|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Konačno u Hrv: Leadtek PxDVR3200H
Evo ga: najbolji hibridni TV tuner je konačno postao dostupan u Hrv. http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1730057 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
yeeeee. šta mi vrijedi kad nemam para za njega. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
nije ni skup. kao nekad skystar
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Postojeci Leadtek me nije usrecio. Razmisljam o promjeni. Zasto je ovaj najbolji? Postoji li neki razlog ili...?
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Uzeo sam ju danas, neam vremena još isprobat, za vikend ću se poigrat s njom ![]()
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
Citiraj:
ovaj je najbolji iz nekoliko razloga: - za PCIx je - Leadtekov softver za gledanje TVa - najjači Conexantov chipset koji je vrlo podržan od raznih drugih softvera za gledanje TVa - ima mpeg2 enkoder za analogni signal; dakle, za sve one koji žele pravi Timeshifting ili snimanje programa bez muke - Leadtek brine o podršci svojih proizvoda i odgovaraju na upite email-om sa riješenjima - najbolji omjer uloženo/dobiveno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nisu ti baš nešto razlozi. Novo sučelje ništa ne znači. Isti vrag ko i stari PCI, ima ga svaka novija ploča. Leadtekov softver me nije nimalo oduševio još od TV2000 Expertice, dapače (problemi sa mute-anjem prilikom ulaska u program, podrška za mnoge codece, a rijetko je sa kojim radila kako spada, osim sa svojim koji dolazi sa PVR-om). Ajde, za chipset se baš i ne kužim (tj. vjerujem ti da je najjači), no ako kartica ima BDA drivere, velike su šanse da će raditi sa većinom programa (zato i jesu stvoreni BDA driveri), što ne ? Pogotovo kada govorimo o DVB-T-u i programima za gledanje istog ? MPEG2 enkoder dobro dođe na slabijim računalima, svakako. No svaki procesor danas, počevši od onoga od ~250kn (AMD LE1600 npr.) može bez problema snimati i bez toga. Dapače, ja sam se uvjerio još davnih dana, da je loš analogni signal najveći neprijatelj snimanju analogne TV. O podršci otom-potom. Baš se i nisu pretrgali kad im je falio TTX u PVR-u kod DVB-T-a. IMHO, kod TerraTeca sam vidio puno bolju podršku (imaju FTP na kojem dosta redovito izbacuju bete kako im ljudi sugeriraju na poboljšanja; ako se netko sjeća, jedan član sa ovog foruma im je poslao stream od Croatela i ubrzo su izbacili betu koja je mogla bez problema vrtiti sa Croatela; od tada se i pojavio njihov codec ukomponiran). Najbolji omjer ? Ne bih se baš složio. Preskupa je, po nekom mojem mišljenju. Naravno, sve ovo je IMHO, jer sam imao posla sa Leadtekom i njihovim (za sada samo analognim) tunerima. ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Potpisujem ovo za Terratec. Čak sam i vidio kad je netko imao problem sa nečim da su liku posložili neki driver i ponudili da skine. I nimalo manje bitna stvar, sa njima najbolje rade mpeg4 codeci za dekodiranje Croatelovog streama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Ono što me najviše kolje je Croatel. Nikako do njega. Nikakvim trikovima. Ali zato na najjeftinijoj PCMCI karici i istoj anteni (preštekam kabel) Vidim croatel bez ikakvog problema. Dakle, slabije prima signal. Istina da je antena loše postavljena, ali PCMCI radi i s takvom antenom. Od svih razloga najbolji je software. Jednostavan je do bola, ali zato od Croatela preko njega neće biti. Pa ni to nije razlog da se kupi "najbolja" kartica. Isti je to drek koji imam. Solidno i ništa previše dobro.
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Banned
|
Citiraj:
na mom Core2Duo i 2gb rama to nisam uspio, tj. uvijek se video barem malo zatrza, barem svakih 10-15 sekundi... Citiraj:
s druge strane, Leadtek možda ne riješi iste sekunde, al bogme riješavaju s vremenom. ovaj tvoj primjer s Terratecom je ekstreman jer su valjda jedini igdje ikad od svih firmi koji slušaju kupce. To nisam čuo da itko drugi radi... čuj, ako bi možda bi mogao dat primjer neke sa ISTIM specifikacijama a koja je jeftinija, puno bi mi pomogao... Citiraj:
Inače, smatram da analogni tuner koji nije podržan od Dscaler i ChrisTV softvera, nije vrijedan spomena jer još nisam naišao na softver za analognu TV s boljim mogućnostima od to dvoje (pogotovo Dscaler) S digitalnim pak nemam toliko iskustva pa o tome neću nit pričat Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.02.2008. u 21:53. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Teško da će bit nešto od reviewa, nemam zadnjih dana vremena ni kavu popit, a još veću ludnicu imam za vikend. Još i sljedeći tjedan fax počinje ![]() Nego kad smo kod kartice, odmah ogromni problemi, odvojio jučer sat vremena, upiknem karticu u komp, pokrenem, komp ju prepozna, snimim drivere i Winfast PVR2. pokrenem i ništa se ne dešava (spojio sve i daljinski i Fm antenu i Tv antenu-kućnu). Sa kućnom antenom DVB-T signal nisam ni isprobavao za početak nego odmah okrenuo na analog. izvrtim skeniranje ne nađe ni jedan program, okrenem ja na radio kad on uopće ne trza, niti šumova nema, samo tišina. Reko možda je do njihovog softa, snimim ja Powercinema, prođem kroz setup di mi ljepo prepozna karticu i podesim sve stvari, pokrenem opet ništa, tv 0 bodova, radio koju kod frekvenciju stavim šumi non stop. Mislim si, kartica je mrtva, no piše ljepo the device is working properly a i svi media programi ju uredno prepoznaju, skinem posljednje drivere s neta, opet ista stvar. Ond sam odusto jer nisam se imo vremena zaje...at više. Sad sam stigo doma i prestrgan sam da pokušam nešt napravit pa ću pričekat do sutra, sutra imam namjeru odnjet komp u dnevnu sobu i spojit na vanjsku i TV i FM antenu da probam DVB-T. Pa ću još probat ubacit karticu u sestrin komp na kojem je Vista. I ako to ne proradi onda više neću znat kaj da radim. Za sad najviše sumnjam u Windowse (XP 32 bit, SP2, svi updeatovi do ove god) jer pri instalaciji drivera mi izbaci ono da kartica možda neće radit, i ja stisnem Continue anyway, te je onda na kraju prepozna i sve al očito ne štima neš jer nikakvog signala ne daje Zato molim sve članove koji su imali bilo kakvih problema sa bilo kojim leadtek karticama neka napišu kak su to riješili....
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Nedavno sam probao i u MediaPortalu uhvatiti Croatel i uspio sam. U DVBVieweru i Homecinemi već radi standardno dobro. Velim, jedina zamjerka jest daljinac malo lošiji (no vidio sam da ima USB verzija prijamnika, koju sam bratu kupio, i koja radi puno bolje nego ova moja kod koje se prijamnik uštekava odozada). Citiraj:
![]() Citiraj:
Leadtekicu sam istu i ja imao, PVR me malo izluđivao (mute prilikom ulaska u njega), ponekad je zvuk kasnio za slikom. Nisam baš bio oduševljen. Digitalna je bolja, naravno, hibridnih tunera ima po stvarno niskim cijenama (puno manje negoli što košta moja Cinergy HT PCI ili ta Leadtekica što ju ti hvališ).
![]() |
![]() |
#16 | |||||
Banned
|
Citiraj:
- možda Leadtekica traži novu verziju PCIe utora? Koju matičnu imaš Citiraj:
a druga odlična funkcija, Timeshifting, je nezamisliva bez HW encodera! i ja sam svoju bio tak negdje platio i uistinu nit pod razno ne vriejdi toliko para, čisto zbog toga jer je vrlo podbacila oko kvalitete analognog signala i oko softvera za gledanje TV-a. Meni se njihov softver stalno rušio, te sam DVB signal gledao pomoću DVBviewer-a a ne preko njihovog... no kako mi je kvaliteta DVB signala na njoj izgeldala lošije neg kvaliteta analognog na Leadtek Expertici, prestao sam ju uopće gledat i prodao ju Citiraj:
Citiraj:
Da bi se to izbjeglo, mora se koristit dobar softver, poput ChrisTV-a, u kojem se to može isključit, i uključit po potrebi (za snimanje recimo) Tu mani umaju SVI PVR tuneri... (tuneri sa HW encoderom). No zadnji koji sam ja imao je bio ATI 550 Pro, te se toplo nadam da su današnji PVR tuneri (poput ovog LEadteka) preboljeli te bolesti Citiraj:
i nebi se složio da je digitalna bolja - ako imaš kabelsku kao ja, analogna je savršena i za nijansu stvarnija neg DVB-t. zbog toga želim preć drito na HD DVB-t (croatel), jer dvb-t vulgaris nije vrijedan prelaska... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#18 | |||||
Moderator
|
Citiraj:
Snimiš dva sata filma nekog 4GB, pogledaš kasnije pa pobrišeš. Ako želiš na DVD prebaciš eventualno. Kako? Pa meni je radila bez ikakvih problema i na Leadtekici staroj, kao i na ovoj, trenutnoj Terratec-ici. Tu se slažem s Jelcom. Citiraj:
![]() Druga je stvar što ti imaš kabelsku, pa ti analogna izgleda najbolje što može. Ja imam doma riblju kost koja gleda direkt prema Sljemenu i odašiljaču, nema nikakve prepreke između. Na telki (u dnevnoj sobi) su mi svi programi dobre kvalitete, jedino je Nova malo lošija. Na Leadtekici sam imao dosta lošiju sliku nego li na telki. Mislim da mi je samo HRT2 bio koliko toliko bez snijega. Zato i jesam pokušao sa DVB-T-om i preporodio se. Svi kanali imaju puno bolju sliku (uostalom, ja sam i stavio slike digitalnog i analognog signala na onaj thread na forumu), nema više kašnjenja zvuka za slikom (čak niti na analognoj, što je Leadtekica znala raditi nakon snimanja dužeg od sat-dva). Sad dolazimo do drugog dijela. Drugi softver. Leadtek TV2000 Expert se mogao dosta koristiti i imao je podrušku u Dscaleru i ostaim programima za analognu TV, no onda si se morao pošteno pomučiti da bi upogodnio daljinac sa tim programima. A gledanje telke bez daljinca mi je komatozno. Nasuprot tome, Terratecov softver (za druge neznam, stoga i govorim samo za svoj s kojim imam iskustva) za daljinac je prilagodljiv i radi na principu keyboard shortcuta i možeš bilo koji program koji ima shortcutove prilagoditi njemu. Druga stvar što daljinac ne hvata najbolje pritiske na gumbe. Citiraj:
Citiraj:
A zanimljivo je da se na istom signalu, na Terratecu to ne događa, kao što se na Leadteku znalo - da se nakon sat-dva počne zvuk i slika desinkronizirati. Citiraj:
Tko ima kabelsku, njemu jest slika odlična i ima hrpu programa. Tako da se mora dobro promisliti za što se ima mogućnosti te onda kombinirati jel ti treba analogni, digitalni, hibridni ili pak satelitska kartica. No, jednom kad upogoniš primjerice TVserver + MediaPortal + WebEPG, pa opališ snimanje 4 programa istovremeno (čisto za demonstraciju) i gledaš televiziju na svim računalim u mreži (a da samo jedno ima karticu) - e to je nešta što analogna televizija ne može.
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
@subtex: sad neznam je li ti tko odgovorio u ova 2-3 duža posta jer mi se neda čitati sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
sve u svemu, zaključak je da tuneru u biti ne fali ništa osim što je preskup, no to je stvar osobnog načina razmišljanja pošto spomenuta al pari kartica, Terratec HT, košta 417kn i ima slabiji chipset te nema HW enkoder, a DVR3200 košta 520kn i hardverski joj ne fali ništa... drugim riječima, moja početna izjava, da je DVR3200 najbolji tuner, izgleda da stoji pošto joj nije dokazana nit jedna mana IMHO, ja bi ipak radije kupio leadtekicu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Ma dobro, ja sam uspoređivao sa Terratekicom jer nju jedino trenutno i koristim (a davno sam imao i analognu Leadtekicu, stoga nije da baš mlatim slamu). Reci, jel se može daljinac upotrijebiti sa drugim aplikacijama ? Winamp, Foobar, razni multimedijalni playeri ? U pravilu, svi programi koje bi mogao na daljinac kontrolirati (PowerPoint prezentacija npr.)
![]() |
#22 |
Premium
|
Evo kartica proradila, napokon ![]() ![]() ![]() A o samoj kartici nemogu puno, malo sam gledo tv, malo slušao FM, pa snimao i jedno i drugo, sve radilo bez greške, u detalje nisam išo, za sad... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Banned
|
Citiraj:
si probao dal radi s Dscaler-om il s ChrisTV-om (za analogni signal) i pliz opali koji capture od sva tri signala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Stavio sam jučer tu karticu u HTPC i power cinema 5 mi ju ne prepozna, jel to u redu ili nešto nisam dobro napravio...zadniji drajveri sa Leadtekove stranice. Njezin soft radi OK , slika i ton kod gledanja solidni ali kod snimanja malo trza (xp pro+sp2). Ni Vista media centar ne prepozna karticu, a na Wiv fastu 2 u opcijama za snimanje uopče nemam zvuk za podesiti (sve instalirano)...kod gledanja imam zvuk...kad programiram snimanje diže ga uredni iz stand bya ali kad bi trebalo početi snimanje na ekranu se pojave kose crte, u pozadini sve poplavi i komp se zblesira Imaš možda ovo: ChrisTV Lite - Add-On Extra Package Molim pomoć oko podešavanja. Zadnje izmijenjeno od: tintin. 27.02.2008. u 09:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
Zadnje izmijenjeno od: gesaugen. 29.02.2008. u 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Nisam isprobavao još, stvarno nemam vremena, studiram, imam full time job + radim joše jedan poslić za pinku sa strane. Tako da doma samo spavam, evo danas se digo u 7 ujutro, sad sam došo doma tek, i tak svaki dan....već tjednima ![]() ...tako da ćete prije dočekat da neko drugi kupi karticu i baci review nego da ja ulovim vrijeme ![]() Sutra imam u planu na povrtku s posla kupit razdjeljnik i nekaj kabla da provedem vanjsku antenu do sobe tek.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jesi isprobao napokon? ![]()
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007