Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.12.2012., 01:02   #271
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Trebalo im dijelova za drugi laptop
Staro 17.12.2012., 07:54   #272
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@Zelleny

jesi ti siguran da si nazad dobio svoju matičnu?
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2012., 09:39   #273
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

da dobro pitanje, na tvojoj je očito samo grafa skiknula...metnuli ti maticu koja je totalno skiknula a sebi ostavili tvoju koja samo treba promjenu grafe...lako i jako moguce..
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 09:47   #274
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Uh.. Prije predaje na servis treba obilježiti kakvim rezom i to dokumentirati. Čak i pod garancijom, a kamo li bez nje..
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 10:27   #275
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

po mogucnosti brusilicom
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 10:54   #276
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
po mogucnosti brusilicom
nešto ovako?

(je da je desktop motherboard, ali bit je ista - lako prepoznati da je to baš ta matična kad se vrati sa servisa )
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 12:11   #277
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Nije neki problem, lako se iz biosa pročita S/N, usporedi s kućištem.
Integrirac koji fali daje napon 3/5v koji je neophodan za paljenje laptopa. Dakle ako se upali i neda sliku nema potrebe taj dio uopće niti gledat a kamo li šta mijenjat.
Inače, A300 ima problem s kondenzatorom u krugu napajanja za CPU, i najčešće problemi su vezani uz njega. Riječ je o NEC/TOKIN kondenzatoru 900 ili 1200uF.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 17:46   #278
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
osim što imaju moderne alate očito da imaju i najmoderniji kadar koji operira istima
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 18:39   #279
takitak
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Iz svega navedenog zaključujem, da ću nakon neznamviše koliko dana, umjesto svog tableta, dobiti poluispravnu mikrovalnu...
takitak je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 18:55   #280
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Nije da nijedan servis branim, ali radim u servisu.
Ponekad, dijelovi nisu spremni za isporuku. Npr. kod nas u servisu u pravilu popravak nikad ne pređe tjedan dana. E sad, ako je određeni part number u backorder-u tu nema pomoći nego čekati. Često se događa da npr zapne na carini, DHL pobrka stvari, dio dođe razbijen pa treba raditi RMA obrazac.
Postoje i "greške" koje treba "čekati" da se pojave itd. itd..
Sve te "sitnice" mogu objektivno produljiti popravak.

Meni osobno su najdraži oni koju se počnu prijetit s sudovima i neznam koje čemu drugome.

Svima je u interesu napraviti popravak što je moguće prije. Nekad to stvarno nije moguće iz objektivnih razloga a često se isti ne navode stranki.
Npr, određeni brand prati i vrijeme popravka - a unutar određenog vremenskog perioda dobije se i bonus koji apsolutno nije zanemariv.

Totalna glupost je imati sve na lageru, jer je to praktički i nemoguće. Npr. jedan VAIO izdaje liniju svakih tri mjeseca i to svih serija. Dobaljivost rezervnih dijelova je 2 dana (govorim o servisu koji je uhodan i ima ugovor s npr. DHL-om i carinom), ali iz gore navedenih razloga nekad zapne.
Uostalom ljudi nisu zadovoljni ni s popravkom od 5 dana.

Po meni bi više trebalo obratiti pozornost na kvalitetu popravka i jamstvo na isti, te dugoročnost podrške za određeni proizvod.

Fora je u tome da ljudi kad idu kupiti nekakav proizvod su sretni i svjesno troše novce, no kad se isti pokvari nezadovoljsvo je momentalno.
Nagledao sam se dosta primjera i u 90 % uvijek su ljudi problematični.

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova

Možeš dobiti dio, kako ne bi mogao? U krajnjem slučaju će neovlašteni servis naručiti preko ovlaštenog.
Hm, gadno se tu varaš. Kod renomiranih brand-ova potpisanim ugovorom si obavezan svaki isporučeni dio ugraditi u "stvarni" uređaj. Defektni modul zahtjeva povrat.
A uostalom i nema logike kod preprodaje dijelova. Nikom nije u interesu da mu drugi uzmu popravke - npr. zaradit na preprodaji 10 - 25% a ruke nenaplatiti, pa čak ni krajnjem korisniku.
Npr. - jedan servis proda dio za 100 kn + 20 kn marže.
I sad na taj isti dio treba ponovno uzeti maržu od 20 - 25 % (to je već 150kn) + neovlašteni servis - dakle nemaš se kome žaliti ako nisi zadovoljan popravkom.

Zadnje izmijenjeno od: Don. 17.12.2012. u 19:14.
Don je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2012., 20:17   #281
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma daleko od toga da juzeri nisu problematični, na kraju krajeva ispada da "borba" sa kvarovima je p... dim nasprem borbe sa juzerima, ali ako em ljude zavlačiš em fušariš onda to ne valja na puno razina.

mi smo prije 5-6 godina u linsku rasturali, bili smo super ekipa, radili brzo i kvalitetno, nikada nikoga zakinuli, mali milijon puta izašli u susret i generalno su svi bili jako zadovoljni, a to je stvarno jako teško jer je količina ekipe koji pri ulasku su već u rukama imali narodne novine bila poprilična, a da ne spomenem ekipu koja je živjela na "krivo flešanim" grafama i mbo.

ovako nešto gore ne bi sami sebi dopustili da izađe iz servisa... to sam zapravo htio reći.
Staro 17.12.2012., 20:34   #282
takitak
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
E sad dragi moji serviseri... Da useri su definitivno problematičan soj, ali vas hrane. Ili...? Bavim se posve drugačijim poslom, ali i on naravno uključiuje krajnje korisnike. Da vidiš kako im ližemo da izvineš dupe, ispunjavamo SVE njihove priglupe i ponekad prilično nerazumne prohtjeve i trpimo izljeve PMS-a i koječega samo da ne odu konkurenciji...
takitak je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 20:44   #283
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

znači radiš u prodaji
Staro 17.12.2012., 20:49   #284
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
znači radiš u prodaji
I koliko se ulizuje, vjerujem da je završio seminar o uspješnoj prodaji
Vjeko je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 20:53   #285
Alvin
Premium
Moj komp

Problematičnih usera je 10% i takvi rade probleme bez obzira u kojem se servisu našli i kakva im je usluga pružena. To je jače od njih. Hvala, ali ja ću rađe pojesti parizer u miru.
Dala bi se i tema otvoriti "User kojeg treba izbjegavati u velikom luku", bila bi bogato popunjena teško zamislivim humorom.
Staro 17.12.2012., 20:58   #286
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

možda u rijeci, u zagrebu je pacijenata osjetno veći broj, ali slažem se s tobom kako pričam o upravo takvima kakve si opisao - elementarno čangrizavi ljudi.

o da, takva tema bi bila odlična samo na žalost našlo bi se dosta ljudi i sa ovog foruma na njoj

brdo je bilo takvih tastatura-experata koji si nisu znali komp pošarafit da dobiju sliku pa su onda svoju pamet dolazili prosipat na pult za reklamacije.

edit: malo smo ot, ali ovo nikako ne ide na obranu fušeraja i grumfanja dotičnih koji su svojim radom i zalaganjem dobili javnu temu da se razmemo
Staro 18.12.2012., 02:55   #287
Zellenny
Premium
Moj komp

Zellenny's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ja za onu ploču nisam siguran da je to stvarno originalna ploča, možda su stvarno nešto podvalili, to mi nije ni palo na pamet
Zellenny je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2012., 09:10   #288
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
možda u rijeci, u zagrebu je pacijenata osjetno veći broj, ali slažem se s tobom kako pričam o upravo takvima kakve si opisao - elementarno čangrizavi ljudi.
Zbog takvih stvari dio servisa se prebacio na rad isključivo s pravnim osobama.

Citiraj:
edit: malo smo ot, ali ovo nikako ne ide na obranu fušeraja i grumfanja dotičnih koji su svojim radom i zalaganjem dobili javnu temu da se razmemo

Zadnje izmijenjeno od: Old Iggy. 18.12.2012. u 09:26.
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2012., 10:31   #289
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma osoba je osoba, bila ona pravna ili nepravna... kad izbacimo osobe iz jednadžbe, onda možemo u miru božjem popravljati
Staro 18.12.2012., 11:11   #290
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
ma osoba je osoba, bila ona pravna ili nepravna... kad izbacimo osobe iz jednadžbe, onda možemo u miru božjem popravljati
A velika je ipak razlika... Ne želiš znati kolika.
Staro 18.12.2012., 14:41   #291
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma znam naravno, šalim se malo... opet sa druge strane mi imamo brdo tih vanjskih, pa se i tu načudiš kakvih sve avanturista ima
Staro 18.12.2012., 14:55   #292
masni
Premium

masni's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Zellenny Pregled postova
Kad već plujemo, evo moj doprinos. Radi o servisu čije ime počinje sa "M", a završava sa "oj servis"

Na slikama je Toshiba A300 koja se mogla upaliti, ali nije bilo slike. Bila je u ovlaštenom servisu za Toshibu, s obzirom da je garancija istekla, da vide što je. Oni su rekli da je otišla ploča. Nakon te dijagnostike više se laptop uopće nije mogao upaliti. To je inače laptop jednog mog kolege, pa sam ga ja odlučio malo otvoriti. Primjetio sam kada ga spojim na struju, ledice samo bljesnu i ne može se upaliti. Na 3 lijeve je napon OK, a na 2 desne je debelo prenizak.

I tako malo gledam po ploči, kad imam što vidjeti... Ovo:

Tu je bio neki IC (reče jedan renomirani član da se radi o TPS51125), ali su ga očito maknuli i nisu ništa drugo stavili. Da ne pričam kako je sve okolo prljavo i okolni sitni SMD elementi nisu u najboljem stanju.

Onda su uspjeli slomiti zif konektor za tipkovnicu (nema crnog dijela):

Slomili su jack za mikrofon i zalijepili ga selotejpom:

Stavili kilu paste na sve živo:

I otiske prstiju za identifikaciju:

Ne kažem da ih treba izbjegavati, ali ovdje je stvarno loše odrađen posao

A jel imaš možda radni nalog od tog servisa?
Kaj tam piše? Ak uopće nekaj piše...
masni je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2012., 18:42   #293
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Javljaju se iz Moj servisa na fejsu:
http://www.mojservis.hr/provjera.asp?sn=98269233Q
Staro 18.12.2012., 19:23   #294
Alvin
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Javljaju se iz Moj servisa na fejsu:
http://www.mojservis.hr/provjera.asp?sn=98269233Q
Šta je ovo?
Staro 19.12.2012., 00:45   #295
Zellenny
Premium
Moj komp

Zellenny's Avatar

Citiraj:
Autor masni Pregled postova
A jel imaš možda radni nalog od tog servisa?
Kaj tam piše? Ak uopće nekaj piše...
Imam radni nalog Ukratko, piše da je reparacija mbo bila neuspješna

EDIT: Ne bih sada iznosio detalje što točno piše jer su se uvrijedili i počeli prekopavati naloge, sve je u postu iza ovog

Zadnje izmijenjeno od: Zellenny. 19.12.2012. u 01:14.
Staro 19.12.2012., 00:58   #296
Zellenny
Premium
Moj komp

Zellenny's Avatar

Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Šta je ovo?
Koji je ovo urnebes postao

Objavili su na fejsu da imaju akciju čišćenja laptopa za 250 kn i netko je u komentar nabacio link na moj post

Prepiska sa FB-a (znam da se vidi sve na FB-u, ali maknut ću čovjeku nick koji mu tamo piše jer ni Moj Servis ne piše pod privatnim imenom):

Citiraj:
Autor **nick**
Citiraj:
Autor Moj Servis
Prije nego nekoga popljujete javno sagledajte sve činjenice jer ovako ispadate vrlo bijedni:

Predlažem svima da pročitaju komentar servisera u našem sustavu provjere radnih naloga: http://www.mojservis.hr/provjera.asp?sn=98269233Q

U očekivanju vaše isprike ovdje i na pc ekspert forumu
Pozdravlja Vas MOJ SERVIS Team
Citiraj:
Autor Moj Servis
**nick** na svom "profilu" pod O meni kaže:

Najdraži citati.
"Svaka odluka ima svoju posljedicu"
Citiraj:
Autor Moj Servis
pc ekspert forum: masni (premium forumaš) pita zellenny (autor pljuvanja) : A jel imaš možda radni nalog od tog servisa? Kaj tam piše? Ak uopće nekaj piše...

MOJ SERVIS je uvijek transprentan i nema što skivati, molim podijeliti na forumu: http://www.mojservis.hr/provjera.asp?sn=98269233Q
Tu su naveli krivi broj radnog naloga, to nije to

Citiraj:
Autor **nick**
Ja ni nisam autor navedenog posta, već sam vam proslijedio link. Inače citat je iz jedne serije koja se svojevremeno prikazivala na Novoj te nema veze s vezom u ovom slučaju. Meni je žao što vi mene nazivate bijednim.
Citiraj:
Autor Moj Servis
1. **nick** moj kao prvo nisi samo proslijedio link nego si naveo: "kvaliteta" ovog servisa ... prema tvomu to je i tvoje mišljenje ili ...?
2. Budi toliko hrabar pa se potpiši pravim imenom ukoliko stojiš iza neprovjerenog navoda nekoga na forumu pod „imenom“ zellenny
3. "Svaka odluka ima svoju posljedicu" to si ti naveo na svom „profilu“ pa izvoli sada snositi posljedice svoje brzopletosti i ispričati se ili se zakopaj u mišju rupu
4. Reagirali smo i na pc ekspert forumu i očekujemo rasplet „pluvanja“ i ispriku opet nekoga koji kao i ti komentira nešto bez da se imalo potrudio sagledati sve činjenice
5. U trenutku kada MOJ SERVIS dobiva priznanje od Toshibe kao najbolji servis u SEE regiji ovo je stvarno smiješno jer ne znaš niti koliko je crno pod noktom koliko je ovdje godina rada truda i znoja, znanja, iskustva proliveno da bi se stekao takav status
6. Naša snaga su tisuće zadovoljnih korisnika i MOJ SERVIS Informatika Team a takvi kao ti i slični ... samo izvolite u druge "servise"
Citiraj:
Autor **nick**
Poštovani, molim vas da se držite profesionalne kulture razgovora. Mi nismo na "ti", niti je potrebno prema vašim navodima "da se zakopavam u mišju rupu". Ako je navod korisnika foruma netočan ja se ispričavam. Nije moguće znati sve činjenice ako vi ne kažete vašu verziju događaja. Također doista je nebočno da ste zapisnik te servisne stavke mijenjali jučer. Ja sam inače vlasnik dva prijenosnika marke Toshiba te sam vas jednom telefonski i osobno zvao kako bi riješio problem no na kraju mi je pomoć pružena od srpsko-hrv podrške. Inače nemam iskustva s ni jednim Toshibinim servisom no zamoliti ću sljedeći put da se ne proslijedi ovom budući da ja i meni slični mogu samo otići u druge "servise". Ovakvim citatom sarkastično vrijeđate MSanov i Recrov servis te cijeloukupno vaše ponašanje i sam način na koji odgovarate govori o vašoj profesionalnosti te ću svakako vaš servis obilaziti u širokom luku. Samo sam vam proslijedio poveznicu do rasprave nakon koje ste me počeli vrijeđati, istraživati moj profil.
Boldani dio komentara je iznimno zanimljiv, iako se radi o krivom radnom nalogu.

I stvarno, razina komunikacije im je na zavidnoj razini

Zadnje izmijenjeno od: Zellenny. 19.12.2012. u 02:31.
Staro 19.12.2012., 01:16   #297
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Bitno je da je masni premium forumaš, a zelleny autor pljuvanja, dal da se smijem ili plačem?

(masni, naravno, no pun intended )
Staro 19.12.2012., 08:21   #298
ljekra
Premium

ljekra's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Autor Zellenny Pregled postova
Koji je ovo urnebes postao

Objavili su na fejsu da imaju akciju čišćenja laptopa za 250 kn i netko je u komentar nabacio link na moj post

Prepiska sa FB-a (znam da se vidi sve na FB-u, ali maknut ću čovjeku nick koji mu tamo piše jer ni Moj Servis ne piše pod privatnim imenom):

Tu su naveli krivi broj radnog naloga, to nije to

Boldani dio komentara je iznimno zanimljiv, iako se radi o krivom radnom nalogu.

I stvarno, razina komunikacije im je na zavidnoj razini

Meni ovo tvoje izgleda kao da se sa nekim klincem prepucavas na cesti cij je tata bolji, cime i sebe spustas na takvu razinu.
A na kraju se sam sa sobom prepucavas...

Doista se smijat ili platak...

---
Intel Server Board, XEON 2.0GHz, 1Gb ECC, 2x18.1Gb 10000rpm raid, 3x250Gb. 2x320Gb, 1x120Gb
ljekra je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2012., 08:23   #299
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Don Pregled postova
Hm, gadno se tu varaš. Kod renomiranih brand-ova potpisanim ugovorom si obavezan svaki isporučeni dio ugraditi u "stvarni" uređaj. Defektni modul zahtjeva povrat.
A uostalom i nema logike kod preprodaje dijelova. Nikom nije u interesu da mu drugi uzmu popravke - npr. zaradit na preprodaji 10 - 25% a ruke nenaplatiti, pa čak ni krajnjem korisniku.
Ovo sam neki dan iskustio na vlastitoj koži. Trebao mi je flat kabel za jedan SE mob i kontaktiram ovlašteni servis imaju li slučajno taj dio raspoloživ te ako imaju koja je cijena za isti. Odgovor je bio baš ovo što si naveo.
Vele imamo no ne možemo vam ga prodati nego morate dati uređaj na dijagnostiku kvara, pa onda nakon ustanovljenog kvara mi zamijenimo neispravan dio.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 19.12.2012., 08:25   #300
Zellenny
Premium
Moj komp

Zellenny's Avatar

Citiraj:
Autor ljekra Pregled postova
Meni ovo tvoje izgleda kao da se sa nekim klincem prepucavas na cesti cij je tata bolji, cime i sebe spustas na takvu razinu.
A na kraju se sam sa sobom prepucavas...

Doista se smijat ili platak...
Ti si nešto pobrkao Ja se ne prepucavam nego kopiram što je netko napisao
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke