Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 01.09.2016., 15:07   #1111
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Slika se ne vidi, jel su to ove:
http://imgur.com/qIw9QgE.jpg
http://i.imgur.com/QDQSPWu.jpg
http://i.imgur.com/vzulQRE.jpg
http://i.imgur.com/5slNlU4.jpg

Lan stranu Asusa postavi na 192.168.2.1

Provjeru jesi li ispravno postavio u ZTE Internet na Bridge mode odradiš tako da privremeno spojiš jedan komp / lap direktno na ZTE (može na Lan2), napraviš PPPoE Dial-Up i uneseš svoj user / pass.
Ako komp / lap digne konekciju i imaš pristup Internetu onda si dobro odradio u ZTE.

Nakon toga treba viditi jeli imaš kakvu grešku u postavkama rt-ac55u.

EDIT: Asus se po slici spaja i dobije javnu ip adresu, ne treba raditi ovu provjeru sa Dial-Up na kompu.
Odradi na Asusu:
- zvizni factory reset da imaš čistu situaciju
- promjeni Lan stranu Asusa na 192.168.2.1 + Applay + Reboot
- sada ponovo postavi PPPoE konekciju + Applay + Reboot
- ostalo za sada ne diraj / ne mjenjaj

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.09.2016. u 15:25.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 01.09.2016., 15:30   #1112
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 675
da, te slike su...no, kiksa sam na gluposti, default gateway u asusu sam stavio ip adresu zte-a umjesto asusa..sad radi, hvala ti na trudu

jos dva blesava pitanja:
a) je li normalno da sad ne mogu preko mreze uci u zte nego se moram direkt kablom u njega spojiti?
b) je li mi bolje staviti dns1 guglov a dns2 ht ili obrnuto?
vacs je online   Reply With Quote
Staro 01.09.2016., 15:40   #1113
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Da, to si zeznio, zbog tog i drugih razloga je pametnije da promjeniš ip adresu Asusa u drugi segment kako sam napisao poviše.
a) da, normalno je jer Asus ispravno zaključuje da je sve prije WAN porta javna strana
b) igraj se pa vidi šta će ti dati najbolji rezultat,
možeš staviti programčić DNSBench, uneseš mu sve "poznate" lokalne DNS servere i dobit ćeš listu prioriteta po brzini odgovaranja

EDIT: Imaš zadatak napraviti mali test kako se ponaša nakon x dana rada, kakav mu je WiFi i sl. jer je novi na tržištu a može biti interesantan kolegama
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 01.09.2016., 15:44   #1114
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 675
ok, napraviti cu onda tako, tnx jos jednom
vacs je online   Reply With Quote
Staro 01.09.2016., 21:58   #1115
miroRovis
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Isti uredjaj se koristi u, kolko znam nikad komunistickoj, Grckoj
Imaju i sad, a i često i dugo su ranije imali, de facto komuniste. Ne znam
koliko su neko mjerilo ;-) . Ako i jesu, ostaje da se taj commie router rabi
"uglavnom" u nekad/još uviek komunističkim/slično ne-demokratskim zemljama.

Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
jel ovaj tekst sarkazam ili samo dramatiziranje?

zbilja ne znam koje su to ip adrese od tebe skrivene na zte ruteru, logiraš se
u sučelje sve piše.
Ma divno!! Ne razumieš da je jedino normalno kako Oskar Andreasson veli? Morat se logirat u modem da vidiš svoju adresu? Mala privatna mreža idiotski napravljena u routeru samo da sakrije tvoju *vlastitu*
(
makar privrjemeno vlastitu, ali tvoju, jer tom provideru plaćaš, pa je ta javna IP adresa to vrieme tvoja vlastita; to moram izpraviti u tekstu, napisao sam na jednom mjestu "privatna" a htio sam reće "vlastita", u ovom upravo objašnjenom značenju...
)

Ali što ovim hoćeš reći:
Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
pokreneš tcpdump vidiš sve zahtjeve, čak i privatne ip adrese i gatewaye voip/management servera.....
Je l' to može bez logiranja? Ne razumiem...
Je si li ti to provjerio. Ja rabim svoj programčić:
http://github.com/miroR/uncenz
i ne idem online bez da snimam promet, i nema, *nema* moje vlastite (vidi gore u zagradi) adrese u traffic dump-u.
Na što dakle misliš?

---
Kako god bilo, razumjeli se ili ne, ljudima u demokraciji treba dopustiti različita mišljenja o tvojeg/mojeg ...

Nego, ima li netko tko ovdje čita, a koji ima Linux router koji spaja privatnu malu/veću mrežu s Internetom *preko* tog Linux routera?

Jedino što sam bio našao prije oko tjedan dana, je stari post koristnika Bubba, čekaj:

[Projektic] Kako rjesiti muke sa silnim modemima/routerima uz malo kucne radinosti
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102944

Još iz 2008, sa tako slabim odazivom i razumievanjem, a izvrstan post!

Ja sam sada dan i pol proveo da pokažem kako sam ovladao (barem osnovama
tehnike), dakle da stvar (vjerovatno) nije toliko u mom neznanju:

http://www.croatiafidelis.hr/foss/router/SNAT-demo/

Naravno, prvo:

http://www.croatiafidelis.hr/foss/ro...mo/README.html

koji je zapravo skript prerađen u HTML...

Ali napisao sam na engleskom, jer ću, ako mi ovdje nitko ne bude mogao pomoći, potražiti pomoć na lartc.org ili drugim mjestima ...

Miroslav Rovis
Zagreb, Croatia
http://www.CroatiaFidelis.hr
Try refute: rootkit hooks in kernel,
linux capabilities for intrusion? (Linus?)
miroRovis je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 15:13   #1116
Dino Muhic
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Korcula
Postovi: 5
e ljudi ja zelim saznat podatke svoje parice ali mi je router control panel dosta limitiran

https://gyazo.com/9bbf7aa3a3b488475eb3cb5c7ff9ee41
ovo je sve sto mi kaze u statusu a vidio sam da drugi ljudi imaju vise podataka sa drugim interfaceom

Dino Muhic je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 17:53   #1117
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,352
To su ti podaci za Internet, a tebe zanimaju podaci za xDSL, koji su vjerojatno kao i na staroj verziji, pod Network Interface tabom.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 18:16   #1118
Dino Muhic
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Korcula
Postovi: 5
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
To su ti podaci za Internet, a tebe zanimaju podaci za xDSL, koji su vjerojatno kao i na staroj verziji, pod Network Interface tabom.
to nema u ovoj verziji, sve sam pregledao
Dino Muhic je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 19:39   #1119
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Jesi ušao kao user (vulgaris) ili kao administrator ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 19:44   #1120
Dino Muhic
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Korcula
Postovi: 5
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Jesi ušao kao user (vulgaris) ili kao administrator ?
ah izvinite, nisam znao da imaju 2 nacina da se udje.
cini se da sam usao kao user.

kako da udjem kao administrator?

pokusavao sam tako da umjesto u username pisem admin ili administrator a ne user ali kaze mi bad login information

edit: puno vam hvala. pronasao sam na drugom threadu

Zadnje izmijenjeno od: Dino Muhic. 02.09.2016. u 19:58.
Dino Muhic je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 18:43   #1121
miroRovis
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
Uspio sam sa ZXDSL 931 VII ostvariti Gentoo Linux router, nakon (ukupno) više tjedana proučavanja i pokušavanja.

I odlučio sam da opisati kako sm to napravio, ne samo za Hrvate i one koji razumiju Hrvatski, nego i druge, u ligua franca, na engleskom, jer ne zaboravite, to je najgovoreniji jezik, a dosta ljudi, posebice u Istočnoj Europi, ima ovakve routere:

http://www.CroatiaFidelis.hr/foss/router/SNAT-inet/
Najbolje početi od:

http://www.CroatiaFidelis.hr/foss/ro...et/README.html

pa onda, što je kome potrebno...

A sad na odmor... Baš me umorilo.

Svako dobro svima!

Miroslav Rovis
Zagreb, Croatia
http://www.CroatiaFidelis.hr
Try refute: rootkit hooks in kernel,
linux capabilities for intrusion? (Linus?)

Update (radi stranica koje vjerujem da se nekina nisu prikazivale --nisu neizkusni koristnici):

http://www.croatiafidelis.hr/foss/ca...1008-pcexpert/
Korekcija 16. listopada 2016.: u screencast-u se vidi da sam zamjenio lokalne adrese sa svog Apashe-a... Ako je tako bilo i kad sam postavio, onda je grješka moja bila moja. Jednom kasnije ću pregledati svoje snimke od samog dana postavljanja. Moja izprika svima!

Zadnje izmijenjeno od: miroRovis. 16.10.2016. u 09:45. Razlog: update
miroRovis je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 19:07   #1122
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,352
Citiraj:
Autor miroRovis Pregled postova
I odlučio sam da opisati kako sm to napravio, ne samo za Hrvate i one koji razumiju Hrvatski, nego i druge, u ligua franca, na engleskom, jer ne zaboravite, to je najgovoreniji jezik, a dosta ljudi, posebice u Istočnoj Europi, ima ovakve routere:

http://www.CroatiaFidelis.hr/foss/router/SNAT-inet/

Najbolje početi od:

http://www.CroatiaFidelis.hr/foss/router/SNAT-inet/README.html
Oops! That page can’t be found....
Server not found...

Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 20:22   #1123
ElvisP
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 19
Pozdrav, evo pitanja nakon duuugo vremena.
Dobio optiku prosli tjedan (T-COM),i veza je nekih 94/24mbita.
Jedino što sam primjetio, da je wifi užasno užasno loš na tom uređaju, ako doslovno imam par cm od routera mobitel, spaja mi se na nekih 50mbita, a 5m dalje jedva 30.
Sad je pitanje, jel išta moguće unutar modema podesiti, da ga još dodatno poboljšam, bilo šta, wifi po mogučnosti da dobijem malo bolji prijem??
Čitao sam ovu temu, ali ne razumijem dume šta ste vi sve tu spominjali, tako da bolje da ja pitam nego da prčkam sam kaj ne kuzim baš ništa
ElvisP je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 14:11   #1124
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Ako nisi "doma" sa problematikom zamoli / angažiraj nekog lokalno da ti pomogne.
Generalno "brojke" koje dobivaš preko WiFi su normalne jer je WiFi uređaja nazivno N standarda, a i pokrivenost signala zbog internih (komadići late) antena.
Eventualno možeš u samom uređaju:
- prethodno provjeriti koji kanal je slobodan (nema susjeda ili im je signal minimalan) i fiksno postaviti otkriveni kanal, preferira se 1. ili 6. ili 11.
- pogledaj jeli aktivna opcija 20/40 Mhz za klijente koji je mogu iskoristiti i time ostvarivati brži link

Za bolju pokrivenost treba ulagati u Repeter ili AP funkciju prebaciti na neki drugi uređaj,
računaj da bolji i moderniji uređaji koštaju, preporuka imaš u ovoj i susjednim temama.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 15:28   #1125
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 880
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Oops! That page can’t be found....
Server not found...

http://www.croatiafidelis.hr/foss/ro...II/README.html
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2016., 15:39   #1126
k1z+
Registered User
Moj komp
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: kutina
Postovi: 100
Question problem

bok!
kompica mi vec godinama ima ovaj problem:

http://prntscr.com/cfn60r

gornji stenjevac.parica ne?
ali ipak
jel postoji rjesenje?

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 08.09.2016. u 15:51.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2016., 15:49   #1127
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp
 
Tihomir111's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Virovitica
Postovi: 380
Citiraj:
Autor k1z+ Pregled postova
bok!
kompica mi vec godinama ima ovaj problem:

http://prntscr.com/cfn60r

iz ZG -a je,jel postoji rjesenje?
Zvat 08009000? Godinama? isssss
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2016., 19:43   #1128
k1z+
Registered User
Moj komp
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: kutina
Postovi: 100
Citiraj:
Autor Tihomir111 Pregled postova
Zvat 08009000? Godinama? isssss
je,a brzina 2,5-3,?

http://prntscr.com/cfqbmu

manju valjda nemaju
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2016., 20:02   #1129
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Očito je tu problem sa dužinom i/ili kvalitetom linije,
problem je šta je teško natjerati operatera / servisera da nađe gdje je problem i riješi ga.
Njima je najlakše smanjiti brzinu, ali sada više ni to ne pomaže.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 08.09.2016., 22:58   #1130
k1z+
Registered User
Moj komp
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: kutina
Postovi: 100
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Njima je najlakše smanjiti brzinu, ali sada više ni to ne pomaže.
"sada"?
kaje prije pomagalo?kak?

veli po danu je ok,od oko 20h pa do u jutro je problem.
ne kuzim,kao da od 20h ima njih vise na parici.ma brijem,ali......
linija je popodne optrecenija nego u 2h ujutro,ne?
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 08:15   #1131
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Baci oko na temu Kvaliteta parice pa će ti neke stvari biti jasnije.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 14.09.2016., 20:11   #1132
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 675
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
EDIT: Imaš zadatak napraviti mali test kako se ponaša nakon x dana rada, kakav mu je WiFi i sl. jer je novi na tržištu a može biti interesantan kolegama
evo da se onda i ja oduzim tj budem koristan malo

max2s + turbo opcija 50 na vdsl-u
ZTE 931VII v4 u bridge modu
Asus RT-AC55U u router modu sa ofw 3.0.0.4.380_3264

nakon 14 dana radi kao i prvi dan, nemam niti jednog prigovora s obzirom da nista zahtjevno ni ne radim osim sto je dnevno oko 14 uredaja spojeno



a stanje wifi-a je ovakvo u trenutku mjerenja sa ugasenim ostalih ap-ima sto imam..kvadratura prizemlja je 90 a kata 70

http://i.imgur.com/RylZzso.jpg
vacs je online   Reply With Quote
Staro 19.09.2016., 14:05   #1133
Nero10
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Pozdrav!
Interesira me mogu li s ovim routerom razdjeliti jednu mrezu u dvije. Imam laptop i tablet. Cesto mi jedan od njih pocne gusiti wifi, te je na drugom gotovo nemoguce koristiti net.

Postoji li bilo koja solucija kojom bih napravio nesto slicno. Recimo, tabletu bih dodjelio 5 mbps, a laptopu isto 5. Hvala.
Nero10 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2016., 19:10   #1134
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
To je std. problem na ovim "kućnim" šroteks routerima,
tebi ne treba "djeljenje mreže" nego "djeljenje bandwith - a", a to ovaj uređaj nema.
Ima QoS ali je podešen za sasvim drugu namjenu.
Jedino možeš na kompu / lapu staviti NetLlimiter pa preko njega postaviti up / dn limit.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 20.09.2016., 12:49   #1135
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp
 
p3tar's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 481
Pozz, kratko pitanje (isprike ako je već bilo u temi), dobio sam danas ovaj ruter V4, čini se da ima malo drugačiji GUI od slika koje sam vidio u ovoj temu. Uglavnom, zanima me da li sam ispravno podesio DNS na GoogleDNS

Ako postavim primary/secondary DNS u DHCP server postavkama, čini mi se da to nema efekta...



Kada se logiram sa administratorom, imam na ljevom izborniku DNS link, pa sam tu probao postaviti GoogleDNS IPs



Sada mi dnsleaktest.com javlja google servere u provjeri. Da li se to tako postavlja?... ako da, što da stavim u primary dns pod DHCP settings? IP rutera? Hvala.
p3tar je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2016., 13:04   #1136
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Ako si postavio kao na slikama onda si sve odradio kako treba, ne treba ništa dodatno.
Druga je sad stvar jeli Google DNS najbolje rješenje ili nije.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 10:22   #1137
atom7
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: semeljci
Postovi: 2
Pozdrav, dobio sam ovaj ruter pa bih htio na njega spojiti usb modem i preko njega podijeliti internet preko wlana. Slijedio sam upute sa foruma i stavio grčki fw. Usb stick je zte mf190 koji na fritz boxu radi al na zte ne zeli. Naime router prepoznaje stick, ali vjerovatno u postavkama treba nesto promijeniti, pa bih vas molio za pomoc ako je to uopce moguce.

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2016-09-24_10-42-30.png
Views:	77
Size:	94.9 kB
ID:	17001

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2016-09-24_10-43-17.png
Views:	52
Size:	92.5 kB
ID:	17002

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2016-09-24_10-43-38.png
Views:	52
Size:	82.6 kB
ID:	17003

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2016-09-24_10-45-34.png
Views:	58
Size:	81.1 kB
ID:	17004
atom7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 11:17   #1138
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,352
Prvo, nije dovoljno da router prepoznaje USB modem, nego je neophodno da ima ugradjen driver za rad sa doticnim adapterom.

Drugo, novi T-Mobile APN je "internet.ht.hr". Username makni i odaberi Authentication Type stavi na "Automatic". S tako unesenim podacima meni rade svi HT stikovi, doduse ne na tom routeru, pa probaj...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 13:49   #1139
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,002
Ima li neka metoda kako na starijem modelu ovog rutera (ne v4) sa administrator lozinkom ugasiti mu voip i mgmt konekcije? Osim unosom krivih podataka.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 20:03   #1140
atom7
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: semeljci
Postovi: 2
Hvala na pomoci,ali nije uspijelo.U ranijim postovima je navedeno da radi sa zte stikovima, ali izgleda nista od toga. Sto se tice APN-a na fritz boxu mi je web.htgprs i funkcionira bez problema.
atom7 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na