|
![]() |
#2971 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#2972 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Da rezimiramo cilj kočanja motorm nije kočenje ili je jako malio dio toga nego je cilj smanjiti potrošnju..Ja u jako rijetkim situacijama mjenjam u nižu, u najviše situacija ako se npr. približavam semaforu samo pustim gas i udrim po kočnici i kuplungu tek kad mi se okr spuste na okr gdje motor baci gorivo u mome slučaju na oko 1600rpm.. I onda se neki čude kad kažem da moj punto od njihovog troši 2l manje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2973 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Dobro si se sjetio Wartburga (Japanski naziv Yakodimi ![]() Zadnje izmijenjeno od: begi. 19.02.2012. u 11:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2974 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Najviše me zanima kako oni koji ne koče motorom, da li tu istu praksu primjenjuju i na nizbrdnim dionicama? ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2975 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sve ovisi o uvjetima u kojima se koristi kočenje motorom. Imaš situacija kada je ono neizbježno i ima baš učinak tj cilj je kočenje. Primjerice spuštanje niz dulje nizbrdice kako bi održao brzinu. Naravno ako imaš auto kod kojeg je kompresija katastrofa, onda zaboravi na to ![]()
![]() |
#2976 |
muimerP
|
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 19.02.2012. u 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2978 |
Moderator
|
Zajebi ih i napuni dan prije ili poslije ![]() Koji drek od mozga uopće može izmislit takvu glupost od ''bojkota''.
![]() |
#2980 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2981 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Mislim da bi sada bilo dobro kupiti neku cisternu, natočiti je do vrha i iz nje sipati u sutić. U naredna 2-3 jeseca gorivo ima da ode debelo preko 3 KM (12-13kn), doduše, kod vas je već sroko došlo do toga. BTW BiH je jedina država u okruženje (mislim i u Evropi ![]()
![]() |
#2982 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Zanimljiv članak: usporedba NASCAR Cup i F1 motora.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Zadnjih se 5 stranica raspravlja IMHO o potpuno 2 različite stvari - kočenje motorom i ubacivanje u ler. Ako imam brzinu i idem prema relativno udaljenom semaforu na kojem vidim crveno pa ne pada mi na pamet kočiti motorom da izgubim svu inerciju i još k tome da moram dodavati gas da se dokotrljam do tog crvenog (ono kočit motorom da bi uštedio, a onda stiščeš gas da bi opet stao za 20 metara, koliki genijalac trebaš biti za to?) Normalno da ću ubaciti u ler i pustiti auto da ide, ako se upali zeleno - super, bez gubitka inercije ubacujem u brzinu i nastavljam dalje, ako stižem pred semafor a još uvijek je crveno lagano kočim da bi dopustio da se upali zeleno i prošao dok se još krečem a ne da stanem pa krečem. Kočenje motorom koristim samo prije/prilikom ulaska u zavoj, dok na bilo kakvoj ravnini di je naprijed neko potencijalno zaustavljanje ubacujem u ler. Motorom se koči kada treba brže usporenje jer može prilično usporiti auto (ako se već neće koristiti kočnica) ubacivanje u ler nema veze sa gubitkom brzine već sa održanjem inercije. Ako sa 60 km/h spustim u treču i počnem puštat kvačilo vrlo brzo izgubim polovinu te brzine, pa bi onda opet trebao ubrzavati na 60, asti štednje. Dok sa 60 ubacim u ler gubim minimalno na kratkoj udaljenosti, pa sa 50 nastavim ubrzavati uz minimalnu potrošnju (em imam brzinu za recimo 4 brzinu i dovoljno okretaja da se motor ne zaguši)
![]() |
#2986 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2987 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Tvoj cijeli tekst nema ništa pametnoga ![]() U kojoj su te to autoškoli učili ![]() Jel itko nije? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 21.02.2012. u 08:07. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2988 | ||
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Trenje je puno manje u leru kad su kotači "odsječeni" od pogona, AKA - proči češ puno veću udaljenost u leru nego ako su kotači još pod pogonom (dakle u brzini) a bez gasa. Citiraj:
![]() Naravno da neće biti ništa ako nastaviš normalno voziti, ali jel ovdje ipak pričamo o malim pothvatima koje puno vozača koristi. Agreed ![]() Pa taj je auto star 5 godina ![]()
![]() |
![]() |
#2990 |
Premium
|
Ja te ne kužim i dalje ![]() Trenje ![]() Ja sam tebe ovak shvatio, znači po tvojem je donji slučaj. http://www.zaslike.com/files/xj279m3qpveodpsg947.jpg Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 21.02.2012. u 11:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2991 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
definitivno vrijeme da se zavrsi rasprava jer se vrti u krug i previse je baljezganja.. u leru se ne vozi, tko vozi neka vozi, nece se zemlja prestat okretat.. koliko vidim ti sve znaju.. shvacanje da pustit gas i kocit motorom do semafora ukljucuje i dodavanje gasa jer si previse usporio mi je ???? pa ne pustis gas pol kilometra prije jbmu.. pustit koliko ti treba.. krstarit u leru i cekat da se upali zeleno.. ? jedino valjda ako si sam na cesti i krstaris par sto metara.. ugl.. suluda rasprava, posto vecina misli da sve zna, a tako je tesko nekome nesto objasniti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Koga zanima novi Switf Sport, stize za 20tak dana. Cijena 125500kn. Ja sam si danas rezervirao probnu voznju, bio sam na servisu pa uz put pa cemo vidit.. Uslikao i ovaj autek koji djeluje jako dobro, kompaktno i nabrijano. Cijena je bed. http://www.pohrani.com/f/c/xg/4QTRaSfc/2222.jpg http://www.pohrani.com/f/1E/Y6/4YtO2JIA/11111.jpg Amortizeri Kayaba za Swifta 1.5vvt, 770 prednji i 560 zadnji, po komadu naravno.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 23.02.2012. u 14:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2994 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
one question,trebao bi auto preko noci ostaviti na jednoj uzbrdici,konkretno passat b5,e sada cuo sam ( ponavljam cuo,ne vjerujem dok tu par eksperata ne izjasni se ) da po hladnocama zna se "zamrznuti" rucna kocnica i onda bude *ranja ... ne bi ni ostavljao u brzini,nije mi to sigurno,opet sta bi bilo bolje ? ( nisu temperature niske uopce preko vikenda ovog,gledao sam ) zahvaljujem : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2997 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa čuo sam za primjere da se bez obzira na temp zašteka ručna... veći je rizik svakako na nižoj temp, ali mislim stvarno da ovaj vikend nećeš imat problema ![]() jedino ako te sam sistem sajle iznevjeri, onda nemoj tu doć nas krivit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2998 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2999 |
Moderator
|
Čuo sam da se zna desit, no recimo meni se u 11 godina to niti jednom nije desilo a stalno imam povučenu ručnu kad je auto parkiran.
![]() |
#3000 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|