|
![]() |
#271 | |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Činjenica je da su dci motori daleko dogurali po pitanju mirnijeg rada i tišine, ali nisu oni ni blizu benzinskim motorima
![]() |
#272 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#274 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobro sumnjas , rade ju u Europi u jednom Fordovom pogonu , tako mi je rekao poznanik koji radi u jednom Mazdinom salonu , ali ne mogu se sjetiti u kojoj zemlji je rekao . |
![]() |
![]() |
#275 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Mazda je pred izvjesno vrijeme povukla proizvodnju iz europe u Japan. Navodno zbog loše kvalitete automobila proizvedenih u EU tvornicama. Zlobnici kažu zbog kresanja troškova... |
![]() |
![]() |
#276 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
#277 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
to da je mazda ford bas i nije tocno,,,,,, je ford i mazda djele istu platformu ali ne tako da ford napravi pa mazda samo uzme i koristi za svoje aute, vec ju zajedno razvijaju i koriste za neke svoje modele jer im je tako jeftinije,,, no i Mazda i Ford imaju oke kvalitetu,,,, stric i stari su izmjenjali nekoliko fordova i nikad problema s njima,,,,,, no oke to je bilo davno prije,,,,,, za ove nove neznam puno,,, nisam jos cuo za neke prigovore pa cu predpostaviti da sve ide oke s njima,,,,, ... sto se tice mazde i vracanje proizvodnje u japan hehe to im je sve samo ne jeftinije, ali teska potreba ako zele odrzati pravu kvalitetu svojih vozila |
|
![]() |
![]() |
#279 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
#280 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Jel ima ko iskustva zanima me jel stoji tvrdnja da u Švicarskoj servisiraš auto u ovlaštenom servisu nemoraš ić na tehnički
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
i garancija se odnosi na cjeli auto,,,,, (radio sam u hyundai servisu jedno ultra kratko vrijeme pa znam da je to 100% tako kako sam rekao) @vlincx ma bravo tako treba i zaboravio sam skoda isto sve osim izgleda (koji ionako dosta vuce na VW) a novaca ajme manje,,,,,, i sad da netko kaze kako VW nije precjenjen,,,,, previse placamo za "ime" pojedinih auta ![]() (i to ne mislim samo na europske marke) |
|
![]() |
![]() |
#282 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
a za kiu mozemo se kladit u neznam što da garancija od tih navodnih 7 godina ne pokriva kompletan auto već na primjer za motor vrijedi recimo 3god ili 100000km, dijelove mehanike 5god a ostale dijelove karoserije 7god... Nisam točno siguran na šta je je koliko al 100% sam siguran da NIJE na kompletan auto 7 god. treba čitat i ono malim slovima na dnu reklame...
![]() |
#283 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() svejedno ti je kako god okreneš... oderu te ko mladog majmuna, ali šta se mora - mora se. |
|
![]() |
![]() |
#284 |
AutoCad & Allplan expert
|
#285 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2004/196.aspx Tri godine stariji golf ima 5 zvjezdica, dok najnovija Fabia ima 4 zvjezdice. Znači u ono "sve osim izgleda" ulazi i kvaliteta karoserije. |
|
![]() |
![]() |
#286 | |||
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
A BMW koji ces naci za 160 000kn ja ne bi ni gledao jer jadan ti je taj BMW koji u osnovnoj cijeni nema ni alu felge, treba nabaciti sigurno 40 000kn gore dodatne opreme da bi to bio pravi BMW. Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#287 |
Premium
|
#288 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() onda smo pogledali octaviu, leona, pa i novu corollu koja sa sol opremom izađe nešto skuplja, a o opremi da ne pričamo. imho da idem tako nešto kupovat hyundai sonatu bi opasno pogledao. |
|
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesi li vozio oba automobila, npr golfa i octaviu, ili pola i fabiu neki duži period da bi se s njima detaljno upoznao. Nit je polo daleko cijenom od fabie, nit je golf/jetta daleko od octavie. Samo što se većina gleda samo motor, pa misli da su to identični automobili, no jesi li detaljno pogledao podvozje/kočioni sustav kod golfa i octavie? Pritom ne slijediti kako je složen, nego od kakvih legura su određeni dijelovi. Te koliko pažnje je posvećeno detaljima u golfu, a koliko u octavii. |
![]() |
![]() |
#290 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
#291 | |
Premium
|
Citiraj:
Svatko će navijat na svoj mlin, prema svojim afinitetima. Ono što tebi treba, ne mora biti i moja potreba, jer meni bi idealan automobil bio passat karavan diesel s kukom, dok bi nekom drugom više pasao nekakav coupe. Nije ni oprema ta koja prodaje automobil, nego profil ljudi na koje cilja, i premda nisam zadrt što se tiče izbora marke automobila, imam simpatije prema golfu jer je jedan od rijetkih koji može zadovoljiti širok krug ljudi, od ponude motora, jedini koji ima ne-turbo diesel, SDI, pa do 170 KS TDI, od 1.4 sa 85KS do >200 KS benzinci, izvedbe sa 3 i 5 vrata (4 jetta), karavan, kabriolet... Rijetko koji model ima toliko opcija motora i karoserije, 307 i megane možda, no kod francuza osuđujem njihove redizajne, što donosi dodatne komlipkacije oko nabavke dijelova. Ili daj novi model, ili poradi na pouzdanosti starog, a ne neka polurješenja redizajna farova svakih 2 godine. |
|
![]() |
![]() |
#292 |
Moderator
|
ma daleko od toga da ja favoriziram nekoga, štoviše prezirem takve ljude jer prilično ravno gledaju, ali nemreš reć da je best buy auto od 150k kn kojem trebaš nadoplatit za maglenke koje dobiješ serijala u kliju za 64k kn... naravno ovo je izvučeno iz konteksta, ali shvaćaš me, ne? mislim evo osobno imam renoa od nedavno i išao sam kupovat jednostavno surfanjem neta, na kraju podvukao šta sve dobijem i to je ispalo to... mogo je to biti i ne znam, yaris (da ćelav ne košta 13-14k€), chevrolet neki, polo/fabia (da ne koštaju ko yaris) etc. na kraju dobio mali gracki auto sa gro opreme (za tu klasu), 4 god garancije, razumnim popustom i poštenom cijenom... evo već koliko ga imam 6-7 mjeseci - toči-vozi (naravno prerano je za neke prognoze). |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
|
2juan pa negledamo svi samo motor jer 90 posto djelova ti automobili imaju zajedničkih(ako neuzmemo u obzir karoseriju i plastike u unutrašnjosti)jer masovna proizvodnja spušta cijenu a ponekad i kvalitetu proizvoda.Sad ako gledaš razlike između leona i golfa naravno da ih ima jer ih ne dizajniraju isti ljudi i nisu na istoj razini kvalitete u unutrašnjosti ali ako pogledaš mehaniku u 90 posto slučaja se poklapaju djelovi iz vw/škoda/seat/audi.
#294 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Netko je rekao da najjeftiniji i30 nije bas jeftiniji od najjeftinijeg golfa. i30 sa 1.6 dizelom sa 115KS i iThink opremom kosta 141.000kn Golf sa pribliznom opremom kosta 180.000 - 190.000kn - ovisno o paketu opreme jer, naravno, nisu isti kao kod hunjadija. + golf ima 10KS manje ![]() I to sad nije velika razlika? ![]() Ne znam kako to inace usporedjuju ljudi pa dobiju sulude cifre... valjd rucna klima u golfu = automatska kod i30, 15" celicni = 16" alu, golf bez ESP-a = i30 sa, itd, itd.... |
![]() |
![]() |
#295 | |
Premium
|
Citiraj:
Treba samo znati što je potreba i kolike su realne mogućnosti. Što se tiče kvalitete, mišljenja sam da su sve samo nijanse, isto kao i cijene. Nekad ide oprema vs prostranost tj viša klasa, ili snaga. Za clio se definitivno slažem, cura ga je uzela i za 60 000 Kn dobila auto koji ima opreme koliko rijetko koji nudi u osnovnom paketu, još k tomu novi za smiješnu ratu kredita. Sam osnovni 1.2 motor je izvrstan i puno pouzadniji od 16v i isplativiji od diesela jer razlika u cijeni se počinje vraćati tek nakon >100 000Km, a to je uglavnom već nakon otplate kredita kad se komotno može razmišljati o drugom autu. S druge strane, ja sam raspolagao s gotovinom i ipak imam neke čuke oko održavanja, pa sam mogao riskirati s polovnim, jer mi auto treba samo za posao i tu i tamo nešto prevest, pa bi bio grijeh uzimat novog mališana da bi ga dvometraš derao po makadamima vozeći punog gepeka. Uostalom, kupio sam ga da ga derem, pa mi je bilo i pogodnije rabljeno/robusnije, i bilo bi suludo kupovati šminkersku civic koju bi nemilosrdno uništavao nepranjem i penzionerskom vožnjom. |
|
![]() |
![]() |
#296 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
je dal ima 10ks manje al 1.9 ima veći okretni moment u širem području ![]()
![]() |
#297 | |
Premium
|
Citiraj:
Rekao sam najjeftiniji golf i najjeftiniji i30, dakle gledaj najslabije benzince. i30 je cca 95-100 000 kn, a golf je 110 -115 000 Kn. To ti je 10-15 %, premda na našem tržištu pri prodaji za 5 godina starog golfa dobiješ duplo više natrag. O kvaliteti ne bih, premda bih dobro proučio jamstvene uvjete, cijenu servisa, učestalost servisa i cijenu rezervnih dijelova. Potrošač/kupac ne mora biti poklonik određene marke, ali tržište će uvijek preferirati nešto, pa je tako vw na žalost ostalih marki, uvijek osjetno bolji i lakši za prodaju. Shodno tome, i vruća roba koja se krade. |
|
![]() |
![]() |
#298 | |
Premium
|
Citiraj:
I naravno da će za 10 godina biti lakše i jednostavnije nekom poput tebe naći zamjenski motor za vw ![]() Šala ![]() |
|
![]() |
![]() |
#299 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, hocu reci da je golf najneisplativiji auto. Ali tko voli nek izvoli. |
|
![]() |
![]() |
#300 |
AutoCad & Allplan expert
|
da, glasine su da VI izlazi početkom sljedeće godine... al neznam niš o tome skoro stalno ima nekakvih akcija, sad je trenutno ta rabbit do nove godine, poslije imaju onu tradicijalnu rasprodaju prošlogodišnjih modela itd. Inače redovna cijena golfa 1.9tdi 105 negdje je oko 20 k eur i to nije neka oprema al ima ono bitno klimu, prednja stakla na stuju, +retrovizore, daljinsko centralno , abs -neznam ak jos kaj u serijali ide..
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|