|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
izluđuju me windows mreže
pozdrav svima.. daklem.. trenutna situacija je ovakva.. laptop i komp (WinXP SP2 oba) su paralelno spojeni na zyxel wlan router (automatically assigned IP). net radi bez problema. na moj komp je crosslink kablom spojen Xbox. wlan je shared, xbox može na net, uredno vidim shared foldere i gledam filmove sa kompa na xboxu. no. laptop i komp se međusobno ne vide paradox -> prebacim crosslink kabel na pc-laptop vezu. skinem laptop sa wlana (iščupam PCMCI), tako da mu je jedini izlaz preko crosslinka, izvrtim wizard. net i dalje radi, laptop uredno ima izlaz, ali se kompovi i dalje ne vide.. zašto xbox vidi pc, a laptop ne ?? hoću da mreža radi normalno dok su i komp i laptop na wlanu, iako bih se zadovoljio i sa funkcionalnim lanom. šta radim krivo? nije valjda da sam posenilio pa mi bježi neka glupa postavka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesu li u istoj Workgroup?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
workgroup mora biti identičan i subnet mask (npr. 255.255.255.0) mora biti identičan. I u wizardu se mora omogučiti file sharing opcija. Preporučio bih da ručno namjestiš IP adrese, tako da budu jedna blizu druge, kako bi se što prije prepoznali(npr PC: 192.128.2.1, Laptop: 192.128.2.2) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ako metnem fiksne IP adrese, onda mi ne radi net. a ako spojim pc i lap cross kablom, posheram wlan sa pc-a da lap može na net, moram metnut automatic IP u kojem slučaju pc dobije x.x.0.1, a lap x.x.0.245 sad se dešava glupost. oba mogu na net. lap može pingat pc-a i dobije uredan response. kad sa pc-a pingam lap dobijem "timed out" odgovor, a i dalje se ne vide u mreži.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pogledaj da neki servis, koji je vitalan za rad mreže nije isključen. tu je popis svih servisa http://free-bj.htnet.hr/colicweb/opisi%20servisa.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Očito nešto krivo upisuješ pri manualnoj konfiguraciji. Pročitaj i primjeni |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
da li si iskljucio dhcp na routeru kad si namjestao staticke ip adrese? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ako je Router / AP napravljen ok nemora isključivat DHCP Server, može i fiksno postavljene IP adrese na kompu i ovaj servis uključen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nikky.. prošao sam tutorial korak po korak. i dalje se ne vide. lap sad (prema tutorialu) ima adresu x.x.1.6, pc ima x.x.1.5 ne vide se. i ne kužim zašto lap može pingat piceka i dobit response, dok picek dobija "timed out" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Nezaboravi da na XP SP2 ping ne prolazi ako ga nisi omogućio (firewall). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
firewall zgašen na oba kompa.. kaspersky internet security 7 zgašen.. nema šta bokirat pristup.. i dalje ništa ispravak.. imam ping na oba stroja.. trebali bi se prepoznat zar ne? zakaj ne vidim network? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Znači da ipak nisi pročitao i napravio kako piše u prvom postu Biblije. Uključen NETBUI over TCP/IP, neki folder stavljen na share, . . . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|