|
![]() |
#272 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Nemaš ti tu šta ubrzavat, nešto ti kolje sistem i ne da mu da se podigne u kratkom roku. Ne može nitko znati što ti imaš instalirano i da li si pokupio neko smeće na PC-u. Podigni čiste windowse i gotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Izgleda da ću morati, pokušao sam mjenjati postavke u biosu, ukljucivati i iskljucivati programe u start up i uvijek bude isto ili tu negdje od 38 do 44 sekunde. Klonirao sam disk sa starog ssd-a mislici da ce na novom brzem ssd-u brze raditi ali zasad nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Ti windowsi baš sporo dižu ili ti bios screen na početku dugo traje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Pitam jer meni je najduže logo od uefija/biosa.. to sporije odradi... kad krene kružić ide jako brzo do log-on screena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
|
Evo probao format c: i nije se situacija popravila. Ista stvar, nije stvar u windowsima. Cisti windowsi a on ih dize 32 i vise sekundi. Znaci gusenje dolazi iz biosa ili nečeg trećeg. Da, i meni logo od uefija se nekih 20, mozda i vise sekundi vrti. A kad iskljucim logo od maticne onda toliko vrti logo od windowsa. Ne znam u čemu je stvar. Imam MSI B350m mortar arctic maticnu, ryzen 5 i 16GB ddr4. Prije sam imao ADATA SSD sata, a sada Patriot Scorch nvme m.2 i ucitavanje windowsa je isto. Ne razumijem u čemu je stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Premium
|
Mislim da sam skužio što ga usporava, priključeni uređaji na usb-e. Iako događa se čudna situacija. Kad isključim komp i ponovo upalim uz priključene usb-e digne se za 20sek, bez usb-a za 18. No kad restartam uz usbe i bez trebamo mu od 32 do 44sek, ovisi da li su usb-i uklječeni ili ne. Ima li načina da se to riješi? Uređaji koji su priključeni na usb-e su mi potrebni u svakodnevnom radu. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
A kako mjeriš to vrijeme podizanja win? I koji win? Pretpostavljam 10? Evo reda radi ja sam išao izmjerit koliko treba mojoj krami (vidi pod moj komp). I taj moj prastari Intel od 180gb do desktopa diže za 20sek, a dok skroz ne učita avast i sve te tričarije mu treba 40sek. Taj moj SSD je dosta spor kod zapisa, (crystal mark kaže R=470mb/s, a W=160mb/s za 4GB). Opet zavisi i o tome što ti se sve diže u pozadini... A inače ne znam zašto se zamaraš tim glupostima, kao da ima veze koliko se dižu win. Nije da je razlika u minutama, nego u par sekundi. BTW taj SSD je star nekih 6 godina i još uvijek je na 100% healtha (isplatio se) ![]() Na njemu su samo Win i popratni programi, uvijek slobodno 110-120gb jer je sandforce poznat po tome da jako gubi na performansama kad se napuni. Dok ovaj drugi, Sandisk SSD isto ima 100% health, mlađi je nekih 1-2god i služi mi za igre, ima slobodno 40-ak gb (kapacitet mu je 256gb) i u istim uvjetima pokazuje R=430mb/s a W=310mb/s. A i Win10 su mi od kad su izašli, naravno updateani, ali instalacija od tog, prvog dana. EDIT: Evo probao i curin laptop, neki Dell Vostro niže kategorije sa i5 8250u, kaže da ima Micron SSD od 256gb, CDM R=522 mb/s, W=508 mb/s, win10 do desktopa 17sek, učitano sve (manje toga se diže nego na mom desktopu) 35sek. Dakle, brži disk od moga, razlika u stvarnom korištenju zanemariva. Njen lap očito ima spectre i meltdown patchewe i u BIOSU i u Win, dok moja kanta ima samo u Win. Ti koristiš AMD pa se ne moraš zamarat time. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 01.05.2019. u 10:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#282 | |
Premium
|
Citiraj:
Zašto se zamaram? Ne zamaram se. Kupio sam novu stvar i želim vidjeti da li radi u skladu s propisanim specifikacijama. Zna li netko kako ubrzati podizanje windowsa sa ukopčanim usb uređajima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Premium
|
https://youtu.be/xixNblJA6vw Evo banda p.s. umjesto da negdje klopam graha ili kaj več.. ja tu moram snimat boot time ![]() bem ti i kompjuterašima |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Banned
Datum registracije: Mar 2017
|
I kako je to 2-3 sekunde? Ja vidim da je to 16 sekundi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Banned
|
Na 4. sekundi stišće power tipku, a na 20. sekundi se makne onaj loading krug pored kursora. Ako ćemo gledati striktno i pravilno, to je onda 16 sekundi. Ali sigurno nije 2-3 sekunde kao što je provalio, lol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Premium
|
Ostali SSD-ovi - specifikacije, pitanja, rasprava, review, firmware update,...
Sam si vi brojite Kak ko zeli Broji si od asus logo do windowsa A mozete dodat i minuto Meni je ovo dovoljno brzo a da se jos skinut ako odoh biosa na fas boot stavit jel? A i ocekiva sam da ispliva zalman1 sa svojim teorijma |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Banned
|
Ma bitno da smo mi saznali da se tebi windowsi podignu za 2 sekunde. ![]() Ne znam samo odakle izvlačiš te gluposti da se mjeri od loga matične pa do ne znam dokle, valjda dok ti ne kažeš stop ![]() Uvijek se testira od trenutka paljenja kompa pa do ulaska u windowse, tj. dok ne postanu funkcionalni, dakle, dok se ne makne loading. |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Premium
|
Evo ti jos jedan video https://youtu.be/yvj3bc96iUI Bios samo 1 opcija ukljucena Fast boot I odgoda 1 sec Ima razlike? Ajd sad i excell pokrenuo al ja sam kasnio Sad pa na peku... živeli |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
kad si napiso 2-3 sec nisam znao kak ti mjeriš, sve u svemu ok je, doslovno identičan imamo
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
|
ma fučaš koliko se brzo se digne komp bitno je još jedino koliko brzo se digne stojko ![]() al eto, sad ovi koji neznaju kolko to brzo može bit, imaju objektivni video jel ? pa ako imas m.2 ssd hebenih karakteristika i dize se 1m sistem i nemozes odmah radit .. nešto ga hebe 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
![]() |
|
|