|
![]() |
#271 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
stoput vec odgovorenmo, po zakonu moras plaćat ako posjedujes uređaj, bez obzira kome ti sve vec plaćao i gledas ili ne gledas |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Moja sestra ima u Rijeci rentan stan, gdje ima tv koji uopće nije upaljen u struju, nema dvbt prijamnik uopće. Tv je od vlasnika stana ostao u kući, sestra ga uopće ne pali. Jedno popodne je došao lik, kao inspekcija, da su susjedi prijavili preglasan tv ![]() I kaže sestra da uopće ne gledaju tv, ali da ga imaju. Počeo nešto prijetiti, da imaju 2 godine zaostataka, da će zvati policiju itd. Na kraju riješili s njim, dale mu svaka 100kn (2 cimerice) i nikad se više nije pojavio. Ne znam kako to ide, ali znam da se oni pozivaju na neki moral, čim imaš tv da sigurno gledaš zemaljske programe itd. (na što se HRT i poziva, oni nemaju veze s ponudom programa na vanjskim davateljima usluga). Dosta je to škakljivo područje. Doma plaćam i maxtv i pristojbu HRT-u, nisam nikad razmišljao o tome da jedno nebi plaćao, makar ima smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
|
![]() |
#276 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
|
![]() |
#278 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Naravno da ne plaćam istu stvar. HRT uzima 80kn za pišljivih 4-5 programa. MaxTv uzima 60kn za 70 programa u kojima su i HRT programi. I što sad na kraju, vi tvrdite jedno, ovaj lik iz Tcoma drugo. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Premium
|
Citiraj:
kao da kažeš "pa imam već plaćen DVB prijamnik ili antensku instalaciju, zašto bi plaćao HRT". To su dvije potpuno različite stvari.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Premium
|
plaćanje (tv, radio?) pristojbe
Ja ne shvaćam što ti želiš reć no ono što ja govorim je to da dva puta plaćamo istu stvar. Maxtv i hrt. Zašto? zato što ako već plaćam maxtv i na njemu gledam hrt kanale, zašto moram OPET plaćat hrt-u 80kn za te iste kanale koje sam već platio? Mislim, ovo je već opće poznata suludost, nema tu ničeg novog. Blažen bio onaj tko nikad nije niti prijavio tv prijemnik, sad nema tih problema Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Premium
|
Citiraj:
Kao što i zasebno plaćaš npr. HBO, sportske kanale i slično, tako i zasebno plaćaš HRT. Plaćanjem MaxTV-a ne plaćaš i TV pristojbu, shvati to. K tome, HRT pretplata pokriva i ono što ne pokrivaš MaxTV-om (npr. radio na mobitelu, u autu, ostale ne-MaxTV TV uređaje u kući i slično).
![]() |
![]() |
#285 | ||
Pink Wraith driver
Datum registracije: Mar 2015
|
Ma, ta pristojba je katastrofa.. Citiraj:
[obrazac za odjavu (pročitajte izjavu; .pdf)] Citiraj:
Pojma nemam. Jest škakljivo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
OU BTW, ne placas ti HRT-u pristojbu za slanje i primanje kanala nego placas porez aka pristojbu za radio-televiziju kao sto placas porez na auto makar ga vozio vecinom po Italiji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Kupiš stan u kojem je živio penzić koji je u domu. Pretplata odjavljena. Baš me zanima tko i po kojem osnovu, ak skuži da su tu novi stanari, bi npr meni koji sam taj stan kupio, ulazio u stan i gledao dal imam kakav uređaj, ili pregledavao auto dal imam radio u njemu. Niti policajac ti NE MOŽE ući u stan ako ga ti ne pozoveš ili on ima nalog, tak da baš bi htio vidjeti tog HRT plaćenika koji bi se to usudio |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
ista šema je bila i kod mene što sam ja mislim već i napisao u ovoj temi. živim u zgradi, u stanu u kojem je sad majka se uredno plaća tih 80kn.. ja sam se prije 6 godina uselio u stan do, tu ja nisam ništa plaćao, imao sam maxtv ALI sam provukao tel. kabel iz tog stana gdje se plaća hrt-u i kod sebe stavio ruter i sve ostalo.. jedan dan pokucali mi na vrata, vi ne plaćate zadnjih 6 mjeseci tv pretplatu, bla bla.. nikad mi nije bilo jasno otkud i kako su znali da sam ja u tom stanu?? nisam uzimao nikakavu uslugu na svoje ime.. ja bi rekao da oni dobivaju podatke od telekoma, porezne ili nešto treće (što je najvjerojatnije nezakonito al šta možeš) kad se netko useli, uzme uslugu maxtv-a, plaćanje poreza kod kupoprodaje stana, ili nešto drugo a recimo nema ih u evidenciji HRT pretplate i eto ih kod vas.. nema drugog objašnjenja |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Pa na to njihovo pitanje/izjavu/kako god da su formulirali "vi ne plaćate x mjeseci..." jednostavno kažeš da nemaš što plaćati. Ako nisi nikad prijavio TV/auto radio/što god, oni nemaju pojma da ti to imaš ili nemaš, i mogu te samo na blef dobiti. Ovo što oni možda dobiju neslužbeno informacije od neke treće strane, to si mogu objesiti da ne kažem na što ![]() A možda si se samo referencirao da su upravo to probali ali im nisi dao, u tom slučaju ![]() Meni su isto uredno došli pred stan, isto mi rekli da ne plaćam tv pretplatu već x mjeseci. I samo sam im rekao da nemam što plaćati jer nemam nikakav uređaj u stanu. Čovjek me gleda i onako sa podsmjehom me pita - "dajte molim vas pa nismo djeca, imate sigurno barem 1 uređaj koji može primati tv ili radio signal". Rekao sam mu "nemam nikakav uređaj", slijedilo je jedno doslovno 15-20 sekundi tišine u kojih je on valjda smatrao da mi stvara nelagodu i da ću popustiti, da nebi ![]() "Dobro, imate li osobno vozilo?", "Nemam." Lik se nešto kao polunaduri, nešto zapiše i ode. To je bilo prije čini mi se 3 godine.
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 11.11.2016. u 10:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Moja stara je odjavila prije desetak godina. U međuvremenu su se pojavljivali barem 6 puta. Navodno imaju uređaj uz pomoć kojeg mogu detektirati rad telke. Stara im nije ni vrata otvorila. Sada bi pretpostavljam HTV trebao nabaviti sudski nalog, dovesti dva policajca plus dva svjedoka za ulazak u stan. Najbolje od svega je da sudski nalog ima rok valjanosti od samo jedan dan. Rekoh staroj da koristi špijunku i ne otvara vrata kad se pojave. Možda napokon odustanu. Jedina alternativa im im je da nasilno uđu u stan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Što sve neće izmisliti, to je nevjerojatno, idu na ljudsku glupost. Zašto bi HRT JEDINI u RH imao pravo naplaćivati porez i to svaki mjesec na uređaj koji ima ekran i zvučnik, a n koji si već platio porez kad si ga kupio u dućanu. Ako nemam nikakav sličan uređaj, ne plaćam im taj harač, ako imam samo mobitel i preko njega gledam HRT, dal i na to moram plaćati HRT pristojbu? Da mi netko ulazi nasilno u stan u kojem je moje dijete, SAMO RADI naplate nelogičnog, lopovskog nameta, drage bi volje odgovarao i išao na sud za nanošenje lakih ozljeda nekome |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Samo im ne treba dati ulaz, po mogućnosti prije toga stišati televizor. ![]()
![]() |
![]() |
#295 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Vi ste, Igore, mason 66 kruga, to je opstepoznati fakat! Prijatno.
![]() |
![]() |
#296 |
Premium
|
![]() |
#297 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G930F |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Premium
|
![]() |
#300 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
To je sranje . Kao da imas legalan pistolj pa te zatvore jer mozes ubiti nekoga. Stvarno je cudno, ekipa dolazi non stop sa istim pitanjima u chat . Rjesenje postoji i koristi se naveliko, ali pojedinci uopce ne citaju i nakraju se vodi rasprava o nicemu 😂 Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|