|
![]() |
#271 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
SilentX je sigurno skup ko vrag. Pogledaj testove... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24470 Sonic Tower Prvi test je Prescoot 3.0@3.7 GHz i ventilator na 12V. Rezultati su: Temperatura 1: CPU: 38°C MBO: 25°C Temperatura 2: CPU: 54°C MBO: 27°C Temperatura 3: CPU: 39°C MBO: 26°C Tada je pokušao hladiti Prescoot 3.0 na osnovnim vrijednostima ali sa naponom ventilatora od 7V. Rezultati su: Temperatura 1: CPU: 37°C MBO: 25°C Temperatura 2: CPU: 55°C MBO: 26°C Temperatura 3: CPU: 39°C MBO: 26°C TT Big Typhoon Prvi test je Prescoot 3.0@3.7 GHz i ventilator na 12V. Rezultati su: Temperatura 1: CPU: 43°C MBO: 26°C Temperatura 2: CPU: 64°C MBO: 32°C Temperatura 3: CPU: 44°C MBO: 31°C Tada je pokušao hladiti Prescoot 3.0 na osnovnim vrijednostima ali sa naponom ventilatora od 7V. Rezultati su: Temperatura 1: CPU: 44°C MBO: 30°C Temperatura 2: CPU: 58°C MBO: 30°C Temperatura 3: CPU: 45°C MBO: 30°C |
|
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
pa koliko vidim u njemackoj i nije nesto preskup cc 20 eura http://www.pcsilent.de/en_pd_silenx1...a_pro_169.html dobro to bas i nije jeftino za jedan ventilator ali ja bi da 150 kuna za doticni
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Uzeo sam 120mm GT i to E verziju, prije dva mjeseca. Koji je trenutno, ne znam. Ali ovaj je tih. Fakat tih. Sad mi zao sto ne uzeh odmah dva. |
|
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo konacno da ja zavrsim onu pricu o GT 120mm modelima. Dakle ustanovili smo da je model 2 glasan, dok je E model tih. Pitao sam u Ve-milu i odgovor je cirka ovakav: Sluzbeno prodaju model 2, no u skladistu ima i E modela. Ukoliko kupite doticni ventilator ne mozete traziti tocno E. Drugim rjecima lutrija. Sto vam covjek donese iz skladista to ste kupili i nemate pravo zamjeniti jer nema kvara. Cijena u Ve-milu je 44,43 kn. A upravo sam saznao jednu povoljniju opciju... Covjek s foruma je kupio neki dan u ADMu isti vent i dobio je E model. Situacija je povoljnija time sto u ADMu mozete traziti da vam procita koji je model pa kupiti ukoliko je zeljeni ili ne... Cijena u ADMu je 48,94 kn. Eto sad kad smo rjesili problem GT 120mm fanova imam jedno pitanje... Ima li tko iskustva sa ovim ventom iz Ve-mila? Thermaltake A1926D, 120mm hladnjak za kućište s plavom diodom (link) Dal je glasan? Ajde please neka netko odgovori sto prije moze, jer moram sad jedan dan po dvije 120-ice, a posto su i GT i Thermaltake iste cijene privlaci me vise ovaj Termaltake radi boljeg protoka zraka iako je malo glasniji. |
![]() |
![]() |
#278 | |
Premium
|
Citiraj:
Hint: bjezi od prozirnih ventova, a od TT-a pogotovo. Jedini prozirni ventovi koje mnogi hvale su Coolermasterovi svijetleci, oni valjaju. |
|
![]() |
![]() |
#279 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#280 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
hvala |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Ali ja pošto više preferiram protok nego buku, dobro me služe. |
|
![]() |
![]() |
#282 |
Čiča s tamića
Datum registracije: Jul 2006
|
možda je ovo već postano u ovom threadu, al nisam uspio nać u 5ak dolazi novi comp i c2de6420, pa ak neko ima kaj s njime iskustva: kolk se može clockat sa stock kulerom i koji bi kuler bilo najbolje uzet za malo veći oc i ozbiljnije hlađenje? |
![]() |
![]() |
#284 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da samo kaj te Ultra120 + pošten vent dođe ko dve Ninje plus i puuno je skuplji od Infinity-a ![]() @PcKing http://www.sobitza.com/portal/
#286 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel to ovaj? ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ako ovaj freezer bude 250kn i bude bolje hladio od sonica i tajfuna, onda ce to bit super. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#290 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Trebao bi malu pomoc jer se bas previse ne kuzim u ovo. Moj problem je u tome sto mi je ventilator dosta glasan. Kad sam kupovao komp, frend mi je u konfu uvrstio i nekog Zalmana, al ga je tip iz Ve-mila izbacio i rekao da on najvjerovatnije nebi stao i da je dosta ovaj ventilator (sto se vidi na slici). Sad vi meni recite sta mi je najbolje napravit, kupit neki drugi (koji?) ventilator, a ovaj skinuti, ili dodati jos neki (koji?) negdje (gdje?), sta da napravim a da bude tiho? Inace unutra je: MB Gigabyte 81945PLGE-RH, s775, i945PL, DDR II Pentium Intel4 BOX 531 3.0GHz, 64-bit, 800MHz, 775-pin, 1MB DDR2 1GB PC4200 (533MHz), GoodRAM Gigabyte GF 7300GT PCIE, Turbo rev., 256MBHDD Maxtor S-ATA300, 200GB/8MB/7200rpm Evo slike: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zamijeni box cooler sa drugim, moja preporuka bi ti bio Freezer 7 Pro/Coolermaster Hyper TX/Sythe Katana 2...svi za cca 200kn... EDIT: cini se da kolega ima isto misljenje ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Nabavio sam Zalmanovog CNPS9700 i IMHO vrijedi svake kune ![]() Na idleu drzi temperaturu prakticki na sobnoj, dok pod full loadom jezgre rijetko kad prelaze 42°C na najnizoj brzini venta. Istina da nisam OCao na neke zvjerske vrijednosti, no smatram da mi vise od 3gh na E6600 trenutno vise stvarno ne treba. ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#300 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Vodeno je bilo home made krama na kojoj je pumpa pocela rondati , a i nije stalo u big tower pa sam stalno morao imati otvorenu bocnu stranicu... Kad sam ga slozio(pojava Thunderbirda) bilo je ok, no kad su se pojavile duze graficke, i kad je pumpa pocelra rondati zazelio sam da ga nikad nisam ni nabavljao. Mislim da s obzirom na pojavu heatpipe vodeno vise nema nekog smisla osim za neki ekstremni overclock kad voltaze idu na max i eventualno za graficke. Niza temp od 42°C u full loadu (i to po ljeti) mi stvarno nije potrebna, a i da mi komp npr. radi na 3.5 umjesto na 3GHz....siguran sam da nebi ni osjetio, a sve u kompu bi mi se grijalo bar 40% vise.. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|