|
|||||||||||
|
|
#9841 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Moguce i da ces morati krpati nesto vodova Ali vidjet ces tek kad ocistis...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#9842 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#9843 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Ak nisi spalio bar 4 ploče u ono vrijeme nisi ganjao OC do jaja 2xP35-DS3, P45-DS3 , EP45-DS4. Sa EP45-DQ6 sam ganjao Q8400 na 4,37 GHz :P Meni je žao što nisam nikad imao u svom kompu DFI, Abit ili Epox u vrijeme P4/AM2-3...Sad nam još samo masni i Razer fale ![]() |
|
|
|
|
|
#9845 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9846 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
|
|
|
|
|
|
#9847 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
![]() Nego meni su mokri snovi u to mlkadenačko doba bili DFI LanParty NF2 Ultra-B i Abit IC7-Max3
|
|
|
|
#9848 |
|
Prečupavi mod
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#9849 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: electro. 10.11.2025. u 18:55. |
|
|
|
|
|
#9850 | |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
"Being raised by my grandparents, highly educated macedonian doctors...." doxxao se u Clair Obscur recenziji ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9851 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
|
|
#9853 |
|
1
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
#9854 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Je, bas sam gledao. Bilo ih je i tu u Zagrebu puno, good times. Prije sam pogledao video o C64 igrama. Nama koji smo se igrali na komodorcu su ostale u lijepom sjecanju al ima covjek pravo, objektivno je velika vecina jank u usporedbi s konzolama ili arkadama iz tog vremena. |
|
|
|
|
|
#9855 | |||
|
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Casio nije nikad proizvodio svoje video rekordere, već ih je samo pakirao pod svojim imenom, u razna kućišta. Ništa lošeg u tome, isto su radile broje firme, a ista praksa se provodi i dan-danas, sa gotovo svim aparatima, pa čak i vozilima ![]() Nego, teško mi je ovako reći bez fotki ali najvjerojatnije je riječ o Funai-Shintom šasiji, također poznatoj pod imenom "Funai 3". I ne, Funai onda nije bio smeće - upravo suprotno. Funai je naručio mehaniku od Japanske korporacije Shintom, koja je dizajnirala izuzetno jeftin, ali izdržljiv transport kojeg je lagano za održavati, i (obzirom na količinu proizvedenih uređaja) jako je lagano pronaći dijelove za njih. U krajnjem slučaju čak i cijelu mehaniku, uključujući oba motora i glave. AKO je riječ o ovom modelu onda ima 4 remena ... i upravo to im je bila najveća slabost. Jedan remen za kapstan, jedan za idler, jedan za mehaniku (za preslagivanje modova rada, položaj mehanike) i jedan za lift kazete. ![]() Bilo kako bilo, sve treba rastaviti, podmazati i počistiti, promijeniti remenje i vratiti natrag, nakon čega bi video trebao raditi bez brige. Čak mislim da se još može nabaviti i originalni pinch roller, barem je bilo moguće do prije godinu-dvije. |
|||
|
|
|
|
|
#9856 |
|
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Malo interesantne krame, nemrem baš reć dal se za ovime slinilo ili ne jer sam prvi put opće sazno da to postoji neki dan kad naletih na to čudo. Interni iomega jaz. Interesantan koncept, glave diska u internom dijelu drivea, a "cartrige?" sa šajbama je izmjenjiv. Nekak mi se ne čini dugoročno pouzdana tvorevina, možda je zato i ne baš zaživjelo. Neznam dal je ovaj konkretan primjerak čitljv, SCSI kanta mi nije u pogonu pa nisam bio u prilici isprobat. ![]() |
|
|
|
|
|
#9857 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
https://www.aukcije.hr/prodaja/racun...artica/6461429 Kolege, da li ovo ima smisla kupovati ako se želi zadržati originalni ventilator a ne lijepiti kojekakve skalamerije i sl. gore? Nemam nikakvog iskustva sa zamjenom ventova na grafama, zadnje što sam tome slično radio je stavljao Zalmana na 7900GS ![]() " Ventilator radi, ali se čuje nešto glasnije (potrebno eventualno podmazivanje ili zamjena)" |
|
|
|
|
|
#9858 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Te je najjednostavnije mijenjat. Uzmes onaj koji po velicini odgovara i zaljepis bazi na metalni dio hladnjaka. Plasticni obrub originala naravno morat strgat. |
|
|
|
|
|
|
#9859 |
|
Registered User
|
Malo nas baca off-topic, iako je i dalje "stari hardver za kojim se slinilo" ... ali samo ako tu definiciju drugačije tumačimo ![]() Jučer (noćas) je iz Osijeka u Zagreb prevezen zadnji preostali tramvaj Duwag GT6, koje je početkom 2000ih ZET prodao Osijeku. Osijek je svoje u međuvremenu otpisao i rezao ih jednog po jednog (predzadnji uništen prije svega nekoliko dana), dok je zadnji preostali primjerak uspio "pobjeći" na labudici u ZG, gdje bude bio obnovljen i pretvoren u muzejski tramvaj. ![]() ![]() (Napominjem da nisam autor fotografija, i da su preuzete sa foruma Zeljeznice.net) Inače, postoje još i 2 primjerka u ZG, ali su nakon 20+ godina u toliko lošem i zapuštenom stanju da bude pravo čudo ako ih uspiju pomaknuti bez da se raspadnu u oblaku prašine. |
|
|
|
|
|
#9860 |
|
Moderator
|
@Exy Toga garant ima kod kineza, samo treba definirati; - 12V ili 5V - nazivni rpm - fi lopatica x visina - montaža na Al hladnjak je vjerojatno sa 2 ili 3 vijka > raspored i dimenzije |
|
|
|
|
|
#9861 |
|
Premium
|
Zahvaljujem kolege ![]() Što se tramvaja tiče, uvijek mi je lijepo vidjeti ZET-ovo spremište na Remizi, otkad znam za sebe izgledalo je kao nešto što je iz Černobila teleportirano u Zagreb i ostavljeno u istom stanju od 1986. |
|
|
|
|
|
#9862 | |
|
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() 120 €, UJ! ![]()
|
|
|
|
|
|
#9863 |
|
Moderator
|
Citiraj:
Zanimljivo ali ti su GT-jci bili tehnološki space shuttle za sve ono naše što smo do tada imali u pogonu, uključujući i one odrone od serije 2100.
|
|
|
#9864 | ||
|
Registered User
|
Citiraj:
Već se mislilo da od svih tih GT6 ne bude bilo ništa (svojevremeno se čak govorilo o nekakvom tramvaj-kafiću) ali naravno cijela ideja je propala prije nego što je uopće krenula, baš poput svih onih kioska i kućica koje su napravili od starih tramvajskih kola. U tijeku je znatno povećanje i investicija u muzejsku flotu (M24, Đuro Đaković TMK 101 a uskoro Đuro Đaković TMK 201 i Duwag GT6), pa ako ništa drugo ZG bude imao poveću kolekciju obnovljenih starih tramvaja za posebne prigode i muzejske linije (broj 21) Citiraj:
Osječki 1237 kojeg je GPP donirao natrag Zagrebu je u voznom stanju, i gotovo pa kompletan, osim nekoliko sitnice koje uistinu nije problem zamijeniti. Zbog čega je i savršen kandidat za muzejsku garnituru, što nažalost više nije slučaj za one Zagrebačke koji su strunuli od stajanja. Sjećam se kao da je bilo jučer ... išao sam od Ivanićgradske do Radničke linijom 13 u tim GT6 i uvijek mi je bilo fora što su imali tapecirana sjedala, imao si dojam kao da si u dnevnom boravku stare kuće a ne u javnom prijevozu ![]() Edit Usput rečeno, stari garažni broj Osječkog 1237 (dok je bio u Zagrebu) bio je 942. Evo i njegove fotografije iz nekih drugih vremena, dok je 942 bio u redovnom prometu: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. Jučer u 21:02. |
||
|
|
|
|
|
#9865 |
|
Moderator
|
Ma 2100 je bio doslovce sklepan od onog što su imali. Tak da si u biti dobio TMK201 s novim ormarom. Tim gore što je imao par verzija elekronike obzirom na godinu kad je složen (istu stvar su ponovili i sa serijom 2200). Ali OK, nije se imalo za bolje. Kao i ona rugoba od TMK900 koji je izgledao kao neuspješan klon Katice. Za GT-6 više mislim na pogonski i kočioni sklop. Tramvaj koji je onak iz 60-ih je imao naprednije vučne motore, kočenje po principu jedna disk kočnica po osovini dok su naši još 2000-ih proizvodili postolja koja koče klocnama. Zatim mogućnost vožnje u oba smjera, vrata kontrolirana fotočelijama, klimatizirani kompletan interijer a koliko se sjećam iz priča, koje su kolale ZET-om, postojale su i moguće nadogradnje tipa prepoznavanje znakova, memoriranja stanica i rute.
|
|
|
#9866 | ||
|
Registered User
|
Citiraj:
Usput rečeno, 2100 je jedini tramvaj kojeg sam morao (uz pomoć drugih putnika) gurati jer je zapeo ispod rasklopca i nije mogao krenuti. ![]() Citiraj:
|
||
|
|
|
![]() |
|
|