|
![]() |
#271 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Je li "lagan posao" možda raubanje 10 sati dnevno za minimalac, po mogućnosti na crno bez staža, godišnjeg, bolovanja i ikakvih prava? Mnogi privatnici u glavi imaju tu fiksaciju, a kad slučajno naiđu na "tvrd orah" koji ne želi pristati na takve feudalne uvjete, onda na sva zvona kenjaju kako su svi nezaposleni obična nesposobna, neradnička stoka. Već viđeno. U vezi krađe, mislim da smo po gornjoj krutoj definiciji svi obične lopine i lažljivci. Zato mi je užasno smiješno to moraliziranje. Svi smo isti, svi smo nešto u životu ukrali, i svi više-manje lažemo na dnevnoj bazi. Ispada da nitko nije u stanju napraviti "pravi" izbor. |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da, ali ima ih koji žicaju, al kad im kažeš evo tu 5 metara drva, daj mi to iscjepaj i platim te pošteno pa kažu ne bi hvala. Al recimo, ja sad imam 8.1 MCE nabavljen kao upgrade sedmice za $30 je bilo ako se ne varam. I dobili su tih $30 od mene. I Start8 odmah nakon probe "klm" verzije. Da nemam, svejedno ih ne bi kupio i ne bi dobili ništa. I neke aplikacije na Google Playu, Amazonu, Steamu...
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Sorry al ne - nikad nisam nit mi nebi to padalo na pamet. Za to postoje socijalne kuhinje, i kruh za van u dosta pekara gdje i sam ostavim tu i tamo koju kunu za one koji nemaju. Ako je već zbilja tak loše - kako to da tipkaš po kompu i visiš tu na forumu? Znam par ljudi koji su završili faks i rekli su da nebi oni radili neki posao ispod 4k kuna...onak ne kažem sad da si ti takav jer te ne poznajem ali krađa bilo kojeg oblika jednostavno nije ok - dal se radilo o nekom megalomanu s brdom love il bakici na placu koja jedva šlepa kraj s krajem. Ja sam radio zbilja svašta, od rada u hladnjači, do pranja posuđa u restoranu - sve se može kad se mora. Razmišljanje ti je krajnje glupo - i dugoročno opasno. |
|
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
#276 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#277 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#279 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Malo da karikiram, npr. kad ukradeš bicikl iz dućana onda si mu nešto oteo i otuđio (klasična krađa). Kod piratluka je kad nekom kopiraš njegov bicikl i voziš ga bez njegova znanja i bez ikakve naknade. Sa time da dučanu pojačaš njegovu poziciju na tržištu i pribaviš mu nove moguće mušterije. Logika velikih je bolje vi koristite naše ilegalno nego tuđi legalno (naravno neće priznati da je to tako) Gore navedeno se sigurno ne odnosi na specijalizirane programe. Znam dosta slučaja gdje ekipa prvo skine crnu verziju a naknadno nabavi orginal ako im se naslov stvarno sviđa. Ili od kuda studentima i ekipi koja traži posao lova za AutoCad (a treba mu za posao i u CV-u). Skine crnjaka da nuci a kod poslodavca koristi orginal koji ga je nabavio jer svi znaju na njemu raditi. Sustav funkcionira kao kad se dila i radi "ovisnike" o nekom proizvodu. Uglavnom ne podržavam piratluk mada nisu stvari crno-bijele, zakonski je sve jasno al kada se stvar pogleda u širem spektru ipak je to siva zona. Od izjava "nekih" krkana se treba jasno ograditi. |
|
![]() |
![]() |
#280 |
Propali Amigaš
|
Ja znam još više slučajeva di je lik skužio da gazda njemu daje 4k, sebi uzima 15k i zatražio malo pošteniju raspodjelu, a gazda našao novog 20-godišnjaka za 4k, a onom starom se zahvalio na suradnji |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
To je nažalost češći slučaj ili "ima takvih ko ti na ulici koliko hoćeš pa ako ti se ne sviđa odi". |
![]() |
![]() |
#282 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nema tu "poštene raspodjele". On je najamni radnik i nema što uvjetovati koliki će omjer raspodjele biti. Plaća se dobiva na osnovu stanja na tržištu, prihoda firme i odluke vlasnika ovisne o brdu faktora.
#283 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Znas li zasto su hrvati genijalan narod? Zato sto im je jal u genima. Kako ti sad mislis da ce on ko osnovnoskolac koji zabija cavle raditi za 4.000 kuna kad gazda zaradjuje 3 puta vise? Zar ne znas da kopac kanala u Microsoftu, aka programer, dodje Billu Gatesu i kaze: "Gazda, jebem te u dupe, pa ja radim za 250k godisnje a ti toliko namlatis u sekundi, aj da to malo posteno raspodijelimo".
![]() |
#284 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#285 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Druga stvar je što svi misle da vrijede neto 15k mjesečno, auto bar C segmenta i full opremom, neograničeni mobitel i bar jednu karticu s bar 15-20 kkn mjesečnog odobrenja. ![]()
![]() |
#286 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
probaj pronaći u koju grupu gornja rečenica spada ![]() |
|
![]() |
![]() |
#287 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#288 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
|
#290 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#291 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
250k $ veliš? 1.390.000,00 kn (slovima: milijun tristodevedesettisuća kuna) podijeljeno sa 12 mjeseci = 115.833,33 kn Kod nas se radi i za 1600kn pa se ti pravi pametan. Ma mislim ode ovaj thread u pm ako ćemo iskreno jer smo krenuli u svaštaru ![]() |
|
![]() |
![]() |
#292 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Steta sto nickname ne odgovara postovima.
![]() |
#293 |
no fear
|
Sit gladnom ne vjeruje. Dečki moji hodam po gradilištima vidim ljude koji doslovno nemaju za gablec. Rade po par mjeseci bez plače po 10h na dan. Ljudi rade za kikiriki, što mu manje plati to ga manje cijeni. A sa ovih 1600kn za VSS nabijem sve na ... (di je nestalo onih 70 posto) |
![]() |
![]() |
#295 | |
Guest
|
Citiraj:
Ovo je istina. A nisu ni "lijeni" ni "nesposobni".. Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 18.06.2014. u 06:51. |
|
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ovo za 1600kn je žalosna istina, dosta poslodavaca iskorištava tu situaciju - cura mi je dosad radila kao prometnik u jednoj autoprijevozničkoj firmi i odrađivala sve poslove kao i glavni prometnik - u 7 mjesecu joj izlazi ugovor i pa-pa bez obzira šta radi svoj posao predano i korektno za razliku od nove curke koja je došla na isti posao prek veze i većinu vremena se zadubi samo u papire ( i ima normalniju plaću od 3k)....+što radi i subote i nedjelje bez da joj se taj dio plaća...+ što na burzi nakon toga svega nema baš nikakva prava...Ima onih koji bi radili i bili pošteno plaćeni ali ima i onih koji su debelo potplaćeni i situacije kad poslodavci iskorištavaju debelo ovo sve na štetu radnika. P.S.- Cura na svom kompu ima OpenSuse - dakle nije se okrenula piratstvu ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ja bio medu ovim sretnicima. i iskreno cu ti reci (ok, ispravnije bi bilo 1600 + troskovi putovanja u obliku mjesecne karte za bus), ja sam bio poprilicno zadovoljan sa ovim programom. razlog je jednostavan - ja sam vidio posao u struci. ja sam ga okusio, ja sam ga radio, ja sam radio sa ljudima, ja sam naucio tonu stvari sto mozes samo u praksi nauciti, vidio pozitivne strane, vidio negativne strane. rezime - evo me nakon strucnog osposobljavanja na birou. mozda nebi trebao jer sam obavljao posao prakticki bolje od dvoje (od troje) zaposlenih (ovaj treci mi je bio mentor), ali jebiga, moji vjetrovi su nepostojeci da me negdje zakotrljaju. i ne mozes se ti nadati poslu ako je to mjesto zauzeto, makar ga obavljao bolje i kvalitetnije i brze i imas volju za tim poslom i posvecujes se itd itd. i da, znas, 1600 kuna je sitna para..... ali ja sam si opet ustedio, nisam "potrgao" te pare kako su sjedale na racun. i program kao program ja podrzavam, barem u slucajevima kao moj gdje ti naucis nesto konkretno, ponavljam, gdje se upoznas sa poslom. istina i s druge strane, mozda sam ja u nekih 20-25% koji na dobar nacin odrade osposobljavanje, mahom je to kuhanje kave, nosenje poste, nosenje papira, odlasci sa sluzbenim autom (citaj - potrckalo), mahom glupi i prejednostavni poslovi koje poslodavca ne kostaju nista, drzavu mjesecno da ![]() i opet izades glup kad si na takvom mjestu........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Da program u osnovi ima smisla ali to je po meni program koji bi se trebao izvršavati u sklopu obrazovanja a ne nakon. Većina fakulteta kod nas je nažalost takva da ljudi po završetku stvarno nisu sposobni odmah raditi. Na način na koji je implementiran najveći efekt je bio u vidu drastičnog snižavanja cijene rada na tržištu rada koje je već godinama teško pogođeno recesijom, otvorila je vrata zloporabama(kao što si napisao u vidu zapošljavanja osobnih robova...) i općenito mislim da je ukupni efekt toga slab ili nikakav. U velikom broju slučajeva će i ta godina iskustva biti "papirna" jer su si ljudi zbog niske cijene rada stvarno dozvoljavali da im VSS zaposlenik bude vrlo, vrlo jeftina posluga... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|