|
![]() |
#1 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
help
2. Formatirana datoteka "pjesme" sadrži tekstove pjesama. Za svaku pjesmu navedeno je ime i prezime autora, ime pjesme, te stihovi pjesme. Svaki stih pjesme naveden je u jednom retku. U jednom retku ne može biti više od 512 znakova. \n \n ime i prezime autora \n naziv pjesme \n tekst pjesme... Napisati funkciju koja će vratiti ime i prezime autora, te naziv pjesme koja sadrži najdulji stih. Citiraj:
btw zasto nemrem pisati (printf) unutar if petlje...sam ja puko il je komp oso kvragu? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Devil
Datum registracije: Nov 2001
|
nit si ti puko nit je komp oso vragu. uzmi knjigu u ruke i uci ako te zanima programiranje, inace je bolje da postas tekst zadatka i molis dobre ![]() ![]() EDIT: prije je puko kompajler ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Devil
|
letimicnim pregledom koda evo par "tipova": tip 1: int d[]={} - velika greska, pa cak i za samog pocetnika; prilikom deklaracije niza mora se zadati velicina istog tip 2: kod poziva funkcije ispis(&p.ip,&p.imep,&p.stih) za char tip se ne pise znak & (adresni operator) tip 3: neznam jel ti struktura koda poremetila kopiranjem, ali svakako pripazi da stavljas razmake i odvajas cjeline; lakse se prati i ispravlja kod p.s. stavi fajl pjesme tu ako ga imas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() kao 2. deklaracije je integare polja a ne stringa/niza necemo ulaziti u vose dim. polja!inace tako dobivamo mogucnost NE punjenja/rezerviranja meme bezveze...drugim rijecima fora trik ![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() enivejz tnx na pomoci jos javlja gresku a nemrem biti 1000% siher(999% jesam ![]() a uz to i cura ima isti zadatak...ne zelim ostat bez jaja ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
|
khm edita nema hehe enivejz vidim da nisam bio jasan oko &... daklec:svaka varijablja(izuzevsi polja) trebaju imati doticni operator radi pohranjivanja(rezrviranja) meme za isti...dok kod polja nulti index pokazuje na pocetak polja ilitiga pocetnu adresu ![]() je da tamo ne treba doc...al sam ga stavio iz reda radi(ne smeta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Devil
|
![]() ne, ne, ma sad mi je sve jasno. nadam se da ces dobit ocjenu sukladnu sa iskazanim znanjem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() os pomoc il ne?! sa mojim znanjem imam 5 ![]() btw sam da znas za ispis(&p.ip,&p.imep,&p.stih); treba pisati tocno ispis(*p.ip,*p.imep,*p.stih); intagare u pointer joj joj sam zasluzio 2? ![]() dakle da prevedem tvoje rijeci...NEMAS POJMA ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Program mora biti u C-u ili može biti i u C++-u? Kolko sam shvatio zadatak, ispisati se treba samo ime autora i ime pjesme one pjesme s najvećim stihom, a tvoj program ispisuje svakog autora, pjesmu i stih... I u zadatku piše da pjesma može imati više stihova. Znači treba učitati ime pjesme, autora i odredi duljinu najvećeg stiha za tu pjesmu (pa tako do kraja fajla) i onda na kraju ispisati samo autora i pjesmu s najduljim stihom.
![]() |
#9 |
the luda ribetna
|
daj mici ovo ko je iskljucio edit i delete...tor opet prckas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
the luda ribetna
|
trebo bi mi c al c++isto moze...da moze biti vise stihova(al u jednom redu) npr \n\nhladno pivo\nnije sve tako sivo\nnije sve bla bla bla stihovi\n\nneki drugi autor inace mene sam zanima kak iz fajla ono sto procitam sa svojim fscanf(fout,"\n%[^\n]%*c%[^\n]%*c%[^\n\n]%*c",p.ip,p.imep,p.stih) smjestim u string...the only problem, jednostavno vec 2 dana blokiram naime kanio sam nes tipa for(i=1;fscanf(fout,"\n%[^\n]%*c%[^\n]%*c%[^\n\n]%*c",p.ip,p.imep,p.stih)>0;i++){ d[i]=strlen(p.stih); koi[i]=kopiraj na index "i" cijeli fscanf max=d[1]; if(d[i]>max){ max=d[i]; j=i; pa ovdje jednostavno svaki max izmjenim sa j...ilitiga kad upisem printf koi[j] baci mi max string tj naziv bla bla bla } moja ideja eh sad kao sto rekoh blokiram i nikak da mi padne napamet nesto pametno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
the luda ribetna
|