|
![]() |
#3091 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Prvenstveno ih je sjebala nezainteresiranost za razvoj Windows Phone aplikacija, koliko god se Microsoft trudil privući sve veće ribe na svoju platformu, to jednostavno nije bilo ni blizu iOS i Android mašinerijama. Kak god bilo, ja još uvijek koristim Lumiu 535. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3092 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja sam gledao da ponovo uzmem Lumiu 950 (zadnja je odapela nakon 3 godine koristenja, pokisao do kostiju, nasukala se vode I nikad se vise nije upalila ![]() Samo da su dodali da edge moze PWA-ove instaliravati sa podrskom za push notifikacije, uzeo bi ga bez razmisljanja. Ostalo sto mi treba je Outlook (ovo mi uzasno fali, mogucnost da pinnam dva mail-a na start screen i na live tile-u vidim sta me na kojem ceka), Whatsapp i dobra kamera. 2/3 ima, jer cini se da bi Whatsapp mogao prdnuti uskoro (najavili su da vise nece biti dosupan na WP) pa mi je malo meh... a stvarno mi fali WP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3093 | ||
cyborg
Datum registracije: Dec 2016
|
Razmišljam svoju Lumiu 640xl vratiti u uporabu, mogla bi poslužiti kao dash cam, ovako samo bezveze skuplja prašinu u ladici. Moram samo stalak neki ubost, vjerujem da će biti bolje rješenje od kojekakvih kupovnih jeftilena. I btw. kad smo kod nostalgije ne nedostaju mi pločice, ali zato dark mode i Glance screen nedostaju. Baš nedostaju. Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: cro_ryder. 06.06.2019. u 09:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3094 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Kao što sam već i ranije spomenuo, da Microsoft nije svakom novom verzijom/nadogradnjom OS-a srezao broj podržanih uređaja, imao bi sigurno i veću bazu korisnika i programeri bi sigurno razvijali aplikacije za WP/WM. Ovako su i odlični i jaki uređaji postajali zastarjeli svega par mjeseci nakon izlaska na tržište a Microsoft zbog toga nije ni trepnuo, makar je korisnik s takvim uređajem itekako bio nezadovoljan. Kada je takvih korisnika bilo sve više, baza se počela smanjivati i broj korisnika je drastično pao, čak ispod kritične mase koja bi bila dovoljna za zainteresiranost bilo kojeg programera aplikacija. Time si je Microsoft sam pucao u stopalo jer su imali OS koji je bio odličan i bilo je potencijala da zauzme velik udio tržišta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3095 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Jep, sjetimo se migration path-a sa WP7 na WP8... kupi novi uredjaj ![]() Onda migration path sa WP8 na W10M... kupi novi uredjaj ![]() Stvarno su bili panjevi sto se toga tice, WP7 na WP8 sam jos nekako progutao, onda sam se duuuugo zadrzao na WP8 jer mi ih je vise bio pun k... a HTC 8X mi je stvarno bio savrsen mobitel da bi ga mjenjao. Dan danas mi fali to gumirano kuciste. Cijelo to vrijeme sam freelance-ao WP app development, pa sam imao dobar razlog uzeti W10M uredjaj, ali sam dobar komad vremena sacekao, da opet ne useru sve. Na kraju uzmem Lumiu 950, a platforma lagano u grob. Blah... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3096 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Žalosno. Po meni je to bila obećavajuća platforma, čak i s manje dostupnih aplikacija. Bio sam vlasnik 920 i 930, strasni mobovi za to vrijeme. Pločice su bile next level. Al jbg, baš steta što su samo tako olako pustili da cijeli projekt propadne. Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3097 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3098 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Šteta što se raspalo... Najbolje iskustvo korištenja mobitela sam imao upravo na WM 8.1. Ultra brzo, sve na dohvatu palca, camera lenses, people hub, photos hub itd itd. Milina jedna. A od mobitela sam imao Omnia7, HTC 8X (prodao ga tu na forumu), Nokia 920 (najbolje napravljen mobitel ikad), 1520 i onda 930 (ta je bila najgora). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3099 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Vidim da tema još nije mrtva pa eto pitanjca. Na 950 xl ds me je počela zezti kamera ima neko vrijeme, neka greška i broj izbaci. Sad je jednostavno mrtva, prednja i zadnja. Reset moba ne pomaže a na netu sam našao da su neki problem riješili sa nekim alatom koji se na komp skine. Zna netko takav problem i rješenje možda? Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3100 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3101 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
I ja sam presao sa WM + WP kombinacije na iOS + iOS pocetkom godine. I dalje mi fale tileovi (najvise mail), fm i ozbiljno sucelje. Imao sam samo jednu Lumiu - L520, i to za development. Ativ S i dalje radi, a Mi 4 na kojeg sam flashnuo W10M sam flashanjem ubio prije par mjeseci.
![]() |
#3102 |
Registered User
|
Pozdrav, zna li netko kako kontakte prebaciti sa wp na android? Prčkam nešto ali se nisam proslavio. A i po androidu napikavam jer nam je to prvi susret. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3103 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ne znam ima li kakva aplikacija, vjerojatno ne jer je WP mrtav Ja sam radio ovako i uvijek je radilo: https://www.wintips.org/how-to-trans...android-phone/ Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#3104 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3106 |