|
![]() |
#30811 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Citiraj:
![]() Kolko para su te gume izašle... i koji su to modeli... Ja sam trenutno na setupu od prošle sezone i zadnja smart sam a prednja black jack... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30812 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Nobby Nic Performance DC 26 x 2,25" Wire - 13.9€ Fat Albert Front Evo Snake Skin TrailStar 2,25" TL-Ready folding - 27.95€ Nobby Nic Evo PaceStar 2,25" TL-Ready folding - 26.95€ (na linku je 2013. pa je malo skuplja, 2012. vise nema) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30813 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
Re: Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
Pozdrav, planiram kupovinu novog MTB-a, uzeo bi nekakvog fulyja, gledao san ove nove specialized-ove, zasto sve više idu na 29"? Jel to bolje za naš krš (Split) ili je to bolje po "zemlji"? Ok, sta san googlao kazu da su 29ke tromije i naravno vece što im nedaje, po meni, nekakvu upravljivost! Što su najvece mane/prednosti? I jel to nekakva drasticna razlika ili samo "pro" sheme? Neznam nikoga s 29kom da mogu testirat pa....:-S |
![]() |
![]() |
![]() |
#30814 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Prije nego krene clusterfuck oko rasprave 26vs29, kako izgleda tvoja tipična vožnja? Za duže ture i udobnost je bolja 29tka jer bolje održava brzinu, lakše prelazi preko prepreka tj "guta" teren, manje ćeš se truckat po kamenjaru. 26ica je poletnija, okretnija, veći feedback ćeš imati od površine. Nauštrb (obožavam ovu riječ) većih kotača i guma 29tka je relativno teža. Kotači se zbog većeg promjera pri agresivnoj vožnji više fleksaju bočno. Specialized konkretno više ne proizvodi 26" fulke od 120 hoda što je neki xc ajmo reć. Ako misliš raditi duge XC ture onda 29, ako misliš vozit agresivno i nervozno 26, a za sve između je kompromis. Cheerio.
![]() |
#30815 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
Re: Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
To manje-više pišu svi po netu, al kolika je ta razlika? Ja volim malo grublje spusteve, i npr kad san kupova novu biku svi su govorili 70 stupnjeva da je previse za kut vilice, da ce me bacat priko volana (stara je bila 68,5), no ja tu promjenu nisan osjetija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30816 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ako ne ideš na neki downhill/freeride di ti je bitno da je bicikla što manja i okretnija onda 29 ima više prednosti nego mana, pogotovo ako misliš pedalat malo duže ture i voziti se po raznim terenima. Najbolje da probaš što duže obe dvi i pitaš ljude koji ih voze, ode se većina kloni 29ki ka vrag tamjana bez da su ih vozili neko značajnije vrime. ![]()
![]() |
![]() |
#30817 | |
Registered User
|
Citiraj:
29eri imaju drugačije postavljene geometrije tako da te kut vilice ne zavara, često je strmiji nego ekvivalent 26ice. Što ne znači da će te lakše bacit preko volana. Grube parametre imaš, obzirom da nisi rekao cjenovni rang, koliko hoda želiš itd. ne mogu ti više pametno šta reć osim navedenog.
![]() |
![]() |
#30818 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30819 |
Registered User
|
Obzirom koliko trubiš o 29kama imao si više od jednog fejsplenta ![]() Bio sam danas u Šibeniku, i iskreno za sav taj teren u okolici i ja bi razmotrio 29ku. Krugovi oko Vranskog, južno od Šibenika isto, bilo bi super.
![]() |
#30820 |
Suit up!
|
Pa nije da autom moš baš doći na prave staze ka vi na Sljeme ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30821 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() |
#30823 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() ahahha, prevod. ![]() EDIT: Dali ima interesenata za srijedu za Sljeme? daskanje, ja sam konto ceo dan gore otić...bujrum! Ja krećem okolo 8h sa istoka, Sesvete...
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 04.03.2013. u 23:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30824 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
@Max mislim da je prijevod Uvijeke hvaljen ako se ne varam ![]() Od 22.3 do 1.4 su mi praznici, uff šta ću da spamam provokatorskim slikama, jao, neću silazit sa bajka.
![]() |
#30825 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Sljedeci vikend ja saljem slike sa mora jer idem na Pasman ponovo ![]() Sam najavljuju da ce bit neka juzina, nadam se da nece biti i kise. EDIT: ma i mislio sam da je tak nekaj al nisam mogao slozit u glavi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30826 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Mogli bi biti poduzetni u cetvrtom mjesecu pa sloziti jedan izlet u pakrac i/ili pohorje. Jedan dan ciste uzivancije ![]() Vec prognoziraju kisu krajem tjedna, al ja Grmim svaki dan do tada, slobodno mi se netko moze pridruziti ![]()
![]() |
#30827 |
SCSI Freak, deda :P
|
don't use ATA/SATA, it's bad for your health ![]() use ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 05.03.2013. u 08:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30828 |
Premium
|
Nema nekog dodatnog snizenja, osim Best price, pa tako izadju povoljnije od Slovenije i kad se odbije porez. Na gumama se najvise ustedi, ovo ostalo je samo bonus ako se vec uzima u paketu. Meni je recimo jako drago sto su imali Vaude gamase za kisu koje nisam nikako mogao naci na netu a da ne platim neku divlju cijenu dostave...u stvari imali su sve sto sam naumio naruciti, po odlicnim cijenama. Da ne kazem kako je sve doslo lijepo popakiranu, i u roku keks isporuceno. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 05.03.2013. u 09:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30830 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Je super su cijene, al dal salju u hrvatsku i kolko se isplati s postarinom i eventualnim porezom? Mislim, Nik si kod rodbine narucuje ![]()
![]() |
#30832 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
da, niku se isplati ako to nabavlja bez poštarine, ali nama ostalima nije baš naj prilika. samo da kažem da sam nabavio za 479kn dvije gume u protei: Specialized Butcher 2.3 i Specialized Ground Control 2.3... s obzirom da ova prva inače košta skoro 400kn mogu samo reći da sam dobro prošao. oni tamo imaju ponekad tih guma koje skinu ljudima sa novih bicikla i onda ih daju u pola cijene, što zna biti prilično povoljno, a gume su odlične. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30833 | |
|
Citiraj:
![]() UST guma nema nis na snizenju, ali mogel bi seki uzet racing ralpha performance za osmi mart, ona se neda na UST nagovorit, samo slauf ![]()
![]() |
![]() |
#30834 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Tak je lijepo vrijeme a gore ima jos 116cm snijega...koma...ajmo neka procjena za kolko ce moc vozit gore?1mj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30837 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ljudi, ako neko ide do aleša skoro, pls javite da se ubacim sa malom svoticom kod vas ako bude mjesta. Fala
![]() |
#30838 |
|
![]() |
#30839 |
Moderator
|
![]() |
#30840 |
Premium
|
Kad okrene na opaku juzinu, takvu da piri vjetar i da je i nocu iznad nule, a danju dvoznamekansta temperatura, snijeg se topi 15-20cm/24h. Drzim da bi u iducih 7 dana moglo nestati cca metar snijega, tako da bi iduci vikend mogli slobodno na jednu pravu kaljuzavu voznju u gornjoj polovici Sljemena, a u donjoj ocekujem suhu podlogu. Zima je gotova, jedva cekam da se suma zazeleni i propupa, u Sloveniji su pupovi na stablima vec krenuli (na juznim padinama). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|