Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.04.2004., 22:41   #1
odbojka
Registered User

Datum registracije: Apr 2004
Exclamation Hitna PomoĆ!!

pomoću kojeg programa bi mogao istovremeno pretvarati divix u vcd i stavljat titlove?Molim Vas da mi posaljete web stranicu na kojoj bi ga mogao skinuti ili kupiti!

HVALA!
odbojka je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2004., 23:49   #2
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Trebaš TMPGEnc , VirtualDub , SubAdjust , Sub Station Alpha , ffdshow( otpreš njegovu konfiguraciju i metneš kvačicu kraj subtitles tak da ti automatski meče prevod na film koji gledaš , tj pokrene ga automatski.)

Prvo pogledaš dal ti je prevod celi OK , ispravi u njemu i slično.
zatim ga pomoču SubAdjusta pretvoriš u substationalpha tj *.ssa , e onda otpreš taj prevod sa Sub Station Alpha i odabereš celi prevod ( onak ga pocrniš , odabereš , ko kad prek teksta potegneš da ga kopiraš ) i klikneš na style overide ( il kak se več piše) tam odabereš veličinu slova 48 , boju bjelu , i OBAVEZNO metneš script na Central European .
nakon toga prevod sejvaš.

Sljedeče.
1. Pokreneš VirtualDub i ideš na file open i tam otpreš film koji očeš.
2. U virtualdubu ideš na filters - add - subtitler (avery lee) - OK - odabereš prevod koji si prije napravil (ssa)
3. file - start frame server . kad te pita za onu vbr datoteku nemoj zaboraviti kak si ju nazval
kad ti se otpre mali prozorek njega NE GASITI , on ostaje upaljen do kraja kodiranja

Nakon toga
1. pokreneš TMPGEnc , odabereš kaj očeš svcd vcd itd
2. kad te pita za video file i audio file klikneš na browse i kod "Files of tiype " metneš all , onda odeš u folder gde si spremil *.vbr file i njega otvoriš u TMPGEnc
3. prije nego ideš kodirati , tj onaj predposljedni dio gde ti kaže kolko bu mesta trebalo i slično imaš gumb Expert , klikni na njega
i tam imaš "Motion search precision " kraj toga moreš odabrati koji kvalitetu kodiranja očeš, ak nečeš za vreme akcijskih filmova kockaste ekrane i slično onda metni na Higest quality ( very slow)

i pokreneš kodiranje , nakon kaj to skodira pomoču TMPGEnc moreš i taj file podjeliti na dva manja ( File - mpeg tools , imaš za splitanje mpeg fajlova tam)
congratulations , sad imaš VCD ili SVCD film sa prevodom gore.
Meni to radi , i več imam dosta takvih filmova .

Samo pazi , onaj prozor koji se pokrene u vezi "start frame server" NE GASITI DOK SE FILM KODIRA , njega moreš ugasiti tek nakon kaj se je celi film skodiral u TMPGEnc.

P.S.
nek moderator ak mu se da prebaci ovo u Audio, Video, DVD , jer bolje da je tam kad je čisto vezano uz to

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2004., 17:20   #3
odbojka
Registered User

Datum registracije: Apr 2004
DIVIX>VCD+TITLOVI

Kako bi mogao,pomoću jednoga,najviše dva programa da pretvorim Divix u Vcd format i da istovremeno stavim titlove?
AKO NETKO ZNA IME PROGRAMA,NEKA MI KAŽE.A,AKO GA I IMATE MOŽDA KUPIM OD VAS.

HVALA!
odbojka je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2004., 20:17   #4
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
probaj ovdje,u tutorialsima
Staro 03.05.2004., 23:55   #5
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Re: DIVIX>VCD+TITLOVI

Citiraj:
Originally posted by odbojka
Kako bi mogao,pomoću jednoga,najviše dva programa da pretvorim Divix u Vcd format i da istovremeno stavim titlove?
AKO NETKO ZNA IME PROGRAMA,NEKA MI KAŽE.A,AKO GA I IMATE MOŽDA KUPIM OD VAS.

HVALA!
uzmi ArcSoft Showbiz,Ulead,Pinnacle.... ili bilo koji drugi DVD autoring program.on ce ti slijepiti titlove na video i mozes napraviti VCD,DVD....jednostavno i bez nekih voodoo magija

tin. je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno