Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 16.08.2013., 22:19   #3091
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor zhaccc Pregled postova
I pretpostavljam da gubim garanciju na taj nacin?
Unbranded fw je legalni fw koji nije usran sa glupostima mreže. Dok ne diraš bootloader i unlockaš mobitel, sve je u garanciji. Oficijalne romove moš flešat koliko hoćeš.
Brko je offline  
Staro 17.08.2013., 00:55   #3092
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Unbranded FW ne ide na HTC ako na telefonu nije univezalni zj. Supercid. (Cid-carrier id). Da bi stavio neki open europe ili slican,telefon moram imati generic cid tj ili 11111111 ili u vecini slucajeva kod generickih telefona HTC__001. Ako je neki drugi,treba rootati,unlockati bootloader,napraviti supercid. Ponekad crkne mob kad se napravi pogresan korak.
Lako tebi brkonjo na sloniju.
spawn je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.08.2013., 01:05   #3093
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Unbranded FW ne ide na HTC ako na telefonu nije univezalni zj. Supercid. (Cid-carrier id). Da bi stavio neki open europe ili slican,telefon moram imati generic cid tj ili 11111111 ili u vecini slucajeva kod generickih telefona HTC__001. Ako je neki drugi,treba rootati,unlockati bootloader,napraviti supercid. Ponekad crkne mob kad se napravi pogresan korak.
Lako tebi brkonjo na sloniju.
Uj! Pa na desiretu mom nije tako bilo, majku mu. Mislih da je i na htcu isto kao i na sonyju, samasungu...
Brko je offline  
Staro 17.08.2013., 05:07   #3094
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ako stavljas orginalni htc soft nebi trebao izgubiti garu. Al provjeri kod Htc hrvatska. Nesto je Brko o tome pisao u temi o xperia z telefonu, mozda on zna kaj vise.

Edit: ne vidjeh uopće postove iznad di je sve objasnjeno.
Staro 17.08.2013., 07:48   #3095
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Pozdrav, gledajuci film na svom One-u primjetih stuck pixel, i idem ih pronac jos i pronadem ih jos desetak, od toga su samo dva vidljiva malo jace, ostali ako se covjek bas zagleda, vide se samo kad je osvjetljenje ekrana na najjace, do sad ih nisam bio primjecivao tako da neznam jel ih bilo prije. Postoji li nekakav softwerski nacin da ih rijesim ili ga moram reklamirati?
Princ288 je offline  
Staro 17.08.2013., 08:40   #3096
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Reklamacija
Staro 17.08.2013., 09:47   #3097
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Ako stavljas orginalni htc soft nebi trebao izgubiti garu. Al provjeri kod Htc hrvatska. Nesto je Brko o tome pisao u temi o xperia z telefonu, mozda on zna kaj vise.

Edit: ne vidjeh uopće postove iznad di je sve objasnjeno.
Očito da svaki proizvođač ima svoje brije i svoje viđenje stvari. Sony smiješ flešat sa bilo kojim fw-om od bilo kuda i garancija se ne gubi. Očito da se htcu to ne sviđa.
Brko je offline  
Staro 17.08.2013., 10:35   #3098
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Očito da svaki proizvođač ima svoje brije i svoje viđenje stvari. Sony smiješ flešat sa bilo kojim fw-om od bilo kuda i garancija se ne gubi. Očito da se htcu to ne sviđa.
zato što je osjetljivo smeće
sh0kre je offline  
Staro 17.08.2013., 12:07   #3099
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
zato što je osjetljivo smeće
Nekako tema lagano kreće prema tome da po stoti put raspravimo kako je SAMOLED na Samsung fantastičan jer ima odlične kutove gledanja, Ips je ok, a tft na XZ katastrofa. Ajmo ne zaglibiti opet u usporedbe.
Staro 17.08.2013., 12:20   #3100
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Prvi ću prijavit takvu raspravu modovima i adminima
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.08.2013., 13:11   #3101
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Prvi ću prijavit takvu raspravu modovima i adminima
neš valjda policiji ili upravi vodovoda
domis je offline  
Staro 17.08.2013., 18:02   #3102
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Htc One odnjeo titulu mobitela godine (Mobile Devices award, EISA)

Zasluzeno skinut Samsung galaxy koji je dominirao zadnje 3 godine..

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 17.08.2013. u 20:19.
dean225 je offline  
Staro 17.08.2013., 20:47   #3103
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Uj! Pa na desiretu mom nije tako bilo, majku mu. Mislih da je i na htcu isto kao i na sonyju, samasungu...
Tada su svi imali open europe tj world wide english CID pa si mogao fleshat takav na njega. Treba probati i s nasim telefonima,mozda jos uvijek imaju univerzalan cid.
spawn je offline  
Staro 17.08.2013., 21:49   #3104
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Pošto sam stavio manufacturer refurbished ploču(stara skroz otišla) ne mogu otključati mob preko HTC-a pa sam probao Juopunutbear S-OFF metodu http://www.youtube.com/watch?v=qcNqxsW3P-E

Jedno 30 puta sam pokušavao to sa žicom i ne uspjeva mi,svaki put jedno od ovo dvoje bude:

1. I get an Error message that says "Errorcode: 66732337 ErrorMsg: Still sober"

You did not perform or did not time the wire trick correctly. Run ControlBear again, using a slighlty shorter pause between wire touches.

2. After I do the wire trick the phone powers off and I have to start it again manually.

You did not time the wire trick correctly. Run ControlBear again, using a slighlty shorter pause between wire touches.

Probao sam sa 3 žice,brže,sporije,nikako da uspije.
Jel netko radio to,svaki savjet je dobrodošao
Veki-os je offline  
Staro 17.08.2013., 21:59   #3105
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Htc One odnjeo titulu mobitela godine (Mobile Devices award, EISA)

Zasluzeno skinut Samsung galaxy koji je dominirao zadnje 3 godine..
Ista stvar ko i dodjela Oskara. Zašto bi mišljenje nekakvih izmišljenih anketa + mišljenja nakupine od 10-tak ljudi proglasilo i odlučilo koji je mobitel najbolji i kojeg bi mobitela skidalo s vrha ili postavljalo na vrh? Sve je to dobar debel marketing. Ni ne sanja ti se koliko je HTC-a koštala sada ili bilo kog drugog ta nagrada da može nakeljit na kutiju "to je to, eto, experti su rekli..."

Bilo u sportu, bilo u filmu, bilo u gađeteriji, takva sranja su nepotrebna i služe ljudima samo da se prepucavaju i nadjebavaju oko toga. "moj je najbolji, jer su tamo neki geekovi u jamerici rekli tako, a tvoj je zaqrac" jeben argument u birtiji taman za popit kriglu ili pepeljaru

Nemoj mislit da tebe napadam, samo konstatiram kako su mi izbori bezveze, jelte. Ko i izbor za miss. Ima kuraba koje nisu izabrane, pa bi se radije družio šnjimi nego sa misicom, jelte naravno, nebi, ali princip je isti, ne

Citiraj:
Tada su svi imali open europe tj world wide english CID pa si mogao fleshat takav na njega. Treba probati i s nasim telefonima,mozda jos uvijek imaju univerzalan cid.
Eto, nek probaju pa neka jave rezultate. BTW, da to sve po "otvaraju", jel se to može onda sve natrag "zatvoriti" nakon flešanja nekog drugog FW-a?
Brko je offline  
Staro 17.08.2013., 22:04   #3106
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Pošto sam stavio manufacturer refurbished ploču(stara skroz otišla) ne mogu otključati mob preko HTC-a pa sam probao Juopunutbear S-OFF metodu http://www.youtube.com/watch?v=qcNqxsW3P-E

Jedno 30 puta sam pokušavao to sa žicom i ne uspjeva mi,svaki put jedno od ovo dvoje bude:

1. I get an Error message that says "Errorcode: 66732337 ErrorMsg: Still sober"

You did not perform or did not time the wire trick correctly. Run ControlBear again, using a slighlty shorter pause between wire touches.

2. After I do the wire trick the phone powers off and I have to start it again manually.

You did not time the wire trick correctly. Run ControlBear again, using a slighlty shorter pause between wire touches.

Probao sam sa 3 žice,brže,sporije,nikako da uspije.
Jel netko radio to,svaki savjet je dobrodošao
Ja sam radio i nema ti druge nego pokusavati. Skini si negjde pnaj gif koji tocno pokazuje kad treba kratko spojiti pinove i pokusavaj dok ne uspijes

Citiraj:
Autor Drug Brko
Eto, nek probaju pa neka jave rezultate. BTW, da to sve po "otvaraju", jel se to može onda sve natrag "zatvoriti" nakon flešanja nekog drugog FW-a?
Mozes ti vratit,ali u Hboot meniju za bootloader ti nece vise pisati LOCKED nego RELOCKED
spawn je offline  
Staro 18.08.2013., 00:48   #3107
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
http://www.gottabemobile.com/2013/08...l-get-updates/ friske vijesti o tome tko dobija 4.2, 4.3 ili ne dobija nista

Jos jedna stvar, na htc one kad se zagrije mi se dogadja to da mi touch ne hvata kako treba, znaci tek 3-4 puta tapnem on "uhvati". Jel to za reklamaciju ili ? neki prijedlog ?

Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 18.08.2013. u 10:24.
JuiceBox je offline  
Staro 18.08.2013., 12:17   #3108
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Xulos o kojoj se temp radi? Moguće je da throttla proc, prije to nego da je touch upitanju.. Touch ili radi ili ne radi. Drži mob hladnijim.

Nije za reklamaciju.
Staro 18.08.2013., 19:25   #3109
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Da javim da sam riješio prob sa htc 1x. Na xda predlažu za takve probleme sa okretanjem ili sa nekim drugim senzorom da se treba isprazniti do kraja što je isto kao i vađenje batt.
DiTech je offline  
Staro 18.08.2013., 19:36   #3110
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Ja sam radio i nema ti druge nego pokusavati. Skini si negjde pnaj gif koji tocno pokazuje kad treba kratko spojiti pinove i pokusavaj dok ne uspijes
Ok,hvala.S kakvom žicom si ti uspio i jel imaš možda taj gif na kompu,ne mogu nači na internetima.
I vidim da lik u videu drži prst na žici koja je na limu SD kartice,jel se baš mora tako prst staviti?Ja sam probao i tako i bez prsta al mene vjerovatno zeza "timing",moram to "uvježbati".
Veki-os je offline  
Staro 18.08.2013., 19:40   #3111
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Ja ne koristim zicu vec pincete . Uzmi zicu recimo onakvu kakvi dobijes s novim power kablom za pc i makni malo izolacije.

http://i39.tinypic.com/20ix9pc.gif

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 18.08.2013. u 19:58.
spawn je offline  
Staro 18.08.2013., 22:05   #3112
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Xulos o kojoj se temp radi? Moguće je da throttla proc, prije to nego da je touch upitanju.. Touch ili radi ili ne radi. Drži mob hladnijim.

Nije za reklamaciju.
bemti mob kad throtlla na tiny thief i na angry birdsima... Premium aluminij, mos mislit.
Staro 19.08.2013., 10:51   #3113
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Ajde onda zamisli kako se ponaša S4 sa još 200mhz većim OCom. A i proc je debelo overvoltan.

Jednostavno su nepotrebno veliki taktovi proca, a aluminij nije najsretnije riješenje. Ok, dobro odvodi temp sa cijele matične, ali se vrlo jako grije na suncu..

Recimo ovako, na 4x1.5ghz temp ne prelazi preko 45C, a na 1.35ghz je vrlo tesko doći do 40C. A razlika u svakodnevnom radu nema.
Staro 19.08.2013., 16:06   #3114
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 19.08.2013., 17:03   #3115
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Evo baš ga skidam i ubijam vrijeme na forumu dok se skine. :-)
Mikeyy je offline  
Staro 19.08.2013., 18:23   #3116
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Ja ne koristim zicu vec pincete . Uzmi zicu recimo onakvu kakvi dobijes s novim power kablom za pc i makni malo izolacije.

http://i39.tinypic.com/20ix9pc.gif
Hvala,tu sliku sam vidio več,uspio sam danas iz negdje oko 20-og puta
Sa spajalicom i izolacijom preko nje,puno je lakše nego sa žicom.
Veki-os je offline  
Staro 20.08.2013., 14:02   #3117
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Evo baš ga skidam i ubijam vrijeme na forumu dok se skine. :-)

koji su dojmovi novog firmware-a? moze koji screenshot? novosti iz prve ruke?
alengrosevic je offline  
Staro 20.08.2013., 17:51   #3118
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Jel tko od vlasnika htc one probao koristiti qualcomm battery guru? Ima kakvog efekta? Drugi dan da sam vlasnik one-a, jos mi je u onom learning modu battery guru... Pa da znam sta mogu ocekivat...
thezero je offline  
Staro 20.08.2013., 19:33   #3119
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
koji su dojmovi novog firmware-a? moze koji screenshot? novosti iz prve ruke?
Nisam siguran da li sam ti ja najbolji za dojmove al evo nekih nakon dan korištenja.

- Ne sviđa mi se što sada u dialeru prikazuje samo prvi prijedlog prilikom "smart" biranja, a za ostale moraš kliknuti na ikonu. Iako mi se rijetko događa da željeni kontakt nije prvi, svejedno me živcira kada nije.
- Ne sviđa mi se što prilikom dodavanja widgeta više nemaš popis aplikacija gdje prvo odabereš tu aplikaciju pa onda widget unutar nje. Sada su svi widgeti složeni abecedno i ukoliko želiš dodati widget iz aplikacije npr. Tapatalk, koji je pri kraju abecede, moraš prebaciti tko zna koliko ekrana da dođeš do njega.

To je to otprilike od onoga šta mi se ne sviđa.

- Sam Sense je još ljepši i pregledniji. Sviđa mi se novi "flat" izgled cijelog sučelja.
- Dialer napokon prikazuje veće slike što je super.
- Sada imaju quick settings gore u traci obavjesti, što je vrlo korisno, ali pošto već koristim aplikaciju AntTek Quick Settings koja je zapravo ista stvar, samo se može prilagoditi, onda ne koristim ove standardne od HTC-a.
- Vijeme izgleda super, a dodana je prognoza i za više od 4 dana unaprijed tako da je to samo plus.
- Galerija je sada dobila isti onaj prikaz albuma kao i HTC One, što je fenomenalno za pokazivati fotke sa ljetovanja rodbini / prijateljima itd... Uglavnom, to su super napravili.
- Svi widgeti (ili skoro svi) se sada mogu prilagoditi. Npr. jedini 4x4 widget za zadatke se do sada nije mogao stisnuti, sada može i na 4x2 bez problema.
- Imaš mogućnost da staviš aplikaciju na početni ekran, ali nemam neke koje bih stavio tako da nisam isprobao.
- Blinkfeed je dobar vizualno i volio bih ga koristiti, ali nemam sa čime. Facebook aplikaciju sam ubio zato što zahtjeva pristup previše stvari, pa facebook gledam preko browsera. Ostao što nudi su druge društvene mreže što ne koristim, te strane vijesti od kojih neke pratim preko RSS-a, pa nemam zašto to sada duplati. Bilo bi dobro da možeš staviti svoj RSS tu, ili spojiti sa jednim od online RSS readera, onda bi mi bilo iskoristivo, ovako ne.

Uglavnom, osim velikih vizualnih promjena, ostalo je sve sitno.
Mikeyy je offline  
Staro 20.08.2013., 19:54   #3120
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor thezero Pregled postova
Jel tko od vlasnika htc one probao koristiti qualcomm battery guru? Ima kakvog efekta? Drugi dan da sam vlasnik one-a, jos mi je u onom learning modu battery guru... Pa da znam sta mogu ocekivat...
Ja ga koristim, produži malo trajanje, samo kad završi proces učenja obavezno pogledaj kojim programima ti je bitno da imaju slobodno spajanje jer će im smanjiti broj konekcija, pa npr. ako ti je bitno da odmah dobiješ notifikaciju za gmail, ovako će ti kasnit.
Neo-ST je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno