|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
napajanje za disk
pozdrav. zanima me gdje kupiti napajanja kao šta dođu uz 3.5" i 5.25" eksterne ladice, odnosno kako se takva napajanja zovu, jer ne uspijevam ništa naći. stvar je da mi treba neko napajanje ili adapter/ispravljač koje daje 5V i 12V izlaze, da bih mogao napajat eksterni disk. kupio sam za siću ide to usb kontroler, i sad mi fali samo napajanje. jedno napajanje od icy box-a već koristim i napajam 2 diska , dok su druga 2 adaptera opet od icy boxa spojena na pripadajuća kučišta. trebalo bi mi nešto malo, jer napajanje od kompa je preveliko i preglomazno. trazio sam po domaćim dućanima ali nisam našao, nudili su mi samo napajanje za laptope po dosta velikim cijenama ali opet daju samo 12/16V, a meni treba i 5 i 12. ako nađete neki link na ebay isto je ok jer sam već kupovao preko ebaya. samo me zanima kako se dotični adapteri zovu da bi ih mogao pronaći online. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Možeš si kupiti ovakav komplet ako si na to napajanje mislio: http://the-gadgeteer.com//assets/bra...cable-v2-1.jpg košta otprilike 120kn, jedino je problem što trafo daje samo 12V. samo trafo nisam nigdje vidio.
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#5 |
Premium
|
@mbed , da tako nešto, ja imam upravo takav usb kontroler, i sad mi treba samo napajanje. za poštarinu nije problem, x puta sam kupovao preko ebaya i da se to riješiti a i zaobići carinu. @coconut - ne, treba mi samo napajanje, bez kontrolera. ako netko ima neko napajanje od nekog kučišta koje je crklo, neka javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam doma jedno starije napajanje viška. Nije mi jasno kako ćeš od toga napraviti napajanje za hard, ali ako ti treba rado ću ti ga pokloniti.
![]() |
#8 |
Premium
|
@coconut - tako što ću odrezat defaultni konektor i zalemit molex. to sam već napravio za 2 interna diska, napajanje ih nije htjelo uključit, pa sam uzeo jedno napajanje od starog icy boxa, odrezao onaj konektor, i zalemio 2 sata konektora. i stvar radi, samo šta moram gasit diskove na odvojeni prekidač. btw kakav to adapter imaš, može slika ili specifikacije koje na njemu pišu? @mbed - ja sam taj kontroler kupio onako usput kad sam kupovao u jednom ebay dućanu, bio je čini mi se 2 ili 3 dolara uz neku minimalnu poštarinu od isto tako 2 dolara. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|