|
![]() |
#272 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
@Zelleny jesi ti siguran da si nazad dobio svoju matičnu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#274 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Uh.. Prije predaje na servis treba obilježiti kakvim rezom i to dokumentirati. Čak i pod garancijom, a kamo li bez nje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Nije neki problem, lako se iz biosa pročita S/N, usporedi s kućištem. Integrirac koji fali daje napon 3/5v koji je neophodan za paljenje laptopa. Dakle ako se upali i neda sliku nema potrebe taj dio uopće niti gledat a kamo li šta mijenjat. Inače, A300 ima problem s kondenzatorom u krugu napajanja za CPU, i najčešće problemi su vezani uz njega. Riječ je o NEC/TOKIN kondenzatoru 900 ili 1200uF. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Iz svega navedenog zaključujem, da ću nakon neznamviše koliko dana, umjesto svog tableta, dobiti poluispravnu mikrovalnu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Nije da nijedan servis branim, ali radim u servisu. Ponekad, dijelovi nisu spremni za isporuku. Npr. kod nas u servisu u pravilu popravak nikad ne pređe tjedan dana. E sad, ako je određeni part number u backorder-u tu nema pomoći nego čekati. Često se događa da npr zapne na carini, DHL pobrka stvari, dio dođe razbijen pa treba raditi RMA obrazac. Postoje i "greške" koje treba "čekati" da se pojave itd. itd.. Sve te "sitnice" mogu objektivno produljiti popravak. Meni osobno su najdraži oni koju se počnu prijetit s sudovima i neznam koje čemu drugome. Svima je u interesu napraviti popravak što je moguće prije. Nekad to stvarno nije moguće iz objektivnih razloga a često se isti ne navode stranki. Npr, određeni brand prati i vrijeme popravka - a unutar određenog vremenskog perioda dobije se i bonus koji apsolutno nije zanemariv. Totalna glupost je imati sve na lageru, jer je to praktički i nemoguće. Npr. jedan VAIO izdaje liniju svakih tri mjeseca i to svih serija. Dobaljivost rezervnih dijelova je 2 dana (govorim o servisu koji je uhodan i ima ugovor s npr. DHL-om i carinom), ali iz gore navedenih razloga nekad zapne. Uostalom ljudi nisu zadovoljni ni s popravkom od 5 dana. Po meni bi više trebalo obratiti pozornost na kvalitetu popravka i jamstvo na isti, te dugoročnost podrške za određeni proizvod. Fora je u tome da ljudi kad idu kupiti nekakav proizvod su sretni i svjesno troše novce, no kad se isti pokvari nezadovoljsvo je momentalno. Nagledao sam se dosta primjera i u 90 % uvijek su ljudi problematični. Citiraj:
A uostalom i nema logike kod preprodaje dijelova. Nikom nije u interesu da mu drugi uzmu popravke - npr. zaradit na preprodaji 10 - 25% a ruke nenaplatiti, pa čak ni krajnjem korisniku. Npr. - jedan servis proda dio za 100 kn + 20 kn marže. I sad na taj isti dio treba ponovno uzeti maržu od 20 - 25 % (to je već 150kn) + neovlašteni servis - dakle nemaš se kome žaliti ako nisi zadovoljan popravkom.
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Don. 17.12.2012. u 19:14. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma daleko od toga da juzeri nisu problematični, na kraju krajeva ispada da "borba" sa kvarovima je p... dim nasprem borbe sa juzerima, ali ako em ljude zavlačiš em fušariš onda to ne valja na puno razina. mi smo prije 5-6 godina u linsku rasturali, bili smo super ekipa, radili brzo i kvalitetno, nikada nikoga zakinuli, mali milijon puta izašli u susret i generalno su svi bili jako zadovoljni, a to je stvarno jako teško jer je količina ekipe koji pri ulasku su već u rukama imali narodne novine bila poprilična, a da ne spomenem ekipu koja je živjela na "krivo flešanim" grafama i mbo. ovako nešto gore ne bi sami sebi dopustili da izađe iz servisa... to sam zapravo htio reći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
E sad dragi moji serviseri... Da useri su definitivno problematičan soj, ali vas hrane. Ili...? Bavim se posve drugačijim poslom, ali i on naravno uključiuje krajnje korisnike. Da vidiš kako im ližemo da izvineš dupe, ispunjavamo SVE njihove priglupe i ponekad prilično nerazumne prohtjeve i trpimo izljeve PMS-a i koječega samo da ne odu konkurenciji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Premium
|
Problematičnih usera je 10% i takvi rade probleme bez obzira u kojem se servisu našli i kakva im je usluga pružena. To je jače od njih. Hvala, ali ja ću rađe pojesti parizer u miru. Dala bi se i tema otvoriti "User kojeg treba izbjegavati u velikom luku", bila bi bogato popunjena teško zamislivim humorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
možda u rijeci, u zagrebu je pacijenata osjetno veći broj, ali slažem se s tobom kako pričam o upravo takvima kakve si opisao - elementarno čangrizavi ljudi. o da, takva tema bi bila odlična samo na žalost našlo bi se dosta ljudi i sa ovog foruma na njoj ![]() brdo je bilo takvih tastatura-experata koji si nisu znali komp pošarafit da dobiju sliku pa su onda svoju pamet dolazili prosipat na pult za reklamacije. edit: malo smo ot, ali ovo nikako ne ide na obranu fušeraja i grumfanja dotičnih koji su svojim radom i zalaganjem dobili javnu temu da se razmemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
Igor Batinic Zadnje izmijenjeno od: Old Iggy. 18.12.2012. u 09:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#292 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
A jel imaš možda radni nalog od tog servisa? Kaj tam piše? Ak uopće nekaj piše... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Javljaju se iz Moj servisa na fejsu: http://www.mojservis.hr/provjera.asp?sn=98269233Q
![]() |
#294 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: Zellenny. 19.12.2012. u 01:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |||||||
Premium
|
Koji je ovo urnebes postao ![]() Objavili su na fejsu da imaju akciju čišćenja laptopa za 250 kn i netko je u komentar nabacio link na moj post ![]() Prepiska sa FB-a (znam da se vidi sve na FB-u, ali maknut ću čovjeku nick koji mu tamo piše jer ni Moj Servis ne piše pod privatnim imenom): Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I stvarno, razina komunikacije im je na zavidnoj razini ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Zellenny. 19.12.2012. u 02:31. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
A na kraju se sam sa sobom prepucavas... Doista se smijat ili platak...
![]() |
![]() |
#299 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Vele imamo no ne možemo vam ga prodati nego morate dati uređaj na dijagnostiku kvara, pa onda nakon ustanovljenog kvara mi zamijenimo neispravan dio.
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas