Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.02.2010., 12:39   #1
Ivica121
Registered User
Moj komp
 
Ivica121's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: underground
Postovi: 71
Brzina interneta se nakon posjeta T-Com tehničara prepolovila

Ovako imao sam nedavno jedan problem sa internetom, nije mi se htjelo spojit na net pa sam zvao tehnicara i on je rijesio porblem, ali od tada brzina skidanja mi ne prelazi 200kbs, bilo da skidam sa torrentom ili neki fajl. kao da mi je brzina lockana na 200kbs. A prije mi je brzina skidanja s torrentom i nekih mapa bila 460kbs. Imam od thomsona speed touch. Sta bi mogao biti problem?? to traje 2 tjedna.
Ivica121 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 12:41   #2
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 4,959
0800 9000
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.02.2010., 13:54   #3
Lolo24
Guest
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 68
da je d-link to bi ti mogo pomoć bez problema a na thompsona ne znam baš provaj otvori portove ako znaš i namjestit iste te portove u bittorentu,utorentu... i trebala bi ti biti poprilično veća brzina meni je sa 25kbps ide do nekih 200 i više tako da sad puno brže skida.
Lolo24 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 14:44   #4
gnjepar
Premium
Moj komp
 
gnjepar's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 591
Ovo je dobar savjet:

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
0800 9000
Nazovi prvo korisničku, možda su oni nešto zajebal

Trebaš namjestiti port forwarding direktno na komp na kojem skidaš torente. Mora ti u uTorrentu biti onda ikonica dole zelena, ne smije biti žuta ili crvena. Meni je nakon toga brzina višestruko narasla.
__________________
The Truth
gnjepar je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 14:59   #5
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,034
Što se čudite, kad je prijavio smetnje i kvarove t-com mu je spustio brzinu s 4 na 2 mega. Ni prvi ni zadnji, pročitajte ugovore - ako isp ne može isporučiti punu brzinu koju plaćate, spušta je dolje. Ciganluk ili ne procijenite sami, no to je tako...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 15:11   #6
Ivica121
Registered User
Moj komp
 
Ivica121's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: underground
Postovi: 71
Svijetli mi zelena kvacica na torrentu, ko ga hebe dost je i 200kbs mozd i naide jedamput.
Ivica121 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 18:25   #7
Lacko123
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Pula
Postovi: 54
eh i ja.... imam 200kbps a placam im 200 mamu im
i to imam doma tri rutera i sva tri preko 200 nejdu... imam kasdu, thopsona, i simensa
Lacko123 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 18:41   #8
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,034
Citiraj:
Autor Lacko123 Pregled postova
eh i ja.... imam 200kbps a placam im 200 mamu im
i to imam doma tri rutera i sva tri preko 200 nejdu... imam kasdu, thopsona, i simensa
Ha? Malo si pobrko lončiće. Za link od 2 mege normalna brzina downloada je nešto iznad 200kbps, za 4 mege oko 400 kbps itd. Sve zavisi od linija.
Možeš samo plaćati link od 4 mege, odnosno osnovni paket, a oni ti iporučuju 2 mege, odnosno onoliko koliko ti tvoja linija dopušta. Prije dok je osnovni paket bio 2 mege, plaćao si isto kao sad 4 tak da...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 19:41   #9
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,860
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Što se čudite, kad je prijavio smetnje i kvarove t-com mu je spustio brzinu s 4 na 2 mega. Ni prvi ni zadnji, pročitajte ugovore - ako isp ne može isporučiti punu brzinu koju plaćate, spušta je dolje. Ciganluk ili ne procijenite sami, no to je tako...
A obicno nakon prijave kvara je to tako, inace bi znao bit problem da automatika dobro ne odradi posao tamo na centrali pa onda ostanu oni "stari" parametri (odnosno kad su bile brzine 2 mega itd.)
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 01:35   #10
vm@
Premium
Moj komp
 
vm@'s Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: donji lapac
Postovi: 521
tako je i frend prijavljivao pucanje veze i lijepo su mu spustili brzinu na 2 mega

meni na 4 mege skida do 495kbps
vm@ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.02.2010., 11:53   #11
Ivica121
Registered User
Moj komp
 
Ivica121's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: underground
Postovi: 71
Da vjerojatno je to spustili su mi brzinu, jel je moguce kak dobit natrag staru brzinu, ak ne raskinucu ugovor sa t comom da ih neplacam za polovicnu uslugu.
Ivica121 je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 11:59   #12
gnjepar
Premium
Moj komp
 
gnjepar's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 591
Citiraj:
Autor Ivica121 Pregled postova
Da vjerojatno je to spustili su mi brzinu, jel je moguce kak dobit natrag staru brzinu, ak ne raskinucu ugovor sa t comom da ih neplacam za polovicnu uslugu.
Ako je moguće onda je moguće samo tako da ih zoveš i sereš im. Najbolje ti je da ako ti je dostupan uzmeš Bnet.
__________________
The Truth
gnjepar je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2010., 10:57   #13
domis
Premium
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,083
ma, ja sam se prestal zamarati s tim, bitnije mi je da radi stabilno i da je flat...to kaj ne dobiš 1 il 2 mbps, nebude te ubilo

evo, max propusnost parice je trenutno 6mbps, prije je znalo biti 3mbps...svako malo ide gore-dolje
__________________
domis je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2010., 11:29   #14
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 276
Kao prvo uopće neću pretpostavljati što se događa sa tehničke strane. Samo bih iznio svoj slučaj. Gotovo 2 godine imam 8Mb i sve radi savršno.Neki majstori su prekopavali ulicu i presjekli kablove i cijela ulica bila je bez telefona više dana. Nakon popravka moja veza počne pucati i to više puta dnevno. Zovem službu za tehničku podršku i dogodi mi se isto što i Ivici121 nakon posjeta tehničara-brzina mi padne na 4Mb. Nazovem ponovo službu i oni mi objasne da moja parica ne trpi veće brzine. Na pitanje kako to da je 2 godine radila bez greške na 8Mb oni ponovo šalju tehničara koji ovaj put nešto petlja na ormariću koji se nalazi ispred moje kuće(gledam ga i komuniciramo mobitelom) i ja opet dobivam svojih 8Mb. E sad da li je neko drugi dobio manju brzinu ne znam međutim puno prijatelja se tuži da imaju problema sa vezom otkada su ljudi iz ulice(kvarta) masovnije počeli uvoditi MaxTV. Opet ne bih htio spekulirati ali korisnicima MaxTV-a obično treba brži link pa...
herion je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2010., 12:01   #15
Arhangel
Premium
 
Arhangel's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 104
Citiraj:
Autor Ivica121 Pregled postova
Ovako imao sam nedavno jedan problem sa internetom, nije mi se htjelo spojit na net pa sam zvao tehnicara i on je rijesio porblem, ali od tada brzina skidanja mi ne prelazi 200kbs, bilo da skidam sa torrentom ili neki fajl. kao da mi je brzina lockana na 200kbs. A prije mi je brzina skidanja s torrentom i nekih mapa bila 460kbs. Imam od thomsona speed touch. Sta bi mogao biti problem?? to traje 2 tjedna.
Samo resetiraj modem i ponovo ga podesi.
Vratit ce se stara brzina.
Probano na nekoliko thompsona, i funkcionira.
LP
Arhangel je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2010., 12:07   #16
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 276
Osobno ne da sam resetirao router već sa probao nekoliko drugih bez uspjeha. Ono što zna pomoći je da pozoveš tehničku podršku i tražiš "reset linije".
herion je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2010., 17:12   #17
borisko
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: .com
Postovi: 490
Ili još bolje, provjeriš doma instalacije (utičnice, kablove)
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 20:40   #18
Ivica121
Registered User
Moj komp
 
Ivica121's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: underground
Postovi: 71
Pslao sam t comu email, prije 7 dana i danas su mi rekli da im ostavim svoje podatke, vajda ce mi vratit sad brzinu za koji dan.
Ivica121 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 17:43   #19
Extreme11
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Gruž
Postovi: 7
Provaj portove prvo otvori prije nego dođu oni i namjesti iste te portove u Bittorentu,Utorrentu.... i bit će ti veća brzina
Extreme11 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 17:49   #20
knez|boy
Premium
Moj komp
 
knez|boy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 247
imam internet od lipnja 2006 i nijednom nije bilo problema sa pucanjem veze...ali od prije mjesec dana svaki dan obavezno pucala veza ali samo u vecernjim satima...i prije 3 tjedna sam zvao SZK i prijavio kvar i nitko nije ni prstom mrdno...zovem ih tjedan dana kasnije i opet prijavim kvar...da bi ja prosli tjedan skuzio da su mi smanjili brzinu na 2mbita...zvao sam SZK i pitao o cemu se radi i javio se naravno neki "iskusni" lik koji tvrdi da je greska u mom ruteru te da ga moram zamijenit na svoj racun jer je garancija istekla...ja njemu kazem da imam jos jedan ruter koji sam isprobao i dogadalo se isto pucanje veze i on meni odgovori da je i taj uredaj neispravan...spomenuo sam sve i svasta i u roku sat vremena od poziva,brzina mi je bila na 4mbita i eto vec tjedan i pol veza nije pukla...stvarno moras bit bezobrazan da bi te netko poslusao...
knez|boy je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 18:36   #21
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 1,597
Citiraj:
Autor knez|boy Pregled postova
imam internet od lipnja 2006 i nijednom nije bilo problema sa pucanjem veze...ali od prije mjesec dana svaki dan obavezno pucala veza ali samo u vecernjim satima...i prije 3 tjedna sam zvao SZK i prijavio kvar i nitko nije ni prstom mrdno...zovem ih tjedan dana kasnije i opet prijavim kvar...da bi ja prosli tjedan skuzio da su mi smanjili brzinu na 2mbita...zvao sam SZK i pitao o cemu se radi i javio se naravno neki "iskusni" lik koji tvrdi da je greska u mom ruteru te da ga moram zamijenit na svoj racun jer je garancija istekla...ja njemu kazem da imam jos jedan ruter koji sam isprobao i dogadalo se isto pucanje veze i on meni odgovori da je i taj uredaj neispravan...spomenuo sam sve i svasta i u roku sat vremena od poziva,brzina mi je bila na 4mbita i eto vec tjedan i pol veza nije pukla...stvarno moras bit bezobrazan da bi te netko poslusao...
istina. katkad fakat moraš ići tim putem jer nažalost druge nema... jer svi sve znaju, a nemaju pojma. osim toga nude velike brzine, a kablovi iz kamenog doba
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 18:49   #22
knez|boy
Premium
Moj komp
 
knez|boy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 247
ma kladim se da u mom slucaju nitko nije ni isao vidjet u centralu sta se dogada nego je najjednostavnije bilo spustit brzinu i gotovo...
knez|boy je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 21:08   #23
Ivica121
Registered User
Moj komp
 
Ivica121's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: underground
Postovi: 71
Zvao sam t com sluz. za koris. i vratili su mi staru brzinu.
Ivica121 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na



(c) 1999-2007 :: PC Ekspert Team :: Sva prava pridrzana. ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.