|
![]() |
#271 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Haha, moj je prdnuo danas, pred uru vremena ![]() ![]() majku ti... samo odjednom je počeo kliktati i gotovo. i sad kad upalim windowse sa njime, treba im 10-tak minuta da se zbutaju, a kad se zbutaju, sve radi usporeno, a do podataka naravno ne mogu. i to nakon updatea ovog firmware-a. možda da nisam dirao, nebi seniš ni dogodilo. Moj je baš HD204UI bez ikakvih dodataka. Spičio sam gore ovaj F4EG pred koji dan i bit će da ga ga je to i pokopalo. SMEĆE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja trenutno imam 2 Samsunga 1TB F3 HD103SJ i 1.5TB F2EG FHD154UI, u media playeru med8er med500x imam WD20EURS i svi savršeno rade, F3 i F2 1,5 god, a wd već pola godine mada je iz green serije koja ima u zadnje vrijeme malo (ili puno ???) veći povrat. Prije njih sam imao hrpu (ovako na brzinu mislim 8kom) HDD-a svih marki od 2 do 4 godine pa sam kupovao nove veće. Nikad mi ni jedan nije crko niti su se pojavili bed sektori tako da ja ne vjerujem u one priče ne kupuj ovu ili onu marku jer se kvare odnosno ja sam imao 3,4 kom i svi su crkli. Normalno je da se kod svih dešavalo da se pojavi crna serija odnosno da se provuče neka greška, svi koji rade grješe ![]() Ponekad se pitam šta ljudi rade s tim hardovima pa da tako crkavaju, evo recimo jednog mog doživljaja. Dolazim do frenda koji nešto kopira na eksterni hard i ja trebam nešto vidit na njegovom kompu. On uzima hard i spusti ga iza kompa i to ne baš nježno, odnosno pušta ga sa oko 5cm na stol, i to još dok se na disk nešto kopira!!!! Ja ga gledam i ne mogu vjerovat ![]() No kaj će mu bit ja to radim uvjek... ![]() Hm..ok ak ti tako kažeš ![]() Ja ću vjerojatno kupit SAMSUNGA HD155UI al ću još vidit dal je potrebno stavljat novi FW jer ta zakrpa je izdana još u 2010 godini a možda je to već riješeno u ovim novim. Brko mislim da ti nije crko zbog stavljanja novog FW ako si sve dobro napravio nego je jednostavno crko ali to nisam siguran, a ništa garanciju u ruke i po novi. LP! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |||
Antimićanin
|
Bog čuva pijance i budale ![]() Citiraj:
Citiraj:
Ponovno resetiram komp, ulazi u windowse, pokreće Win check disk, izbacuje pun klinac "unreadable" linija... ma za samoubit se UTP kablom ![]() Citiraj:
![]() ![]() BTW, jel ima taj Samsung HD204UI elektroniku sa jedinstvenim ROM chipom? ako nema, probao bi zamjenu elektronike, budući u firmi imam identičan disk, čak i isti batch i isti datum proizvodnje. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 20.06.2011. u 09:17. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni su u zivotu crkla tri diska i svi bili Zmazungovi. Njihove diskove uopce ne uzimam u obzir pri kupovini. Samo Hitachi i WD. ![]()
![]() |
#276 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#277 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#279 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#280 | |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Eto sad ima 52 radna dana i radi bez greške ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Da li je jos tko imao problema s diskom nakon stavljanja novog firmwara? Mislim uzeti 8 F4EG diskova jer cu po disku u odnosu na Hitachi ustedit 100kn, a do sada imam 2 ta modela i rade savrseno (U NAS-u su u pogonu 6 mjeseci).
![]() |
#283 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja imam taj famozni Samsung 2Tb iz akcije Linksa, sve vise bojim staviti novi firmware. Imam preko 50 radnih dana i jos nema nikakvih problema. S obzirom na vase probleme, morat cu nabaviti drugi disk kao pricuva.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Antimićanin
|
Ma bit će da to nema veze sa firmwareom, buduće je disk u urce. ES Tools kaže da je sve OK, osim Simple Surface Test. Tu kaže da ima bad sektore i da bi trebao napraviti Backup što prije budući je Failure Imminent. ono, no shit Sherlock, još kad bi mogao do podataka, bi to i napravio. ovako, utter crap ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa Visage je predvidio nevolje Samsunga odavno otkada sam kupio i toplo preporucuje WD po koju ja nisam slusao niti vjerovao. Na pc i torrent masini imam WD i sasvim uredno radi pa sam iz znatizelje htio uzeti barem drugo. A znatizelja se skupo placa. ![]() Hitachia bi zelio imati, a slabo dostupan.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
WDa imam 4 komada, ali jedan je prdnio prije 1 g. Maxtor mi se zasada najbolje drzi, mozda zato šta ima samo 720 p na sebi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa to je sve normlano ![]() Diskovi crkavaju, ništa više il manje nego prije, nego eto, kad crkne tebi, odma imaš dojam da je 50% serije pokvareno, a u biti je možda 1% ako i toliko. Kako je normalno da crkavaju, tako je normalno, da ne kažem ljudski da izbjegavamo one marke koje su nam nekad crkle, recimo ja Seagate ne bi kupio da je jedni na tržištu ![]() Šta se Samsunga tiče, osobno san imao: 2xF1 500 GB, mene služili 3 godine, prodao, rade i danas 2xF3 500 GB su u mene cca godinu dana u RAIDu, držat ću ih do SSDa, zasad rade. F4 Eco Green, 2000 GB, kupljen relativno nedavno, radi...
![]() |
#290 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Da ovo je skroz zabavno meni niti jedan Samsung ili Hitachi nije crknuo, Seagate par komada i najvise mi je WD-a crklo. Premali nam je uzorak da bi mogli odrediti koji su brandovi najbolji, ja samo znam da mi WD 1.5TB EARS baca errore i da vise WD nece kod mene nikad u server/nas/komp.
![]() |
#291 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma cemu se zamarati, s obzirom da backup nikad nije bio jeftiniji nego sad, jos se ovi novi diskovi i dobro drze. Jamstva barem imaju dovoljno, nek rikavaju koliko hoce.
![]() |
#293 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Antimićanin
|
Imaš pravo. Old Iggy mi je preporučio neke toolse za sinkronizaciju. Najvjerojatnije bi trebao dobiti novi HDD od Samsunga direktno, isti takav ![]() na ovaj krepli sam koristio opciju MOVE. i sje8o se dobro ![]() dakle, ostati ću na Samsungu. ako i taj rikne, onda znam da ne treba kupovati te diskove, haha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |||
Ulični trkač
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ljudi previše se uzrujavate oko ovakvih stvari, diskovi crkavaju to je normalno. Onaj ko ima neprocjenjive podatke čuvat će ih na više mjesta, a mi svi ostali koji skladištimo multimediju nadamo se da neće ništa krepat, a ako i krepa nabavit ćemo to sve ponovno kao i prije ![]() Osobno sam imao svih vrsta diskova i svi su i rikavali, ne mogu nijedan izdvojit kao najbolji ili najlošiji, tj mogu samo reć da stariji diskovi (40-80gb) su mi se pokazali kao najpouzdaniji. Mislim da mi iz tog doba nijedan nije riknio dok sam recimo i novi WD640 donio iz trgovine pun bad sectora i idući dan ga odmah zamjenio. Nakon toga sam kupio i novi WD 20ears s kojim imam odlična iskustva i eto namjeravam kupit i još jedan i nadat se najboljem ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Evo i ja imam taj samsung od 600 kn..odma sam znao da nes nije uredu jer je pre jeftin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Torrent freek
|
Ima duže uzeo Samsung 2TB EcoGreen, model HD204UI. Za backup mi je ok, brži je od WD Green 1TB [WD10EADS] kojeg sam imao prije, šta je i očekivano, ipak je 2 godine mlađi disk. Jednako je tih, ne vibrira kao ni WD, a griju se li-la, u granicama normale. Tako da san zadovoljan, iako pošto govorimo o "backup disku", meni je bitno da radi i da tiho radi i to je to. To sam tražio, to sam dobio ![]()
![]() |
#299 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Haha bio je bio.. ja se nadam da i moj nece tako.. ali nikako da prebacim sad podatke sa njega na ove stare diskove.. Zanima me koji disk preporucujete za skladistenje podataka za naredne 3-4 godine?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
za skladištenje NEBITNIH podataka: bilo koji od green gluposti (samsung, WD, seagate) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|