Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.12.2019., 12:45   #9691
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
A tako bi trebalo da bude pošteno.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 12:48   #9692
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 636
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Jedan DOCSIS 3.1 modem košta više od 150-200 dolara. I to govorim o modemu, ne o routeru, znači bez telefonske utičnice, bez bežičnog interneta i samo s jednim ethernet portom. Ako router košta oko 1000 kuna onda od tih 20 kuna bi morali skupljat više od 4 godina samo za jedan modem, a gdje je tu još trošak CMTS-ova i druge carrier grade opreme koja košta tisuće dolara po komadu. Uglavnom, ako ide rollout D3.1, to će najvjerojatnije ići samo u područjima gdje ima najviše korisnika i gdje je najkritičnije s infrastrukturom, znači veliki gradovi.
Skupi su u pm. Kombe docsis 3.1 modema/routera su po 300$.
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 13:24   #9693
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,013
20 kn mjesečno uzmu od svih (samo zato što mogu), a onima koji hoće veće brzine mjesečno naplate još po 20, 30 ili 50 kn (kroz najam ili kako već to budu nazvali) boli ih kuka kaj su cijene danas takve kakve jesu, neće oni sami sebi štetu raditi ne brinite.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 15:51   #9694
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Ali morate računat kad oni pregovaraju sa nekim od proizvođača docsis 3.1 modema/rotera da su u igri ipak veće količine za nabavu tako da neće oni to plaćat po full cijeni pojedinog uređaja.
Na veliko inače dođe povoljnije a plus kao što kolega bertone veli neće oni sami sebi naudit.
Slažu oni šeme kako to kroz sljedećih 5-7 godina pokrit i usput "dobro" zaradit, s obzirom na naše relativno malo tržište.
Jer u budučnosti ih čeka Docsis 4.0 i simetrične brzine preko coaxa kao na optici.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 16:08   #9695
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 181
Bože moj, neće dijelit routere na kraju krajeva, ostaju njima... Tak da tehnički se može reć da mi već plaćamo najam 20kn mjesečno.
data202 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 19:40   #9696
sakomako
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: nigdje
Postovi: 599
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ne bih se baš složio sa time. Jer je evidentno iz žalbe da je raskid zatražen zbog nemogućnosti ispunjavanja ispravnog pružanja usluge, a tako je bilo 8 puta u dvije godine. To što službena osoba nije rekla da se to zatraži radi tehničkih problema nego je napisao zahtjev za klasični raskid je njihov problem. Jučer su rekli da nema nikavih obaveza, a danas nakucali penale.


Nije stvar korisnika da provjerava točnost izjava njihovih službenika jer je to njihov problem, jer osoba koja od strane kompanije daje izjavu predstavlja prema korisniku kompaniju i onda nema kasnije mijenjanja činjenica, no to ovi u A1 olako prelaze preko takvih stvari, a to se po zakonu zove navođenje kupaca što u stvari realno gledano to i jest. Tako da dokazivanje dali je ovo ovakav ili onakav razlog za raskid se vrlo lako dokaže da je to bilo lažno navođenje korisinika pogotovo što smo bili dvoje i kod prvog telefonskog razgovora, kao i danas u službenim prostorijama kompanije.


I samo da napomenem da je susjed još jednom danas kasnije kontaktiran od A1 i nagovaran na drugu uslugu no on ih je ponovo odbio.


Ovo je sada upućeno korisničkoj, iza slijedi drugostupanjska pa HAKOM ako treba.

Postoje pisani dokazi o osam slučajeva kvarova u 2 godine i kada se sve zbroji to je cca 2 mjeseca plaćenog a ne isporučenog.

To što se oni pozivaju na žalbu na računu u roku 15 dana je jedno, a realna mogućnost toga je drugo, jer na primjer meni je višekratno rečeno da će se to automatski odbiti od računa iako sam se na vrijeme požalio usmeno korisničkoj pa mi nije skrenuta pažnja na rok i da to mora biti pismeno. I svaki puta na upit je zabilježeno i rečeno da će se riješiti. Nakon toga me nije bilo 1 godine kod kuće i zašto bi to trebalo propasti.

Ja konkretno nisam jednu godinu bio kod kuće jer sam bio u inozemstvu, usluga im je uredno plaćana. No period kada su me prije toga ostavili bez kompletne usluge bilo je rečeno da se to automatski odbija ali nisu tako napravili. Uvjeti bi trebali biti jednaki za obje ugovorne strane. O ovakvim stvarima je govorio sudac na TV koji je govorio o kreditima u Švicarcima i onda je spomenuo telekome, ugovore i opće uvjete i rekao da općim uvjetima telekomi često mijenjaju uvjete iz ugovora, tako da tko se želi natjeravati može i vrlo lako ih može dobiti.

No problem je što većina ljudi preskače sve to jer im se na da pisati prigovore pogotovo jer se radi o relativno maloj svoti, a pogotovo ovo kada ne isporuče uslugu 100% pa onda trebaš pisati prigovor i telekomi to znaju. A s druge strane vrlo brzi su i za 1 lipu nekoga tužiti.


No što se tiče priznavanja nekome nečega ili ne ovisi o drugostupanjskoj komisiji i predstavniku potrošača u njoj i koliko se je spreman zalagati za prava potrošača, jer tamo odlučuje komisija o obeštečenju zajedno sa predstavnikom jednog od direktora i 2 dodatna zaposlenika kompanije,i svašta se tamo može otpisati ili ne. Neovisno o onome u općim uvjetima ipak se tamo gleda da korisnik je stranka koja očekuje fer odnos od kompanije do svojih korisnika i opći uvjeti su jedno, a ugled kompanije nešto sasvim drugo. Bio sam preko 5 godina u Bnetu u povjerenstvu kao član potrošača i mogu reći da se jako pazilo na moj stav kao predstavnika potrošača. Kako je danas u A1 neznam, ali B-net u to doba je pazio na odnos do potrošača.

Evo danas susjedu stigao odgovor drugostupanjskog povjerenstva za žalbe potrošača. Uvažili sve što sam napisao i oslobodili ga plaćanja
zadnjeg mjesečnog računa kao i plaćanja penala na prijevremeni raskid.


Naravno da su moj citat na 2 zakonska članka iz HAKOM odluke ne spomenuli i kazali da usprkos obavezama iz općih uvjeta A1 izlaze korisniku u susret i opraštaju zadnji račun i penale (kako velikodušno od njih?). Naravno da nije bilo tako slijedi iduća instanca gdje bi se ovo izostavljeno i ta kako spomenulo a opći uvjeti A1 pokazali bi se da nisu u skladu sa zakonom kao što je to sudac i rekao a koji je to tumačio u sklopu onih kredita u Švicarcima i kako telekomi zloupotrebljvaju opće uvjete i time direktno mijenjaju ugovore između njih i korisnika i to jednostrano.


Sličnu stvar su mi probali uvaliti u banci, pa nakon pisma direktoru banke, za mene vrijede i dalje opći uvjeti na dan oročavanja, a što su oni kasnije kemijali to se mene ne tiče. Jer ne može jedna strana mijenjanjem općih uvjeta mijenjati ono što je u ugovoru dogovoreno i sklopljeno kao važeći uvjeti za obje stranke. Postoje zakoni koji su iznad općih uvjeta bilo koje tvrtke, a koji sklapanje ugovora i jednakost strana pri tome tumače malo drugačije nego kao što to nama tvrtke prikazuju, a tiče se i banaka i svih sličnih muljatorskih tvrtki.


Dakle sve što smo tražili su usvojili iako to nigdje nisu htjeli priznati već su izašli u susret korisniku, moš mislit kako inače izlaze u susret.

U međuvremenu dok je stigla ova odluka poslali su opomenu za zadnji račun kao i mjesečnu pretplatu za Planet Sport iako ga korisnik nema preko čega gledati jer vše nije korisinik B-net usluge. Naravno da sam ih nazvao i tražio na osnovu odluke povjerenstva storniranje oba računa.


S druge strane susjed ka tuka danas išao u T-com kupiti bon za mobitel i umjesto bona od 40 kuna koliko mu je dovoljno za njegove potrebe, komad mu uvalio bogatiji paket za 90 kuna i još je to potpiso.


Ne znam što je gledo dok je to potpisivo, ali mora da komad ima dobra pluća. Ako je tako bar je imao vremena to dobro pogledati, hebeš ugovor i što piše u njemu.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 19:59   #9697
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,510
Hehe, pa i pogled na "komad" ima svoju cijenu, zato i jesu tu
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 20:26   #9698
sakomako
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: nigdje
Postovi: 599
Pazi sad!


Veli da mu je komad tumačio preko sat vremena. A kada je došao kući nije ništa znao od onoga što mu je pokazivala. No kada je probao nazvati rođaka u inozemstvo, dobio je poruku na ekranu mobitela da nema dovoljno novaca na računu iako je prije pola sata uplatio 90 kuna na račun.



Morat ću navratiti u poslovnicu da vidim o kojem se to komadu radi koji je je toliko strpljiv da za prodaju paketa od 90 kuna ima vremena za obradu sretnika potrošiti sat vremena, na kraju nije to ni tako skupo za 60 minuta druženja. Za te novce ne moš dobit ni dvi porcije čevapa i dvi pive, a to bi izija za par minuta i nakon toga ćao, ovako ga je komad zabavljao više od 60 minuta, a to isto ima svoju cijenu. Inače susjed ima 75 kuki i nije zblento, ali kada se radi o komadima sve je moguće.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2019., 21:51   #9699
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,510
Ča nisi joma reka da je toliko mlad susid.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.12.2019., 01:09   #9700
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,472
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
I mislio sam si da seru.Znači za uvođenje usluge uvode i novi kabel sa stupa u kuću ili?
Novi ispod cekica koaksijalni kabel uvedu u kucu.
__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2019., 10:16   #9701
deda.cro
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sesvete
Postovi: 114
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Kabelska, ali oni to zovu optika dok ih netko ne tuzi. Tako su mom prijatelju uvalili kabelsku kao optiku i potpisao je ugovor, ali na srecu se izvukao kod ovog podizanja cijena za 20kn i dobio od Iskona optiku 200/100 za manje para.

Koliko sam vidio, ovo kaj sad po HEP banderama razvlače je uglavnom optika, ali su npr. kod mene u kvartu prije nekih 2 godine prešli cestu, pa sa zgrada dovukli i kabel do nekih kuća. Valjda im se žurilo da pokriju školu i vrtić.
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2019., 14:10   #9702
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,530
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
I mislio sam si da seru.Znači za uvođenje usluge uvode i novi kabel sa stupa u kuću ili?







Heh, ovaj dio ZG je banana što se tiče brzog interneta. Imao sma prije i Amis i Iskon. Optike u kvartu niej bilo do sad, a ovaj hibrid ej u paksi i još sporiji, ispada nekih 18/4 Mbit/s. Bilo je nešto preko 20/5, ali su morali smanjivati jer je veza stalno pucala.


Kod mene nije bilo ni bneta ni amis optike.


u prinicipu mi je i ovaj iskon hibrid koji imam ok, al skoro isti su novci, a ak je ovo bolje, zašto ne.


Jedino se ne bih žurio kad bih znao da u dogledno vrijeme u kvart dolazi i nešto bolje

Zvao ih da se raspitam. Prava optika je, po prihvaćanju ponude dolazi tehničar postaviti kabel.
__________________
i5 2500k / asrock p67se / 4x4gb DDR3/ samsung evo 250gb ssd / 2 tb wd hdd / Gigabyte windforce GTX 950 / super flower 650w / CM 690
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2019., 17:02   #9703
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,995
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2019., 19:26   #9704
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Šteta, nije spomenuo uopće docsis3.1 i tu vrstu poboljšanja i nadogradnje kao što su zadnjih 4-5 godina samo lupetali o tome a sad u ovom članku niti riječ.
hmm... znakovito, možda nebude ništa ni sljedeće godine od većih brzina i boljih routera za koaksijalnu mrežu.
Bitno da se on raspričao o 5G moš mislit
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2019., 00:31   #9705
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 810
Zašto bi svojoj konkurenciji otkrivali svoje realne planove.
Ovako usmjere pozornost na 5G koji tek se treba razviti i koji će tek zaživiti punim kapacitetom za 5 godina i potajice i iznenadno uvedu veće brzine i docsis3.1 na koaksijalnoj infrastrukturi. :lol:

Šala mala. Prije će 5G zaživit nego docsis 3.1 zbog dugoročne isplativosti i na kraju i niže cijene implementacije.
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2019., 00:49   #9706
webstartm
Sandy!!!
Moj komp
 
webstartm's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,671
I 5G je "in", za docsis 3.1 niko van ovog foruma nije čua.

Danas se svit vrti oko marketinga.
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2019., 01:22   #9707
Exomaniac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 746
Citiraj:
Autor Mate22 Pregled postova
Šteta, nije spomenuo uopće docsis3.1 i tu vrstu poboljšanja i nadogradnje kao što su zadnjih 4-5 godina samo lupetali o tome a sad u ovom članku niti riječ.
hmm... znakovito, možda nebude ništa ni sljedeće godine od većih brzina i boljih routera za koaksijalnu mrežu.
Bitno da se on raspričao o 5G moš mislit
Ako maknu analogiju oslobodit će im se toliko još prostora da neće ni trebat 3.1 da bi nudili brzine od 200-300 megabita. Ako ima 40-ak analognih kanala, svaki zauzima jedan kanal, to ispadne barem dva gigabita ekstra prostora na postojećem kabelu bez ikakvih promjena.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2019., 01:54   #9708
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 107
Ja samo cekam da podignu ovaj mizerni upload od 15 Mbps.

Bnet je ove godine stvarno najlosiji izbor koji sam napravio, prvo digli tih +20kn i sad ukidaju analogiju.
WindEmperor je online   Reply With Quote
Staro 13.12.2019., 02:29   #9709
Exomaniac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 746
Citiraj:
Autor WindEmperor Pregled postova
Ja samo cekam da podignu ovaj mizerni upload od 15 Mbps.

Bnet je ove godine stvarno najlosiji izbor koji sam napravio, prvo digli tih +20kn i sad ukidaju analogiju.
E toga bi se mogao načekat sve dok ne uvedu DOCSIS 4.0 koji ima rašireni frekvencijski spektar tako da upload može biti simetričan s downloadom. Eventualno bi mogli povećati malo, možda na 20-25 megabita, ali jednostavno D3.0 i D3.1 nemaju dovoljno spektra za velike upload brzine.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2019., 08:11   #9710
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
E toga bi se mogao načekat sve dok ne uvedu DOCSIS 4.0 koji ima rašireni frekvencijski spektar tako da upload može biti simetričan s downloadom. Eventualno bi mogli povećati malo, možda na 20-25 megabita, ali jednostavno D3.0 i D3.1 nemaju dovoljno spektra za velike upload brzine.
Tako je.
Pa na YT kad malo pregledavaš te najveće brzine na tim stranim HFC mrežama upload brzine su baš smiješne.
Ono imaju brzine na koaksu vani oko 1Gbps a UP samo 40-50Mbps.
Naprosto ograničenja HFC mreže ne podržvaju veći upload.
Jedino di sam vidio veće i ogromne brzine na koaksu je Danska i tamo već pazi sad na Docsisu 3.1 (znači ne na FullDupleksu aka 4.0) imaju 1000/500Mbps preko HFC mreže koju im je komplet konfigurirao Huawei ali to je malena bogata Danska i to je drugi svemir za sve ostale, znači oni su komplet u svojoj zemlji njima skratili rute na HFC u Deep Fiber Node+0 topografiju a vjerujte mi to košta.
Ali poanta je da su i na docsis 3.1 moguće optičke upload brzine, eto Danska je živi primjer.

Zadnje izmijenjeno od: Mate22. 13.12.2019. u 15:50.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2019., 10:24   #9711
cdhr
Premium
 
cdhr's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Osijek
Postovi: 161
što napraviti u ovoj situaciji? Istekao ugovor sa A1. Zadovoljan sa njima sve radi uredno godinama. Klincu se sviđa ps4 nije problem pase mi produženje sa ps4. 26.11 dogovorimo produljenje. Rečeno usmeno ps4 dolazi za 3-5 dana. zovem nakon 10 dana govore 2 tjedna od aktivacije. aktiviraju 06.12.og uslugu nakon poziva govore 3 - 4 tjedna. Koliko znam imam, pravo 14 dana poništiti ugovor od dana aktivacije(20.12). Zovu mene govore bila greška u sistemu napravili ugovor bez ps4 stavljaju pozurnicu itd ( kao da to čini razliku ��). Da sam znao da me ovo čeka kupio bih samostalno ps4 ovo mi bila laksa varijanta ali ukupno prošlo 20 dana od dogovora nisu jos isporucili ps4. čekam do petka pa cu raskinut ugovor jer nema smisla cekati iza posto dolazi bozic i namjena je bila poklon. Ne vjerovatno kod sklapanja ugovora moglo je sve isti dan ako treba Nije mi malo jasno jer shvaćam da sigurno nemaju na lageru pa iza petka riskirati ostati na ugovoru ne dolazi u obzir jer sumnjam da bi ga isporucivali 4mj.
cdhr je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2019., 11:26   #9712
sakomako
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: nigdje
Postovi: 599
Citiraj:
Autor cdhr Pregled postova
što napraviti u ovoj situaciji? Istekao ugovor sa A1. Zadovoljan sa njima sve radi uredno godinama. Klincu se sviđa ps4 nije problem pase mi produženje sa ps4. 26.11 dogovorimo produljenje. Rečeno usmeno ps4 dolazi za 3-5 dana. zovem nakon 10 dana govore 2 tjedna od aktivacije. aktiviraju 06.12.og uslugu nakon poziva govore 3 - 4 tjedna. Koliko znam imam, pravo 14 dana poništiti ugovor od dana aktivacije(20.12). Zovu mene govore bila greška u sistemu napravili ugovor bez ps4 stavljaju pozurnicu itd ( kao da to čini razliku ��). Da sam znao da me ovo čeka kupio bih samostalno ps4 ovo mi bila laksa varijanta ali ukupno prošlo 20 dana od dogovora nisu jos isporucili ps4. čekam do petka pa cu raskinut ugovor jer nema smisla cekati iza posto dolazi bozic i namjena je bila poklon. Ne vjerovatno kod sklapanja ugovora moglo je sve isti dan ako treba Nije mi malo jasno jer shvaćam da sigurno nemaju na lageru pa iza petka riskirati ostati na ugovoru ne dolazi u obzir jer sumnjam da bi ga isporucivali 4mj.

Ako se do sada nisi naučio ono "obećanje ludom radovanje" onda nećeš nikad. Ovo ti dovoljno govori o ozbiljnosti pristupa poslu. Idu u akciju jer je sada vrijeme i to svi drugi rade, ali dali imaju dovoljno robe nije važno i da mogu održati ono što reklamiraju. Zato takve treba zaobilaziti u širokm krugu. Postavi se u poziciju klinca koji jedva čeka da nešto dobije za praznike, a na kraju prazna kutija pod borom. Takve stvari se ne mogu naknadno popraviti. Meni je sada svejedno kada ću nešto dobiti pa mi nije problem čekati naručeno iz Kine 2 ili 3 tjedna, ali dok sam bio klinac nije isto nešto dobiti sada ili za pola mjeseca, pogotovo sada kada dolaze praznici.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2019., 15:13   #9713
cdhr
Premium
 
cdhr's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Osijek
Postovi: 161
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ako se do sada nisi naučio ono "obećanje ludom radovanje" onda nećeš nikad. Ovo ti dovoljno govori o ozbiljnosti pristupa poslu. Idu u akciju jer je sada vrijeme i to svi drugi rade, ali dali imaju dovoljno robe nije važno i da mogu održati ono što reklamiraju. Zato takve treba zaobilaziti u širokm krugu. Postavi se u poziciju klinca koji jedva čeka da nešto dobije za praznike, a na kraju prazna kutija pod borom. Takve stvari se ne mogu naknadno popraviti. Meni je sada svejedno kada ću nešto dobiti pa mi nije problem čekati naručeno iz Kine 2 ili 3 tjedna, ali dok sam bio klinac nije isto nešto dobiti sada ili za pola mjeseca, pogotovo sada kada dolaze praznici.
Pa nije problem cekati ni 3 tjedna problem je sto 23. putujem izvan hr i nepada mi napamet cekati paket jer oni nisu sposobni poslati ga. do petka imaju vremena ili ukidam ugovor pa cu cekati 3 4 tjedna na drugog providera i to je to a oni nek isporucuju kome hoce u principu pazite na a1 fore govore da imaju i biti ce isporuka u 3 4 dana a lazu ko psi vec i sam shvaćam da je raskid neizbježan samo čekam petak da bude po psu i bas me zanima sto ce u petak reci
cdhr je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2019., 15:40   #9714
yaya
Guest
 
Postovi: n/a
Dkle istekao ugovor 13.12, nista ne nude, bas nista, ovaj paket koji iamam sad 150 mb brzina, tv, flat telefon, kosta sad 200 kn(bez ugovora), ako ocu ono sto nudi a1, moram promijenit brend na prodajnom mjestu i odmah potpisat ugovor na 2 g, ima li ista bolje , sto mislite vi o ovom?
  Reply With Quote
Staro 16.12.2019., 16:05   #9715
Brko
Protupožarac
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Tamo gdje sunce vječno sja
Postovi: 22,222
Ako nemaš dostupnu optiku Tekoma - nemaš ništa vredno spomena. Osim ako ne želiš natrag na paricu.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2019., 16:09   #9716
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 220
U Trnavi nude optiku s brzinom od 500 Mbps bez nadoplate. Dakle 3u1 je 229 kn s tim da daju popust uz korištenje mobilnih usluga, a ako u zgradi još netko uzme optiku od njih cijena može ići i na 199 kn mjesečno. U dodatnih 60 kn za prošireni paket dobiješ sve raspoložive tv programe osim HBO-a i u Cinemaxa. Ovo su, naravno, cijene preko njihovih prodajnih predstavnika.
Meni ne izgleda loše...
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2019., 16:51   #9717
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,995
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
Dkle istekao ugovor 13.12, nista ne nude, bas nista, ovaj paket koji iamam sad 150 mb brzina, tv, flat telefon, kosta sad 200 kn(bez ugovora), ako ocu ono sto nudi a1, moram promijenit brend na prodajnom mjestu i odmah potpisat ugovor na 2 g, ima li ista bolje , sto mislite vi o ovom?

Pazi da ti sad ne skoči cijena, jer ti se ukidaju svi popusti koje si imao potpisom ugovora. Koliko sad pitaju za taj paket? B-net ili A1?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2019., 13:25   #9718
cdhr
Premium
 
cdhr's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Osijek
Postovi: 161
Zovem danas radi isporuke do petka, u ponedjeljak na putu i nema me kući 5 dana, govore ipak neće moći isporučiti ps4 do petka ( točno 2 tjedna od aktivacije usluge koju su mi oni rekli kao rok ). Naravno govorim prespojite me sa nekim da raskinem sve onda, govore nazvati će kroz dan da sve provjere itd
A1 bravo dečki nema šta od 3 - 5 dana od 26.11.2019 do danas preko 4 poziva laganja i na kraju ipak nemogu isporučiti na kraju smo sad došli na ipak više od 3 tjedna
ako do navečer ne nazovu sa drugačijim info imam pravo na raskid ugovora što i hoću
Može mi netko napisati / opisati raskid ugovora ? oni mi ugase uslugu vratim opremu i to je to ?
I što da radim sa ovim prvim računom jer ne planiram platiti komplet uslugu za koju mi po dogovoru nisu isporučili pola usluge ( konzola ) ?
cdhr je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2019., 14:36   #9719
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,510
A ono napisati kronologiju sa datumima, niste ispoštovali obavezu(e) to i to, lažete i mažete ...

Moje je pravo raskidanje (svih) usluga u roku od 14 dana bez ikakvih penala i naknadnih troškova (pogotovo ako nova usluga / ugovor nije ni aktiviran) ... pljuc, pljuc,
Obavezno navesti i tražiti potvrdu zaprimanja da nebi kasnije ispalo da nije u roku i bez da traže preslik osobne pokojne tetke i slične nebuloze ....
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 17.12.2019., 15:15   #9720
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,995
-->
Citiraj:
Autor cdhr Pregled postova
Zovem danas radi isporuke do petka, u ponedjeljak na putu i nema me kući 5 dana, govore ipak neće moći isporučiti ps4 do petka ( točno 2 tjedna od aktivacije usluge koju su mi oni rekli kao rok ). Naravno govorim prespojite me sa nekim da raskinem sve onda, govore nazvati će kroz dan da sve provjere itd
A1 bravo dečki nema šta od 3 - 5 dana od 26.11.2019 do danas preko 4 poziva laganja i na kraju ipak nemogu isporučiti na kraju smo sad došli na ipak više od 3 tjedna
ako do navečer ne nazovu sa drugačijim info imam pravo na raskid ugovora što i hoću
Može mi netko napisati / opisati raskid ugovora ? oni mi ugase uslugu vratim opremu i to je to ?
I što da radim sa ovim prvim računom jer ne planiram platiti komplet uslugu za koju mi po dogovoru nisu isporučili pola usluge ( konzola ) ?

Evo ovo je još od B-neta, ali mislim da je isto.Meni je prošlo.


Poštovani,

nastavno na Vaš zahtjev za raskid pretplatničkog odnosa, obavještavamo Vas kako isti može zatražiti platežno odgovorna osoba putem e-maila na način da u privitku e-maila dostavi kopiju svoje osobne iskaznice te vlastoručno potpisani zahtjev za raskidom.

Kako bi zahtjev bio pravovaljan, isti mora sadržavati sljedeće podatke:
  • Ime i prezime/Naziv tvrtke
  • Adresu
  • Naziv usluge
  • Datum ugovaranja usluge
  • OIB
  • Broj osobne iskaznice
  • Broj telefona/priključka
  • Šifru korisnika

Molimo Vas da tako ispunjen zahtjev pošaljete na E-mail zahtjev.za.raskid-privatni@vipnet.hr.


Mail je vjerovatno a1.hr i opremu moraš vratiti poštom, ali na njihov račun. Obavezno traži potvrdu tog slanje kako ti je već savjetovao kolega Nikky

Stipest je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na