|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
MyBook World Edition
Zanima me par stvari u vezi ovog diska Konkretno, zanima me ovaj model http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.520.020 Na nekim review sajtovima sam pročitao da je prijenos podataka sporiji od USB-a. Zanima me je li to istina, jer opet, neke recenzije ne spominju probleme s brzinom. Koristio bih ga kao NAS, a ovo s pristupom Internetu mi nije toliko bitno. Ukoliko možete predložiti alternativu, samo dajte. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako misliš da ćeš dobiti teoretskih 60 MB/s, zaboravi. Najviše što preko USB-a možeš dobiti je 25-30 MB/s. Brže od toga je FireWire, Gb LAN i (e)SATA.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Taj disk bi mi bio spojen na D-Linka DSL-G684T Wireless router. Samo želim da mogu streamati filmove s tog diska bez zastajkivanja. Inače, krivo sam se izrazio, neću ga spajat na USB, nego Ethernetskim kabelom na router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Uf, onda još gore. Taj router je 100 Mb i najviše što možeš očekivati je 10-11 MB/s, to je plafon za 100 Mb mrežu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Nisam još vidio 1 Gb routere, a modem, hm, nema od njega koristi... Jedino uzeti 1 Gb switch, ali ako ga spojiš na 100 Mb router, brzina opet pada na 100 Mb jer se prilagođava najsporijoj vezi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Heh onda ti nema druge nego switch kako ti domy reče...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
pretpostavljam da zelis preko lana povlaciti filmove sa mybooka. ako ces streamati, nemas uopce problema(osim ako nisu HDTV filmovi). ali ako mislis kopirati pa onda gledati, ethernet je trul ako je 100MB ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Brzina tog diska ovisi o brzini mreže (routera) na koju je spojen. 54 Mbps wireless - max 2-3 Mb/s 100 Mbps ethernet - max 9-10 Mb/s 1 Gbps ethernet - trebao bi dati full brzinu diska. Najcesca brzina etherneta je 100 Mbps. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hvala na savjetima, ali već sam se odlučio na WD Passport, ali čim se maknem od staraca složit ću si neki LAN i mirna bosna. Hvala na savjetima, ovo će mi puno pomoć u budućnosti. I tek sad vidim kakvo su smeće ovi routeri koje dila T-com ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|