|
![]() |
#24032 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Đizus ![]() ![]() Citiraj:
Jedina osoba koju znam, da ima dizela i da nije mijenjala zamašnjak vozi Hyundai i30 1.6 dizel, koji nema dvomaseni ![]() Dvomasene su i na benzince počeli stavljati. Nema toga kod ZF automatika i Aisin automatika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24034 |
Premium
|
Znam koja getriba se najčešće kvari ![]() Znaš koji je najčešći uzrok kvarova kod Aisina? To što mi 4 servisera nisu znali reći koje ulje ide unutra, tj govorili su krivo. I na forumima vani ljudi tvrde da je najčešći uzrok kvarova tog mjanjača neodgovarajuće ulje. Pokušaj jednom doći kod mehaničara i pravi se glup, pa ćeš se naslušat nebuloza, tak ja radim kada odem kod novog mehaničara, kojega ne znam, samo da provjerim jel se čovjek razumije ili ne. I veliki Opel je razj.... taj mjenjač u Insigniama s pogrešnim uljem. Da se razumijemo, ne tvrdim ja da je to najbolji mjenjač svih vremena. Nije najbrži, ZF je brži od tog mjenjača. Ali tvrdim da će uz pravilno održavanje nadživjet bilo koju lamelu i dvomaseni više puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24035 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#24036 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24037 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam vozio Clia u autoškoli. Najodvratnija stvar u tom interijeru mi je bila ručica mjenjača. Majko mila, toliko odvratna da sam ju jednim prstim dirao dok sam šaltao brzine. ![]() Inače, meni je bio jako udoban za voziti (1.5 dci ako se ne varam).
![]() |
#24038 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#24039 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() Citiraj:
ja sam u autoskoli vozio pljugo 45A sa ćelavim trayalkama i flomasterom stavljene crte di je kaj u km/h na brzinomjeru ![]()
![]() |
![]() |
#24040 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
|
I ja zasad imam super dojmove. Po Splitu šahtova, rupa, ležećih policajaca. Preko svakog sam prešao i apsolutno nigdje ništa ne cvrči i ne škripa. Općenito stanje automobila me odmah oduševilo.
|
ja sam u autoskoli vozio pljugo 45A sa ćelavim trayalkama i flomasterom stavljene crte di je kaj u km/h na brzinomjeru
![]() |
I ja zasad imam super dojmove. Po Splitu šahtova, rupa, ležećih policajaca. Preko svakog sam prešao i apsolutno nigdje ništa ne cvrči i ne škripa. Općenito stanje automobila me odmah oduševilo.
|
ja sam u autoskoli vozio pljugo 45A sa ćelavim trayalkama i flomasterom stavljene crte di je kaj u km/h na brzinomjeru
![]() |
![]() |
#24041 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
polozio na jesen, a u autoskolu krenuo po ljetnom feriju kad je skola zavrsila ![]() ![]() vec sam u autoskoli naucio osnove voznje na balkanu: sajba dole, lakat van, sinteticka kosulja na palmice s ponterosa, original rajbanice avijatorke sa jakusevca i peglaj ![]()
![]() |
#24045 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24046 | |
Premium
|
Ako je 1.6 dizel onda je robot u pitanju i sa svojim famoznim astronomskim tlakovima u tom mjenjaču.... Mislim da je egc ili tako nešto naziv tog mjenjača.... Citiraj:
![]() Kaj je bolje, da li pustiti staro ulje ili ne, stvarno ne znam... Vezano za tf80sc, jako je osjetljiva na pogrešno ulje, onda počnu problemi sa trzanjem, pa se razvali valve body, pa getriba propiša.... Sve to jer ljude uvjeravaju da ne treba kupovat original Mobil 3309 ulje. Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 16.09.2016. u 10:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24047 | |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
Dok je strica u servisu bolje savjetovalo za njegovog bmw 525 koji je na cca280k, rekli mu da vozi dok ide, da izmjena ulja ništa ne garantira i bolje ne stavljat novo. Može netko stavit link firme koja presvlači volane u kožu, negdje sam izgubio bookmark ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24049 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#24051 | ||
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24052 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#24053 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Imaš ovu getribu: https://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC A u 308 je robotizirani mjenjač i to mijenja ko netko ko je tek sjeo u auto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24057 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
A ono, vozio sam 308 1.6hdi 2012 s manje od 100k km tak da sumnjam da je bio neispravan i očito trza pri promjeni brzine i često ne zna kaj bi sam sa sobom pa treba malo gas poklopit da prebaci u višu. Isto tak neodlučan na uzbrdici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24058 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24059 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stara prije nije nikad vozila automatik pa joj je ovo milina a stari je stare automatike i veli da se ne osjeti promjena brzina. A opcenito su i jako jako zadovoljni sa autom. A ja velim da je mjenjac ok, jedino sto fali kod automatika je onaj sus Nm kojih kao da nema koliko pise al zato auto linearno ubrzava od 0-150. Nakon dsga ovaj mjenjac je sporiji i manje fin. Kak si ti zadovoljan?
![]() |
#24060 |
Premium
|
Ja sam jako zadovoljan. Cca 50 000km sam prošao s njim već. DSG sam probao u golfu i bio je dosta grublji, moguće da je već bio pri kraju... Ovo kaj si rekao za šus, vjerujem da ti je to zbog torque convertera. Priljepi ga do poda, kad napravi kickdown i torque converter spoji maksimalno, onda imaš svaki Nm koji motor daje, nema razlike između manualnog i automatika. Isto tako kad prešaltaš ručno, ostavi ga na 2000+ rpm-a, torque converter tu neće niš više raditi, priljepiš ga, i imaš sve kaj motor daje. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|