|
![]() |
#31 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Koliko naplatiti instalaciju servera i klijenata (ad, dc)?
Zato imaš posla. Ja sam preskup pa rijetko fušarim ![]() BTW: Po satu ili kako? Pa ako mi treba 30h za nešto složiti a cjepam 100€/h onda mu odmah mogu ponuditi 3000€ za projekt. Iz perspektive klijenta je manje pošteno lupit satnicu a on nek si misli koliko sati će mi trebati za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
ovo je tocno to. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Upravo suprotno. Na taj nacin onda stetis zapravo praksi ili zavrsis kao ja u ono vrijeme da te svaka susa i njen stric/tetka/frend pita za pomoc do te mjere da postanes zatrpan poslom koji te kosta vremena. Nema nista lose uzeti love za odraden posao pa makar i simbolicnu cifru. Tako cuvas u krajnjoj liniji i svoje vrijeme i zdravlje. A sto se tice satnice vs. iskusto....stvar je jednostavna...satnica koja raste sa znanjem. Mozda na taj nacin izgubis klijente al to su vecinom bas ovi koji ne zelis. Oni koji cijene tvoj rad, ako si zbilja dobar platit ce tvoju satnicu. Planiranje projekta (dakle pricamo o kompleksnijim stvarima od samo instalacije Windowsa na komp) je jedno a izvedba moze biti nekaj cisto 10-o. Moze se dogoditi da zavrsis u kracem roku pa mozes naplatiti manje a moze se dogoditi sranje i nepredvidena komplikacija pa moras uloziti par sati vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Koliko naplatiti instalaciju servera i klijenata (ad, dc)?
Pa naravno. Njih točno znamo kako i čime ih oderati ![]() Na poslu je općepoznato da sam vrlo podmitljiv ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|