Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2014., 20:54   #1
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Question thomson 782(i), t-com, voip hoće-neće?

pozdrav!
kako me t-com razveselio sa najavom prebacivanja na voip, naravno, pojaviše se problemi.
prvo - kod njih još "dužim" stari d-link 584. kako nikada nisam imao problema sa njime, a bio mi je potreban wifi, sam sam kupio siemensa 555.
on na žalost nema voip mogućnosti i posudim ja thomsona 782(i). to posložim, radi, i čak bez da su još aktivirali voip, jer, "to nije moguće napraviti preko telefona, mora doći tehničar", na tom routeru je gorila lampica "phone 1". u postavkama je pisalo da je voice aktiviran.
i sad sam morao vratiti router, kupim isti takav preko oglasa (ne želim "odgovarati" za t-comove stvari), resetiram, podesim sve kako je bilo i sa ovim posuđenim, i na ovom routeru lampica "phone 1" NE svijetli?! u sučelju, pod telefon - deactivated.

na sreću, napravio sam i backup podataka od prethodnog routera, verzije firmwera, sve što bi moglo biti bitno, i sve se poklapa. osim tog voipa.

pa me sada interesira da li netko ima kakvo logično objašnjenje za to? osim da je router skuren ili da je lik pokušao nešto otključavati ili slično?

i još jedno pitanje - kada se uđe kao administrator u sučelje, zašto pod "setup" nema ništa? gumbi back i next su zasivljeni, samo cancel funkcionira. i greška je "Warning: Running Easy Setup is not possible. There are no templates present."

hvala unaprijed!
viking.software je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2014., 21:22   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vrati taj router i nabavi drugi koji je "origigi" T-Koma.
Moguće je da ti ni novi neće proraditi isprve jer je sada ACS "zapamtio" prvi na kojem je VoIp proradio, traži od szk da naprave "deasocijaciju terminalne opreme" tj. da "izbrišu" prethodni uređaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2014., 22:39   #3
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Posudi ponovno onaj TG782 koji ti je uredno radio, pa kad na njemu sve opet proradi spremi si njegovu konfiguraciju koju ces ucitat u ovaj koji si kupio. Kupljeni naravno prvo resetiraj na pocetne postavke, pa tek onda ucitaj user.ini. Sve to radi dok nije spojen na DSL liniju. Nakon ucitavanja user.ini i restarta, mozes spojit liniju i ponovno restartat router. Ako imaju istu verziju firmware-a, trebao bi VoIP uredno radit.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2014., 00:11   #4
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

nećete vjerovati, kao što ni meni nije jasno. pročitam cijelu temu o tom ruteru. 12 stranica, lijevo oko samo što mi ne ispadne. i negdje pred kraj, netko nekome kaže "resetiraj ga na gumb, ili kroz sučelje". ja cijelo vrijeme (čitaj barem 10 puta) resetiram na gumb, i neće. snimam user.ini (je, Prezime, i to sam napravio. snimio user ini sa onog prvog, ostavio ga, za svaki slučaj i učitao ga. samo što sam ja radio dok JE bio spojen na dsl), učitavam, uspoređujem i jedna stvar je bila čudna. od ovog prvog, fajl je bio 77.3kb, a od ovog "neradnika" 66.3kb. uspoređujem, fali masa podataka.
i sad, vraćam se na temu - forumaš kaže "resetiraj na gumb ili kroz sučelje", i ja sad za promjenu resetiram kroz sučelje. pustim ga pet, šest minuta da se stabilizira, i SVE proradi!?!??! upisani podaci za spajanje na VoIP, upisana šifra, svijetli P1 lampica. nemoš' vjerovati. i sad tek radi znatiželja. otvaram sučelje, mijenjam usera, mijenjam phone port, sve radi!! kako, zašto, nemam pojma.

ali, i dalje ostaje zašto onaj "setup" u administratoru ne radi, tj. ne nudi ništa za podesiti. ali, za sada TO puštam na miru. čekam t-komovce da dođu i svečano puste u rad VoIP.

e, da - koje servere koristiti za podešavanje vremena? svaki put ručno upisujem, valjda se barem to da narihtati?

dečki, puno hvala na sugestijama i savjetima, za sada neću više prčkati, ali ako se nešto desi, imam od kud (ponovno) početi.

ŽIVILI!!
Staro 07.05.2014., 11:17   #5
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Koristim ove time servere:
Time Server 1: time.t-com.hr
Time Server 2: zg1.ntp.carnet.hr
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2014., 12:12   #6
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

e, hvala! stavit' ću ovaj prvi, jer ne znam da li se mogu spojiti na carnetov server. valjda će biti dovoljno.

hvala!!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno