|
![]() |
#32192 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Koliko film ima izdanja (theater, VHS, DVD, BR, streaming itd) toliko verzija filma postoji. Ne samo color grading vec sadrzaj filma i koje su scene izrezane. Mislim da je najgori primjer toga Blade Runner. Najpopularnija verzija koja je po streaming servisima, final cut (koja je mislim BR verzija), nema unicorn dream scenu. Origami nema nikakvo znacenje niti postoji hint da je Deckard android. To je iživljavanje umjetnicke duše koja piša po fanovima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#32193 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Neke filmove koje sam prije 30g gledao snimljene na kazeti, ala Lethal Weapon 1, kolorit i slika u odnosu na moderno hd izdanje je doslovno doživljaj ko dva različita filma. S tim da nije sve loše, to kazeta izdanje s tim svime baš daje neki gritty dojam i prljavu percepciju cijele radnje i svega. Kod tih recut verzija pak ima svega i teško je nać savršenu, npr. prije koji tjedan gledao Mallrats, sam po sebi ne pre legendaran film, al ima i D.Cut verzija u kojoj je nadodano pola sata nepotrebnih bedastoća koji još više snizuju film, tak da generalni konsenzus je bježi od te verzije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32194 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32195 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Kino film je propao na blagajnama, ali ta ista kino verzija je otišla u legendu na VHS-u. Redateljska verzija je ono što mu nisu dozvolili producenti i po meni je gora od kino verzije jer ta verzija mi je bila prvo gledanje i draža mi je. A to da li je Decard android ili nije, je i danas rasprava jer imaš argumente za jednu i drugu stranu. Npr. u original noveli je bio čovjek. U Ridley verziji je definitivno replikant. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32198 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Nemojte miješati novelu s Blade runner filmom jer je film nastao na ideji koju je dala novela. Nekih bitnijih poveznica gotovo da i nema osim pokoje najvažnije a to je tematika androida/replikanata ovisno kako se zovu u noveli i filmu, futuristički svijet, a sama radnja je drastično drugačija u filmu, drugi je grad, Deckard je u noveli oženjen (sretno/nesretno ovisno kako radnja napreduje), ima "odnose" s androidkinjom.... Tko nije pročitao novelu, preporučujem. Jako je kratka i zabavno je štivo za jedan vikend. Što se tiče pitanja da li je Deckard replikant, Ridely Scott je to potvrdio odmah na početku ovog intervjua ![]() https://www.youtube.com/watch?v=jMG3fOsIBgA
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|