Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2006., 21:21   #1
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
vec otuzna prica....

evo frend me veceras zove, kaze: upalim komp, i one crtice od windowsa idu 10min i ništa se dalje ne događa....
kazem mu ja, probaj uć u safe mod, ali isto....pocne loadat drivere i na tome i ostane....

reko ja, donesi disk do mene, pa cemo vidjet sto je i jel se da sto spasit...

disk je naravno maxtor 160gb s-ata (diamond max 9)....

pristekam ja u svoj komp disk i bootam sa svog diska, kad ono prođu te famozne crtice kad se boota win i pojavi se crni ekran!!! nema nicega, samo crno...ko crna rupa.....meni nis nije jasno....odspojim ja smec.....ovaj maxtora, komp se normalno boota.....pokusao selit po kanalima...ista stvar...

stavim da se boota sm...maxtor i opet ista stvar....crtice idu...idu...idu i tako u vjecnost...

reko ja dobro, nece me glupi maxtor zahebavat!!!
ubacim cd od win-a i mislio otic na repair ili u najgorem slucaju reinstall (da vidim bar u kojoj je fazi disk) i ubacim disket, f6....itd....i prepozna krampu....tj maxtor i kaze examining disk i tako opet u vjecnost....i reko sam mu da baci to smece gdje mu je mjesto i kupi normalan disk!!!

eto, ovo sam napisao za one koji misle kupit novi disk, posto je bilo poprilicno pitanja na tu temu u zadnje vrijeme i da pitam, jel bi se moglo spasit sto bez da ide u info-lab?? znam da to rak zna, ali frendu se ne isplati to nosit igdje gdje ce mu naplatit, jer mu nije toliko bitno sto je na njemu bilo....

btw: to mu je 2. maxtor....prvi je isto riknuo nakon mjesec dana....
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2006., 01:59   #2
Cali
H2TB
Moj komp

Cali's Avatar

isključi ncq, to je meni pomoglo..

isto sam kupio novog maxtora 200gb sata 16mb, prvi nije radio uopće, a sa drugim sam imao iste probleme i to odmah pri instalaciji sistema, nakon što bi stavio vga drivere....
Cali je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2006., 09:09   #3
nicko
Guest

ovaj nema ncq...star je skoro godinu dana, ja cak mislim da ta serija nema nativno sucelje s-ata, nego preko chipa koji IDE pretvara na S-ATA....
frend ga nosi danas na reklamaciju, tako da nista od toga...
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno