Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.04.2009., 16:04   #361
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
imam pitanje...
ploca mi ima 2xpcie-e utora, jel moguce stavit ATI (recimo hd4850) kao primarnu karticu i ovu moju 8800gts kao sekundarnu da vrti samo fiziku?
Pa to sam upravo ja uradio, samo sto je kod mene 4870 i 8800gts. Medjutim to sam uspio uraditi samo sa Mirrors Edge i to brisanjem 2 physx fajla. U physx properties mi je sivo ono Geforce physx ali radi u ME. Ima li jos neka igra ili test u kome bih mogao isprobati da li radi ova kombinacija?
dmr je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 16:26   #362
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
UT3.
Radi samo na XP-u i Win Se7en, na Visti mnogo hebava.
Ja sam sa integrirkom radio.
Dobio oko 10ak FPS-ova više u GTA 4.
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 16:32   #363
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
a i ja sam sljep...nisam opce gledo prijasnjih par postova

lijepo, dakle radi, super

btw. i 3dmark vantage dobi boost pa i tamo mozes provjerit dal radi ako ti se da stavljat sedmicu
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 16:35   #364
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ma zahebi čmarkove, nije pc za testanje, pc je za igranje.
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 16:42   #365
Astral
Premium
Moj komp

hehe, istina

ali mislio sam tek toliko da moze potvrdit da mu radi
Staro 08.04.2009., 13:02   #366
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Evo konacno uradio novu instalaciju winXP . Sada idu i noviji driveri za nvidiu i sada mogu ukljuciti i iskljuciti physx, nije vise sivo . Nego nemam UT3. Sta je sa ostalih igara sa ove liste http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX#Games . Probao sam GOW i ide nekako tecnije, nije bas da izgleda bolje samo ide tecnije. Sta je sa GRID? Neki tvrde da i ona podrzava physx, a tako i pise u ovoj list, dok ja ne primjetim neka poboljsanja.
Staro 08.04.2009., 14:43   #367
GodsKiller
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor dmr Pregled postova
Evo konacno uradio novu instalaciju winXP . Sada idu i noviji driveri za nvidiu i sada mogu ukljuciti i iskljuciti physx, nije vise sivo . Nego nemam UT3. Sta je sa ostalih igara sa ove liste http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX#Games . Probao sam GOW i ide nekako tecnije, nije bas da izgleda bolje samo ide tecnije. Sta je sa GRID? Neki tvrde da i ona podrzava physx, a tako i pise u ovoj list, dok ja ne primjetim neka poboljsanja.
A najbolje bi bilo vidit ima li šta na ju-bi to-u,za sad znam jedino za:
Cryostasis: Sleep of Reason
Mirror's Edge
Sacred 2
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2
Unreal Tournament 3: Extreme Physics Mod

jedino sam za sada vidio na ju-bi-to-u filmove od physx za ove gori spomenute igre,mada nisam ni tražio za ostale..........

Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA
GodsKiller je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 19:02   #368
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Evo probao Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 i sve super moze se ukljuciti extreme physx. Ali u Cryostasis: Sleep of Reason nemam nikakvog efekta sa nvidiom. Iste performanse i kada je ukljucim i kada iskljucim. Zna li neko kako u Cryostasis podesiti physx kada imas ATI i nvidiu? Sta god da stavim u options u igri (hardware physx ili software physx) uvjek isto izgleda i iste performanse. Najcudnije je sto se moze staviti na hardware physx i kada je sama ATI, mada je ocito da se ne izvrsava.
Staro 08.04.2009., 23:50   #369
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
tu ce ti prije biti usko grlo proc nego gpu, koliko znam glupa igra koristi samo jednu jezgru i zbog toga trza skoro svima na vecin rezama.

btw uletilla mi neka 8500gt pa je danas isprobao kao physx karticu. Kao sto sam vec ranije pisao (al eto sad konacno mogu potvrditi i iz prve ruke) potpuno isti k kao i kad primarna grafa to radi ili losije, ovisno od naslova. Jedino vantage iz nekog razloga vise voli kad 8500 radi fiziku ali jebga, ne igram benchmarke pa me to ne jebe
GTA4 nisam isprobao, cisto da nitko ne pita.
Jedino sto sam postigao je da sam skoro totalno razjebao PCIe x16 na ploci jer ta 8500 ima neke cudne debele sarafe na cooleru iza i bilo je na knap s ovom grafom hoce li stati ili ne. Ispostavilo se da ne i da 9800 mora ici u donji slot (i samim time vise nije primarna a ploca nema tu mogucnost izbora u biosu tako da nemam slike do win na monitoru ). Slot je malo popusio, nist strasno ali dovoljno da nikad ne prodajem tu plocu nekome, barem ne s pricom da ima garanciju iako sumljam da bi ga netko isao trest pa vidio da se klima malo
ukratko, tko fura ATI moze slobodno ubosti tako nesto za fiziku, nije avion ali ce barem moci ukljuciti physx efekte. Tko ima ista jace od 9600gso slobodno moze zaboraviti na takve kombinacije.

E, da. Ajde postiglo se jos nesto - potvrda da ova grafa (dakle i sve iste klase il tu negdje jer sve se svodi na bandwithe) uopce ne reagira na 16x/8x. Tako da nema potrebe za zivciranjem kod slaganja cf/slia s tako necim ako ploca nema 2x 16x PCIe.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 00:54   #370
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Ispostavilo se da ne i da 9800 mora ici u donji slot (i samim time vise nije primarna a ploca nema tu mogucnost izbora u biosu tako da nemam slike do win na monitoru ).
Pa ovdje si zeznuo. Ako ti 9800 nije primarna onda 8500 radi grafiku i onda imas slabije rezultate nego sa samom 9800. Fazon je da ti 9800 radi grafiku a 8500 fiziku . Ono sto kazes za Cryostasis i jednu jezgru i kao slabiji rezultati na vecim rezama. Kakve veze cpu ima sa vecom rezom??
Staro 09.04.2009., 00:59   #371
Astral
Premium
Moj komp

mislim da bi primjetio malo povecu razliku da mu 8500 radi grafiku sumnjam da je to bio problem

al u pravu si, veca reza nebi trebala imat veze sa procem
Staro 09.04.2009., 01:01   #372
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Pa ako 9800 nije primarna ne vidim kako ce ona raditi grafiku? Osim ako nije pogresno upotrijebio izraz primarna
Staro 09.04.2009., 01:12   #373
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

kao sto astral rece - primjetio bi da je 8500 radila grafiku
a pod primarna sam naravno mislio na redoslijed kojim ih bios gleda. S obzirom da ploca ima integrusu prvo provjeri da li postoji grafa u prvom PCIe slotu, ako je nema gleda u drugi, ako je ni tamo nema pali integriranu. Recimo...
I sad, posto je u prvom 8500gt baca na nju sliku. Tek u win driveri skuze na koju je spojen monitor i prebace na nju.
A sto se tice procesora....da, u pravu ste. On je potpuno nebitan osim kada se igra na 640*480. Zapravo, ne treba vam uopce. Najbolje da ga bacite odmah
Jedno je teorija a drugo praksa, za razliku od vas nisam bio lijen baciti pogled na forume okolo i pun k ljudi ima isti problem. Na nizim rezama sve jos ide glatko, cim je dignu proc zakuca na 50/33/25% (ovisno o broju jezgri naravno) i igra pocinje trokirati. To sto se vi iz testiranja procesora koje se rade na nizim rezama kako grafa niti u jednom trenutku ne bi bila ogranicavajuci faktor izvukli neke krive zakljucke....jebga, ne mogu vam ja tu pomoci
Staro 09.04.2009., 01:17   #374
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Pa nadji testove na rezi recimo 1920x1200 sa nekom ne tako jakom grafom a sa razlicitim cpu-ovima pa ce ti sve biti jasno . Ako je tako kao sto kazes da cpu zakuje na 25% kada se prebaci na vecu rezu to mi vise lici na neki bug u igri a ne da ti je preslab cpu
Staro 09.04.2009., 01:23   #375
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

25% iliti jedna jezgra na quadu, 50% iliti jedna jezgra na x2 procu.....bemti sve se mora crtati
a sto se tice reza....zar se nije vidilo da sam odustao od rasprave jos u proslom postu? mea culpa
Staro 09.04.2009., 01:36   #376
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Ne moras crtati, zasto to kazes? A mozes ti odustati kad hoces al nisi u pravu pa za tvoje dobro kazem potrazi
Staro 09.04.2009., 01:38   #377
Astral
Premium
Moj komp

ma u krivu ste oboje haha

al bez sale, nije proc nebitan al nebi trebo bit toliko bitan samim mijenjanjem rezolucije na vecu
ne osporavam ja to da igra ne koristi obje ili vise jezgra, moguce da steka zbog procesora, ali jednako bi trebala stekat na 1440 ko i na 1920 ako je do procesora
Staro 09.04.2009., 07:35   #378
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
ma u krivu ste oboje haha

al bez sale, nije proc nebitan al nebi trebo bit toliko bitan samim mijenjanjem rezolucije na vecu
ne osporavam ja to da igra ne koristi obje ili vise jezgra, moguce da steka zbog procesora, ali jednako bi trebala stekat na 1440 ko i na 1920 ako je do procesora
đizussssxyzžđšć
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 09:43   #379
Astral
Premium
Moj komp

ako imas nesto za rec onda reci, ovo je beskorisno

u cemu je problem? objasni molim te
Staro 09.04.2009., 10:12   #380
Melani
Banned

Citiraj:
ako imas nesto za rec onda reci, ovo je beskorisno

u cemu je problem? objasni molim te
problem je u ovom jednako jer to nemožeš potvrditi brojkama.
Neda mi se raspraljati o takvim nebuloznim izjavama koje su proizašle dubokoumnim razmišljenjem stručnjaka...
Ili daj brojke ili ništa...
Staro 09.04.2009., 10:23   #381
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
jednako bi trebala stekat na 1440 ko i na 1920 ako je do procesora
kratko i jasno ... ne

ne bi se trebala isto ponašati neovisno o rezoluciji jer količina podataka nije ista

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 12:17   #382
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Ista je kolicina podataka koja se razmjenjuje izmedju CPU-a i graficke! Rezolucija nema veze sa kolicinom podataka na toj relaciji, druge stvari imaju. Da li povecanjem rezolucije dobijas vise detalja na monitoru ili samo vise pixela??? I da, veca reza znaci vise podataka ali samo na relaciji graficka monitor. I da ne zbuni gledanje HD materijala kada se ne koristi GPU za tu obradu!
Nego izbacio sam nvidiu nakratko i sa samom 4870 u Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 imam samo 18 fpsa. Da li je ovo normalno???? Fiziku sam stavio na normal, ne mogu vise spustati

EDIT: Je li ovo znaci da je igru nemoguce igrati sa ATI grafom?

Zadnje izmijenjeno od: dmr. 09.04.2009. u 12:50.
Staro 09.04.2009., 12:46   #383
Astral
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
kratko i jasno ... ne
ma sta ne??

ako ti igra steka na 1920, a nije problem u grafickoj nego u procesoru, ti kazes da ta ista igra nece stekat na 1440? bome hoce

netrebam nikakve brojke, opce je poznata cinjenica da veca rezolucija puno jace opterecuje gpu nego cpu, a niza rezolucija vise opterecuje cpu
Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
problem je u ovom jednako
pa nemora bit jednako, nisam mislio da ce stekanje biti jednako nego da ce stekat na obje rezolucije, dal vise il manje, nije vazno, stekat ce
Staro 09.04.2009., 13:00   #384
Melani
Banned

Citiraj:
Ista je kolicina podataka koja se razmjenjuje izmedju CPU-a i graficke! Rezolucija nema veze sa kolicinom podataka na toj relaciji, druge stvari imaju.Da li povecanjem rezolucije dobijas vise detalja na monitoru ili samo vise pixela??? I da, veca reza znaci vise podataka ali samo na relaciji graficka monitor. I da ne zbuni gledanje HD materijala kada se ne koristi GPU za tu obradu!
Nego izbacio sam nvidiu nakratko i sa samom 4870 u Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 imam samo 18 fpsa. Da li je ovo normalno???? Fiziku sam stavio na normal, ne mogu vise spustati

EDIT: Je li ovo znaci da je igru nemoguce igrati sa ATI grafom?
OoO
Znači isto je...Kod tebe onda texture putuju nekim čudnim putevima direktno s diska u grafičku memoriju?

Znači glavni krivac kod veće rezolucije je onda kabel od monitora?
Staro 09.04.2009., 13:05   #385
Astral
Premium
Moj komp

Citiraj:
graficka obraduje vecu kolicinu podataka i samim time kroz kabel salje vecu kolicinu podataka na monitor
Staro 09.04.2009., 13:05   #386
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Citiraj:
OoO
Znači isto je...Kod tebe onda texture putuju nekim čudnim putevima direktno s diska u grafičku memoriju?

LOl pa ti stvarno znas o cemu pricas . Sve potrebne informacije o texturama, detaljima, efektima... dolaze od CPU-a do graficke i u tim stvarima je bitan cpu. Znaci neovisno kojom ces rezom "bacati" sliku na monitor ako ti je cpu preslab za ove "predradnje" nece ti pomoc ni najjaca grafa. E ako smo ispunili uvjete da u realnom vremenu dobijemo sve ove potrebne podatke do graficke sada se mozemo igrati rezom kojom cemo sliku proslijediti monitoru. Tu naravno pored graficke igra ulogu i kabl , znas da ima single link i dual link dvi

EDIT: I evo malo brojki Pogledajte koliko uticaja ima jaci cpu na rezi 1920 http://www.legionhardware.com/document.php?id=683&p=3

Zadnje izmijenjeno od: dmr. 09.04.2009. u 13:23.
Staro 09.04.2009., 15:23   #387
Melani
Banned

Citiraj:
LOl pa ti stvarno znas o cemu pricas . Sve potrebne informacije o texturama, detaljima, efektima... dolaze od CPU-a do graficke i u tim stvarima je bitan cpu. Znaci neovisno kojom ces rezom "bacati" sliku na monitor ako ti je cpu preslab za ove "predradnje" nece ti pomoc ni najjaca grafa. E ako smo ispunili uvjete da u realnom vremenu dobijemo sve ove potrebne podatke do graficke sada se mozemo igrati rezom kojom cemo sliku proslijediti monitoru. Tu naravno pored graficke igra ulogu i kabl , znas da ima single link i dual link dvi

EDIT: I evo malo brojki Pogledajte koliko uticaja ima jaci cpu na rezi 1920 http://www.legionhardware.com/document.php?id=683&p=3
Nije bitno jel cpu preslab ili prejak nego je riječ o brzini

Ove brojke govore o "These results demonstrate how important the role of the CPU may or may not be when playing Medal of Honor: Airborn",a ovdje nije bilo nikakvih riječi o tom naslovu već općenito.

Ima naslova koji su "cpu bound" i ima onih koji su "GPU bound" tak da se niti u ovom slučaju nemože generalizirati kao što se to uvijek pokušava tu na forumu.

Ben ti kabel
Staro 09.04.2009., 15:32   #388
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Pa kad englezi mogu reci "more powerfull cpu" sto i mi ne bi mogli . Jeste da idemo u offtopic ali eto daj ti nadji neke primjere koje potvrdjuju suprotno ako mislis da ovo nije generalno pravilo .
Nego da se vratimo na topic. Morao sam instalirati Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 ponovo bez nvidie u kompu da bi dobio "normalne" performanse na samoj ATI kartici, izgleda da pri prvom pokretanju igra detektuje nvidiu i zapamti bez obzira sto je poslije izbacim iz kompa
Staro 09.04.2009., 18:49   #389
Astral
Premium
Moj komp

i kako je bolje? sa nvidijom ili bez?
Staro 09.04.2009., 19:23   #390
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Pa puno bolje performanse su sa nvidiom. Dok sa ATI mozes samo igrati na normal i ide na oko 70fpsa, sa nvidiom mozes ukljuciti i high i extreme physx. Sa obje katrice i na extreme physx ide na oko 60-70fpsa i puno vise efekata nego na normal, ustvari na normal i nema physx efekata
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na