Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2005., 23:55   #31
Crypt0
Premium
Moj komp

Crypt0's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Originally posted by buljo
evo citat iz BUGa broj 126:

Govorilo se o MSI FX5800 ULTRA (kad je izašla)

"Za kraj spomenimo još odličan bundle na čak 10 CD-a, koje je postao zaštitni znak MSI-ja."

A ispod slike piše (na slici bundle):
Famozni MSI-jev bundle koji svaki put hvalimo

Dakle??
Ok buljo slazem se kaj se tice bundla ali ja se vodim mislju da ne gledam kaj je sve zapakirano nego kak dela. A sa ultricom 5900 gs sam dobil gainward sluske,zvucnu 5.1 i jos nekaj ne sjecam se. Bdw bila je skoro cetri soma kunica.
Crypt0 je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2005., 23:56   #32
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
inače to je Golden Sample pa su joj taktovi malko viši po defaultu.
Ovo je jedini razlog zašto je "brža" od ostalih kartica. Nabij ti iste taktove na svim karticama pa onda uspoređuj.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2005., 23:58   #33
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Crypt0
Ok buljo slazem se kaj se tice bundla ali ja se vodim mislju da ne gledam kaj je sve zapakirano nego kak dela. A sa ultricom 5900 gs sam dobil gainward sluske,zvucnu 5.1 i jos nekaj ne sjecam se. Bdw bila je skoro cetri soma kunica.
znam i to a jesi možda pogledao koliko je tad koštao msi il od nekog drugog proizvođa ta grafa?
pretpostavljam da nisi, a ja se sječam taj gainwardov model je bio skuplji od ostalih proizvođača za najmanje 300kn, dakle ti si to ajmo reć platio a ne dobio..

znam ziher jer sam tad pratio ama baš svaku grafu!!

Edit: to je počelo sa Ultra/1000 GS modelom uz koju se dobilo zvučna, slušalice, hrpa kablova, i firewire kontroler a skuplja je bila oko 500kn.
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2005., 00:02   #34
Crypt0
Premium
Moj komp

Crypt0's Avatar

I jos da dodam da sam popushil sa gigabytom GF6800gt kak sam cital bug i oni je nahvalili a ja se zaletil u ubol je. Ova mi se kartica grijala prek 75 stupnjava dok nisam prasnul zalmana. Kontaktiral sam ti proizvodjaca a znas kaj su mi rekli da je sve normalno do 100 stupnjava. Mozes si misliti a iznad mi je pasivac od chipseta.Ovo mi je prvi i zadnji puta da sam uzeo Gigabyte.
Staro 16.11.2005., 00:02   #35
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
svaki gainward koji je GS pere svaku od navedenih ostalih proizvodjaca u svakom 3d marku bez klokanja.
Vidim ja da tebi ne da vrag mira.
Evo samo da raščistimo neke stavke; Gainward GS GLH (znači probrani čipovi) serija nije najjača serija grafičkih kartica, niti je to ikad bila. Primjer: Leadtekova Extreme 6600GT (550/1120 MHz) ''pojede'' Gainwardovu 6600GT GS GLH (540/1200 MHz) na default-u, a kamoli ak ju sclockaš.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2005., 00:06   #36
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Naravno da je sve do 100°C normalno, al se treba brinut kad pređe 110-120.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2005., 00:10   #37
Crypt0
Premium
Moj komp

Crypt0's Avatar

Citiraj:
Originally posted by McG
Vidim ja da tebi ne da vrag mira.
Evo samo da raščistimo neke stavke; Gainward GS GLH (znači probrani čipovi) serija nije najjača serija grafičkih kartica, niti je to ikad bila. Primjer: Leadtekova Extreme 6600GT (550/1120 MHz) ''pojede'' Gainwardovu 6600GT GS GLH (540/1200 MHz) na default-u, a kamoli ak ju sclockaš.
Poanta ove price je da gainwarda netrebas klokati da dela kak spada a koliko vidim ove sve druge trebas. Evo bas mi je u kompu 6800gt i gpu je 350mhz a mem 1000mhz sve mi igre lete. Osim kaj imam zamjeku na grijanje chipa a i memorije. A to sam rijesio sa Zalmanom Fatal1ty. Kaj nije sramota za da das skoro tri soma kuna i da moras mjenjati cooler?
Staro 16.11.2005., 00:13   #38
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Poanta ove price je da gainwarda netrebas klokati da dela kak spada a koliko vidim ove sve druge trebas. Evo bas mi je u kompu 6800gt i gpu je 350mhz a mem 1000mhz sve mi igre lete. Osim kaj imam zamjeku na grijanje chipa a i memorije. A to sam rijesio sa Zalmanom Fatal1ty. Kaj nije sramota za da das skoro tri soma kuna i da moras mjenjati cooler?
tu se govori o GS i GLH modelu a ne o običnom..tak da ti to ne stoji.

inače to s coolerom ti je za više manje svaku grafu, večina ih promjeni cooler.
Staro 16.11.2005., 00:17   #39
McG
-------

Citiraj:
Poanta ove price je da gainwarda netrebas klokati da dela kak spada a koliko vidim ove sve druge trebas.
Ne trebaš ni druge clockati da delaju kak spada. Sve grafičke delaju kak spada, a ljudi ih clockaju zato jer žele bolje preformanse ili im se ne da opet davati par stotina, tj. tisuća kuna za novu grafičku. Kaj se tiče zamjene coolera nakon kaj daš 3.000 kn za grafičku, e tu se nema kaj diskutirati.............sramota kakve nema, ali ti kao kupac tu nemreš ništ (osim da im zapuniš mailbox primjedbama i zamolbama).
Staro 16.11.2005., 00:19   #40
Crypt0
Premium
Moj komp

Crypt0's Avatar

Citiraj:
Originally posted by buljo
tu se govori o GS i GLH modelu a ne o običnom..tak da ti to ne stoji.

inače to s coolerom ti je za više manje svaku grafu, večina ih promjeni cooler.
Iskreno sa grijanjem grafulje do sada nisam imal problema tak da me ovo sada malo zbediralo. Doduse zalman je rijesio temperaturu sad mi je gpu 41 stupanj a mem na 60 sa time da se memorija dize jos cca koji stupanj a gpu dodje do 49 u igrama.
Staro 16.11.2005., 00:26   #41
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

s obzirom da je to dosta jaka grafa treba i adekvatno hlađenje tak da ti ove temp nisu velike..

al slažem se sa McGom za coolere na grafama.

recimo gle usporedbnu malo starijih grafi: Ati Radeon 9800Pro i Nvidia FX 5800Ultra..
to performansama ATI dere a gle taj malecki cooler dok je Ultra dobila naziv najglasnije grafe ikad..
Staro 16.11.2005., 00:36   #42
Crypt0
Premium
Moj komp

Crypt0's Avatar

Full se slazem sa time. Vise me brine kaj ovi shibaju grafulje ko na traci a mi jadnici sipamo im lovu i lovu u djepove a da bar onda nemamo problema sa njima. Vec sam pocel razmisljati da je bilo vrijeme da kazem dost za davanje za komp jer samo me to igranje tjera da sipam lovu u njega. Tak da sam sve blize ideji da pc lagano ostavim po starni za igranje a plejka 3 mi se cini i vise nego odlicana zamjena. Grafika je boli glava i nema muke oko igranja. Do sada smo mi pc gameri imali povlasteno mjesto u igrama ali od iduce godine kad izadje ps3 mnoge ce se stvari promjeniti bar po onome kaj sam procital i vidio demo neke igrice za ps3.
Staro 16.11.2005., 00:45   #43
McG
-------

@Crypt0

Za cca. godinu dana kompjuteri budu do 3 puta jači i brži od ovih konzola koje se tak žestoko najavljuju i reklamiraju, tak da se ne trebaš zamarati s tim. BTW nitko te ne sili da daješ masne pare za komp i nigdje na piše da ti komp mora služiti samo za igranje raznih igara. A ako si već gamer, onda i sam znaš da je to užasno skup sport (pogotovo, ako se tim ne baviš za neke pare, natjecanja i sl.)
Staro 16.11.2005., 00:52   #44
Crypt0
Premium
Moj komp

Crypt0's Avatar

Ne nenatjecem se samo mi sluzi za zabavu i sve ostale potrebe koje obavljam na njemu.Skup sport nema kaj.U svakom slucaju volim se gejmati na njemu. Bilo mi je full ok ragovorati sa vama i razmjenjivati misljenja. Za sad je kak je a ceka me sam da dalje nastavim prasiti po njemu. l0L
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na