|
|
Rezultati ankete: koji? | |||
hladnjak zalman zm-47j, pasivni, northbridge hladnjak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 72.41% |
hladnjak zalman zm-nb32k, pasivni, northbridge hladnjak |
5 | 17.24% |
hladnjak coolermaster za northbridge pac-p01-ub, aluminijski |
3 | 10.34% |
Glasači: 29. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
coolermaster ---------------- ![]() ---------------- zalman zm-47j ------------------ ![]() ------------------ zalman zm nb32k --------------------- ![]() ---------------------
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Imo i zlatnog i plavog ali na različitim čipsetima. Sve je to više manje isto ali pošto voliš plavu boju uzmi plavog zalmana ili cm-a
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovisi na koju plocu bi ga stavljo al evo po mojoj logici najbolji izbor bi bio Zalman NB32J zato sto je pravilnog oblika (kao i Coolermasterov) pa se u nuzdi moze dodati i neki 40mm vent na njega ali uz ovoga se jos dobije i Zalmanovo dvokomponentno ljepilo i naravno pasta koje moze posluziti uvijek za nesto a nije skoro ni po cemu slabiji od starijeg brata NB47J.
![]() |
![]() |
#6 |
M.U.P.
|
Plavi zalman, plastične vezice i neki manji vent da pirka po njemu
![]() |
#7 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() To niedde jedno sa drugin
![]() |
![]() |
#8 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
ej drvo, ajde nemoj govoriti o necemu sto nisi radio niti znash sto je to, jer nema smisla.... pogledaj si malo zadnjih par postova + one koje sam ti brisao na trznici, pa si razmisli....ok?
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne ti si ![]() ![]() Složia san više kompjutera nego si ti vidia u životu ![]() Ako neznaš pomoć radije budi tiho i makni se od mene ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
|
A šta se vas dvojca prepucavate:confused: ![]() Plastične vezice ![]() provuku se kroz rupe gdje idu šarafi i zakači se na pasivac
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imo plavog Zalmana na NF2 Ultra i NF4 Ultra čipsetu i uz pomoć 80mm venta na 5v-7v dosta dobro hladi. Po meni je bolji od zlatnog jer ima veću masu a i viši je. @Mrkonja za zalmana ne trebaš nikakve vezice jer nema fixne rupe, tj možeš podesiti udaljenost i kut tako da paše na bio koji ploču sa rupama oko čipa. ako sam dobro shvatio!
![]() |
#14 |
Moderator
|
gore ide 6600gt, gainwardowa, sve je to nekako stisnuto, morati cemo malo bolje pogledati sto uopce stane tamo. sto se tice sli-a, mislim da se nikakvi zahvati nece raditi, jer sli trenutno nije u planu.... ![]()
![]() |
#15 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
ne znam nikog tko je tak nes radio zato pitam, da ak se ikad odvazim znam.tnx enivej ![]() inace na DAGF-ici imam plavca sa jedva nekim protokom zraka i drzi nf4 standard na nekih 35.Ultra ce biti malo toplija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() Vezice se koriste da bi se vent zakačio na pasivca, a ne pasivac na ploču Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
u got your self a winner. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ovako ja sam prvo imal jedan mali vent (30mm mislim) za NB i njega sam vijcima stego na Zalmana, a na NF4 sam koristio 80mm vent koji je stajao između grafe i freezera, ali tada sam još imal Chaintech na kojoj je bilo točno 80mm mjesta od grafe do freezera pa je tako vent idealno sjeo i puhao po Zalmanu. Za DFI će se morat malo potrudit ovisno o tome di će ti grafa bit!
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ovak je kod mene, zalman plavac i 80mm Glacial koji puse po njemu (speedfanom spusten na 60% odnosno 1400 o/min ![]() Znaci, obljepio sam rubove venta (2 puta napravio krug) i prije nego sam zaljepio krug, stavio sam popreko selotejp (dobro nije selotejp al se nemrem sjetit kak se zove to ljepljivo) i onda sam taj okomit zaljepio oko freezera64
![]() |
#22 |
Moderator
|
Ma ovo je samo trenutacno...ak se skupi lova onda ide naprijed na kuciste 120mm i micem ovog 80mm... Ma kaj bi bilo procu? Ak je vec pretesko, a nije, onda bi se cooler odmaknuo od proca sto bi znacilo povecanje temperature (a meni je temp ista). A i ekipa je zamjenjivala ovaj cooler na procu sa 92mm ili cak 2 takva...tak da sumnjam da moze freezeru ili procu biti nesto ![]() Sam freezer je jako pricvrscen, a ni on nije toliko tezak (od aluminija je)... Mene je vise strah da mi ne pukne taj selotejp ![]() A inace, tako mi je vec 2 tjedna, al velim, to je samo privremeno... Inace, nemam senzor na NB-u tak da nemrem tocno rec kolike su temp. sa ili bez venta pri loadu... Al u svakom slucaju je zalman na dodir kipuc kad se makne vent, a ovako je topao...
![]() |
#24 |
Moderator
|
mali OT: dajte mi samo recite se moze nabaviti nekakav jeftin senzor za temp? Na staroj soltekici sam imao jednu zicu sa senzorom koju sam mogel staviti gdje god sam htio... @atha ak postanje gnjecav, mislim da se onda mozes pozdraviti sa NB-om ![]()
![]() |
#25 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
preporuka za cm, premda je to sve više manje isto, ali eto, meni se pokazao dobar, a po potrebi se lako savija ako nešto smeta |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Plavi Zalman ali se mora ili zalijepiti ili s vezicama, ak se želi imat grafa u prvom slotu. Jer problem je kaj su držači ma kraju zavijeni pod 90° tak da je plavi zalman pod kutem i blokira mogućnost stavljanja grafe u prvi slot. Inače meni je pod loadom oko 42-44 po Zalmanu puše 12cm vent na nekih 1000 okretaja.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
da sazmem: -preporucas zalmana -temperatura ti je pala za 10c u loadu -ucvrstiti ga vezicama... hvala ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|