Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.09.2006., 09:20   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Arrow DeliPlayer - audio komponenta na desktopu

'
Prije par mjeseci trazio sam neki Amiga player koji moze svirati sve dovitljive mod-oidne formate tog tipa. Nabasao sam na soft poznanika koji je sad u svojoj Ami divoti dostupan i za PC : DeliPlayer

Ne skupljam MP3-e, ne volem kompresiju i slusam ih samo ako mi je to jedini izvor necega sto ne mogu nikako drugacije naci. No, ono sto me uvijek smeta je nedovoljno paznje na sam izgled onoga sto bi trebalo asocirati na sam audio kao takav uz kutiju punu sibica.

Za one kojima je svejedno na cemu slusaju i vole cinovnicki nacin sortirana podataka/albuma/tagova u obliku prozora/baze koja nema nista osim pukog trasporta (ovo ne mislim kao omalovazavanje uopce) vec jednostavno, nije im vazno nista drugo... oni nek i dalje ostanu na starom.

Za one koji pak vole da oko sebe imaju komponente i zele okruzenje koje zbilja realisticno i oku ugodno rekreira toplinu pravog analyzera/metra/scopa na njihovom ekranu, svakako duguju sebi da dignu Deli barem za test.

Nikakav staticni capture ne moze docarati ugodjaj i realisticnost DeliPlayera dok ga sami ne dozivite u akciji. Ni najbolji analyzeri se nebi posramili da imaju na sebi ono sto ima izgledom Deli player. Kao da gledate rasnu, fizicku bateriju svima pa i (audiofilima) dragih metar/spektar dozivljaja. Pasivni signalom ali aktivni dozivljajem. Sredinom 90-ih i najskupja konzervativna izgledom pojacala - barem malo su pokusala docarati na maskama taj svima dragi bonus.

Glavni trenutni ekran kod mene :

Deli svira sve audio formate kao i sve mod-iše (C64....) uz sve uobicajene opcijame. No njegova snaga je u onome sto radi za oko kad se konfigurira. Posebno zadovoljstvo koje pruza kad ga se gleda ili pokazuje drugima. Deli je idealan uzitak za korisnike Dual screen rada.

Malo je vrckast kad se prvi put sretnete, pa za pocetak svima koji se ne zele previse gnjaviti a zele sto prije uzivati u koncertu lampiona, mogu po sljedecim primjerima tocno replicirati moj setup. Nakon toga se igrajte svakom opcijom po zelji. Izuzeo sam Sonogram koji mi je za trenutne potrebe overkill, no uopce ne sumnjam da ce ga mnogi odmah dodati kod sebe u setup.

Brzi pregled sto je sto :

Pojedinacne postavke

Frequencyscope :

Levelmeter :

Wavescope :

Stereoscope :

Za pocetak, dok se ne naviknete, odvlacite ga po ekranu na oznacenom mjestu. U suprotnom riskirate uzrujavanje :

Sto sve Dali player moze :

Features

Tour

Overkill po zelji

Download

Osim zelje da mi sto realisticnije docara iluziju neke fizicke kutije i samog zvuka, doista se sa drugim nisam zamarao. Ostali ce zasigurno otkriti puno sebi interesantnih stvari i eventualno svima zanimljiva saznanja. Pa ih svakako postajte ovdje. Na Matrox-u se malo trzovito ponekad razvlaci po ekranu, dok na modernijim (novijim) karticama puno poletnije se giba. No to je ionako subjektivan dojam.

Danas se gotovo svaki player moze oboruzati dodatcima i djelomicno je moguce dobiti ove bonuse i na drugim soft playerima. No do sada, nisam nikad bio ovako vizualno zadovoljan na PC-u kao sa Dali-em. Za Amigase obavezno.

Beta tester Jelc odavno dobio link, ali jos nije stiglo preliminarno izvjesce

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 13.11.2010. u 14:42. Razlog: web.archive.org
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2006., 12:02   #2
Ivan_1
Premium

bas lijepo da se netko odlucio raspisati malo o tim egzoticnim playerima.
kao da sam od tebe to i ocekivao
ja sam davno trazio neki player koji bi mi sluzio kao all-in-one player za amiga formate.
no posto sam vec imao instaliran XM Play koji se pokazao vrhunskim u reporodukciji XM, MOD i inih trackera nasao sam izvrstan plugin Delix koji se nazalost slabo razvija ali podrzava mnogo, tocnije 121 UADE format. mislim da je to vise nego sto omogucava deliplayer.
no mozda i instaliram deliplayer iz razloga sto je stvarno bogat opcijama i mogucnostima. morat cu ga testirati
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.09.2006., 20:28   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Ivan_1 Pregled postova
no posto sam vec imao instaliran XM Play koji se pokazao vrhunskim u reporodukciji XM, MOD i inih trackera nasao sam izvrstan plugin Delix koji se nazalost slabo razvija ali podrzava mnogo, tocnije 121 UADE format. mislim da je to vise nego sto omogucava deliplayer. no mozda i instaliram deliplayer iz razloga sto je stvarno bogat opcijama i mogucnostima. morat cu ga testirati
Imaj na umu da ti pise u popisu quote : (the lists are far from complete)

XM Play sam kratko imao. Koristan je. No, trazio sam nesto sto je i sposobno i zadovoljava vizualno. Samo kad vidis tracker metre gotov si , a ostalo, bolje da se ne ponavljam. Jednostavno predivno. Par sati uz Deliju i nema sanse za povratkom.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2006., 21:43   #4
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Na žalost-prije koji mjesec je ugašena podrška za Amigu.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2006., 22:08   #5
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
e ovakvo nešto sam tražio! deli je zakon!

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F