|
06.10.2020., 17:19 | #1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
"Cisti" Android uredjaj sto manjih dimenzija s USB 3.0/1 standardom
Trebam preporuku za mobitel karakteristika navedenih u subjectu, ako je moguce da ne kosta kao BDP omanje africke drzave, ali nije ni to najveca drama. Ovo "cisti" Android mislim na nesto kako je Motorola furala na G4/G5 verzijama - samo Google aplikacije, ne treba mi [umetni_brand] kalendar, kalkulator ili bilo koji drugi kurac, samo me pusti na internete da se zakacim sa svojim accountom, stani u djep i dozvoli mi da spojim USB dock da radi kako spada. Gledao sam na europskim Amazonima onaj Pixel 4a, ali lakse covjek naruci djevojke u Klub nego to cudo. Trazim li previse?
06.10.2020., 17:50 | #2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pixel 4a možeš naručiti iz Mediamarkta , Otta ili Saturna uz pomoć Mailboxa. Postoje i manji mobiteli od njega, ali ne znam kakav softver imaju tj. bi li zadovoljio tvoje potrebe.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 06.10.2020. u 17:55. |
|
|
Oglas
|
|
06.10.2020., 17:57 | #3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Glasno razmišljam, ako je za jedan / par uređaja onda nešto gotovo i postojeće, al ako je kakva serija specifične namjene onda možda neki kineski klon pa može i custom rom. Već znam da ćeš se buniti, unatoč raznim vještinama da nemaš kose oči za borbu sa kinezi |
06.10.2020., 18:12 | #4 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Zelim maleni mobitel jer na njemu doslovce procitam poruku/mail i eventualno odgovorim u maksimalno jednoj recenici, dakle, nije mi presudno da mobitel bude velik jer... ne znam ni zasto bi mobitel trebao biti velik, picka mu materina. 3.0/3.1 zahtijev je takav jer USB C mobiteli s 2.0 prikljuckom uglavnom ne podrzavaju video izlaze i slicne finese; a ako je mobitel malen, onda mi je uvijek pri ruci imati malu torbu s prezenterom i dockom i biti fleksibilan (poslovne i edukativne prezentacije). Cisti Android je prekrasna stvar koju sam iskusao na Motodrolji i sve nakon toga mi je uzasno, neprakticno i fuj. Ionako za sve koristim Google ekosustav, od kalendara, drivea mailova i svih ostalih cuda, pa mi je to bila super prica. Ovo sto je coconut poslao cini se vrlo korektnom cijenom, cak ako i preskocim reverse charge pricu...
06.10.2020., 18:34 | #5 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sve ove [umetni_brand] pizdarije lako deinstaliraš odmah nakon pokretanja mobitela, bar za Samsung znam da je malo omekšao po tom pitanju. Imam Samsung A40 zbog jednakih kriterija kao i ti, koliko god se tu sprdali sa svime što nije S20 i bolje. Do prije par tjedana sam paralelno imao i iPhone 7. Koliko god ne volim Apple i dosta njihovih ideja, reći ću ti da uzmeš u obzir i iPhone SE (ovaj novi). iPhone 7 je izašao 2016. a jede za doručak sve entry i mid range Androide danas po brzini i fluidnosti rada, pogotovo se osjeti nakon višednevnog uptimea. SE je u istom kućištu uz nešto novih stvari. Još nisam našao nešto što mi dimenzijama bolje paše od ovog. Ima sve što tražiš, a dodatna investicija ti je jedino Lightning na HDMI ili Lightning na VGA, ovisno na što se želiš spajati. Ako ti treba set & forget uređaj, ne traži dalje. Preporučam samo model s većim kapacitetom, jer je Apple pain in the ass sa svojim cloudom kad ponestane prostora. Pozitivno: ima ga kod nas na svakom ćošku i dobro drži cijenu (za 7 s 256 GB sam dobio 1700 kn i još su stajali u redu) Negativno: cijena (128 GB - 3800 kn, 256 GB - 4700kn) i baterija uz koju trebaš negdje imati izvor napajanja već tamo od 6 popodne ako češće svajpaš po grindru Osobno, ozbiljno razmišljam o ajfonu 11, jer je dimenzijama opet prihvatljiviji od tacni koje vidim na Androidu, a riješili su i problem slabe baterije. + kaj sam stariji, to mi se manje čačka po mobitelu i više sam set&forget user. Čekam samo da 12 izađe, pa se influenceri počnu jeftino rješavati 11 i 11 pro
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.10.2020. u 18:45. |
06.10.2020., 18:47 | #6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam za OnePlus, valjda svi od modela 7 i 8 imaju USB 3.1 i lako se kupe u EU. Pogledaj i Huawei, ako ne trebaš Google servise. Moja stara krama iz 2017. ima 3.1 i odličan desktop mode tako da imaju i noviji, recimo P40. EDIT: Mogu se složiti i s 1v@nom. Također ne volim Apple, ali iPhone SE + Apple Watch kao remote controller će ti biti super za prezentacije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.10.2020. u 19:00. |
06.10.2020., 21:36 | #8 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
07.10.2020., 08:42 | #10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mobis je isto znao imati Google Pixel mobitele. Sad vidim da nema na stanju, ali možda dođe 4a. |
|
|
Oglas
|
|
08.10.2020., 16:14 | #11 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali kao sto rekoh, zelim CISTI Android, logiram se i fire&forget. Ne drka mi se s Apple forama. Da, zato trazim cisti Android, jer ne trebam Google servise pa sam eksplicite i napisao "Ionako za sve koristim Google ekosustav, od kalendara, drivea mailova i svih ostalih cuda" Citiraj:
Izgleda solidno, provjerim, thx! Citiraj:
08.10.2020., 16:32 | #12 | |
49%winner
|
Citiraj:
https://www.xda-developers.com/unins...ot-access/amp/ Ova metoda je reverzibilna, nije pravi uninstall. Treba provjeriti kako dise ako planiras redovno updejtati mob. Svog vise ne updejtam pa nemam bas iskustva.
08.10.2020., 16:38 | #13 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Zato sam i imao na umu "cisti" Android, kakav je imala/ima Motorola, a izgleda da je to moguce s tim Pixel telefonima, pa cu se vjerojatno okusati u njima.
08.10.2020., 17:35 | #15 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Ako ćeš uzimati Pixel, onda bih na njega svakako stavio GrapheneOS jer mi je taj Pixel OS po defaultu doslovno pretrpan Google appovima, trackerima, spywareom etc.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
08.10.2020., 18:13 | #16 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Od Samsungovih aplikacija, samo Galaxy Store je još gore, jer se može samo disableati, ali ne i maknuti kompletno. Valjda su opet promijenili priču kod novijih.
09.10.2020., 10:18 | #17 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Mislim da je zadnje Nokia 9 Pureview imala USB Type C 3.1, sve ostale (5.2, 7.2, 8.3 etc...) imaju Usb Type C 2.0... ali da, jedan od ciscih Androida na trzistu. Treba vidit sta ce 7.3 i 9.3 imati (to uskoro izlazi). |
21.10.2020., 16:23 | #18 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Sve neko cekanje, nacekavanje, nema sad, bit ce za tjedan dana, kurac palac lijevo desno. Javim kad/ako ikada stigne.
21.10.2020., 16:47 | #19 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa kad imaš specijalne prohtjeve a živiš na brdovitom balkanu |
21.10.2020., 17:37 | #20 |
EMP moderator
|
|
21.10.2020., 17:56 | #21 |
E Pluribus UNIX
|
21.10.2020., 18:31 | #22 | |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Prvo sam naručio s MediaMarkta ali me drugi dan odje*ali i stornirali (nisam prošao sigurnosnu provjeru - čitaj mailboxde), onda naručio iz Otta za 308€ (umjesto 330 u MM). Sad piše isporuka kraj studenog, ali moguće da će i ranije ako im stigne veća pošiljka. I ne kenjaju ništa za mailboxde, i ženi sam prije mjesec-dva uzeo mob kod njih.
21.10.2020., 18:34 | #23 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
|
Oglas
|
|
|
|