|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
cudni zvuk iz 7200.10
radi se o barracudi 7200.10, sata2 320Gb, kad ugasim komp. cujem hard kako se usporava i to zvukom kao turbina od aviona, to traje oko 10 sekundi dok se valjda skroz ne zaustavi -nije da mi previse smeta ali stari maxtor je bio necujan prilikom gasenja kompa -hard je star tjedan dana -zanima me lel to normalno? i radi na 37-41 C |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja imam dva ali 250 giga 7200.10 i totalno su nečujni...sad nemam pojma jel to normalno, neka ti kaže netko tko ima 320 giga.. A za temperaturu je normalno ako nemaš nikakav vent, makar bi to s jednim ventom koji puše po njemu išlo i na 25-35 max... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Da nije u "onoj" trgovini dobio repariranog 7200.10. Tu u Ri koliko čujem ih uvaljuju ko mutavi. Znam za slučaj da je čovjek već 4. puta na reklamaciji i svaki puta mu reparirca uvale ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Pošto je HDD star tjedan dana pretpostvljam da imaš garanciju iako baš i nisam siguran da bi moglo proć... EDIT: Sorry guys, tek sam sad skonto da je crni_007 napiso da je to normalno, mislio sam da piše da nije normalno, mal sam zbunjen ![]() ...Moje isprike!
![]() |
#6 |
Premium
|
Kod mene nema takvih problema , gasi se iste sekunde , a i neznam odkud vam da je to normalno...meni je jedino smijesan onaj bip koji se cuje koji put kod loadanja...btw meni je na 30C sa 2 venta od 60 naprijed!
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ja imam 2 od 250GB i po nima puše 120mm vent i temp mu je 27- max 31 (mislim da nikad nisam vidio da mi je prešlo 31) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kod mene je ovakva situacija, dvije barice od 320 GB jedna kinez, druga singapurćanin, nemaju "zeleni obrub", idle temp 36, a po njima puse 120mm vent (cini mi se da se kinez mozda malo jace zagrijava). Kad se gase cuje se ko avionski motor, mislim da je to normalno, treba se ipak zaustavit tih 7200 okr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
ja znam za svoje barice 7200.7 od 80 i 160 kad se pale da se čuje kako se zavrte. U radu svi znamo kako se čuje ova serija ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
kod mene je kuciste potpuno otvoreno pa mi netreba ventilator, a stari disk je radio od 28-35 C -ovaj 7200.10 je kupljen u ADM-u i nije "refuirbished", znaci novi je i ima 5g garancije (nema zelene naljepnice) inace radi tiho i sve je ok, samo kad se gasi cujem taj zvuk koji me lagano zivcira -ovaj moj je rađen u Thailandu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
imam 2 barice 'desetke' od 320Gb SATA2 i jednu 'devetku' od 120GB na sva 3 se cuje taj zvuk kada se ugasi komp. jer elektromotor ostane bez struje a ploča ga vrti još 10 sec... ali to čuješ ono ako baš dodjes blizu harda i slusas u tisini(dakle nikada) po meni je to normalno, jer ipak se ploče vrte na 7200 okretaja u minuti i sada kada ugasis komp ne mogu se odmah zaustaviti, nije niti svrha da imaju neku kočnicu... ja cu se zabrinuti baš tada, kada mi se diskovi pocnu zaustavljati iste sekunde, jer bi to znacilo da ležaj šteka ili ga nešto koči.... ovak je sve normalno ![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|