|
![]() |
#3211 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
#3212 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
bilo kako bilo iPhone kad ti dosadi, ma kakav god bio, lakše ćeš prodat ego bilo koji drugi mobitel današnjice, jer su svi klinci i curice lude za njim iP4 još za 1800 ode bez problema... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3213 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Da, izuzev crackanih appsova ( btw od 50-ak appsova na ajfonima imao sam samo 1 crackanu, navigaciju. ako oš prodam ti acc ![]() osim što iOS ne može imati sve što android zbog same činjenice da android ima jedno 5-6 puta više koda ( or whatever ) , da bi uopće mogao iOS dovesti u stanje da IŠTA možeš s njim, moraš ga JB odnosno ugroziti jamstvo, što na androidu ne moraš. da se razumijemo, ja sam promijenio ajfona jer puno pričam, i jednostavno si ne mogu dozvoliti više da u 2 sata gledam gdje ima utičnica, tako da mi je to diglo tlak pa sam počeo gledati alternative ... to je glavni razlog, a sad nakon par dana na androidu moram reći da je par svjetlosnih godina naprijed .. prije mi je bilo smješno uspoređivati i5 i s4 , zbog same veličine tih uređaja ... sad kad stavim i5 i s4 mini, istih su dimenzija skoro , a samsung ga ubija na svim poljima , od veličine ekrana, baterije, memorije, rama, i nakraju OS-a ... |
|
![]() |
![]() |
#3214 |
Premium
|
Po pitanju baterija ga ne ubija. Cak ni S4 vs iP5. Pricam iz iskustva. I sta vrijedi jednom S4 sto po pitanju rama ubija iPhone kad iPhone puno bolje koristi taj ram? Nikad nisam morao cistiti cache, brisati aplikacije iz aktivne ram memorije, itd. Sve ima svoje prednosti i mane. Po pitanju surfanja (unatoc manjem ekranu), koristenja apsolutno svih aplikacija (ukljucujuci i googleove) i same fluidnosti - iphone easy winner. Po pitanju funkcionalnosti, customizacije, itd - S4 i bilo koji drugi android - easy winner. Dakle sve je tu subjektivno, pitanje je sta ti vise treba, sta ti vise odgovara. No glavno je da izbora imamo ![]() |
![]() |
![]() |
#3215 |
Premium
|
ne mislim na s4 nego S4 MINI , prava konkurencija ajfonu, budući da su skoro istih dimenzija . http://phonerocket.com/smartphones/S...Apple-iPhone-5 |
![]() |
![]() |
#3216 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja san u početku instalira teme i ikone na PC, prošlo me. Isto tako san to želio na iPhonu, nisan moga, dobio Android, prošlo me. Ono šta san cijenio kod Androida je da san se moga spojit na SMB, da san moga otvorit masu različitih formata. Nije me toliko briga root i pizdarije, jer generalno neki rom brzo radi ali baterija još gora, tako da se većinom ostaje na stock stvarima. Druga stvar koja mi se sviđa kod Androida je ekran tj. sama veličina istog jer san počeo od S2 paralelno koristit telefone (zanmarit ću one isprdke jeftine <2000 kn). I to je od prilike to. Za custom teme me zaboli šiška (iman i sad kod sebe drodi, ali sve stock, koristi mi za fiskalizacije), Ringtone je savršeno syncan na oba tako da to nije problem, pisme san nakrca na iPhone (čak neman onaj iritantni media rescan ka na androidu), kontakti su u oblaku skupa sa svim podacima, tako da je zamjena telefona samo 3 minute posla. Jedna stvar koja me posebno iritira na Androidima (ima san kratak osvrt na Android mobiteli threadu, pa san dobio ![]() ![]() ![]() Cilo virime dok san bio na iOS žudio san za widgetima, kad san sve isproba opet san android nakrca s ikonama, jer widgete baš i ne koristin a nisu ni neki najkorisniji (tipa FB post otvara aplilakciju umisto da iz widgeta napiše post, kao Apple), tako da san na kraju odusta od toga. Smetala me i sinkornizacja iPhona (i danas je) ali san naša Media Monkey i pisme su sada stvar prošlosti, spoji, syncaj i sve je tu. Video više ni ne trudin gledat na telefonu (ka prije) jer neman ni vrimena ni volje. I to je od prilke to, od jebene customizacije san spa na custom ringtone (njih par kojii su u oblaku), i wallpaper BMW E46 koji nisan ima pola godine prominio. ![]() Mail attachmente koje san napominja par puta i solio pamet, više ni sam ne koristin. I masa uber cool feature na Androidu. Jedna stvar koju malo spominju je vrijednost Apple uređaja. Svoj prvi iPhone 4 (prije nisan volio plastičnu non retina gubu, niti ih danas volin, i sve ispod 300PPI mi nije drago) san platio nešto sitno cca 2500 kn, a za tjedan dana proda za 3000 kn. Nakon toga san uzeo 4S, kupljen 2 komada 3000 kn (Zg, momak s bilim Lancerom ![]() ![]() ![]() ![]() Šta se tiče JB nikad ga nisan volio niti ga volin, 2 razloga ne volin te tweakove, uspori mob. A kao serviser neke mi je stvari teze obavit ako je JB tu. Tako da me iskreno zaboli oce izac ili nece, jer mi stvarno ne triba. Appove koje koristin ili su free ili (još nisan kupio) ad based, tako da neman potribu za Navigonom od 100€ kad i mape ok rade (spasile mi guzicu po Zagrebu u 8 mj). Na kraju bi samo sve to sumira, sve prednosti kod Androida koje su mi bile wow su mi se zgadile nakon servisa (kasapljenje) i tog fenomenalnog laga, nasprama iOSa (i WP8) koji su zatvoreni ali rade ka podmazani, plus veliki JABUCI šta su mi dali 2 nova telefona kad mi je bilo koja pizdarija bila, e to moraju tek ovi ponudit (ako ikad ponude). WOW efekt i da svi pripoznaju iPhone (bili neću ni spominjat) to ne govorin. Toliko od mene. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3217 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imao sam iP4. Fludinost mu je stvarno bila na vrhunskoj razni, kvaliteta izrade i materijala također i odlično je držao cijenu (prodao 2,5g. star, ali očuvan bez ijedne ogrebotine za 1.800kn). Na to nemam primjedbe. Ono što mi je smetalo je mali ekran i što ti za svaki qrac treba iTunes. Na droidu mjuzu i video nabacam naobičnijom c/p operacijom, a ovdje se treba iskilaviti za to. A staviti vlastiti rington je bila priča za sebe. Katastrofa. Android nažalost zbog svoje popularnosti i velikog broja modela ima manu da im cijena drastično pada. Mene S3 došao više kod VIP-a s dobrom tarifom nego da sam ga kupio na oglasniku. Pušiona kako god okreneš. A iP5 još u celefonu sam prodao u roku 'keks' za bijesne pare. Drugi put kad budem produžavao pretplatu, uzet ću sve iP, prodat ih i za razliku kupiti neke polovne droide ili zadržati postojeći S3 dok se ne raspadne.
#3218 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
#3219 |
Premium
|
potpisujem više manje sve što se tiče ajfona, ali nakon pokvarenog proximity senzora i home botuna , pokvaren mi je doživljaj kvalitete totalno ... nakraju isto smeće kao i ostali telefoni da ne spominjem peticu kojoj je boja počela otpadat prvog dana kad je došao telefon ... osjetljiv u pm ... za android ćemo vidjeti šta će biti, lag, zajebancije itd... da ne misliš da branim s4 mini prije reda, došao je sa pokvarenim 3g-om, evo treba doći novi telefon u ponedjeljak jer je ovo neka nepopravljiva greška, dakle isto nije savršen |
![]() |
![]() |
#3220 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Na koju foru oni misle da se logiraš? Npr. memoriraš palac. I onda ga ozlijediš. Kako se logirati da bi stavio drugi prst kao defaultni? EDIT: otkrivena još jedna rupa u tom sistemu ![]() http://webcafe.net.hr/svastara/foto-...-novog-iphonea
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 13.09.2013. u 10:49. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3221 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() Passcode je uvijet da uneses otisak.. |
|
![]() |
![]() |
#3222 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3225 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
odakle vama da se moze memorirati samo jedan prst? na laptopu kojeg sam imal je bilo obavezno staviti prste jedne (ili možda čak obje) ruke ako uopće misliš koristiti taj način autentifikacije. znam da to sad nije neka usporedba, ali zašto bi nakon 5 godina tražili samo jedan otisak? zna se da ti nebude prepoznalo ako se malčice ozlijediš ![]() |
![]() |
![]() |
#3231 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
#3232 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Imao sam onaj trial run sa HTC One na 3 tjedna i svjedno sam se vratio na iPhone. 3 tjedna mi je bilo dovoljno da skužim da ako hoću Android po svojoj želji treba puno hakeraja i opet pola toga ne radi na njemu. Da sad ne nabrajam... Veličina iPhonea mi je samo plus, išo bi do max maxova 4.5" ako je ekran od ruba do ruba. I baterija mi puno duže traje.. Mobitel je hladniji u radu i ne znoje mi se dlanovi kao kod HTC One koji se je grijao nenormalno. Za sve ostalo totalno potpisujem Baju u njegovim postovima. Većina onog što se u korištenju Androida navodi kao plus uopće nisam koristio ili mi je dosadilo, a ponuda i pogotovo kvaliteta appova je ipak daleko bolja na iOS-u. I odlično mi je to držanje cijene. Mogu birat dal želim mijenjat jednom godišnje kako se izdaje najnoviji iPhone uz ulaganje od soma kuna ili jedamput u dvije godine za dva soma kuna. Očito je odgovor ovo prvo. Na kraju i da ga imam tri godine opet bi trebao dat minimum 3 soma kuna za najnoviji. Naravno, to podrazumijeva da kupujem najnoviju generaciju. Ako se kupuje prijašnja prođe se nešto bolje. Naravno, tu nisam računao početno ulaganje. Jedan zanimljivi info! Od prvog iPhonea 2G do zadnjeg 5S, Apple (i ARM naravno) je napravio 40x brži procesor, a kapacitet baterije je povećao za samo 12%. |
![]() |
![]() |
#3233 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Činjenica je činjenica. Smartphone odavno nije telefon. Telefonski dio gubi na značaju polako. Apple će prije ili kasnije ići na 4.5"+. To je neizbježno... |
|
![]() |
![]() |
#3234 |
Premium
|
Vjerojatno ce ici. Kad tad. No mislim da ce zadrzati i barem jedan manji model. Ja prvi ne mogu koristiti vise od 4,5. Nikako. A probao sam sve i svasta, pa cak i Note II. Sve iznad 4,5 moze odlicno posluziti, ali samo kao sekundarni uredjaj. Barem u mom slucaju. I nema mi smisla vece od toga, jer uz mene je stalno 'skolski' torbak sa laptopom i iPad miniem. Kad mi treba veci ekran mini je tu. A mob te velicine nece nikad izbacit. Barem se nadam ![]() Mene je Apple sa iP5 na veliko razocarao jer su presli na 16:9 format. Prijasnjih 3:2 je bilo idealno za povecati na 4,0 ili pak 4,3. No jbg, taj format nije idealan za gledanje filmova ![]() |
![]() |
![]() |
#3238 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
U iCloud se spreme kontakti... I bookmarks i sve ostalo. Imao sam HTC One i jednostavno mi nema smisla njegova velicina kraj iPhonea... Web izgleda vece, a aplikacije su slicne, samo kaj su rastegnutije... Ako ce ici na veci ekran onda ce sigurno zadrzat i ovaj manji. |
![]() |
![]() |
#3239 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imaš iCloud backup na kojem ti je cijeli imenik...pod pretpostavkom da imaš iCloud uključen. Eto, IcyTexx me prestigao. U svakom slučaju, preporučljivo je napraviti backup prije cijelog postupka.
#3240 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja bi recimo uz imenik htio i slike, imam ih par tisuca i htio bi ih povuc nakon restora, a opet citam da treba set as new iphone za najucinkovitiji update..e sad, kako slike vratit ili da se pozdravim s tom idejom ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|