|
![]() |
#271 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Ajde mi reci kakvu to vrijednost ima bitcoin jer ima limit kad ga mozes replicirat 100000 puta jer je open source, i sta to mozes s bitcoinom da nemozes s nekim drugim coin-om ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() u svakom slucaju, ako nesto uspije to ce biti bitcoin, a ne neki tamo scamcoin/shitcoin, koji sluze iskljucivo da se moze majnati za grafickim karticama, iako je u zadnje vrijeme i to u banani ti ostali coini imaju sanse samo ako se bitcoin ustali kao platezno sredstvo, iako BTC ima 8 decimala i nista mu drugo ne treba tako da se bitcoin NE MOZE replicirat i bit ce ih tocno malo manje od 21 milion generirano, a vjerojatno u realnosti, dio je vec nepovratno otisao zaboravljanjem passworda, kvarovima hdda i slicno btc je napravljen primarno kao platezno sredstvo i trebalo bi ga tako koristit, ali naravno da, kao i recimo kod forexa, spekulanti su tu nasli koku koja nosi zlatna jaja ako citas bitcointalk, ljudi savjetuju da se ulaze samo ona para koju si spreman popusit, tako da je (iako je trenutno profitability katastrofa) najbolje slozit par mining rigova i majnati na scrypt multipoolovima. sve drugo je prerizicno i zahtjeva puno vise vremena i srece. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Banned
|
Da i napisao sam ti sto me muci.. Ajmo sad ovako, zlato se ne moze replicirat i ima ga onoliko koliko ga ima u zemljinoj kori i to je to, bicoin je OPEN SOURCE koji svatko moze otvorit, promjenit ime u "bitcoin2" i tako u beskonacnost.. i po kojoj matematici onda "bitcoin-a" moze biti samo 21mil. to mi nikako nije jasno ? Mislim razumijem da na jednoj mrezi moze biti samo 21 mil., al mreza moze biti beskonacno puno, sto znaci hiperinflacija, dok kod zlata to nije tako.. Nisi mi odgovorio sta to moze bitcoin da ne moze bilo koji drugi coin i po kojoj logici onda moze imat vrijednost? osim sto je pre-hype-an jer su poznati venture kapitalisti ulozili milijune dolara i sto su stalno u medijima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() nitko te ne tjera da u to ulazes ili da se bavis miningom. bitcoin ce imati uvijek neku vrijednost, dok ce se ostatak transakcija alt-coinima odvijati na puno, puno manjoj razini...neki su cak i superiorniji bitcoinu, ali koga briga... oni pametni nece spusit pare u svakom slucaju...ove "budale" i "glupani" su u biti ove sto ti kao stitis ![]() |
|
![]() |
![]() |
#275 |
Banned
|
Jos nisam dobio odgovore na postavljene "probleme", vec ih se samo elegantno izbjegava (kao i veliki zagovrnici u medijima kad im se postave ta pitanja). Bitcoin je trenutno prihvacen i ima cijenu, al to ti ne mozes znati dal ce tako biti i u buducnosti, ono sto puno ljudi bude koristilo ce biti prihvaceno i imat ce cijenu, al to ne mora znacit da to mora biti bitcoin posto je prvi i posto je trenutno izreklamiran na svim mogucim medijima od ljudi kojima je to u interesu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Guest
|
Citiraj:
jedino kaj je sigurno je da cemo svi kad tad umrijeti, drugo nista ![]() ali sto se tice cryptoa, bitcoin je best bet... |
|
![]() |
![]() |
#277 |
Banned
|
Ne trazim nikakve garancije, vec mi nije jasno kako moze imat vrijednost nesto sto se moze replicirat beskonacno, sa identicnim osobinama. A smeta me sto "investitori" u medijima to "skrivaju" od javnosti zbog interesa, i zbog toga nazivam "budale" ljude koji povjeruju pricama investitora i ne istraze stvarno stanje sa kritichnim razmisljanjem.. A vidim Vorda i ti imas interesa da bitcoin bude jedini i najjaci, koliko bitcoin-a imas ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#279 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Vas dvoje ste bas zabrijali, BTC i LTC i ostali alt-coini su samo uvod u jednu valutu koja ce biti svjetski prepoznata i bez flawova ovih prijasnjih valuta. Mozda BitCoin evoluira u tu valutu, a mozda nastane nova. To nitko ne moze znati za sad, dakle ili raditi sadasnje kripto-valute ili ih ne raditi, odluka je na pojedincu ![]() Ja od 05.12.13. kad sam krenuo isplatio oko 3500kn na tekuci od cega je oko 1200kn otislo na struju. Dakle 2300 kn ciste zarade. Sad dal se isplati ili ne, trebalo bi pitati nekog ekonomista... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Bitcoin - iskustva i korištenje
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#281 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() sto je najgore, jos uvijek se isplati, ali puno manje. tako i tako se treba isplatiti samo 30-35% investicije, a ostalo je vrijednost u hardwareu Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 10.03.2014. u 08:03. |
|
![]() |
![]() |
#282 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Ne ide to tako. Malo prouci protokol. Da bi mogao 'fejkat' dio coina, morao bi imati mogucnost da sam imas pool koji generira vise od 51% ukupnog hashrate-a. Sve ispod, i pokusaji fejkanja ce biti samo diskreditirani. Opet, to sto je nesto open ili closed source - ne znaci nista. No, ono sto se moze, je koristiti bitcoin kod za generirati nove alt-coine. Sto se i radi. Svi drugi alt-coini su u biti klonovi bitcoina, uz odr. izmjene (Scrypt algoritam i sl. djidje). Pod klonovi to i mislim - jer vecina koda je upravo kod od bitcoina. Vrijednost je nesto pak drugo. Vrijednost valuti daju ljudi koji ce investirati u nju. Ili nece. Pa nece imati nikakvu vrijednost. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Banned
|
Citiraj:
Ja sam rekao da ga se moze klonirat beskonacno puno u vidu NOVIH MREZA koje mogu sve sto moze i "original" i da mi nije jasno po kojoj logici onda moze imat vrijednost.. Vrijednost daje prvenstveno ogranicene kolicine. Dali bi zlato bilo toliko vrijedno da bilo tko moze uzet 3d printer i isprintat zlata koliko hoce isto kao sto i sad svatko moze uzet bitcoin open source kod i napravit "altcoin-e" u beskonacnost ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Premium
|
Altcoini *nisu* bitcoini. To je isto kao reci da posto Hrvatska ima stampariju za kune, da onda samim tim rusi vrijednost recimo - dolaru. Bitcoin je *valuta*. Istina, u virtuali, ali je valuta. Isto kao sto je i Litecoin valuta. Litecoin je 'klon' Bitcoina, ali druga valuta. Opet, isto kao sto je 100 drugih alt-coina svoja valuta, i realno 'klon' bitcoina. No, opet se vracamo na pocetak: to je svaka valuta za sebe. A vrijednost jedne valute ovisi o tome koliko ce tko investirati u nju. Tako da stancanje zilion alt-coina nema nikakav direktan utjecan na bitcoine - jer je on svoja valuta, sa svojim ogranicenim brojem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Banned
|
Citiraj:
@Nick7, altcoini su BITCOIN samo s drugim imenom, mogu sve isto ko i bitcoin, koriste isti protokol, a jedina je razlika sto koriste drugu mrezu i to je sve.. Ne moze usporedjivat tako valute, jer svaka drzava ima monopol nad svojim novcem i kuna ti u americi nista ne vrijedi.. dok bitcoin i svi klonovi se koriste u istoj "globalnoj drzavi" zvanoj internet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Premium
|
Citiraj:
alt-coini koriste isti protokol, i bazirani su na bitcoin kodu. Ali sama valuta botcina je - bitcoin. Dakle, drukcija valuta od ostalih alt-coina. Isto kao sto USD nije EUR ni CHF.... Citiraj:
Ako ni dalje ne kuzis, nema smisla diskutirati... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Banned
|
Ocito ti ne kuzis poantu cijele price... totalno je nebitno kako je ime valute.. ajmo reci da je hrvatska internet i da svatko moze koristit valutu koju hoce.. Sta bi se desilo s kunom kad bi se pojavila inflacija drugih valuta koju bi ljudi poceli koristit ? Sta bi se desilo sa zlatom da nekim cudom pocnem srat zlato i to zovem "sranje" a ima iste osobine kao zlato, dal bi davao hrpu para za zlato il bi kupovao jeftino "sranje" sa identicnim osobinama kao i zlato ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() naravno, neces uspjeti... |
|
![]() |
![]() |
#291 | |
Guest
|
Citiraj:
mozes misliti kak ce ljudi kupovat zlato2 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#293 |
Guest
|
tako je, ti pricaj price, a nama se pomalo pune racuni ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Opet se spominje zlato koje nema nikakve veze sa niti jednom valutom. Vrijednost zlata je odredjena tako sto su se ljudi dogovorili da vrijedi toliko, inace je njegova vrijednost 0, isto je i sa USD i EUR i KN, vrijede onoliko koliko se netko dogovorio da vrijedi. Moze netko imati 100 kg zlata a da ne vrijedi nista, jer nam najednom vise nije potrebno. Bitcoin i Litecoin su dvije razlicite valute, temelje se na istim principima ali nisu iste. USD i EUR su dvije razlicite valute, temelje se na istim principima ali nisu iste. Imamo hrpu novih "coin" valuta ali ima i hrpa "normalnih" valuta, mozes raditi u SAD-u, dobivati placu u USD, doci u EU, promjeniti USD u EUR i trositi novac. Isto tako mozes dobivati placu u BTC, promjeniti u USD/EUR i trositi novac, ili mozes dobivati placu u LTC, promjeniti u... valjda se vec kuzi princip. A skroz druga stvar je koliki je tecaj, tj. koliko ces EUR dobiti za USD i koliko ces EUR/USD dobiti za BTC.
![]() |
#296 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa kad je tako.. zasto onda nije iste vrijednosti? Paipr s necim nacrtanim je to - papir? A kad vec tako rastezem to (kao i ti), zasto onda komadic papira na kom ja napisem broju 1.000.000 ne vrijedi toliko USD? Brkas kruske i jabuke.... i dalje tvrdoglavo tupis po svome. Nauci sto je to VALUTA. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Kad su svi pozvani vec drljati o svacemu eto da drljam malo i ja. Vrijednost bitcoina za buducnost je blockchain. Iliti kako vole pisati okolo odgovor na Byzantine Generals problem. Smjer u kojem se pomalo stvari krecu je koristenje blockchaina kao platforme za druge usluge. Zapravo prije no sto se zapletem, bmk -cekam sljedeci pump'n'dump Toodeloo |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Ajd jedno tehnicko pitanje... da li mogu povezati 2x R9 280x u crossfire pa da bude dobro za igranje... a u ostalom vremenu za majnanje... dakle kako se cgminer ponasa kad ima kartice u crossfireu? Vidi samo 1 GPU ili vidi 2 ? Prodat cu svoju R9 290 i uzeo bi 2x R9 280x (jer je moja Sapphirica referentna i uzasno glasna s 1 turbinom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Banned
|
Ajde kad ste tako pametni odgovorite mi na ovo pitanje i objasnite mi zasto onda kuna "ne vrijedi" u SAD i zasto ju prvo moras promijenit ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Jako puno pitanja od ovih koji kasne... Gle, neki su puno duze u tome i zaradili su. Osobno me zaboli za rječ "valuta" ako ja imam "virtualne" novce koje mogu/jesam povukao na svoj racun. Jednstavno je. Ali cut ces za bitcoin jos puno u buducnosti... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|