Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.03.2014., 21:11   #271
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
ne kuzim sto te tocno muci? tko ti je branio da prije godinu dana kupis jednu 7950 i zaradis na njoj 10000 usd?
Ne muci mene to sto ja nisam zaradio, vec me muci sto ce netko ostat bez para jer je nasjeo na price glupana da bitcoin ima toliku vrijednost jer je ogranicen na 21 mil.

Ajde mi reci kakvu to vrijednost ima bitcoin jer ima limit kad ga mozes replicirat 100000 puta jer je open source, i sta to mozes s bitcoinom da nemozes s nekim drugim coin-om ?
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2014., 21:43   #272
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Shamanix Pregled postova
Ne muci mene to sto ja nisam zaradio, vec me muci sto ce netko ostat bez para jer je nasjeo na price glupana da bitcoin ima toliku vrijednost jer je ogranicen na 21 mil.

Ajde mi reci kakvu to vrijednost ima bitcoin jer ima limit kad ga mozes replicirat 100000 puta jer je open source, i sta to mozes s bitcoinom da nemozes s nekim drugim coin-om ?
"glupana", "budale"...ne bi bas rekao da te nista ne muci

u svakom slucaju, ako nesto uspije to ce biti bitcoin, a ne neki tamo scamcoin/shitcoin, koji sluze iskljucivo da se moze majnati za grafickim karticama, iako je u zadnje vrijeme i to u banani
ti ostali coini imaju sanse samo ako se bitcoin ustali kao platezno sredstvo, iako BTC ima 8 decimala i nista mu drugo ne treba

tako da se bitcoin NE MOZE replicirat i bit ce ih tocno malo manje od 21 milion generirano, a vjerojatno u realnosti, dio je vec nepovratno otisao zaboravljanjem passworda, kvarovima hdda i slicno

btc je napravljen primarno kao platezno sredstvo i trebalo bi ga tako koristit, ali naravno da, kao i recimo kod forexa, spekulanti su tu nasli koku koja nosi zlatna jaja

ako citas bitcointalk, ljudi savjetuju da se ulaze samo ona para koju si spreman popusit, tako da je (iako je trenutno profitability katastrofa) najbolje slozit par mining rigova i majnati na scrypt multipoolovima. sve drugo je prerizicno i zahtjeva puno vise vremena i srece.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.03.2014., 22:07   #273
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Da i napisao sam ti sto me muci..

Ajmo sad ovako, zlato se ne moze replicirat i ima ga onoliko koliko ga ima u zemljinoj kori i to je to, bicoin je OPEN SOURCE koji svatko moze otvorit, promjenit ime u "bitcoin2" i tako u beskonacnost.. i po kojoj matematici onda "bitcoin-a" moze biti samo 21mil. to mi nikako nije jasno ? Mislim razumijem da na jednoj mrezi moze biti samo 21 mil., al mreza moze biti beskonacno puno, sto znaci hiperinflacija, dok kod zlata to nije tako..

Nisi mi odgovorio sta to moze bitcoin da ne moze bilo koji drugi coin i po kojoj logici onda moze imat vrijednost? osim sto je pre-hype-an jer su poznati venture kapitalisti ulozili milijune dolara i sto su stalno u medijima..
Staro 09.03.2014., 22:22   #274
vorda22
Guest

Citiraj:
Da i napisao sam ti sto me muci..

Ajmo sad ovako, zlato se ne moze replicirat i ima ga onoliko koliko ga ima u zemljinoj kori i to je to, bicoin je OPEN SOURCE koji svatko moze otvorit, promjenit ime u "bitcoin2" i tako u beskonacnost.. i po kojoj matematici onda "bitcoin-a" moze biti samo 21mil. to mi nikako nije jasno ? Mislim razumijem da na jednoj mrezi moze biti samo 21 mil., al mreza moze biti beskonacno puno, sto znaci hiperinflacija, dok kod zlata to nije tako..

Nisi mi odgovorio sta to moze bitcoin da ne moze bilo koji drugi coin i po kojoj logici onda moze imat vrijednost? osim sto je pre-hype-an jer su poznati venture kapitalisti ulozili milijune dolara i sto su stalno u medijima..
bitcoin je prihvacen i vrijedi, ostali nisu (osim za trejdanje i majnanje kako bi se kupio BTC) i ne vrijede toliko...kraj price, take it or leave it garancije nema...u cemu ti drzis investicije? imas garanciju da ces sigurno moci zaraditi ili izvuc pare?

nitko te ne tjera da u to ulazes ili da se bavis miningom. bitcoin ce imati uvijek neku vrijednost, dok ce se ostatak transakcija alt-coinima odvijati na puno, puno manjoj razini...neki su cak i superiorniji bitcoinu, ali koga briga...

oni pametni nece spusit pare u svakom slucaju...ove "budale" i "glupani" su u biti ove sto ti kao stitis
  Reply With Quote
Staro 09.03.2014., 22:44   #275
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Jos nisam dobio odgovore na postavljene "probleme", vec ih se samo elegantno izbjegava (kao i veliki zagovrnici u medijima kad im se postave ta pitanja).

Bitcoin je trenutno prihvacen i ima cijenu, al to ti ne mozes znati dal ce tako biti i u buducnosti, ono sto puno ljudi bude koristilo ce biti prihvaceno i imat ce cijenu, al to ne mora znacit da to mora biti bitcoin posto je prvi i posto je trenutno izreklamiran na svim mogucim medijima od ljudi kojima je to u interesu.
Staro 09.03.2014., 23:04   #276
vorda22
Guest

Citiraj:
Jos nisam dobio odgovore na postavljene "probleme", vec ih se samo elegantno izbjegava (kao i veliki zagovrnici u medijima kad im se postave ta pitanja).

Bitcoin je trenutno prihvacen i ima cijenu, al to ti ne mozes znati dal ce tako biti i u buducnosti, ono sto puno ljudi bude koristilo ce biti prihvaceno i imat ce cijenu, al to ne mora znacit da to mora biti bitcoin posto je prvi i posto je trenutno izreklamiran na svim mogucim medijima od ljudi kojima je to u interesu.
dobro i? trazis garanciju da ce nesto biti sigurno u buducnosti?

jedino kaj je sigurno je da cemo svi kad tad umrijeti, drugo nista

ali sto se tice cryptoa, bitcoin je best bet...
  Reply With Quote
Staro 09.03.2014., 23:35   #277
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Ne trazim nikakve garancije, vec mi nije jasno kako moze imat vrijednost nesto sto se moze replicirat beskonacno, sa identicnim osobinama.
A smeta me sto "investitori" u medijima to "skrivaju" od javnosti zbog interesa, i zbog toga nazivam "budale" ljude koji povjeruju pricama investitora i ne istraze stvarno stanje sa kritichnim razmisljanjem..

A vidim Vorda i ti imas interesa da bitcoin bude jedini i najjaci, koliko bitcoin-a imas ?
Staro 09.03.2014., 23:40   #278
vorda22
Guest

Citiraj:
Ne trazim nikakve garancije, vec mi nije jasno kako moze imat vrijednost nesto sto se moze replicirat beskonacno, sa identicnim osobinama.
A smeta me sto "investitori" u medijima to "skrivaju" od javnosti zbog interesa, i zbog toga nazivam "budale" ljude koji povjeruju pricama investitora i ne istraze stvarno stanje sa kritichnim razmisljanjem..

A vidim Vorda i ti imas interesa da bitcoin bude jedini i najjaci, koliko bitcoin-a imas ?
gle kad drugi najjaci coin LTC pukne ko kokica cim btc krene dolje, onda znas koliko je sati tako da se ne moras brinuti da li ce btc biti jedini i najjaci, vec da li ce cryptocurrency opstati dovoljno da ima svrhu
  Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 02:17   #279
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Vas dvoje ste bas zabrijali, BTC i LTC i ostali alt-coini su samo uvod u jednu valutu koja ce biti svjetski prepoznata i bez flawova ovih prijasnjih valuta. Mozda BitCoin evoluira u tu valutu, a mozda nastane nova. To nitko ne moze znati za sad, dakle ili raditi sadasnje kripto-valute ili ih ne raditi, odluka je na pojedincu

Ja od 05.12.13. kad sam krenuo isplatio oko 3500kn na tekuci od cega je oko 1200kn otislo na struju. Dakle 2300 kn ciste zarade. Sad dal se isplati ili ne, trebalo bi pitati nekog ekonomista...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 05:47   #280
Schtefek
Premium
Moj komp

Schtefek's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Bitcoin - iskustva i korištenje

Citiraj:
dakky said:
Vas dvoje ste bas zabrijali, BTC i LTC i ostali alt-coini su samo uvod u jednu valutu koja ce biti svjetski prepoznata i bez flawova ovih prijasnjih valuta. Mozda BitCoin evoluira u tu valutu, a mozda nastane nova. To nitko ne moze znati za sad, dakle ili raditi sadasnje kripto-valute ili ih ne raditi, odluka je na pojedincu

Ja od 05.12.13. kad sam krenuo isplatio oko 3500kn na tekuci od cega je oko 1200kn otislo na struju. Dakle 2300 kn ciste zarade. Sad dal se isplati ili ne, trebalo bi pitati nekog ekonomista...
majnas sa nekim rigom ili imaš samo svoj svakodnevni komp?
Schtefek je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 10.03.2014., 07:56   #281
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor dakky Pregled postova

amateru

sto je najgore, jos uvijek se isplati, ali puno manje. tako i tako se treba isplatiti samo 30-35% investicije, a ostalo je vrijednost u hardwareu

Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 10.03.2014. u 08:03.
  Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 08:26   #282
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Ti mislis zato sto je 'open source' da mozes samo 'napucati' novih XYZ bitcoina u mrezu?
Ne ide to tako.
Malo prouci protokol.
Da bi mogao 'fejkat' dio coina, morao bi imati mogucnost da sam imas pool koji generira vise od 51% ukupnog hashrate-a.
Sve ispod, i pokusaji fejkanja ce biti samo diskreditirani.

Opet, to sto je nesto open ili closed source - ne znaci nista.

No, ono sto se moze, je koristiti bitcoin kod za generirati nove alt-coine.
Sto se i radi. Svi drugi alt-coini su u biti klonovi bitcoina, uz odr. izmjene (Scrypt algoritam i sl. djidje).
Pod klonovi to i mislim - jer vecina koda je upravo kod od bitcoina.

Vrijednost je nesto pak drugo. Vrijednost valuti daju ljudi koji ce investirati u nju. Ili nece. Pa nece imati nikakvu vrijednost.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 09:16   #283
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Ti mislis zato sto je 'open source' da mozes samo 'napucati' novih XYZ bitcoina u mrezu?
Ajde mi pokazi molim te gdje sam ja tako sta rekao? Procitaj 10 puta moje postove ako ne mozes shvatit iz prve o cemu pricam

Ja sam rekao da ga se moze klonirat beskonacno puno u vidu NOVIH MREZA koje mogu sve sto moze i "original" i da mi nije jasno po kojoj logici onda moze imat vrijednost..

Vrijednost daje prvenstveno ogranicene kolicine. Dali bi zlato bilo toliko vrijedno da bilo tko moze uzet 3d printer i isprintat zlata koliko hoce isto kao sto i sad svatko moze uzet bitcoin open source kod i napravit "altcoin-e" u beskonacnost ?
Staro 10.03.2014., 09:22   #284
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
a tko to točno zna koliko još zlata ima?

može se pratiti trend rudarenja istog pa raditi pretpostavke.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 09:27   #285
Nick7
Premium
Moj komp

Altcoini *nisu* bitcoini.
To je isto kao reci da posto Hrvatska ima stampariju za kune, da onda samim tim rusi vrijednost recimo - dolaru.

Bitcoin je *valuta*. Istina, u virtuali, ali je valuta.
Isto kao sto je i Litecoin valuta.
Litecoin je 'klon' Bitcoina, ali druga valuta. Opet, isto kao sto je 100 drugih alt-coina svoja valuta, i realno 'klon' bitcoina.

No, opet se vracamo na pocetak: to je svaka valuta za sebe.
A vrijednost jedne valute ovisi o tome koliko ce tko investirati u nju.
Tako da stancanje zilion alt-coina nema nikakav direktan utjecan na bitcoine - jer je on svoja valuta, sa svojim ogranicenim brojem.
Staro 10.03.2014., 09:34   #286
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
a tko to točno zna koliko još zlata ima?

može se pratiti trend rudarenja istog pa raditi pretpostavke.
Pa dali je u ovoj raspravi sad bitno koliko tocno ima, logicno je da na jednoj planeti ima ogranicena kolicina, ako hoces jos moras ici u svemir sto je malo teze trenutno.. Dok uzet open source kod moze dijete od 15 godina s pola snage i stvorit inflaciju..

@Nick7, altcoini su BITCOIN samo s drugim imenom, mogu sve isto ko i bitcoin, koriste isti protokol, a jedina je razlika sto koriste drugu mrezu i to je sve..

Ne moze usporedjivat tako valute, jer svaka drzava ima monopol nad svojim novcem i kuna ti u americi nista ne vrijedi.. dok bitcoin i svi klonovi se koriste u istoj "globalnoj drzavi" zvanoj internet.
Staro 10.03.2014., 10:06   #287
Nick7
Premium
Moj komp

Citiraj:
@Nick7, altcoini su BITCOIN samo s drugim imenom, mogu sve isto ko i bitcoin, koriste isti protokol, a jedina je razlika sto koriste drugu mrezu i to je sve..
To je ono gdje si u krivu.
alt-coini koriste isti protokol, i bazirani su na bitcoin kodu.
Ali sama valuta botcina je - bitcoin.
Dakle, drukcija valuta od ostalih alt-coina.
Isto kao sto USD nije EUR ni CHF....
Citiraj:
Ne moze usporedjivat tako valute, jer svaka drzava ima monopol nad svojim novcem i kuna ti u americi nista ne vrijedi.. dok bitcoin i svi klonovi se koriste u istoj "globalnoj drzavi" zvanoj internet.
I opet, bitcoin je *jedna od valuta* na Internetu.
Ako ni dalje ne kuzis, nema smisla diskutirati...
Staro 10.03.2014., 10:12   #288
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Ocito ti ne kuzis poantu cijele price... totalno je nebitno kako je ime valute.. ajmo reci da je hrvatska internet i da svatko moze koristit valutu koju hoce.. Sta bi se desilo s kunom kad bi se pojavila inflacija drugih valuta koju bi ljudi poceli koristit ?

Sta bi se desilo sa zlatom da nekim cudom pocnem srat zlato i to zovem "sranje" a ima iste osobine kao zlato, dal bi davao hrpu para za zlato il bi kupovao jeftino "sranje" sa identicnim osobinama kao i zlato ?
Staro 10.03.2014., 10:16   #289
vorda22
Guest

Citiraj:
Ocito ti ne kuzis poantu cijele price... totalno je nebitno kako je ime valute.. ajmo reci da je hrvatska internet i da svatko moze koristit valutu koju hoce.. Sta bi se desilo s kunom kad bi se pojavila inflacija drugih valuta koju bi ljudi poceli koristit ?

Sta bi se desilo sa zlatom da nekim cudom pocnem srat zlato i to zovem "sranje" a ima iste osobine kao zlato, dal bi davao hrpu para za zlato il bi kupovao jeftino "sranje" sa identicnim osobinama kao i zlato ?
trebas samo uvjeriti "mali miljon" korisnika da to tvoje sranje ima istu vrijednost, i na konju si

naravno, neces uspjeti...
  Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 10:20   #290
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Uvjeriti nekog nije problem ako moje "sranje" ima iste osobine kao i zlato, isto izgleda, isto su poslozeni atomi, jedina je razlika u imenu i cijeni...
Staro 10.03.2014., 10:29   #291
vorda22
Guest

Citiraj:
Uvjeriti nekog nije problem ako moje "sranje" ima iste osobine kao i zlato, isto izgleda, isto su poslozeni atomi, jedina je razlika u imenu i cijeni...
imenu, cijeni i to zlato2 koje si kupio stoji vani izlozeno da ga moze svaka malo organiziranija cjelina popaliti i ostanes bez njega, dok je pravo zlato u trezorima rasporedjeno

mozes misliti kak ce ljudi kupovat zlato2
  Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 10:37   #292
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Ma ok, nedamise vise doslonvno crtat i dokazivat svoja logicna zakljucivanja..
Tko moze shvatit o cemu pricam, ce razumit, a tko ne moze neka pozove nekog ekonomista da mu pomogne
Staro 10.03.2014., 10:39   #293
vorda22
Guest

tako je, ti pricaj price, a nama se pomalo pune racuni
  Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 10:43   #294
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Hahaha ok ok.. bitno da se ti imas s cim pohvalit
Staro 10.03.2014., 12:51   #295
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Opet se spominje zlato koje nema nikakve veze sa niti jednom valutom. Vrijednost zlata je odredjena tako sto su se ljudi dogovorili da vrijedi toliko, inace je njegova vrijednost 0, isto je i sa USD i EUR i KN, vrijede onoliko koliko se netko dogovorio da vrijedi. Moze netko imati 100 kg zlata a da ne vrijedi nista, jer nam najednom vise nije potrebno.

Bitcoin i Litecoin su dvije razlicite valute, temelje se na istim principima ali nisu iste.
USD i EUR su dvije razlicite valute, temelje se na istim principima ali nisu iste.

Imamo hrpu novih "coin" valuta ali ima i hrpa "normalnih" valuta, mozes raditi u SAD-u, dobivati placu u USD, doci u EU, promjeniti USD u EUR i trositi novac.
Isto tako mozes dobivati placu u BTC, promjeniti u USD/EUR i trositi novac, ili mozes dobivati placu u LTC, promjeniti u... valjda se vec kuzi princip.

A skroz druga stvar je koliki je tecaj, tj. koliko ces EUR dobiti za USD i koliko ces EUR/USD dobiti za BTC.
Staro 10.03.2014., 15:27   #296
Nick7
Premium
Moj komp

Citiraj:
E, vidis.. 'jedina razlika' je isto tako i u KN vs EUR vs USD vs YEN vs... stogod.
Pa kad je tako.. zasto onda nije iste vrijednosti? Paipr s necim nacrtanim je to - papir?
A kad vec tako rastezem to (kao i ti), zasto onda komadic papira na kom ja napisem broju 1.000.000 ne vrijedi toliko USD?

Brkas kruske i jabuke.... i dalje tvrdoglavo tupis po svome.
Nauci sto je to VALUTA.
Staro 10.03.2014., 17:06   #297
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Kad su svi pozvani vec drljati o svacemu eto da drljam malo i ja.

Vrijednost bitcoina za buducnost je blockchain. Iliti kako vole pisati okolo odgovor na Byzantine Generals problem.

Smjer u kojem se pomalo stvari krecu je koristenje blockchaina kao platforme za druge usluge.

Zapravo prije no sto se zapletem, bmk -cekam sljedeci pump'n'dump

Toodeloo
Xizor je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 18:26   #298
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ajd jedno tehnicko pitanje... da li mogu povezati 2x R9 280x u crossfire pa da bude dobro za igranje... a u ostalom vremenu za majnanje... dakle kako se cgminer ponasa kad ima kartice u crossfireu? Vidi samo 1 GPU ili vidi 2 ? Prodat cu svoju R9 290 i uzeo bi 2x R9 280x (jer je moja Sapphirica referentna i uzasno glasna s 1 turbinom)
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 21:28   #299
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Citiraj:
ajmo reci da je hrvatska internet i da svatko moze koristit valutu koju hoce.. Sta bi se desilo s kunom kad bi se pojavila inflacija drugih valuta koju bi ljudi poceli koristit ?
Ajde kad ste tako pametni odgovorite mi na ovo pitanje i objasnite mi zasto onda kuna "ne vrijedi" u SAD i zasto ju prvo moras promijenit ?
Staro 10.03.2014., 21:35   #300
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Jako puno pitanja od ovih koji kasne...

Gle, neki su puno duze u tome i zaradili su.
Osobno me zaboli za rječ "valuta" ako ja imam "virtualne" novce koje mogu/jesam povukao na svoj racun. Jednstavno je. Ali cut ces za bitcoin jos puno u buducnosti...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno