrani.com/f/k/ZR/1FmlBp...on-430ex-3.jpg http://www.pohrani.com/f/z/Pb/37Tn8j...on-430ex-2.jpg Dakle dogodilo se sranje, u svatovima sliko dosla klopa sjeli klopat, vratim se do torbe s fotoaparatom kad imam i sta vidit neko nasjeo na 60D s blicem i pukle su kopce, znaci blic je ispravan prima struju i sve, ali netko mi je sjebo unutarnju plastiku. E sad googlam service manual ali mi nije jasno da nema usranog kompletnog "housing-a" za Canon 430EX (nije II) iako mozda bi i on bio kompaktibilan...evo molim za savjet link ili bilo koju informaciju, jer taj blic jos uvijek uredno odradjuje posao. BTW krajnje rijesenje je ici probat ljepit ovu malu puknutu plastiku tako da to za sada ispada van svih razmisljanja, vidio sam da ima i LCD za kupit ukoliko ga netko razbije, pa mi to daje neku nadu da cu moc zamjenit kuciste posto se i do displaya "dosta" stvari mora raskopat. Eto decki cigle u torbu pa nek skacu :P ebem ti manijake ![]()
![]() |
#3228 |
Je suis Schumi
|
@Mar, da, s obzirom da su izbacili 4 FF u godinu dana, moguce da je sve jedno te isto. Malo izbaciti AA filter, smanjiti MP, povecati FPS, ograniciti shutter, manje/vise AF tocaka... ![]() Pistolj za vrucu plastiku? PS, da nije tko od zderonja bio u svatovima? ![]()
![]() |
#3229 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3230 |
Je suis Schumi
|
Otvori blendu, digni ISO i opali dugu ekspoziciju. E sad, koliko, ovisi... Samo pazi, ako odes preko pola minute, mozda vec ostane trag zvijezda, ako ga ne zelis.
![]() |
#3231 |
The mighty pirate
|
Vidiš da mu je ISO na 3200, pola stvari na fotki je šum ![]() Igrao sam se i ja malo. Fisheye sam samo ponio, a dalje od ovog mi se po mraku i stijenama s hrpom opreme i nije išlo da ne bi u moru završio ![]() ![]() (ako nekog zbunjuje exif i podaci o blendi... radi se o Samyangu 8mm s blendom 3.5) Stativ, bulb mode i žičani daljinski su ti must have. Dalje eksperimentiraš. Nekih 30-ak sekundi mi je ispalo optimalno. Ovdje je 37s.
![]() |
#3234 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#3236 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3237 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
File change date and time: 2013-08-03T21:04:05+02:00 Image input equipment manufacturer: NIKON CORPORATION Image input equipment model: NIKON D600 Software used: Adobe Photoshop Lightroom 5.0 (Windows) Exposure time: 8 F number: 2,8 Exposure program: 1 ISO speed rating: 3200 Shutter speed: -3 Aperture: 2,97085 Exposure bias: 0 Maximum lens aperture: 1 Metering mode: 5 Light source: 14 Flash: 16 Lens focal length: 35 Focal plane X resolution: 167,501 Focal plane Y resolution: 167,501 Focal plane resolution unit: 4 Sensing method: 2 Exposure mode: 1 White balance: 1 Digital zoom ratio: 1 Focal length in 35 mm film: 35 Scene capture type: 0 Gain control: 2 Contrast: 0 Saturation: 0 Sharpness: 0 Subject distance range: 0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3239 |
Premium
|
Misliš na milky way, da može s bilo čime. Staviš na 18mm, eksp 20-30s, f3.5 ili manje, iso800+ i ono puno teže dobro fokusirati. Dužina ekspozicije ovisi o fokalnoj duljini. Negdje sam čitao da se računa tako da se 600 djeli s fokalnom duljinom, što ispane za 18mm 33 sekunde, a tu se več primjeti rotacija. Moja neka računica 450/fokalna duljina. Moj prvi pokušaji s 400d i kit objektivom ![]() ![]() Neke bitne stvari kojih se ja nisam pridržavao kod ove dvije slike: Ostavit fotić vani da se ohladi. Spremat u raw formatu Pričekat da se rasvjeta ugasi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 05.08.2013. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3240 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
sto uopce znaci bulb mode? drugo, zicani daljinski kompenziram sto stavim timer tako da nariktam fotic, okinem, i onda on sam krene slikati.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|