|
![]() |
#4591 |
Banned
Datum registracije: Dec 2022
|
ok, znam da je TFT kanta. Ali imam doma telku VA i IPS ... vidi se razlika. Bez obzira kaj IPS ne prikazuje crnu već sivu uvijek bi izabrao IPS. Mislio sam da je VA kod boljih monitora bolje izveden ili sa nekim MVA panelom. Možda kod nekih boljih telki i je ... ali boje koje daje IPS ne znam jel možde nadmašit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4592 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Meni subjektivno su recimo Benq VA monitori savršeni, piše da je anti glare ali je to više nekako glossy, i crna, ostale boje i kontrast su super. Recimo iyama, acer i aoc imaju katastrofa agresivne antiglare premaze i to je strašno kad se gleda side-by-side, kao da su potpuno druge tehnologije ekrana. Citiraj:
Muljanje crne je veliki problem, ali to imaju riješeno i jeftiniji modeli (opet Benq, iyama recimo iz prve ruke znam, treba postaviti high speed, AMA ili kako se već zove na srednju vrijednost i brzina je super, pričam za 60 Hz). Za više od 60 Hz mislim da si u pravu, iz Samsunga su nešto izmislili i VA paneli njihovi su puno brži, uz dodatno lošije kuteve gledanja nego inače (prema nekim člancima što sam čitao prije par mjeseci). Edit: Da znam, Innolux MVA panel. Sve što sam pisao vamo je za VA panele. Zadnje izmijenjeno od: bambi56x. 07.05.2023. u 10:35. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4593 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4594 |
Banned
|
Ipak kupujem monitor nakon IPS ne mogu se više vratit na TFT. Ovaj kaj sam dobil selim u firmu a sebi ću kupit 27inchni QHD. Za sad gledam DELL S2721DS i SE2723DS ne znam zašto je ovaj bogatiji opremom jeftinji. Ima tko neki drugi prijedlog do 2 soma kn 27 inca. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4596 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Razlika je i u stalku. Nije baš neka sreća S serija. Što ti znači "bogatiji opremom"? Nijedan od njih nema ni USB port, imaju samo 2xHDMI i 1xDP. Dno ponude Dell-a. Ako baš mora biti QHD uzmi ovo dok još ima: https://ishort.ink/4P82 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
Banned
|
Ima zvučnike i stalak. Takav isti sa usbom je 500 kn skuplji a isti takav 4k+usb za soma kn. Link ti ne radi. SE2723DS dobim za 1800 kn što je dobra cijena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4598 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Drago mi je da sam pomogao 🙂 350€ je odlična cijena za taj monitor! Ja sam ga na akciji u Linksu platio 420€ a puna cijena je bila 600€. Dok sam isprobavao mislim da je podržavao sve refresh rateove do 75Hz osim 24Hz pa bez problema fluidno gledam streamani TV program u 50Hz. U 4K rezoluciji može 30Hz i 60Hz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4600 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#4601 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Molim pomoć, dvoumim se dal da kupim polovni Dell S2721DGF star 2 godine bez garancije ili novi XIAOMI Mi 2K 27". Xiaomi nema baš puno recenzija, ali čini se kao dobar monitor. Oba monitora imaju 165hz, VRR, IPS matricu. Novi Xiaomi je 265€. S2721DGF bi me ispao 60€ jeftinije. Kojeg bi vi kupili? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4602 |
Banned
|
Ja uzeo Mi 2k dobar je monitor jedino je HDR slab. Negdje sam na forumu pročitao da je tipu riknuo nakon isteka garancije. Sad ćemo vidjet koliko će ovaj moj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4603 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Razmišljam, u neko skorije vrijeme, zeti 4k monitore od 27". Naravno, imal bi DPI na 200% il kolko već treba biti da bude sve velko i čitljivo, a opet da tekst bude super oštri, ko na mobitelu. Kaj se gejminga tiče, probal sam neke igre kaj igram preko super resolutiona gurat u 4K i većina toga dela zadovoljavajuće, ali bi one zahtjevnije igral na 1080p jer računam da je skaliranje savršeno. E sad, jel se varam ili mi teorija stoji? 1440p mi nije dovoljno dobar skok sa 1080p, ak menjam monitore onda menjam kak se spada. Bitno mi je da je 4K, IPS i neki high refresh rate (bar 120Hz) i da ima Freesync. Gigabyte M28U mi se sviđa, pogotovo jer vidim da ima KVM switch kaj bi bilo jebeno jer šaltam između poslovnog i privatnog kompa stalno. Jel ima ko iskustva s njim, hardware unboxed veli da je među boljima al ono, kupil bi možda 2 pa nije mala investicija.
![]() |
#4605 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Osobno ne bih išao na 4K na manje od 32", ali imaš DPI scaling koji namjestiš kako ti paše za veća slova/interface. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4606 |
Premium
|
![]() |
#4607 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Taj Vesa Adaptive Sync je jebena stvarčica za video playback. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4609 |
Premium
|
čekaj tek je izašo dok/ako se pojavi kod nas će proć koji mjesec. čekam rtgins recenziju da vidimo ako ima flickering ko dfga. https://www.pcworld.com/article/1965...4d-review.html znam da nema usb portova nebi škodio koji.
prodajem starije komponente. Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 04.07.2023. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4610 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Kupujem 27'' 2k IPS monitor za posao. Gledam nesto da ima usb c hub i power delivery da imam sta manje nereda na stolu. Idealno da spojim samo 1 kabel u laptop i gg. Stalak mi nije bitan jer ide na nosac. Gledam u smjeru Dell P2723DE koji ima to na sta ciljam i rang je cca 380 eur u adm. Imate li mozda kakvu drugu preporuku da je bolje i/ili jeftinije a da ima isto ovo sta trazim? ![]() Zadnje izmijenjeno od: prileee. 13.07.2023. u 10:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4611 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kolega s posla je kupil Samsung LS27A600UUUXEN 27", IPS, 2k rezolucija, i ima USB-C dock prek kojeg puni lap, i ima spojen tipkovnicu i miš. Jedino nema zvučnik, ak ti je to bitno (neg ima audio passthrough) 75Hz sa Freesyncom. Mislim da ga je platil 230€ u Protisu, ali su u međuvremenu digli cene. Međutim, imaš ih u nekim dućanima još uvek za te pare
![]() |
#4612 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Crkao mi je 27" 2k zakrivljeni Agon VA kojeg nema vise na lageru,star 3 i nesto godina. (AG273QCX) Bio sam relativno zadovoljan. Sada gledam 27 2k Xiaomi gaming monitor, i Aoc AG275QX oba 170hz valjda. Ima li netko iskustva i koja bi bila razlika u slicnom cjenovnom rangu da uzmem opet VA monitor npr CQ27G2U ili ravni 27G2U? Igram samo CSGO a mali igra csgo i i djecje igre tipa Among us, ponekad gta5 i slicno. Zadnje izmijenjeno od: Bruno_Rv. 24.07.2023. u 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4613 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni u ruke pao novi dell u2722d. Za sada nemam zamjerke, na prvu mi se čini dobar contrast, nema bleeda, konačno. Još samo da ga usporedim sa u2515h pa ću biti pametniji. Ono što je dobro na prvu loptu je jedino dobro za mene. Jer obično kasnija podešavanja ne mogu pomoći lošem monitoru,ali mogu od dobrog napraviti još bolji. Nadam se da neću naknadno primjetit neki mrtvi pixel koji bi pokvario zabavu. Još vidjeti odaziv panela/lag i tak. Ima posla |
![]() |
![]() |
![]() |
#4614 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4615 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Uzeo sam xiaomi 27 gaming 2k IPS. Za sada super zadovoljan, moram se malo naviknuti na ips. Nema bleed ali nema crnu kao VA ali ima ljepse boje. Kontrast nije los, nije kao na VA ali nije uopce lose. Ne vidim neku razilku u csgo ali ja ne igram nista drugo pa nisam mjerodavan za opceniti utisak. Sve u svemu super zamjena za onaj moj Agon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4616 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Tak bude kad se potrefi dobar panel, Uživaj. Ja sam ovaj u2722d malo bolje proučio i stojim kod prvog pozitivnog dojma. Oštrina i rezolucija na ovom monitoru mi se baš nekak poklapaju, bolje nego kod dosadašnjih 27" 1440p monitora koje sam do sada imao jer su mi se činili "prenazubljeni" pa sam razmišljao o 4k,ali gledajući u ovaj monitor nema potrebe. 27" diagonala je zaista ogromna i ne znam kako bi gledao u veći monitor, možda bi se navikao ali teško. Nahvalio sam kontrast na prvu loputu,ali ipak nakon usporedbe sa u2515h manji monitor ipak mrvicu bježi sa kontrastom. Posebno sam zadovoljan sa uniformiranošću ekrana jer nema niti traga bleedu. Brzina panela ok. Imput lag prosjek, tj kad zaigram fliper star trek next generation osjeti se malo delay. Doduše po tom pitanju nisu ništa bolji niti gamerski s2721dgfa i s2522hg koje sam imao (out of box). Sva sreća da za simulaciju flipera imam crt |
![]() |
![]() |
![]() |
#4617 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Treba mi preporuka monitora za gospodju. Evo uvjeta ispod pa dajte koju pametnu: 1) 27-32" max 2) Spajat će se na Macbook Air 3) Za UX design i slične stvari, znači bitno bi bilo da dobro prikazuje boje 4) Ako može bijeli ili sivi, bez gumbića s prednje strane ![]() 5) Budžet idealno do 500 EUR Vidio sam da se neki žale na probleme sa slabijim Macovima kad ih spoje na 4K monitor zbog skaliranja, navodno bude popriličan pad performansi ili na drugim opcijama skaliranja sve izgleda presitno/prekrupno - detaljniji opis problema. Apple forsira 5K rezoluciju na 27", a takvih opcija nema ispod 1000 EUR. Razmišljao sam o 2K monitorima, 27", prema linkanom članku, takva kombinacija ne bi trebala imati problema sa skaliranjem, al opet neće ni prikazivati sliku u "retina" rezoluciji. Ima li netko iskustva iz prve ruke koliko se to zapravo primjeti i ima li se smisla zamarati s time? Za sad mi je nekako najbolji izbor Dell U2722DE - cca. 400 EUR. Asus ima one Proart modele, ali imaju gumbiće naprijed pa je to dealbreaker ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4618 |
Premium
|
![]() |
#4619 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
The Dell U2721DE has a good selection of inputs. There's a single USB-C port with power delivery, great for charging your laptop while you work on the computer, but it's limited to 65W, which is too low for some recent MacBooks. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
vrijeme je da zamjenim svoj vremesni u2414, nestretnik se zbilja napatio svih ovih godina s duljinom vremena 'on', kao i sa nebrojenim nedacama uglavnom izazvanim hep-ovom infrastukturom. uz casual dnevne zadatke, glavni teret mu je prikaz videa unutar davincia, ali ne treba mi nikakav bijesni gamut, regularni sRGB/NTSC coverage ce bit sasvim ok. high refresh rate opcije i munjeviti input lag su mi nevazni (o povratku igranju cu razmislit kad i ako izidu half life 3/stalker 2, recentna ponuda igara mi je irelevantna ![]() kako sam vec duze navikao na dell/U serija (2312, 2414)/IPS, malo mjerkam ovaj se2723ds, ali malko me buni sta nudi 27'', 2k panel sa 350 nitsa svjetline (ok, staticki kontrast je ocekivan obzirom na tehnologiju) za svega 230ak E? ima li nesto u toj seriji sta je mozda dealbreaker, pa ako da, da odigram na sigurniju kartyu, dodam 100njak E vise i idem na sigurn(ije)o s u2722d? hvala unaprijed.
![]() |
Uređivanje | |
|
|