Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2005., 12:14   #271
plisani
Banned

plisani's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Re: Re: re

Citiraj:
Originally posted by Costa
Evo ti jedan primjer:
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/z...dnosima_03.asp

Član 501.

(1) Kad je prodavalac nekog stroja, motora kakvog aparata ili drugih sličnih stvari koje spadaju u takozvanu tehničku robu predao kupcu garancijski list kojim proizvođač garantira ispravno funkcioniranje stvari u toku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar ne funkcionira ispravno, zahtijevati kako od prodavaoca tako i od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu mjesto nje preda stvar koja funkcionira ispravno.

BTW predlazem da se sve ove zalopojke izbrisu jer nisu nimalo smjesne. Ovaj thread je namjenjen provalama, smjesnim situacijama. Ako vam je trgovac ukrao lizalicu, tuzite ga.

Uputio bi autora da nađe zakon za zaštitu potrošača
koji je jasan ko dan po pitanju reklamacija i sl
plisani je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2005., 12:19   #272
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
I to je to. Dosta je bilo prepucavanja na ovom threadu.

Otvorite novi topic o prevarama trgovaca pa tamo raspravljajte. Ja ću ga staviti sticky i to je to. Možda prebacim postove tamo, ako bi se bude dalo.

Ovdje to više ne dopuštam.

Vaš Rak.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2005., 12:37   #273
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by BmwMPower
Evo par primjera iz VG-a. Ne sjecam se bas svih detalja. Prije nove graficke, u racunalu je bila TNT2 Pro

NASA
Frend ( s bakom) jer ...
Kad smo već kod NASA-e , to je najbolji dučan na svijetu. Na stranu što imaju previsoke cijene, lošu uslugu, prodaju smeće, izazivaju želučane tegobe kod mene. Na stranu to što mislim da im prodaja i servis računala nisu primarna djelatnost. Mislim da je to naj-user-friendly dučan na svijetu.

Imaju organiziran Access point pred dučanom bez WEP enkripcije. Tako se svako može spojiti kod njih na net. Samo valja imati laptop sa Wireless mrežnom karticom i slobodno može surfati. Zgodno je što radi i izvan radnog vremena tako da se ne morate skrivati od prodavača.

Ako se nekog da, može mi skinuti SuSE Live DVD, kada se već nudi ta solucija.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2005., 01:54   #274
BmwMPower
Premium

Datum registracije: Jan 2005
A kako ti to sve znaš,Rak?
BmwMPower je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2005., 13:53   #275
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
jucer poslao curu posto joj je usput, da mi uzme termostabilnu pastu u XY ducanu u RI.
dosla ona tamo, veli to i to a on njoj; pa sta samo jednu??? (i cudi se), jedna ti nece bit dovoljna pogotovo ak je jaci procesor, treba stavit barem jednu i pol....

sta da vam dalje kazem
Staro 22.02.2005., 15:26   #276
Darth Revan
Premium
Moj komp

Darth Revan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by FERRYS
jucer poslao curu posto joj je usput, da mi uzme termostabilnu pastu u XY ducanu u RI.
dosla ona tamo, veli to i to a on njoj; pa sta samo jednu??? (i cudi se), jedna ti nece bit dovoljna pogotovo ak je jaci procesor, treba stavit barem jednu i pol....

sta da vam dalje kazem
da pogodim, Ventex-tamo sam teske gluposti cuo, mozda MDS, tamo isto, u Netcomu nisu ni culi za pastu, a Ve-mil mozda, HG-spot neznam
Darth Revan je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2005., 00:17   #277
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Mada bas i nisam neki motivirani fan ove teme, ali zbilja sam imao unikatan dan prekjucer.

Zbog zakona akcije i reakcije necu spomenuti tocna imena firmi vec po kvartu, pa tko zna ili moze naslutiti dobro, tko ne, nema veze...

Ponukan jednim nedavnim MasterX-ovim postom, podsjetio me je da mi treba 1 ili 2 komada Cat6 kabel-a. (mreža....)

Kako sam taj dan imao nekoliko zaostalih obaveza po gradu obaviti i vozikao se < gore dole > , jednostavno bih u datom kvartu otisao u u ducan. Kazem u datom kvartu jer nakon 12 ducana (od kojih su neki prva imena u gradu) nisam nasao nigdje spomenuti kabel !!

Firma koju je MX preporucio ima sminkersko radno vrijeme do 16h,
na sto nisam fizicki stigao, pa sam otisao u prvu bližu firmu na Trešnji.

Prvi biser >>>>

Trebam Cat5+ ili Cat6 kabel?

Listanje po kompjuteru ne daje rezultate, par upita prema kolegama u ducanu...komešanje.

Jedan dobacuje : "Ma sve su to isti kablovi samo je bolja zaštita"

Prvi kod kojeg cekam,...šalje me u servis jer mu je kolega iz servisa rekao da dođem dole. Dolazim pred njihov pult i serviser mi pobjedonosno kaže : "Ma kakav Cat6 kabel, to je samo za profi rad, pogledajte naš server mi imamo takav kabel ali to je samo za firme" !!!!!!!!!! :confused: :clap:

Ja mu kažem jednako glupo, kako ja baš otvaram firmu pa mi u ugovoru stoji da mi treba CAT6 kabel.

Gleda me i vidi da ovo ne vodi nikud pa kaže nešto kao : "Ne,ne, nemamo vam mi to za prodaju, samo za naše potrebe"

Biser 2 >>>>

Firma Dubrava-Maksimir

Komentari u ducanu :

Cat6 kabel?

Što vam to treba?

Za kakvu mrežu kažete?

Imamo samo 5e ali to vam je i vise nego dosta, samo uzmite sto kraci i dobro (citiram) iskonfigurirajte postavke, postavke su vam vaznije nego kabel. !!!

Ostali ducani nisu interesatni za ovu temu jer su bili ordinaris negacijski i po nicem posebni u odgovorima a time i ne pretjerano duhoviti.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2005., 04:03   #278
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

hey V.

rekli bi naši stari: ko pita ne skita

imaš PM

btw prepoznao sam ovu drugu firmu i ne čudi me.....firma u kojoj praktikanti (iliti oni na praksi) slažu konfe vjerojatno ni prodavače nema na razini....so sad
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2005., 20:27   #279
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
evo ovako usput samo da ocrnim nekoga... zel-cos!

ovaj hansol koji prodajem je bio kupljen u telebitu i nakon što sam rasprodao komp monitor mi je stajao jedno mjesec dana na podu neupaljen. igrom slučaja sam ga trebao ponovo upogonit - kad ono slika diše ko alkić u alkotest.

fino u telebit i kaže čovo bi će idući tjedan gotovo... yeah right... zovem za 2 tjedna i "ta firma koja nam popravlja monitore nabavlja dio iz xxx kineske zemlje, pa se čega" - yeah right part 2. tim više što je hansol u principu dynaflat cijev i vjerujem kako elektronika nije daleko od bilo kojeg samsunga.

uglavnom jedno 3-4 tjedna sam čekao i dobio monitor fino tu i tamo izgreban šarafcigerom, označen po kućištu sa plavim markerom, tu i tamo zmazan sa nekim crnim drekom etc.

eto sad znate ovo i znate da se dobar glas daleko čuje, a loš još i dalje, pa slobodno spread the word around.

a vi serviseri zel-cosa ak čitate - pizda vam materina i sve najbolje u daljnjem poslovanju, vidimo se uskoro sick fakersi!

syss aka matija sa hansol monitorom iz telebita.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2005., 21:16   #280
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:

sta da vam dalje kazem
molim te ime firme na private ako nista...nazvao bi ih rado
Oglas

Oglas
Staro 30.03.2005., 20:08   #281
ćiber_manija
CyberSky

ćiber_manija's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Danas sam bio svijedok nevjerovatne gluposti!

Išao frend kupiti dvije mrežne kartice.
I još me nazvao kaj treba kupit i sve sam mu lijepo objasnio.
I oni mu u dučanu daju apapter za dodatne USB portove.
I još mu frajer veli da je 100% to to.
I on dođe do mene i ja pogledam kaj je kupio i kad ono adaptri.
Otiđemo mi po adaptere i žena bahata u dučanu i veli daj ga je dva put pitala da je to to! I onda hočemo zamjenit i nemaju na kraju mrežnih kartica na stanju, koji idioti glupi.
Ja sam se jedva susdržal ja ju ne šupim tak bahatu idiotsku babu.
Staro 01.04.2005., 11:42   #282
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

i to sve zbog monopola, inače to nije nikakav hgšrot, to je jedan shop u Jaski, koji je još uz to jedan jediini u cjeloj Jaski
Staro 02.04.2005., 02:29   #283
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:

sta da vam dalje kazem
LOOOOOOOOL : roller :
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2005., 11:15   #284
del
Premium

del's Avatar

Interesantna stvar je da niko ne pomislja sva sve prozivljavamo mi koji prodajemo tu robu i kakvi sve nama idioti ne dolaze i sto sve traze..

npr kad ti dode covijek koji trazhi pentium 6 jer je njegov susjed kupio pentium 5, kad neko hoce kupit internet, kad fatza zheli kupit maticnu plocu na 48 rata, covijek kupi konfiguraciju sa combo dirveom i dode sutradan po cdrw reko gospodine to vam ne treba mozete prek comba przhit ne ne ne ja to zhelim sve totalno pojednostavit..

ili kad zhena nazove dobar dan nece mi se kompjuter spojit na internet... bla bla bla da bi se na kraju ispostavilo da uopce nema modem nego da je kabal gurala u mreznu.

mislim ima masu primjera, dofura komp na servis kaze da mu ploca ne radi, da bi se kasnije ispostavilo da mu je monitor crko i da zato nije nis vidio
del je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2005., 19:01   #285
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by del
Interesantna stvar je da niko ne pomislja sva sve prozivljavamo mi koji prodajemo tu robu i kakvi sve nama idioti ne dolaze i sto sve traze..

npr kad ti dode covijek koji trazhi pentium 6 jer je njegov susjed kupio pentium 5, kad neko hoce kupit internet, kad fatza zheli kupit maticnu plocu na 48 rata, covijek kupi konfiguraciju sa combo dirveom i dode sutradan po cdrw reko gospodine to vam ne treba mozete prek comba przhit ne ne ne ja to zhelim sve totalno pojednostavit..

ili kad zhena nazove dobar dan nece mi se kompjuter spojit na internet... bla bla bla da bi se na kraju ispostavilo da uopce nema modem nego da je kabal gurala u mreznu.

mislim ima masu primjera, dofura komp na servis kaze da mu ploca ne radi, da bi se kasnije ispostavilo da mu je monitor crko i da zato nije nis vidio
E da, ima i toga naravno...Ali, u manjini si pa jebiga
tor je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 01:56   #286
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Ima glupih kupaca, bez daljnjega.
ALI ako tražiš nešto određeno u dućanu i onda ti prodavač odapne glupost kao neki od kupaca koji neznaju odna je to stvrno žalosno ali i smješno.

Doživio sam svašta kad sam kupovao 9500pro sam u jendom dućanu pitao dal imaju, tip me gleda i pita kju grafu sad imaš?
Ja:GF4MX420
Pa kaj će ti onda druga to ti je super grafa, samo bacaš novac!
Ja:Ali ja se dosta igram i ova graf je drek.
Ma dosta ti je to za sve igre, a ta koju želiš ti služi za pozicioniranje slike satelita na 22" monitoru.
Ja.OK, hvala đenja!
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 12:17   #287
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Originally posted by Isus
IMa dosta ti je to za sve igre, a ta koju želiš ti služi za pozicioniranje slike satelita na 22" monitoru.
Ja.OK, hvala đenja!
: lol2 : : lol2 : : lol2 :
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2005., 15:13   #288
del
Premium

del's Avatar

danas je covijek trazio 20 metara wirelles kabla
del je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2005., 19:30   #289
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

: goood : : goood : : goood :
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2005., 09:31   #290
ćiber_manija
CyberSky

ćiber_manija's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Ovo je žestoko.
Ili frajer nezna kaj znači wirelles ili je misilo kabel kaj ide kartice na antenu ili kaj več
Staro 10.04.2005., 11:11   #291
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by del
danas je covijek trazio 20 metara wirelles kabla
I, što si mu prodao? Nevidljivi kabel?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2005., 18:52   #292
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
posto metar ?
Staro 24.04.2005., 19:28   #293
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Prodavac: Tip u Kvarku
Ja kupujem graficku, al za staru plocu koja radi na agp4x. I sad ja pitam tipa kak ce radit radeon 9600 sa 128 Mb na agp-u 4. On mi kaze da ako uzimam karticu za Agp4x bolje da uzmem nest sa 256 memorije jer kad graficka radi na Agp 4x, onda korisiti samo pola memorije, tj. u mom slucaju 64 Mb.
Lijepo mu se zahvalim i odem van
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2005., 00:51   #294
kamikaza206
Premium
Moj komp

kamikaza206's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jednostavno krađa:Friend kupi komp prije
1 i po god. i kupi zalmana 7000B-AlCu.Prije neki dan ja otvorio kantu kad ono Glacialtech aluminjski hladnjak veličine prosječnog pasjeg go***. Firma je procesor=nikad više ni na vrata
kamikaza206 je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2005., 08:24   #295
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Originally posted by Sp@wN
Prodavac: Tip u Kvarku
Ja kupujem graficku, al za staru plocu koja radi na agp4x. I sad ja pitam tipa kak ce radit radeon 9600 sa 128 Mb na agp-u 4. On mi kaze da ako uzimam karticu za Agp4x bolje da uzmem nest sa 256 memorije jer kad graficka radi na Agp 4x, onda korisiti samo pola memorije, tj. u mom slucaju 64 Mb.
Lijepo mu se zahvalim i odem van
nesto o AGP4x sam ja cuo i u feniksu:
rekli su da ako graficku koja podrzava agp8x stavis na agp4x ostecujes napajanje i da bi sve moglo izgorit.
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2005., 15:42   #296
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
... ali srećom imamo anteca 600w po promotivnoj cijeni od samo 1800kn
syss je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2005., 22:17   #297
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Citiraj:
Originally posted by kamikaza206
Firma je procesor=nikad više ni na vrata
prasci

I to je uvreda prascima
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2005., 17:46   #298
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Dođem danas u Computer Centar u Osijeku,nakon što sam prethodno u njihovom cjeniku provjerio cijenu MX510=306kn vidjeti da li ga imaju trgovini .Vidim da imaju MX510,stoji u polici i pored njega MX518 i na oba je cijena oko 470kn.I sad pitam prodavača jel to kriva cjena(mislim znam da je al kak da kažem) i da je u cjeniku taj miš 306kn,on nešto promrmlja i ode pričati na mob 5min(netko ga zvao) dok ja čekam ko budala i vrati se i kaže da to je prava cijena.Sad ga pitam kako to da jMX518 470kn(kasnije sam vidio u cjeniku da je zapravo 388kn,dakle i to je sjebano) koji je bolji od MX510 ima istu cijenu?Kaže on pa izgleda da je onda MX510 bolji.Onda sam rekao da u redu je i lagano izašao van.sad si mislim pa kakav je to jebeni odnos prema kupcu koji je došao ostaviti 300kn,kakvi je to debilizam s tim cjenama,čovjek radi u trgovini komp opreme pa valjda zna kolika je cijena tog jebenog miša,ne može biti 470kn nikako.Što je najgore nigdje dalje u OS ga nemaju pa ču se izgleda opet morati ič svađati s njima
Nemam riječi
Staro 17.05.2005., 21:25   #299
miato
(°_°)

miato's Avatar

he he.
to je kad nisi htio kupit za 350kn 518icu

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2005., 23:14   #300
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Originally posted by miato
he he.
to je kad nisi htio kupit za 350kn 518icu
Pa da
E da,i za cjelo vrijeme razgovora ili rasprave te,čovjeku nije ni na kraj pameti palo pogledati u taj njihov jebeni cjenik ili provjeriti u tim njihovim računima,gdje li več koliko miš stvarno dođe
Valjda je mislio da sam neki levat pa če me fino opeljušiti za 170kn i stavit ih sebi u đep,e očeš k***ac
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno