|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Hitachi mi pokazuje 30GB manje
Pozdrav svima ovo mi je prvi post na ovom forumu : hello2 : Imam problem (možda i ne) sa Hitachijem HDS721616PLA380 160GB, kupio sam ga prije par dana i kad sam pokrenuo instalaciju windowsa i došao do particija pisalo mi je da imam 131GB prostora ![]() (znam da ne može imati cjelih 160, ali mislim da je ovo previše). Uglavnom napravio sam po tome, i sad kad odem u BIOS tamo mi piše da disk ima 164GB (kao i na kutiji u koju je bio upakovan). I ne znam što da radim da li je to do softwarea ili je disk pokvaren?Da li je netko imao ovakav problem i kako ga je riješio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Daj malo informacija o maticnoj i o verziji windowsa, xp ili 2000? Mozda pomogne ovaj link: http://support.microsoft.com/default...b;en-us;305098 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
zato što si stavio inst CD od win koji nemaju SP1 a oni vide samo do 130GB na tu sam foru ja izgubio podatke sa 250GB diska
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ako ti BIOS ispravno prepoznaje kapacitet, pretpostavljam da je u njemu uključen 48-bit LBA (Logical Block Addressing). U tom slučaju stvar je vjerojatno u tome da imaš nešto stariji OS koji to po defaultu ne podržava. No, i to se da riješiti...
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Dečki su sve rekli, ja bih samo dodao da instaliraš Windowse barem s integriranim SP1, ako već nećeš SP2 iako ne vidim razloga... Sad kad si već instalirao Win, možeš instalirati neki od SP-ova, ući u Disk Management ili neki drugi alat za particioniranje te preostali prostor također pretvoriti u particiju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Instalirao sam win sa SP2, ali sam imao nekih problema sa driverima za matičnu pa sam instalirao win sa SP1, međutim i prvi i drugi su "vidjeli" 131GB . Jedan prijatelj mi je preko telefona objašnjavao da uključim LBA u BIOSu, ali nisam nigdje našao to. Sad u win kad uđem u "hardware profil" pa u HDD ne piše mi koliko ima GB. Probaću naći tal LBA ili vidjeti s tim programom Disk managment. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Nakon kaj instaliraš sp2, desni klik na My computer->Manage-> otvoriš disk managment i onda formatiraš "preostali" dio harda
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
To nije program nego stavka u Computer Managementu... Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala vam na odgovorima. Napravio sam onako kako je subtex objasnio i našao sam ostatak i formatirao ga. @Domy_OS Sad sam shvatio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|