Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 13.11.2007., 14:49   #271
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor speedy-3 Pregled postova
zvjerkac da ti mozda nisi bio pored malo starijeg modela koji je dti a ne dci??
razlika je ogromna,,,,,,,
a i dci motori fino krenu tiho a nakon godinu dvije postanu malo bucniji
Nope, dci, 2006. godina, novi model na jednom mjestu, a pokraj njega 1.6e 1998. godina i ne, nisu ni blizu zvukovi ta dva auta

Činjenica je da su dci motori daleko dogurali po pitanju mirnijeg rada i tišine, ali nisu oni ni blizu benzinskim motorima
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline  
Staro 13.11.2007., 20:21   #272
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Kia Ceed i Hyundai i30 su ti zapravo jedan auto s 2 razlicita imena i pokojom kozmetickom razlilkom,,,,,,,
Tako je, ali jedna velika razlika je šta Kia daje 7 godina garancije, Hyundai "samo" 3. Zapravo za Kiu nisam siguran, jedno vrime po dolasku su davali 5 godina, mislim da je sad situacija takva da je 5 godina (i 150.000 km) na cilo auto, a 7 samo na određene sklopove. Ovo je u svakom slučaju dobro jer će ih i europski proizvođači morat pratit.
Emissary je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2007., 22:07   #273
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Ni meni Avensis nije Japan,Velika Britanija ...

Danas sam bio u Mazdi jer bi cura uzela Mazdu 2,dolazi iz Japana...nekako sumnjam da je to slučaj svih Mazdi,ili?
Thoroughbred B je offline  
Staro 13.11.2007., 22:14   #274
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova

Danas sam bio u Mazdi jer bi cura uzela Mazdu 2,dolazi iz Japana...nekako sumnjam da je to slučaj svih Mazdi,ili?
Dobro sumnjas , rade ju u Europi u jednom Fordovom pogonu , tako mi je rekao poznanik koji radi u jednom Mazdinom salonu , ali ne mogu se sjetiti u kojoj zemlji je rekao .
Router je offline  
Staro 13.11.2007., 22:14   #275
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova

Mazda je pred izvjesno vrijeme povukla proizvodnju iz europe u Japan. Navodno zbog loše kvalitete automobila proizvedenih u EU tvornicama. Zlobnici kažu zbog kresanja troškova...
Delta S4 je offline  
Staro 13.11.2007., 22:38   #276
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Dobro sumnjas , rade ju u Europi u jednom Fordovom pogonu , tako mi je rekao poznanik koji radi u jednom Mazdinom salonu , ali ne mogu se sjetiti u kojoj zemlji je rekao .
Mazda je AFAIK u vlasništvu Forda.

Mazda 3 = Ford Focus ( = Volvo S40 )
Mazda 2 = Ford Fiesta
Emissary je offline  
Staro 14.11.2007., 03:12   #277
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Emissary Pregled postova
Tako je, ali jedna velika razlika je šta Kia daje 7 godina garancije, Hyundai "samo" 3. Zapravo za Kiu nisam siguran, jedno vrime po dolasku su davali 5 godina, mislim da je sad situacija takva da je 5 godina (i 150.000 km) na cilo auto, a 7 samo na određene sklopove. Ovo je u svakom slučaju dobro jer će ih i europski proizvođači morat pratit.
ma je imaju veliku garanciju ali to nije to kad auto ne drzi cestu.....

to da je mazda ford bas i nije tocno,,,,,, je ford i mazda djele istu platformu ali ne tako da ford napravi pa mazda samo uzme i koristi za svoje aute, vec ju zajedno razvijaju i koriste za neke svoje modele jer im je tako jeftinije,,,
no i Mazda i Ford imaju oke kvalitetu,,,, stric i stari su izmjenjali nekoliko fordova i nikad problema s njima,,,,,, no oke to je bilo davno prije,,,,,, za ove nove neznam puno,,, nisam jos cuo za neke prigovore pa cu predpostaviti da sve ide oke s njima,,,,,

... sto se tice mazde i vracanje proizvodnje u japan hehe to im je sve samo ne jeftinije, ali teska potreba ako zele odrzati pravu kvalitetu svojih vozila
speedy-3 je offline  
Staro 14.11.2007., 07:48   #278
vlincx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Vw=Škoda para LOL
Staro 14.11.2007., 08:11   #279
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
ma ta njihova garancija je čisto mazanje očiju, ovih 7 ti je sam za limariju, na motor i ono bitno neznam jel 1 ili 3 god... DOtatno njesra je kaj moraš auto kod njih servisirat i svake god plačat te neke preglede koji su ti kao važni da bi ti garancije vrijedile. Al tak je sa svim današnim novim autima.. BS kaj se mene pita...
Staro 14.11.2007., 08:30   #280
vlincx
Premium
Moj komp

Jel ima ko iskustva zanima me jel stoji tvrdnja da u Švicarskoj servisiraš auto u ovlaštenom servisu nemoraš ić na tehnički
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2007., 10:36   #281
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor FERRYS Pregled postova
ma ta njihova garancija je čisto mazanje očiju, ovih 7 ti je sam za limariju, na motor i ono bitno neznam jel 1 ili 3 god... DOtatno njesra je kaj moraš auto kod njih servisirat i svake god plačat te neke preglede koji su ti kao važni da bi ti garancije vrijedile. Al tak je sa svim današnim novim autima.. BS kaj se mene pita...
nemas nikakve preglede za placat,,,, samo je vazno da redovito dolazis na servers,,,, nakon odredenog broja km ili mjeseci inace garancija ode.....

i garancija se odnosi na cjeli auto,,,,, (radio sam u hyundai servisu jedno ultra kratko vrijeme pa znam da je to 100% tako kako sam rekao)

@vlincx

ma bravo tako treba i zaboravio sam skoda isto sve osim izgleda (koji ionako dosta vuce na VW) a novaca ajme manje,,,,,, i sad da netko kaze kako VW nije precjenjen,,,,, previse placamo za "ime" pojedinih auta

(i to ne mislim samo na europske marke)
speedy-3 je offline  
Staro 14.11.2007., 10:49   #282
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Citiraj:
nemas nikakve preglede za placat,,,, samo je vazno da redovito dolazis na servers,,,, nakon odredenog broja km ili mjeseci inace garancija ode.....

i garancija se odnosi na cjeli auto,,,,, (radio sam u hyundai servisu jedno ultra kratko vrijeme pa znam da je to 100% tako kako sam rekao)
Imam doma opela 99god nov je kupljen u rudmanu i npr imao je garanciju na prohrđavanje 12 god. garancija je vrijedila samo ako se servis radio u opelovom ovlaštenom servisu i plačao onaj navodni pregled karoserije. to je dobo znam koštalo dodatnih 200kn sa svakim servisom i kad si to prestao plačat prestala ti je garancija...

a za kiu mozemo se kladit u neznam što da garancija od tih navodnih 7 godina ne pokriva kompletan auto već na primjer za motor vrijedi recimo 3god ili 100000km, dijelove mehanike 5god a ostale dijelove karoserije 7god...
Nisam točno siguran na šta je je koliko al 100% sam siguran da NIJE na kompletan auto 7 god. treba čitat i ono malim slovima na dnu reklame...
Staro 14.11.2007., 11:03   #283
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
pa na kojem novom autu ne moraš ići u servis da bi ti garancija i dalje vrijedila?

svejedno ti je kako god okreneš... oderu te ko mladog majmuna, ali šta se mora - mora se.
syss je offline  
Staro 14.11.2007., 11:20   #284
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

da se ponavljam il da quotam ?
Citiraj:
... DOtatno njesra je kaj moraš auto kod njih servisirat i svake god plačat te neke preglede koji su ti kao važni da bi ti garancije vrijedile. Al tak je sa svim današnim novim autima.. BS kaj se mene pita...
svi novi su isti q....

Staro 14.11.2007., 11:23   #285
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
ma bravo tako treba i zaboravio sam skoda isto sve osim izgleda (koji ionako dosta vuce na VW) a novaca ajme manje,,,,,, i sad da netko kaze kako VW nije precjenjen,,,,, previse placamo za "ime" pojedinih auta

(i to ne mislim samo na europske marke)
http://www.euroncap.com/Content-CarA...oda-fabia.aspx
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2004/196.aspx

Tri godine stariji golf ima 5 zvjezdica, dok najnovija Fabia ima 4 zvjezdice. Znači u ono "sve osim izgleda" ulazi i kvaliteta karoserije.
frANZi je offline  
Staro 14.11.2007., 11:36   #286
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
svi crdi (hyundai kia chevrolet )su detroit-dieselovi...
ajd honda djelomično ima svoje a toyota sve svoje.
Sa kime Honda dijeli motor da bi njihov motor bio djelomicno samo njihov? Japanski Common railci su i dalje najtisi u klasi, od Honde i Toyote se ne cuje jako i radi jako ugladeno.

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
A što se tiče stare slave, mislim da honda u zadnje vrijeme najviše pumpa cijene pozivajući se na kvalitetu civica iz 90-ih, pa je tako bazni model civica sad 160 000 Kn! Halo! Za te novce gledam već BMW!
Ili cijene nove Kie ceed, hyundai i30? Koliko je golf skuplji da bi se moglo reći da je preskup.
Cijene su se izjednačile, i stvarno ne ostaje ništa osim subjektivnog doživljaja.
Ako te ne zanima dizajn sa 5 vrata uzmes onda sa 4 vrata koji krece od 147 000kn i koji je uvjerljivo omjerom ulozenog dobivenog broj jedan. Istina je da je 5v skup ali eto opravdavaju to designom. Sto se tice gdje se proizvodi auto to ih je EU natjerala da proizvode u Europi kako bi im carina bila manja i bili bi konkurentniji na trzistu. Inace 5V se proizvode u engleskoj, a jeftiniji model 4V se proizvodi u Japanu.

A BMW koji ces naci za 160 000kn ja ne bi ni gledao jer jadan ti je taj BMW koji u osnovnoj cijeni nema ni alu felge, treba nabaciti sigurno 40 000kn gore dodatne opreme da bi to bio pravi BMW.

Citiraj:
e sad da i Honda i Toyota laganini imaju propusta istina je,,,,,, otkako se proizvode u europi i njima je sve ,,,,,, no izgeda da to Toyoti dosta smeta,,, nova Corola se fino vratila u Japan sto se proizvodnje tice sto znaci da se moze ocekivati samo 100% kvaliteta

anyway svima je kvaliteta pala,,,, samo sto ih je jako malo koji rade na tome da se vrate na razniu kvalitete koju su nekada nudili
A propusti sto su se dogodili sa Hondom i Toyotom su iz razloga sto su pokusali business model iz Japana samo prenijeti u EU. Naravno ljudi u eu su drugaciji tako da je bilo vise fushanja i potreban je quality control inace ima svacega.
Bono je offline  
Staro 14.11.2007., 11:44   #287
vlincx
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor frANZi Pregled postova
Tri godine stariji golf ima 5 zvjezdica, dok najnovija Fabia ima 4 zvjezdice. Znači u ono "sve osim izgleda" ulazi i kvaliteta karoserije.
Baš ti nisu ista klasa usporedi sa polom.
Staro 14.11.2007., 12:03   #288
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Ako te ne zanima dizajn sa 5 vrata uzmes onda sa 4 vrata koji krece od 147 000kn i koji je uvjerljivo omjerom ulozenog dobivenog broj jedan.
upravo smo imali diskusiju oko toga i jedan hondaš me uvjeravao kako je civic 4v bez recimo maglenki u serijskoj opremi za 150k kn best buy

onda smo pogledali octaviu, leona, pa i novu corollu koja sa sol opremom izađe nešto skuplja, a o opremi da ne pričamo.

imho da idem tako nešto kupovat hyundai sonatu bi opasno pogledao.
syss je offline  
Staro 14.11.2007., 12:06   #289
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor vlincx Pregled postova
Baš ti nisu ista klasa usporedi sa polom.

Jesi li vozio oba automobila, npr golfa i octaviu, ili pola i fabiu neki duži period da bi se s njima detaljno upoznao.
Nit je polo daleko cijenom od fabie, nit je golf/jetta daleko od octavie.
Samo što se većina gleda samo motor, pa misli da su to identični automobili, no jesi li detaljno pogledao podvozje/kočioni sustav kod golfa i octavie? Pritom ne slijediti kako je složen, nego od kakvih legura su određeni dijelovi.
Te koliko pažnje je posvećeno detaljima u golfu, a koliko u octavii.
Juan je offline  
Staro 14.11.2007., 12:08   #290
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Mazda je AFAIK u vlasništvu Forda.

Mazda 3 = Ford Focus ( = Volvo S40 )
Mazda 2 = Ford Fiesta
Znam , zato i koriste zajednicke platforme i motore , pa se vjerojatno i rade u istim pogonima ...
Router je offline  
Staro 14.11.2007., 12:21   #291
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
upravo smo imali diskusiju oko toga i jedan hondaš me uvjeravao kako je civic 4v bez recimo maglenki u serijskoj opremi za 150k kn best buy

onda smo pogledali octaviu, leona, pa i novu corollu koja sa sol opremom izađe nešto skuplja, a o opremi da ne pričamo.

imho da idem tako nešto kupovat hyundai sonatu bi opasno pogledao.

Svatko će navijat na svoj mlin, prema svojim afinitetima.
Ono što tebi treba, ne mora biti i moja potreba, jer meni bi idealan automobil bio passat karavan diesel s kukom, dok bi nekom drugom više pasao nekakav coupe.
Nije ni oprema ta koja prodaje automobil, nego profil ljudi na koje cilja, i premda nisam zadrt što se tiče izbora marke automobila, imam simpatije prema golfu jer je jedan od rijetkih koji može zadovoljiti širok krug ljudi, od ponude motora, jedini koji ima ne-turbo diesel, SDI, pa do 170 KS TDI, od 1.4 sa 85KS do >200 KS benzinci, izvedbe sa 3 i 5 vrata (4 jetta), karavan, kabriolet...
Rijetko koji model ima toliko opcija motora i karoserije, 307 i megane možda, no kod francuza osuđujem njihove redizajne, što donosi dodatne komlipkacije oko nabavke dijelova. Ili daj novi model, ili poradi na pouzdanosti starog, a ne neka polurješenja redizajna farova svakih 2 godine.
Juan je offline  
Staro 14.11.2007., 12:44   #292
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma daleko od toga da ja favoriziram nekoga, štoviše prezirem takve ljude jer prilično ravno gledaju, ali nemreš reć da je best buy auto od 150k kn kojem trebaš nadoplatit za maglenke koje dobiješ serijala u kliju za 64k kn... naravno ovo je izvučeno iz konteksta, ali shvaćaš me, ne?

mislim evo osobno imam renoa od nedavno i išao sam kupovat jednostavno surfanjem neta, na kraju podvukao šta sve dobijem i to je ispalo to... mogo je to biti i ne znam, yaris (da ćelav ne košta 13-14k€), chevrolet neki, polo/fabia (da ne koštaju ko yaris) etc.

na kraju dobio mali gracki auto sa gro opreme (za tu klasu), 4 god garancije, razumnim popustom i poštenom cijenom... evo već koliko ga imam 6-7 mjeseci - toči-vozi (naravno prerano je za neke prognoze).
syss je offline  
Staro 14.11.2007., 12:58   #293
vlincx
Premium
Moj komp

2juan pa negledamo svi samo motor jer 90 posto djelova ti automobili imaju zajedničkih(ako neuzmemo u obzir karoseriju i plastike u unutrašnjosti)jer masovna proizvodnja spušta cijenu a ponekad i kvalitetu proizvoda.Sad ako gledaš razlike između leona i golfa naravno da ih ima jer ih ne dizajniraju isti ljudi i nisu na istoj razini kvalitete u unutrašnjosti ali ako pogledaš mehaniku u 90 posto slučaja se poklapaju djelovi iz vw/škoda/seat/audi.
Staro 14.11.2007., 13:42   #294
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Netko je rekao da najjeftiniji i30 nije bas jeftiniji od najjeftinijeg golfa.
i30 sa 1.6 dizelom sa 115KS i iThink opremom kosta 141.000kn
Golf sa pribliznom opremom kosta 180.000 - 190.000kn - ovisno o paketu opreme jer, naravno, nisu isti kao kod hunjadija.
+ golf ima 10KS manje

I to sad nije velika razlika?
Ne znam kako to inace usporedjuju ljudi pa dobiju sulude cifre... valjd rucna klima u golfu = automatska kod i30, 15" celicni = 16" alu, golf bez ESP-a = i30 sa, itd, itd....
SPLiFF je offline  
Staro 14.11.2007., 13:58   #295
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma daleko od toga da ja favoriziram nekoga, štoviše prezirem takve ljude jer prilično ravno gledaju, ali nemreš reć da je best buy auto od 150k kn kojem trebaš nadoplatit za maglenke koje dobiješ serijala u kliju za 64k kn... naravno ovo je izvučeno iz konteksta, ali shvaćaš me, ne?

mislim evo osobno imam renoa od nedavno i išao sam kupovat jednostavno surfanjem neta, na kraju podvukao šta sve dobijem i to je ispalo to... mogo je to biti i ne znam, yaris (da ćelav ne košta 13-14k€), chevrolet neki, polo/fabia (da ne koštaju ko yaris) etc.

na kraju dobio mali gracki auto sa gro opreme (za tu klasu), 4 god garancije, razumnim popustom i poštenom cijenom... evo već koliko ga imam 6-7 mjeseci - toči-vozi (naravno prerano je za neke prognoze).

Treba samo znati što je potreba i kolike su realne mogućnosti.
Što se tiče kvalitete, mišljenja sam da su sve samo nijanse, isto kao i cijene. Nekad ide oprema vs prostranost tj viša klasa, ili snaga.
Za clio se definitivno slažem, cura ga je uzela i za 60 000 Kn dobila auto koji ima opreme koliko rijetko koji nudi u osnovnom paketu, još k tomu novi za smiješnu ratu kredita.
Sam osnovni 1.2 motor je izvrstan i puno pouzadniji od 16v i isplativiji od diesela jer razlika u cijeni se počinje vraćati tek nakon >100 000Km, a to je uglavnom već nakon otplate kredita kad se komotno može razmišljati o drugom autu.

S druge strane, ja sam raspolagao s gotovinom i ipak imam neke čuke oko održavanja, pa sam mogao riskirati s polovnim, jer mi auto treba samo za posao i tu i tamo nešto prevest, pa bi bio grijeh uzimat novog mališana da bi ga dvometraš derao po makadamima vozeći punog gepeka.
Uostalom, kupio sam ga da ga derem, pa mi je bilo i pogodnije rabljeno/robusnije, i bilo bi suludo kupovati šminkersku civic koju bi nemilosrdno uništavao nepranjem i penzionerskom vožnjom.
Juan je offline  
Staro 14.11.2007., 13:59   #296
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
Golf sa pribliznom opremom kosta 180.000 - 190.000kn - ovisno o paketu opreme jer, naravno, nisu isti kao kod hunjadija.
+ golf ima 10KS manje

Ne znam kako to inace usporedjuju ljudi pa dobiju sulude cifre... valjd rucna klima u golfu = automatska kod i30, 15" celicni = 16" alu, golf bez ESP-a = i30 sa, itd, itd....
evo da se pet ponovim: GOLF V 1.9 TDI s rabbit opremom (dvozonska automatska klima, alarm, sva stakla na streuju, abs asr, esp, nasloni za ruku naprijed i otraga, metalik boja, daljinsko centralno + walk me home svjetla, alu felge - sve osim kože i navigacije) dodje 22800 eur iliti cca 166 000kn.
je dal ima 10ks manje al 1.9 ima veći okretni moment u širem području a i daleko provjereniji je...
Staro 14.11.2007., 14:05   #297
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
+ golf ima 10KS manje

Ja.

Rekao sam najjeftiniji golf i najjeftiniji i30, dakle gledaj najslabije benzince.
i30 je cca 95-100 000 kn, a golf je 110 -115 000 Kn.
To ti je 10-15 %, premda na našem tržištu pri prodaji za 5 godina starog golfa dobiješ duplo više natrag.
O kvaliteti ne bih, premda bih dobro proučio jamstvene uvjete, cijenu servisa, učestalost servisa i cijenu rezervnih dijelova.

Potrošač/kupac ne mora biti poklonik određene marke, ali tržište će uvijek preferirati nešto, pa je tako vw na žalost ostalih marki, uvijek osjetno bolji i lakši za prodaju. Shodno tome, i vruća roba koja se krade.
Juan je offline  
Staro 14.11.2007., 14:11   #298
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
evo da se pet ponovim: GOLF V 1.9 TDI s rabbit opremom (dvozonska automatska klima, alarm, sva stakla na streuju, abs asr, esp, nasloni za ruku naprijed i otraga, metalik boja, daljinsko centralno + walk me home svjetla, alu felge - sve osim kože i navigacije) dodje 22800 eur iliti cca 166 000kn.
je dal ima 10ks manje al 1.9 ima veći okretni moment u širem području a i daleko provjereniji je...

I naravno da će za 10 godina biti lakše i jednostavnije nekom poput tebe naći zamjenski motor za vw

Šala
Juan je offline  
Staro 14.11.2007., 15:36   #299
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Ovo nisam ni vidio... ok, prilicno povoljno... za golfa Ovako od oka 2k € popust. Jel se to pripremaju za VI-icu pa se rjesavaju zaliha? Model je na izlasku, a i ova akcija traje mjesec dana kolko vidim, a prije mjesec dana je bila cijena koju sam ja naveo.
Uglavnom, hocu reci da je golf najneisplativiji auto. Ali tko voli nek izvoli.
SPLiFF je offline  
Staro 14.11.2007., 15:56   #300
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

da, glasine su da VI izlazi početkom sljedeće godine... al neznam niš o tome
skoro stalno ima nekakvih akcija, sad je trenutno ta rabbit do nove godine, poslije imaju onu tradicijalnu rasprodaju prošlogodišnjih modela itd. Inače redovna cijena golfa 1.9tdi 105 negdje je oko 20 k eur i to nije neka oprema al ima ono bitno klimu, prednja stakla na stuju, +retrovizore, daljinsko centralno , abs -neznam ak jos kaj u serijali ide..
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno