|
05.06.2015., 22:03 | #1 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
USB stick enkripcija ili password protect
Dakle da li postoji mogucnost da se usb stick encrypta ili password protecta ali da ga mogu koristiti na ostalim računalima? Konkretno imam dokumente koje ne zelim da itko osim mene moze vidjeti ali opet imam dva racunala i mobitel sa kojim bi volio pristupati tim fajlovima.
05.06.2015., 23:25 | #2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bitlocker? |
|
|
Oglas
|
|
05.06.2015., 23:26 | #3 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja koristim SanDisk SecureAccess software - caka je ta da vjerojatno/skoro sigurno radi samo na SanDisk stickovima (nisam probao na drugima). Podesiš u njemu lozinku i što ćeš encryptirati, ne moraš cijeli sadržaj. Pretpostavljam da i drugi proizvođači ili barem neki od njih imaju nešto slično.
06.06.2015., 16:40 | #5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
bitlloacker me uvjetuje da svaki komp mora imati instaliran taj software. najidealnije je da se software moze "instalirati" na stick ili da se fajlovima moze pristupiti upisom passworda. Na kraju ce izgleda biti win rar i pass jer je to najjednostavnije. (iako mi je cudno da ne postoji software za tako nesto jer sigurno nisam jedini)
07.06.2015., 12:13 | #7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Za dio priče s USB uređajem možeš koristiti TrueCrypt koji može raditi u portabilnom načinu (softver je otvorenog koda i nedavno je napravljen audit na istom), koristi jedan veliki "kontejner" u kojem su sve datoteke i mapiraš ga kao disk po potrebi. Druga opcija je AxCrypt za enkripciju pojedinačne datoteke, isto ima opciju "portabilnosti". Najveći problem ti je korištenje gore navedenog softvera na mobitelu, na Androidu još i možeš naći različite podrške ali iOS i WP su dosta zatvoreni po tom pitanju. |
12.11.2015., 11:26 | #9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
PRVO nije to tako jednostavno i možeš pretvoriti u ciglu stick: http://whatrevitwants.blogspot.com.a...-media_20.html prati ovo i PROČITAJ SVE.
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|