|
19.03.2024., 11:24 | #1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
USB A to USB C u svrhu slanja slike na eksterni monitor
Pozdrav svima! Možda nije idealan podforum za post ali eto ga tu je... Imam jedan laptop koji ima USB C priključak i tako povežem sa trenutnim monitorom i tamo imam sliku sa laptopa i to je sve super. Ali imam nešto stariji laptop koji nema USB C. Trenutno ga spajam preko HDMI i tu imam 4k@30 Hz kaj je onak.... nije nekaj bajno ali ajmo reći da prolazi. Meni bi više značilo kada bi sa npr adapterom sa slike niže: Mogao povezati monitor iz "moj komp" i taj laptop koji nema USB C. Hoće li ovo raditi sa tim adapterom ili ne? Hvala |
19.03.2024., 12:03 | #2 |
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
neće. usb-c mora podrzavat display output (ne podrzavaju svi, ovaj na tvom laptopu ocito da), a usb a (ovaj klasicni) to ne podrzava sigurno. postoje usb adapteri na hdmi koji u sebi imaju video output, al to ti nema smisla pored hdmi koji imas dođeš na isto. |
|
|
Oglas
|
|
20.03.2024., 21:10 | #4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji laptop? Ako ima Display Link, spoji neki USB A dock ili takav adapter i radit će. Adapter mora biti USB 3.0 ili jači. Ovakav sam kupio i daje sliku na type C dock... https://www.chipoteka.hr/ugreen/adap...ivi-8944000825 Time laptop koji ima tipa samo jedan HDMI i 1-2 USB porta može dobiti još dva vanjska displaya, mrežu, zvuk,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
25.03.2024., 08:44 | #5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
25.03.2024., 09:46 | #6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ma tom thiknpadu L14 ce raditi jer ima Ports[1] Standard Ports 1x USB 3.2 Gen 1• 1x USB 3.2 Gen 1 (Always On)• 1x USB-C 3.2 Gen 1 (support data transfer, Power Delivery and DisplayPort™ 1.2)• 1x USB-C 3.2 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery and DisplayPort 1.2)
25.03.2024., 09:56 | #7 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
25.03.2024., 16:07 | #8 |
Premium
|
Pa radi se o ovome: USB-C 3.1 Gen 2 with Power Delivery, docking port (USB-C 3.1, LAN), USB-A 3.0, HDMI 2.0, microSD and SIM slot, Ethernet, smart card reader Audio combo port, USB-A 3.0, Kensington lock Nije mi ni palo na pamet probat se spojit na strujni USB-C na koji punim laptop - tu bi onda to trebalo raditi? (ne mogu probat ~ tjedan dana pa zato pitam) a da... "stariji" laptop jer imam noviji )) |
25.03.2024., 20:34 | #10 |
EMP moderator
|
Da razjasnimo, od ThinkPada generacije x80 punjač može ići u oba type C porta i sliku može baciti na oba USB A 3.0 porta (DisplayLink možda imaju x70 i stariji modeli, ne da mi se provjeravati). Simple as that. Samo instaliraj DisplayLink drivere jer bez njih ili ne radi ili radi traljavo. https://www.synaptics.com/products/d...nloads/windows Ako imaš type C dock koji može i puniti laptop, spoji ga u bilo koji type C port. Ako pak imaš USB A dock, onda moraš imati spojen punjač na type C jer preko USB A nema punjenja laptopa. Type C dock možeš spojiti i preko onog gore adaptera, ali ne vidim smisao kad već imaš type C portove.
|
|
|
Oglas
|
|
26.03.2024., 01:03 | #11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
USB A to USB C u svrhu slanja slike na eksterni monitor
Ulijecem kao padobranas, taj docking port usb-c , jel tu ide neki poseban dock ili moze usb-c direkt?ne uspijem naci dock koji ima takav konektor, izgleda kao usb-c i sata jedan do drugog |
26.03.2024., 11:55 | #12 |
EMP moderator
|
Praktički bilo koji type C dock može ići, ali bolje TB4. Što se konektora tiče, ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock ima dual split cable, ali i košta ajme... https://www.lenovo.com/us/en/p/acces...ks)/40b00300us https://www.lenovo.com/us/en/p/acces...les/4x91k16970 Za te jače ThinkPad dockove najbolje imati CPU sa vPro jer onda radi i 2,5 Gbps ethernet i koješta...
|
02.04.2024., 09:55 | #14 |
Premium
|
Samo da vas obavijestim koji sam biser Znači, nisam u startu skužio da se laptop zapravo puni USB-C kablom tj. adapterom. Uštekao sam sada monitor u taj USB-C koji sam smatrao da je samo za punjenje i sve radi jedino kaj ne mogu preko 60 Hz ali ok, radi Hvala svima na trudu. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|