|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
seagate mišljenje
imam namjeru kupovat hdd pošto mi je ovaj več na knap,e sad gledam ovaj aktualni seagate 320gb 7200.10,znam da ga se hvali na veliko da li bi osjetio zamjetnije performanse u odnosu na seagate160gb 7200.9?tj.kolko bi dobio opčenito na performansama?pošto sam na vagi između njega i raptora 36gb...konfa iz siga.... uglavnom svi pričaju da si vidi razlika a neki pak vele da skoro pa da i nema mišljenja su podjeljenja,mene zanima dali je to dovoljan razlog za kupnju...tj o kojim postotcima je riječ...tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Dakle radi se o S-Ata diskovima... Ja bi ti osobno preporučio Barracudu 7200.10 od 320GB ali prije toga obavezno pročitaj post u podforumu Tvrdi diskovi zakačen na Sticky pod nazivom OPREZ, 7200.10 u HGSpotu.... Ili postoji još jedna mogućnost.. Ako imaš RAID kontroler na matičnoj, kupiš još jednu takvu barracudu 7200.9 od 160GB kakvu sad imaš i staviš ih u RAID 0 polje. Po mom mišljenju Raptor se ne isplati-premal kapacitet, preskup al dobro zato je prebrz ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Raptor nebi kupovao nikad za "obični komp" nego sam za server jedino ako nekome baš treba neka yebačka brzina pa nek si zakači kojega. Preporuka je taj seagate 320gb ili hitachi 320gb ako ga nađeš gdje, isto vrijedi za samsunga (320gb) ako ti je bučan i to se riješi, smanjiš AAM. Ali ipak moja preporuka je sigejt 320gb sata2, 16cache... brz malko glasan, malo se više grije al sve riješiš sa nekim ventom od 80mm i po meni jedan od naj diskova po uloženo/dobiveno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Koliko sam čuo, razlika u brzini između Raptora i 7200.10 i nije neka prevelika, ali je u cijeni ogromna tako da Raptor i nije neki 'best buy'. A budi siguran da je Barica tiša od Raptora. Ipak se tu radi o 7.200 naspram 10.000 rpm. Što se tiče 7200.9 prema .10, ako je 9 SATA onda se razlika neće previše osjetiti.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Raptora od 36 GB možeš odmah prekrižit jer nema FDB motor pa zuji u 3 pm... Razliku u brzini između 160 GB 7200.9 i 320 GB 7200.10 ćeš malo osjetit, ali na poslovima koji su diskovno zahtjevni. Što se tiče buke, nijedan nije ne znam koliko tih, ali je 7200.9 nešto tiši.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
320gb je dosta tih a nije ni previše bučan bar meni. imal sam raptora 74gb prije pol mjeseca i ispada da je 320gb sigejt brzi sad neznam kako bi bilo kad bi dva raptora od 74gb radila u raid 0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
edit: mislim na usporedbu .9 i .10 Zadnje izmijenjeno od: syss. 22.02.2007. u 22:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
uzmi sigejta vise prostora ista brzina a manja cijena ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
a izgleda da bu tak i bilo,jest da je velik,al i performanse nisu za odbacit....dali sam pretjero ak velim da je brži kojih 20% u odnosu na ovog mog?onak čisto me zanima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
slazem se sa syssom definitivno ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
evo testovi sa hd tach,zanimaju me vaša mišljenja,komentari,winsi jučer dignuti..dal je ok,nije ok? http://i18.tinypic.com/43xdefo.jpg http://i9.tinypic.com/48z59ty.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je nevjeran test i ne možeš se prema tome ravnat...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uzalud dečki, čovjek je kupio već hdd ![]() Ja osjetim razliku između SCSI 10k rpm IBM-a i diskova kojih imam u sigu, manji seek time ima prednost ili je to možda samo moj subjektivan dojam ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
inače samo moj subjektivni dojam (vlasnik predmetne barice od prije koji tjedan) - prebučno, preškljocavo i ništa osobito brže.....(barem ne u odnosu na diskove koje sam imao do sada WD 80GB i samsung 80GB) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|