|
![]() |
#1 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
prijenosni hard-USB, firewire ili nesto drugo...
Ovako, zanima me da li tiko zan gdje bi to mogao kupiti, ili barem ona kućišta u koja umetnem disk po želji(još bolje).Ima li tko i kakva su iskustva?Znate li gdje toga ima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
pa ono... sad već u svakom shopu. tražiš eksterno kućište za 3,5'' hard disk. moja je preporuka (s njima imam najviše iskustva) USB2.0 na stranu brzina, ovo je čisto radi kompatibilnosti. postoje kućišta koja imaju i FireWire i USB tak da ono... can't go wrong. I dobro je uzeti neko koje se može napajati i iz USB (odnosno FW) i da još ima i AC/DC adapter. zašto? pa ono... od viška glava ne boli a možda bash naletiš na neki komp s slabom pločom ili lošim napajanjem ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
FEATURES BENEFITS True Plug&Play and hot swap function Fully USB 2.0 and USB 1.1 compliant No driver required for Microsoft Windows Me/2000/XP/Mac OS 8.6 and above Powered directly via USB port LED indication for read/write operations canyon CN-HD337 ->svega 300 i nešto kunića u feniksu.za 3.5" diskove.što kažete? Mislim da mi firewire, s obzirom na usb 2.0 standard nije ni nužan nekako...Tu onda ubacim neki disk, bilo koje veličine->mora biti klasični ATA koliko shvatih.što kažete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
frend je u kingu kupio nekog "matrix", uglavnom kutija je poveca, al prima i uredjaje tipa cd-rom dvd-pekac i slicno. korisna stvar. no ako ides na izgled i velicinu, onda uzmi sam 3.5'' kutiju. i bilo bi dobro da ima i FW i usb2.0, nikad neznas kad ce zatrebat. primjera radi, jedan drugi frend ima novi komp (HGSROT), i naravno nisu mu ugradili one dodatne USB2.0 portove... bilo bi fora da je imo FW direktno na ploci ž, al nije ni to... tak da je bilo 3GB podataka preko usb 1.1 o vremenu ne treba ni pricat ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
www.pc-shop.hr 2.5" 2500DAP, tu ja imam, USB 2.0, dobro izgleda, napaja se iz USB porta ako je 2.0 i zahtijeva dodatno napajanje iz jos jednog USB porta ako je 1.1 3.5" postoji u istom ducanu, ne znam oznaku ali je to nama svima poznati "metal gear box".. isto usb 2.0, isto zakon..
![]() |
#6 |
|
Hvala.horza je u pravu, to sam si i ja mislio... ima nešto što se napaja iz usb-a, a po potrebi i iz strujne mreže? Za svaki slučaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Mislim da ne postoji 3.5" eksterno kuciste koje se moze napajati samo iz USB-a/FW-a, svi koje sam ja vidio imaju eksterni AC/DC adapter koji se spaja na klasicnu gradsku mrezu. Ako je netko pak vidio 3.5" koja se napaja iz USB-a, nek vice ![]()
![]() |
#8 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
nemam pojma koji brend niti ništa, ali 100%. kad dođe sljedeći javim.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ja zivim u domu ko bubreg u loju imam svoj bioritam nije previse hitan.. OoooOOOOooooooooOOooo ![]() Samo ti javi.. I imas dobar sig ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|