|
![]() |
#3211 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Nevjerovatno, kažu mi da su ispravljene greške prije više od tjedan dana, međutim nit su poslani pravi računi da to zatvorim nit kad ih nazovem oni nemaju pojma o tome.. Sad su me počeli lagano ignorirat kad pošaljem mail a preko telefona maltene istu priču pričam već 50 puta... Jel izglasan onaj zakon da se ja mogu raskinut ugovor jer ovo više nema smisla? Baš me razočarala optima.. Njihov korisnik sam već 4-5god i nikad nisam imao problema ali očito je da se nešto promjenilo kod njih i da im sistem neradi kak spada jer nisam jedini koji ima ovakvih problema.. Samo želim platit uslugu koju sam uzeo i da ona radi kak spada,jel tražim previše?
![]() |
#3212 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ...naime, i nakon njihovog pristanka da mi pošalju ruter koji sam htio, došao sam u poštu, podignuo ruter i dočekalo me ono ogromno smeće, grdosija od IskraTela 568+ Sinope - zvao sam službu za korisnike, praveći budalu od mene - šest, ŠEST puta sam se nanovo predstavljao i govorio u čemu je problem, da bi mi zadnji rekao da pišem pismenu reklamaciju šta ću i za koji dan napraviti. ruter im je u original pakovanju, netaknut i zajedno sa pismom žalbe/reklamacije ide ponovo ka zagrebu i sve na njihov trošak... lijepo sam rekao operateru u SZK da ja KUPUJEM robu od njih i da ovo nije nikakva nagradna igra - ako platim 1111, 111, 11 ili 1 kn - ja sam je platio i ja oću ono šta mi i mogu ponuditi - a ne da dobijem ruter kojeg se žele riješiti sa lagera... napisati ću im opširno pismo - kako sam im i rekao, ja kupim jabuke, vi mi pošaljete kruške, šta bi ja sada trebao? prešutiti i koristiti još veće smeće od onih edimaxovih kojeg sam dobio prije 5 ili koliko već godina? nije to nikakav poklon niti nagradna igra - ja plaćam i oću robu, isto tako - uopće, niti malo me ne interesira dali oni daju popust na tu robu od 2,5,100 ili 1000 posto. krajnji bezobrazluk.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3213 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
I sad umjesto da imas internet bus bil jos 2 tjedna bez neta. A opet je pitanje hoće li biti tog famoznog tp-linka ili nebu. Dobil si onog ćega ima, tj. ono kaj se u to vrijeme salje, nije ovo plac nazalost. Imaju decki i prevec posla da bi razmisljali kome bi jos koji modem trebali poslat To kaj ti je neko to obeco, ko da nije...na samoinstalaciju su se sad jedno vrijeme slale Iskre koja je btw jako dobar uređaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3215 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3216 |
Premium
|
ma kakvi... IskraTelove su samo dvije naljepnice na uredaju i to je sve, ja mislim ![]()
![]() |
#3217 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Dragi kolega imam informaciju da u optimi uopce nemaju terminalne opreme! Tako da sto nabave to salju. I da im vratis sumnjam da ces dobit ono sto hoces. boli njih k.urac. Moj savjet ti je da si nabavis ruter preko njuskala ili negdje ima ljudi koji prodaju te rutere i kojima to vise ne treba. Zamisli samo koliko korisnika ceka vec po nekoliko tjedana svoj ruter. Zadnje izmijenjeno od: jurbAs. 30.03.2012. u 18:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3218 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3220 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Budi uvjeren i ustrajan u svom naumu i misljenju da je Iskra smeće. Ni neznas kaj si dobio, a vec je smeće. Kad drugo ne dela kak spada onda stavljamo iskru i vidi cuda, proradi. Jedini nedostatak u odnosu na tog tp-linka joj je nedostatak n wirelessa, nis drugo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3222 |
Premium
|
onda mi ti, molim te lijepo, koji radiš i barataš tom opremom reci točno kaj sam ja dobio, i'm all ears... (kako je i jurbAs rekao - htio sam .n + antene koje se mogu odvidati da nakaćim svoje 20dbi + FOOL ME šta sam zaboravio u mailu reći Optimi - da ako može ruter nije preružan estetski i star 10-ak godina)
![]() |
#3224 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Ta Iskra je super router, sama cinjenica da ima dodatne stvari kao što su VOIP govori da je hardverski jaci model od ostalih bez, pa je tako i skuplja. Tcomovi siemensi i ostalo je sigurno starije od ovog (10 godina? malo pretjerujes), a pitaj boga kad ce doc neki N model kod njih s obzirom da se na nase trziste ciste skladista. Poanta je u tome sta je ADSL2+ sam po sebi star i dosao je do vrhunca odavno, jedine novosti na tim routerima su wireless standardi, tako da ti modeli obavljaju svoj zadatak. (inace ovi modeli Iskre se koriste i za VDSL u sloveniji) Ako si zelis radit doma wifi igraonicu, kupi si AP pa si poslozi doma 10 komada po kuci, zahtjevat od operatora da ti posalju N router je debilno jer je standard tek zazivio u punoj snazi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3225 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ma i taj TPLink nije neki vrhunski modem, treba probati tražiti da pošalju Cisco 2811 sa ADSL karticom, a nedostatak wirelessa bih mogao preživjeti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3226 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja sam imao jedno dosta lose iskustvo s njima. Prijatelju je dosao samoinstalacijski paket a kako se on ne kuzi u te stvari pitao me da li mu mogu doci to spojiti. Odem i najprije vidim da nema splitera,kazem ok mozda je sad mu telefon na VOIP-u. Zovem SZK i zena mi kaze da moram platit 51kn mjesecno za splitter??? Kazem ja kako ako pise da mora doci unutar paketa,uglavnom tu je rasprava zavrsila jer ocigledno nije ni shvatila sto sam je pitao. Imao sam jedan spliter viska pa sam spojio preko njega ali opet nista,nema interneta. Zovem opet SZK i oni kazu da posto sam dobio onaj Iskratel ruter da moram cekati cca 1:30h da ruter pokupi postavke???? Cekali smo i vise od dva sata i opet nista,ali bitno da je njihov tehnicar zvao i rekao da provjerimo da li je sve spojeno kako treba, sto naravno i je spojeno kako treba. Sinoc opet smo probali ali opet nista,jutros sam zvao prijatelja koji radi u Optimi da vidi o cemu se radi i naravno dali su krivi ruter je taj ocigledno ne radi na toj centrali kako treba. Sutra ga nosim zamjeniti. Pitam se koliko bi se to oteglo da igrom slucaja nemam vezu u optimi. A i taj iskratel mi djeluje kao djecja igracka,da ga malo jace stisnes raspao bi se ![]()
![]() |
#3227 | |
Premium
|
Citiraj:
još jedan kiks i ozbiljan sam u namjeri prijavljivanja slučaja državnom inspektoratu - pa makar ne rezultiralo nikakvih posebnim (a i povoljno/pozitivnim) ishodom.
![]() |
![]() |
#3228 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Gledan koji ruter, ono Iskra, već sam znao da će bit problema. Ne moraš biti stručnjak da vidiš kakvo je to smeće... Sve je bilo jasno kad utipkaš 192.168.1.1 i vidiš sučelje... Naravno da nisam ga mogao upogoniti, samo se blesirao i smrzavao. Zovi službu... ![]() Sljedeći dan došao tehničar s TP Linkom i sad je sve u redu kako treba biti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3229 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Osobno sam si uvijek pupovao sam ruter koji mi odgovara stoga savjetujem da si sami uzmete ako vam ruter od operatera po kvaliteti ili raspoloživim uslugama koje podržava ne odgovara. To je normalno i razumno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3230 |
Premium
|
![]() |
#3232 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Bitno je jedino da je spliter ANNEX A (Optima, H1,...). T-Com koristi ANNEX B. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3233 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
jedno upozorenje za sve koji prelaze sa tcoma na optimu, tcom vas promptno iskljuci iz mreze ali vam ostavi aktivno "korisnicko ime" , tj sljedeci mjesec (ili vise njih ako ne reagirate) nastavljate primati puni internet racun od tcoma (pod izlikom da vam na taj nacin ostavljaju email adresu na koristenje), muka isusova je deaktivirati to korisnicko ime, najbolje je otici pod hitno u tcom centar i natjerati ih da vam iskljuce tu "opciju", telefonom neide, tj tamo vam kazu da je sve "rjeseno" ali u praksi i dalje nastavljate primati ***** tcom racune |
![]() |
![]() |
![]() |
#3234 |
Premium
|
Ja imam drugi problem mene su iskljucili (u CRM.u) a prebacili me nisu i sad nemoram nikom nista placat. Zovem tcomovu SZK kazu pa ti si prebacen i iskljucen ja im krenem svaki puta objasnjavati da nisam prebacen niti iskljucen. I tako vec dobrih 20dana se natezem sa njima. Sad me vec lagano prpa da bi mi zapravo mogli deaktivirat usluge. Trebam preci na iskon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3235 | |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
ili jednostavno taj user prebaciti na start paket, gdje je i dalje mail adresa aktivna, a ako nema spajanja, nema ni racuna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3237 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Također razlika između ANNEX-A (ADSL preko POTS) i ANNEX-B (ADSL preko ISDN) je dosta relativan pojam i ponekad se svodi na promjenu kvačice u postavkama uređaja (npr. gotovo 10 godina stari Siemens C-010-I) ili instaliranje drugog firmware-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3238 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Razlika između Anexa A i B je u frekvencijama koje se koriste za upload. Korištenjem krivog splitera može se smanjiti brzina uploada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3239 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
volio bih ako mi netko može dati odg na ovo pitanje. ne razumijem se puno u rutere,ali nisam dakako ni 'noob' za te stvari, međutim prije nego išta napravim htio bih se konzultirati sa vama. naime, koristim laptop i komp spojen na net putem rutera, zanima me da li mogu svoj laptop staviti na neku vrstu white liste da mi ne traži lozinku za spajanje svaki puta kada se želim spojiti na svoju mrežu? znam i gdje se to nalazi u ruteru,ali ne znam da li je to funkcionalno ako stavim lozinku. da li će moj laptop (putem unošenja mac adrese u ruter) prepoznati kao 'dozvoljen' uređaj? hvala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3240 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
|
Oglas
|
|