|
![]() |
#271 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Financije jesu problem... zato i kažem da treba što više muzike za što manje para. Nigdje ne piše da je pojačalo ispoljavanje kompleksa ili bilo čega... samo ne upada u trenutni budžet... Voljan sam stoga poslušat šta znalci znaju > moje pitanje i dalje stoji... Šta mislite o TS-G172CI i imate li preporuku za nešto bolje ![]()
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
G seriju sam imo u 7-ici i na Hu su dobro svirali, ali su bili odrezani preko HPF-a na radiju. Kao full range radije pogledaj akselerejt seriju, nije tolika razlika. Isto tako u oktavi imaš target (da glupi naziv) ali su ok i imaju skretnicu i jako lijepo sviraju a cijena je mislim 250kn Ako ti se ne žuri pričekaj svako malo na kolektivi izlete zvučnici koji su sestrinska firma Focala-a i mrak su za malo para |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]() Bacio oko na Target ![]() E sad za ovo zadnje si me pogubio, kolektiva? gdje? šta? Focal znam šta/tko su ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imam serijski HU u autu koji sa prednjim origigi zvučnicima ima odličan zvuk. Iza su full range origigi u stražnjim vratima pa malo fali prostornosti. Stavio bih nešto iza na policu. Što bi bilo idealno uzeti za neku razumnu cijenu? Btw, bez obzira što neki ve vole te razne elipse,a posebno Sony kod frenda u Astri GTC iza na polici su Sony XS-GTX 6120, neke vanserijske elipse. Jako dobar zvuk, basa ko da ima subwoofer Zadnje izmijenjeno od: lowrider. 24.07.2013. u 10:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo nekoliko pitanja u vezi akustike u autu(uber noob sam što se toga tiče): Imam opel vectru B 1998 godište i sad: 1. Planiram uzeti Pioneer Deh-1500UB, on je ok ili? Ugradnja je samo zamjena sa starim i spajanje konektora ili još nešto treba? 2. Kako znati koliki usb stick ovaj gore radio može čitati? 3. Mislim još promjeniti serijske zvučnike na 4 mjesta? što uzeti do nekih 600kn(sva 4)? 4. Da li mi treba pojačalo za sve to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Trebao bi uzeti nove zvučnike, točnije 4 komada. 2 za u vrata na mjesto postojećih zvučnika, i 2 koja će ići na zadnju policu (u zadnjim vratima nema mjesta za zvučnike). Radio koji je u autu je marke Sony, model CDX-GT44U koji me u potpunosti zadovoljava svojim mogućnostima. http://www.sony.hr/support/hr/produc...specifications Koliko vidim daje 45W x 4 na 4 ohma (ako se ne varam) Što gledam..nominal ili maximal input..jal bolje uzeti nominal 30W na ovo ili 60W? (ako radio daje 45W) Interesira me koje bi zvučnike bilo naj isplativije kupiti, nemam neko znanje o zvučnicima, no veliki sam ljubitelj glazbe (Rock, Rockabilly, Psychobilly, Noise itd..). Poprilično sam ograničen s novcima...jako, tako da bi rado išao na nešto povoljno a da nije jako loše..barem da je bolje od sadašnjih zvučnika koji su užasni. Trebam li gledati dvosistemce, trosistemce? ..auto je Audi A4 TDI Traktor iz 1996-e. Bacite prijedloge, sugestije i sl..
![]() |
#278 |
..dno
|
Bi li ovako nešto bilo ok da samo stavim u prednja vrata: Sony XS-F1337SE http://www.emmezeta.hr/multimedija/a...cnici-za-auto/ Model:XS-F1337SE promjer:13cm snaga:maximal 160watt , RMS 40watt 3 systemski zvučnici frekvencije:60Hz-24000Hz osjetljivost:88dB otpor:4ohma
![]() |
#280 |
..dno
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
http://www.ronis.hr/zvucnici-13-cm/8...50s/SXE-1350S/ vako nešto... samo vidi koliko para ti odgovara, a i trebat će malo to sve pospajat jelte. ja bi iskoristio sva 4 kanala hu-a za svaki driver po jedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
..dno
|
Citiraj:
Nego..misliš da spojim oba prednja na jedan i oba zadnja na drugi zvučnik, ili ove visokotonce recimo na zadnje, a dvosistemce na prednje? Edit: shvatio sam..svaki zvučnik na svoj kanal..
![]() |
![]() |
#283 |
Moderator
|
pogledaj samo da li skretnica ima jedan ili dva ulaza, ako ima jedan onda ništa od cijele priče, a to možeš riješiti sa hertz dsk (pogledaj ronis) koji ima odvojene skretnice, ali i očajne visoke (oke za hu amp će biti oke brijem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
..dno
|
Skretnica je na samom radiju ili odvojeno? Ne sjecam se da sam vidio nesto tako..no dobro davno je bilo..
![]() |
#286 |
..dno
|
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.” Zadnje izmijenjeno od: Brown Acid. 17.12.2013. u 13:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
..dno
|
![]() |
#290 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Provjeri koja ti velicina odgovora u prednjim vratima. Koliko sam vidio po internetu radi se o 4'' (10cm) zvucnicima, za modele prije 1998, ali mozda ti imas neki model koji je imao nadoplatu za zvucnike, pa su mozda 13cm.
![]() |
#291 | |
..dno
|
Citiraj:
MadBoy..sada si mi dao posla..ocito je neka nestandardna rupa pa treba kao plastični nosač..adapter ili kako već..
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.” Zadnje izmijenjeno od: Brown Acid. 17.12.2013. u 14:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2003
|
Auditor KIT RIP 165S/Megane 2001.g
Pozdrav Naručio sam Auditor KIT RIP 165S zvučnike. Stići će za koji dan. Možda bih mogao sam ugraditi u Megane 2001.g. Ako bi mi netko svajetovao bio bih veoma zahvalan. Auditor KIT RIP 165S, paket dvoslojnih zvučnika za auto. Paket uključuje: - 2x woofer (6,5 inča) - 1x tweeter (2 inča) - 1x crossover Karakteristike: - Membrana woofera je izgrađena of polypropylena, s zavojnicom od 1 inča - Tweeter ima zavojnicu od 1 inča s neodimijskim magnetom - 12dB/oktava crossover visoke prenosivosti - 200 Watt je maksimalna snaga s kojom može rukovati s otporom od 4 Ohma Specifikacije: Max. snaga : 200W Nominalna snaga : 60W Osjetljivost (2,83 V/1m) : 92dB Okruženje : Guma Nominalna impedancija : 4 Ohma DC otpor : 3.4 Ohma VC promjer : 25.5mm (1") Slojevi : 2 Žica : Bakar Magnet : 86x15mm (3-3/8x9/16") U autu su provučeni kablovi do zadnje daske ali tamo nema zvučnika. Ovi moji ne pristaju u mjesta predviđena za zvučnike pa bih rezao zadnju dasku. Zanima me kako se to sve spaja preko skretnice? Na što moram obatiti pozornost? Gdje je najbolje staviti tweeter? Čudi me da nigdje ne piše RMS snaga ali prodavač mi je rekao da te zvučnike mogu priključiti na Auto-Radio ili na pojčalo do 200 W. Unaprijed zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
To ćeš popraviti sa zvučnicima velike osjetljivosti, 90+ dB i što više to bolje. Kod mene je Focal 165A1 preporodio muziku, drma na serijskom radiju za nevjerovati. Usput su i vokali (pogotovo ženski) dobili nekako na izražajnosti, cijeli doživljaj zvuka i sterea je neuspredivo bolji. Vrijedili su svake lipe. ![]() Ima dosta jake visoke, spustio sam ih na skretnici a i na ekvilajzeru su uvijek na nuli ili čak u minusu. Stvar ukusa, valjda. Hertz koaksijalce imam u zadnjim vratima i moram priznati da veće smeće nisam dugo kupio. Nikakav odmak od standardnog širokopojasnog, pošto ima viskotonac malo više "šprica" ali basa nigdje, iako je nazivna snaga dovoljno velika proprdi ako više pojačam... blja. Sreća da nisu bili skupi, ali da nije ugradnja komplicirana kako je (plastike za montažu koje sam kupio + skidanje tapecirunga) letili bi van ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Zanimljivo, taj Focal je duplo skuplji od Hertza Dieci DSK 165.3, a bar na papiru Hertz ide dublje, osjetljiviji je i jači po snazi od Focala. OK pisaloj je i na plotu. A ovo: https://www.svijet-medija.hr/art/aut...xclusive/48940 |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Moderator
|
bez obzira na papir focal je mila majka za stock hu pojačala... samo velim on isto šprica visoko za poludjet, čak i kad je podešen -3db na visokima. ali dobro, sve se to da srediti ako su driveri kvalitetni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2003
|
stigli ... ... i nije 1 x tweeter nego 2 x i isto tako 2 x crossover. Jel to neka greška? OK. Tu imam nekog susjeda (mlad momak) koji bi mi to sredio sve za 50kn. On nešto kuži, završio srednju školu. Il da to radim sam? Al onda mi treba pomoć. Zadnje izmijenjeno od: SkyRider. 27.03.2014. u 03:36. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|