|
![]() |
#271 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ima li ovdje nekog tko koristi TRIO.CARNet, kakvi su dojmovi? Doma imam DUO.CARNet i od prije 2-3 mjeseca je počelo biti problema s brzinom/zagušenjem u večernjim satima i vikendom po cijeli dan pa me inetresira da li se i IP TV blesira... |
![]() |
![]() |
#272 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
to ti je do carneta, tv nema veze s tim. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#276 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Da li vama koji imate Iskon TV+net+telefon radi www.bloger.hr? Pitam umjesto frenda, lokacija Pula, ne otvara mu ništa pod domenom bloger.hr. Dobiva poruku "trenutno nedostupno".
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 31.01.2010. u 12:33. |
![]() |
![]() |
#279 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Aha znači moguće da je do blogera neki problem. Uglavnom bitno da nije problem samo do njega, htjeli smo to potvrditi. Ako netko ima više informacija o ovom problemu neka slobodno podjeli s nama. Tnx!
![]() |
#280 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Iskon TV je full nestabilan stalno se nešt bloka prilikom paljenja i šteka kod prebacivanja kanala ali tak je od prvog dana ... nije nešto strašno al iritira ...ono čudo za kaj prikazuje na tvu tko zove i popis poziva jedan dan radi drugi ne ...itd. to je još dosta ne dorađeno naspram MAXtv-a. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
ja imam trio start i htio sam preć na trio carnet ali sam se predomislio i uzeo 3d bnet carnet, prvenstveno zbog bespaltnih razgovora na fiksni telefon i stabilnije TV, i naravno veće brzine interneta. Rekli su u Bnetu da im krajem godine dolazi snimalica i videoteka tak da će biti potpuno konkurentni sa IPTV-em. |
![]() |
![]() |
#282 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo par riječi nakon duže vremena.. Spojili su mi Iskon.TRIO Start (Iskon.TV) krajem 6. mjeseca 2009., prije toga sam imao Iskon.DUO. Telku gledam rijetko (u smislu da ne gledam svaki dan), ali kad god gledam nikad nemam nikakvih problema. Izbor kanala mi je dobar, prebacivanje kanala je brže nego recimo na mom satelitskom receiveru (koji ne koristim već 2 godine ![]() Telefon radi standardno, isto kao i Internet. Prema Speedtest.net brzina je uvijek cca 10% veća nego je nazivno u paketu, isto je bilo i na Iskon.DUO. Nazivna brzina je 3/384 a meni ovog trena piše ovako: EDIT: klikni za sliku Nedavni dodatak http://tv.iskon.hr/ stranice s programom mi je super, jer sam prije koristio B.net-ov "Moj TV" jer sam prije i bio na B.net mreži. Usporedba sa B.net-om koju je Xenon spomenuo je.. Iskon mi je draži. Na B.net-u nisam nikad imao Internet preko njihove mreže, ali svi koji imaju (ljudi koje osobno znam) imaju raznih problema sa vezom na Internet, te pucanja, te resetiranje modema, te blokiranja kojekakva i sl. Meni iskreno zadnjih mjesec-dva zna puknut veza usred rada, ali desi se 2x mjesečno i to me već grozno iznervira... iako se spoji za pol minute nazad. Izbor kanala na osnovnoj Iskon pretplati je puno bolji nego na B.net-u. Dok me B.net zatrpavao austrijskim, talijanskim, francuskim, bosanskim, srpskim i raznim lokalnim programima (koje nijednog ne gledam), Iskon od svojih 40 kanala nudi bar 30 koji su meni osobno vrlo gledljivi. Da to nekako "izjednačim" na B.netu bi trebao uzeti 30kn skuplji prošireni paket, i opet bi nedostajali neki simpatični kanali. Isto tako, koliko mi je poznato B.net nudi nazivno brži internet (4Mbit vs Iskon 3Mbit) ali u stvarnosti nije sve tako jer B.net pusti malo ispod 4Mbit, a Iskon ko što sam demonstrirao pusti malo više, pa to dođe skoro na isto. Zatim B.net (opet, koliko sam se raspitivao, i kod poznanika i kod njihove podrške) najam prijemnika naplaćuje dodatno, pa tako račun za 3D paket ispadne 227+30+30kn=287, a ja na Iskonu plaćam 209kn (ne pričam uopće pa mi je Flat telefon nebitan). Ako pak nekog zanima brbljanje na telefon, ima Iskon.TRIO Super sa 1500 minuta razgovora, 5Mbit, i snimalicom, za 279kn i to je već dosta bolja ponuda nego ono što B.net nudi za cca 287kn. Vjerujte mi, kad B.net doda snimalicu tražit će dodatnih 20-30kn za nju, sigurno je neće besplatno dodati u postojeći paket. Sad dobro, Xenon ima Carnet, ali njihove cijene nikad ne gledam jer nisam više student. Možda je njemu (i općenito studentima) isplativije, ali meni nije. Što još reći o Iskon.TV? Pa ono što sam pisao ranije, neko vrijeme sam mogao imat komp+TV spojene istovremeno i gledat na oboje različite kanale, ili snimat na kompu jedno a gledat na telki drugo, ali su počeli petljat, zvat, provjeravat, pa sam odustao. S obzirom da i tak 90% vremena provodim pred računalom, i to je primarni razlog zašto ne gledam TV (jer sam lijen otić u drugu sobu pred telku vidit kaj ima) u ponedjeljak (napokon) kupujem 23" monitor koji ima HDMI ulaz, pa ćemo se onda tako igrati, komp na DVI a Iskon.TV na HDMI, i meni dobro. Kad me zanima kaj ima na TV pogledam na tv.iskon.hr, podesim si kakav alarm, i kad zazvoni kliknem gumb na monitoru i prebacim na Iskon.TV. Kasnije kad kupim projektor bit će ista priča, jedan HDMI iz kompa na projektor, drugi sa Iskon.TV i dobro.. Makar to će čekati neka bolja vremena, a do tad tko zna što sve bude ![]() Halo+MaxADSL+MaxTV ću prokomentirati samo sa jednim - puno preskupo... Ima nekih sitnica bolje, ali i nekih koje su gore, pa se svodi na razliku u cijeni koja je - ogromna. Evo nadam se da će ovaj mali pogled običnog korisnika na Iskon.TV (i konkurenciju) pomoći bar nekome da se makne sa sadašnje infrastrukture na Iskon, jer ja zbilja nemam nikakvih prigovora na njihove usluge, nakon cca 2 godine na Iskon.DUO i sad već 7 i pol mjeseci na Iskon.TRIO. Pozdrav svima!
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
#283 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
da , slazem se s ovim gore , skoro sve isto je kod mene , 11/09 prikljucenje , cak mi je brzina malo veca (3.42, preko wi-fi laptop ) , programi rade kak treba , snimalica isto . Fon najmanje koristim al radi kak treba . Slika na nasim programima je dosta dobra , na stranim je tak-tak . Za prebacit s programa na program treba 4 sekunde dok pocne tec slika i zvuk. U postavkama se moze namjestiti omjer slike - 16/9 ili 4/3. Pretpostavljam da vecinu programa salju u 4/3 ali eto bar postoji opcija ![]() Sam motorolin uredaj preko kojeg ide tv je spartanskog izgleda sto je ok , ali ima ono bitno : HDMI izlaz , i opticki izlaz(ima i scart mislim mozda i komponentni, jel, to se podrazumijeva). Meni oboje ko naruceno, buduci da sam spojio u reciever kucnog kina . Znaci zvuk ide u sam tv hdmijem a kada je neki filmic ili tekma , upalim i zvucnike . nedostaci ... pa neznam jel nedostatak , ocekujem Hd programe . Ako ih ima tcom i bnet, moze i iskon. Imam kvalitetnu telku i hocu i takve programe. drugi nedostatak ,koji bi mogao biti major nekim ljudima : kad saljem neki file veci , neki veci fajl znaci preko 10mb , zna sve otici kvragu.doslovno.internet rikne , sve stane . pa malo pricekas , minutu dvije , pa krene opet.tako da to izbjegavam , nije do msna , saljem preko skypa dosta cesto i to se desava.Ili recimo kod uploada youtube clipa , ili clipa na fejsbuk , filmic neki.Mislim da sam probao i ugasiti tv, reko mozda to ima veze , isto se dogada.Ne igram online , neznam jel bi to smetalo kod tak neceg. Igrao sam doduse bas nedavno AvP3 demo na netu , cak je dobro radilo , nije stekalo. ko ce ga znat. jos mi je palo na pamet ono sto je i kod tcoma : nije mi bas jasno sta ce ljudi koji imaju vise tva doma.Kao stoje gore covjek rekao , mozes razlicitim kablovima na vise telkaca , ali jedan daljinski imas , cak i da nabavis neki unirvezalni ak se moze uopce , svugdje ce biti isti program.meni to ne smeta jel sam solo , cak i da imam vise telkaca nebi mogao gledati dva razlicita kanala odjednom , al neka obitelj, neznam ... primjetio sam da se ovdje dosta spominje ona carnet opcija , a manje mi punokrvni iskonaši ![]() sve u svemu, tko razmislja o 3u1 rjesenju , preporucujem iskon. eh da : jedan racun mi nije dosao ![]() kaj je to , jedna Mjesec u godini imam happy month pa ne placam? otisao na moj.iskon , izvadio si pdf racuna i platio netom .. Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje xyz. 07.02.2010. u 22:01. |
![]() |
![]() |
#284 |
Premium
|
ne, počeli su svima koji su aktivni na moj.iskon.hr stavljat račune online, bila obavjest na papirnatom računu zadnjem koji si dobio. Možeš si to prebacit, al meni ne smeta zapravo. Kaj se tiče "sve crkne".. pa vjerojatno je razlog to što šalješ veliki file bez ikakvih limita brzine, i to ti pocucla kompletnu odlaznu vezu (koja i nije baš neka velika). A za bilo kakav zahtijev (dakle, klik da otvoriš link il nekaj) moraš serveru poslat request.. a ak uploadaš neko čudo onda taj request malo "zapne u gužvi" ![]() ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
#285 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
moguce..za oboje.ovo za racun mi je isto ok manja guzva u kaslicu. nego...link za one koje se dvoume izeti iskon.trio ili ne http://www.youtube.com/lorenaonfacebook |
![]() |
![]() |
#286 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da li postoji neki način da se motorola skroz isključi(osim čupanjem iz štekera)? Pitam zato što se na mom vivax ceertejcu scart i činč međusobno kolju preko euro-av, a pokušavam gledati filmove prek kompa koji je spojen na žuti činč na vivaxu(Motorola je spojena na scart). Tak da dok je stb spojen, pc opce ne kuzi svideo izlaz. |
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Nisam ziher jesi li me skuzio ![]() Kupis onda nesto poput ovog gore http://www.ms-zagreb.hr/cms/images/t...ctures/109.jpg I onda ga samo klikneš i Motorola ugašena. |
![]() |
![]() |
#290 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego, natrag na Iskon.TV. Evo danas sam završio malo petljanja i sređivanja oko kompa.. i Iskon.TV, naravno. Monitor: 23" LG W2361V-PF Zvučnici: Logitech X-540 5.1 sistem Komp: - DVI izlaz sa grafičke na DVI ulaz na monitoru - Front/rear/central/sub sa 3.5mm izlaza na onboard zvučnoj na 3.5mm ulaze na zvučnike Iskon.TV: - HDMI izlaz na Motoroli na HDMI ulaz na monitoru - Left/right chinch izlazi za stereo zvuk sa Motorole na 3.5mm line-in na kompu (kabel je 2x chinch, muški na 1x 3.5mm, muški), i onda preko kompa van na zvučnike To je seljo-beljo varijanta za nas koji nemamo pojačala, zvučne kartice i/ili zvučnike sa SPDIF in/out i slično. Na isti način radit će i sa bilo kojim drugim setom kompjuterskih zvučnika. Naravno, komp treba bit upaljen ![]() Za one koji neće komp upaljen, e neš ti posla, kad ugasim komp, preštekam 3.5mm od Motorole direkt na zvučnike. Al meni je komp i tak upaljen kad god sam u istoj prostoriji s njim ![]() A da, i malo sam se natražio (10 minuta, no dobro ![]() - desni klik na ikonicu zvučnika kod sata (dolje desno na ekranu ![]() - Recording devices - klik na Line In ikonu (ak je već spojen kabel i nešto svira, trebalo bi onaj indikator desno skakutati gore-dolje) - ispod klik na Properties - klik na tab Listen - staviti kvačicu na "Listen to this device" - OK, OK - i radi... Uglavnom, fora mi je takav setup iz više razloga. - ko što rekoh, ako sam ja u istoj prostoriji s kompom, uvijek je upaljen, dakle nekih minusa nemam - minimalni trošak setupa.. zapravo jedino kaj sam kupio dodatno bio je HDMI kabel - mogu radit na kompu, ko sad recimo, i slušat mjuzu sa MTV - ako čekam neku emisiju mogu prebacit na taj kanal, pa kad krene samo 1 gumb na monitoru i tamo sam (jedan minus monitora, treba 4-5 sekundi da prebaci na drugi ulaz, al tolko Iskon.TV treba da prebaci kanal, pa ajmo ne cjepidlačiti ![]() - isto tako mogu gledat telku, a ak komp nekaj pijukne da me treba, lako prebacim sliku natrag na DVI, napravim kaj trebam, i pičim dalje - mogu snimat zvuk sa Iskon.TV, al nije da ću to ikad trebat vjerojatno ![]() - po potrebi lako mjutam ono kaj mi ne treba U principu, jedino kaj mi fali je PiP, da mogu imat sliku sa drugog ulaza kao Picture-in-picture, npr gledat Iskon.TV u ćošku ekrana dok sam u Windowsima ![]() ![]() Eto nadam se da sam nekom možda dao ideju kako složit mali multimedijski kutak .. po meni (skoro) idealno rješenje za bilo koga ko živi solo i ne treba se svađati s nikim oko daljinskog ![]() Aha, kad smo kod daljinskog, netko će možda prigovarati da monitor nemreš s daljinskim prebacivat sa HDMI na DVI i obrnuto. Al mislim.. ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
#291 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Jel postoji netko sa IskonTRIO uslugom, a da igra na netu neku igru tipa COD i sl.? Npr. ako je telka upaljena i šaltaju se programi, telefonira i tako to, hoće li se pojaviti kakav lag ili delay kod online gejminga? Ne igram se puno, ali to malo hoću pošteno odigrat, a ne da sam sav nadrkan... ![]()
#292 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja osobno nevidim nikakvu razliku u brzini interneta ako je telka upaljena ili ugasena. Teoretski ako ti parica moze progurati 10 Megabita nebi trebao imati problema. Telka pojede otprilike 3 Mbita, a brzina neta je 5 Mbita. To je zajedno 8 Mbita i u slucaju da ti kroz paricu moze proc 10 Mbita nebi trebalo doc do zagušenja paketa jer imas i 2 Mbita lufta ![]() Podatke o svojoj parici mozes nac u ruteru. Ako imas Simensa od iskona ovak to izgleda: ![]() Znaci ako uzimas telku + net od 3 Mbita gledaj da ti je ovaj broj u ruteru preko 8000 kbps, a ako uzimas telku + net od 5 Mbita gledaj da ti je broj u ruteru preko 10000 kbps. Nisam 100% siguran dal telka guta 3 Mbita al ja mislim da je tu negdje vrijednost, i boga pitaj kolko tocno Simens provjerava paricu. |
![]() |
![]() |
#293 |
Too much busy
|
U brzini interneta i ne bi trebao vidjeti razliku... Ali što je sa igranjem? Sve ostalo mi se čini ok, thx na savjetu ![]()
#294 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Stvari koje ti smetaju u igri (ping i packet loss) vecinom nastaju kada se kroz paricu gura vise podataka nego sto ona moze progurat. Tada nastaju zagusenja i parica postaje ''usko grlo''. Postoji jos dosta razloga zbog kojih bi online igre mogle loše radit, ali ako se premisljas dal uzet telku ili ne onda ti je ova računica iznad jedina stvar na koju treba pazit. Uglavnom da filozofiram puno imam telku i identican mi je ping kad je upaljena i ugasena. Ako i postoji neka mizerna razlika mom oku je nezamjetna. Nisam 100% siguran ali vjerovatno da uzmes telku i da ti neradi nesto kako treba mogao bi trezit od iskona da te vrate na staru tarifu bez ikakve naknade i penala ili cega vec. |
![]() |
![]() |
#295 |
Too much busy
|
Heh, sve je to super, ali... Ja sam trenutno na t-scumu i prelazim na nešto drugo, ali pokušavam odabrati. Optima i Amis nedostupni.... Tvoja "računica" je dobra, ali ja to ne mogu provjerit prije nego potpišem ugovor 18 mjeseci (ako se ne varam). Vraćanje na "stari paket" također ne bi postojalo jer bi to značilo povratak na t-com ![]() ![]() Palo mi na pamet da frend ima maxtv i igra online, nisma čuo da se nešto žali... Mislim da ću piknut IskonTRIO pa što bude ![]()
#297 |
Too much busy
|
Naručio Trio ![]() Nekim čudom mama (vlasnica linije) nije u sustavu OIB-a pa sam morao telefonski, kaže ženskica iz SZK da će paket doć u roku 30 dana ![]() Nadam se i prije...
#298 |
Banned
Datum registracije: Mar 2010
|
1.6. dolazi 4-5 novih kanala, stay tuned! |
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Još uvijek ih je malo u odnosu na MaxTV, a dostupnost je i dalje ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|