|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Na koji hard disk instalirati OS?
Imam pitanje vezano uz instalaciju XP-a. Imam dva diska, jedan je wd 80gb a drugi je wd 200gb. I jedan i drugi su PATA. Pa me zanima na koji bi disk bilo bolje instalirati XP? Zahvaljujem se na odgovorima unaprijed.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ha na taj manji..Pa taj veci ostavi za (skladistenje podataka) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Vjerujem da bi taj veći možda bio i brži hard ( trebao si nam navesti modele diskova ) pa bi bilo bolje system instalirati na veći disk ! Iskreno ne vjerujem da ćeš previše dobiti na brzini tako da nećeš pogriješiti niti u jednom slučaju - stavio ga na manji ili veći hard ! BTW daj nam reci o kojim se točno diskovima radi . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Na ovim prostorima su se uglavnom zadrzavale WD-ove BB serije PATA diskova ... znaci WD800BB i WD2000BB. Razlika u transferima je neznatna, a jedino je moguca razlika u pristupnim vremenima (~19ms vs. ~13ms), sto ovisi o onoj oznaci iza WD2000BB-00xxx0 Ukoliko se kojim slucajem radi o bilo kojoj drugoj verziji JB, JD ili JS definitivno ih se isplati za sistemce upotrijebit.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za tih ogromnih 1,5 ms razlike ja bi radije stavio manji za OS obzirom da nema šanse da primjeti tu razliku u brzini pristupa.
![]() |
#8 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
ja sam za manji |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
/
|
zezaš? ![]() Citiraj:
![]() sličnu situaciju i ja imam - 60GB za OS, ostatak za podatke. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#13 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Tvoja teorija je dobra AKO je taj ostatak (>80GB) diska prazan, tj ako se samo koristi 80 GB diska. Osnovna karakteristika svih diskova je, sto vise podataka - slabije performanse. Time sam se prije bavio i naravno da je bilo rezultata, ali opet ... "bacas" 120GB u kos. Osobno sam uspio ovo izvuci iz WD-ove AAKS serije:
![]() |
#14 |
/
|
Popravljeni link (ovaj gore mi ne radi) - http://www.imagesforme.com/out.php/i163189_2.JPG |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|