|
![]() |
#1 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Win7 instalacija bez pristupa BIOSu - Acer prijenosno računalo
Trebam ideju, jer sam ja bez. Uglavnom, vec se mucim par dana sa ovim cudom. Dobio laptop da posložim i reko nema problema. Naravno, prije mene je to radio neki biser koji joj je stavio pass na BIOS koji zna samo on. Naravno da je CD disejblan među boot uređajima. Probao sam cak sa sticka. Dobra fora za natjerati mušterije da ti se vračaju. Baterija je zalotana na plocu koliko sam vidio na netu... E sad. Windowsi su se rasuli na ntu i nisam uspio doci ni do safe mode. Nema druge nego sve nanovo. Logicno rješenje mi je bilo pokrenuti instalaciju windowsa na drugom PC-u i onda samo disk vratiti u laptop. To sam napravio i naravno to ne drži vodu, jer nemam nikakvu sličnu konfiguraciju i cim se pocnu dizati, BSOD i reset i tako u krug. Probao repair, safe mode i ostalo no bez pomoci. Ako netko ima neku ideju, bio bi zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A F2, 10, 12 ESC - izbor boot dev.? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Na dosta novijih Acera kod kojih sam imao prilike vidjeti bios, tipka F12 ( boot meni ) je disableana, pa ako ne može u bios, neće mu ni ona puno pomoći, da li si probao staviti disk u drugi komp ili lap, pokrenuti instalaciju 7-ce, te nakon prvog restarta izvaditi disk i pustiti ga da završi instalaciju u Aceru, znači ne odraditi kompletnu instalaciju pa onda vaditi disk, nego nakon prvog restarta, meni je pomoglo jedanput u sličnom slučaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
JDM
|
Ma probao sve. Nema ništa. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
A da se napraviš glup, izvadiš HDD, skineš Plop boot, zapržiš isti na CD, bootaš s CDa, vratiš HDD (samo da ga priskoči u boot sekvenci ako je prvi), i pokreneš priko Plopa USB/DVD instalaciju? Nategnuto ali vridi probat ![]() Potpis, ja iman image gotovo i samo ga bacin na PC/laptop dosad su svi radili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko se meni čini, treba instalaciju W7 dovršiti do kraja na drugom kompu i onda hard ubaciti u lap. Znači, bez drivera i updatea. Jedna od solucija je i staviti W7 na usb (čisti c/p) i ubaciti Hiren's Boot CD te pomoću MiniXP-a pokrenuti instalaciju W7 sa usb-a. Meni se Hiren's često znao pokrenuti sa cd-a bez obzira što je hard bio prvi na boot listi.
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pusti ove njubare gore. ![]() 1. Izvadi disk i na pc-u deletaj particiju ili cijeli disk, ne kreirat novu 2. Vrati u lap, kad ocita da nema boot sektora na disku, prebacit ce se na optiku ili usb pa udri instalaciju dalje. 3. Kavica za mene kad dodjem u Zg. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
JDM
|
Citiraj:
Nevjerojatno da ništa drugo nije. Cak da sam i odlotao bateriju, pitanje dal bi to rjesilo problem sa pwdom. Kak mi ovo nije palo na pamet ![]() ![]() točka 3. Kad si u Zgu izvoliš se javiti. Imao sam negdje tvoj broj, al sam potepo. Poslao sam ti svoj na PM. just for future note: Brisanje samo sistemske particije nije jucer urodilo plodom kad sam probao, bas treba cijeli disk ubit. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Još jedno od riješenja je ako u safe modu možeš normalno raditi, staviš si ISO file na D particiju (ISO od Win7), te mountaš taj ISO file u nekom programu koji radi virtualne particije. Nakon toga moraš editirati boot.ini (u win 7 nije baš boot.ini, ali nagooglaj si tool koji radi istu stvar) i dodaš u drugu liniju za boot taj ISO file. Nakon reboota ćeš imati odabir ili Win 7, ili ISO file. Odabereš ISO file i dalje znaš. Tako ja radim instalaciju na netbookovima - brzo i bezbrižno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |