Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.09.2025., 22:25   #32191
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je online   Reply With Quote
Staro 13.09.2025., 23:51   #32192
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Koliko film ima izdanja (theater, VHS, DVD, BR, streaming itd) toliko verzija filma postoji. Ne samo color grading vec sadrzaj filma i koje su scene izrezane. Mislim da je najgori primjer toga Blade Runner. Najpopularnija verzija koja je po streaming servisima, final cut (koja je mislim BR verzija), nema unicorn dream scenu. Origami nema nikakvo znacenje niti postoji hint da je Deckard android. To je iživljavanje umjetnicke duše koja piša po fanovima.
Oglas

Oglas
Staro Danas, 01:44   #32193
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Neke filmove koje sam prije 30g gledao snimljene na kazeti, ala Lethal Weapon 1, kolorit i slika u odnosu na moderno hd izdanje je doslovno doživljaj ko dva različita filma. S tim da nije sve loše, to kazeta izdanje s tim svime baš daje neki gritty dojam i prljavu percepciju cijele radnje i svega.

Kod tih recut verzija pak ima svega i teško je nać savršenu, npr. prije koji tjedan gledao Mallrats, sam po sebi ne pre legendaran film, al ima i D.Cut verzija u kojoj je nadodano pola sata nepotrebnih bedastoća koji još više snizuju film, tak da generalni konsenzus je bježi od te verzije.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 08:37   #32194
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Koliko film ima izdanja (theater, VHS, DVD, BR, streaming itd) toliko verzija filma postoji. Ne samo color grading vec sadrzaj filma i koje su scene izrezane. Mislim da je najgori primjer toga Blade Runner. Najpopularnija verzija koja je po streaming servisima, final cut (koja je mislim BR verzija), nema unicorn dream scenu. Origami nema nikakvo znacenje niti postoji hint da je Deckard android. To je iživljavanje umjetnicke duše koja piša po fanovima.
vidiš stvarno, to nisam ni primjetio kad sam gledao nedavno final cut, niti sam ikad mislio da je Deckard android a gledao sam film dosta puta. To mu stvarno daje još veću dubinu
Staro Danas, 09:05   #32195
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
To su kino verzija i redateljska verzija. Kino verzija je imama naraciju te drugačiji kraj, redateljeva verzija je potpuno drugačija jer se nisu mogli složiti u ono vrijeme što će gledatelj razumjeti i rađe prehvatiti.
Kino film je propao na blagajnama, ali ta ista kino verzija je otišla u legendu na VHS-u. Redateljska verzija je ono što mu nisu dozvolili producenti i po meni je gora od kino verzije jer ta verzija mi je bila prvo gledanje i draža mi je.
A to da li je Decard android ili nije, je i danas rasprava jer imaš argumente za jednu i drugu stranu.
Npr. u original noveli je bio čovjek. U Ridley verziji je definitivno replikant.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:12   #32196
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
In the original novel, Do Androids Dream of Electric Sheep?, Deckard is explicitly a human bounty hunter.
a sad sto je pjesnik(redatelj) jos htio rec....
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro Danas, 09:28   #32197
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
To jeste. Ali u originalu, koja god to verzija bila, Gaff je ostavio unicorn origami kao hint da je Dackard replikant.
Staro Danas, 14:06   #32198
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
To jeste. Ali u originalu, koja god to verzija bila, Gaff je ostavio unicorn origami kao hint da je Dackard replikant.

Nemojte miješati novelu s Blade runner filmom jer je film nastao na ideji koju je dala novela. Nekih bitnijih poveznica gotovo da i nema osim pokoje najvažnije a to je tematika androida/replikanata ovisno kako se zovu u noveli i filmu, futuristički svijet, a sama radnja je drastično drugačija u filmu, drugi je grad, Deckard je u noveli oženjen (sretno/nesretno ovisno kako radnja napreduje), ima "odnose" s androidkinjom....

Tko nije pročitao novelu, preporučujem. Jako je kratka i zabavno je štivo za jedan vikend.

Što se tiče pitanja da li je Deckard replikant, Ridely Scott je to potvrdio odmah na početku ovog intervjua

https://www.youtube.com/watch?v=jMG3fOsIBgA
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno