|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Koji reciver odabrati?
Prije mjesec dana kupio sam zvucnike http://www.kimtec-cg.com/vivax/image...231921_big.jpg Prednji samostojeći zvučnici 2x 110 W, impedancija 4 ohm, osjetljivost 89 dB, frakvencijski raspon 40-20 kHz Stražnji zvučnici 3x 35 W, impedancija 8 ohm, osjetljivost 88 dB, frakvencijski raspon 60-20 kHz Centralni zvučnik 1x 45 W, impedancija 8 ohm, osjetljivost 88 dB, frakvencijski raspon 60-20 kHz Pa sada na red dolai reciver imam ponudu od jednog lika za ovim pionirovim VSX-D812-S reciverom -star dvije godine 1000 kn naovodno da ga je on platio 2500 kad je bio novi -da se izvinem sto sam stavio njegov opis u slikama jer vise neradi ta stranica sa koje sam bio ipiso opis pa sam ih mora-o skenirati ![]() http://img521.imageshack.us/img521/787/40066882ho4.jpg http://img150.imageshack.us/img150/9987/75037917ps7.jpg Pame zanima sta vi mislite: -dali bi bio dobar izbor uzeti taj polovni reciver ili traziti neki novi? -dali se isplati za te novce? -dali on odgovara za moje zvucnike ? -malo me pati kako to podesit (nemam nikakvog iskustva sa tim) koliko sam ja skonto reciver daj 6x120W na 8ohma –a zvucnici ![]() -kasnije bih MOZDA dodao umesto jednog prednjeg zvucnika jedan niskotonac Zadnje izmijenjeno od: miky. 18.01.2008. u 23:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Pa zar nitko nesto da napise ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ako je ocuvan taj Pioneer je solidno rjesenje, nemoras insistirati na novom ipak to nije cd ili dvd da ima pokretnih dijelova koji se habaju tako da se ta komponenta moze kupiti polovna, naravno isprobati dali sve radi i da nije ostecen.Cak sam i ja neko vrijeme ludio za tim modelom jer mi se jako svdio pogotovo nakon testa u T3 magazinu koji sam kupio te godine na moru. P.S. Nakon toga ti je na redu subwofer jer HT bez njega je nula bodova.
![]() |
#4 |
Premium
|
-E ja ti nigdje nisam mogao naci neki opis recivera na hrvatskom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -sta mislis o podesavanj -kak to ide - i dali se moze podesit svaki izlaz posebno ili bas mora 6*120 ![]() Ja ih planiram 90% koristit za muziku -dal i onda bas treba subwufer? a i ovako se odlicno cuju basovi i sve ostalo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
bilokoji, nisu vivax zvucnici bas neki hifi da moras sada gledati koji receiver i sub uzimas, sa svima ce biti isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nisu ni losi - tuku ko mutavi mislio sam neki konkretan-direktan primer za sub al pustimo sada sub mene najvise sada zanima reciver a najvise ovo ![]() o podesavanj -kak to ide - i dali se moze podesit svaki izlaz posebno ili baš mora 6*120 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
pa dobro nisam ni ja gluh da sad bude ono bezvezno krestanje ali razumem sta oces rec ali buraz o ovome nemam pojma o podesavanj -kak to ide - i dali se moze podesit svaki izlaz posebno ili baš mora 6*120 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ma kakvo hebeno podešavanje?? što si navalio? pospajaš sve i to tije to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
pa kako nebum navalil Stražnji samostojeći zvučnici 2x 110 W, impedancija 4 ohma znacu ja iz spojim na izlaz od 120w na 8ohma i pojacam do kraja i budem dobil 240w na 4 ohma -al to neide samo do 110 eventualno 120 -akamoli ostali zvucnici! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Sve se zivo moze podesavati, znaci svaki zvucnik posebno udes u meni i stimas, nivo, udaljenost, kasnjenje itd. Sto se tice testa na hrvatskom posalji mi mail na PM. pa cu ti u toku dana iskenirati ovo iz T3 magazina ako hocas naravno. Receiver je odlican ja sam imao do sada dva pioneera, yamahu, technicsa a sada sam na Marantzu koji mi je daleko najbolji mada je yamaha imala brdo DSP efekata, ali ja volim film i muziku bez tih gluposti a marantz je daleko kvalitetni. Za sub su ti vec rekli alo hoces samo da lupa uzmi prvi koji ti naleti od 80-150W aktivni naravno, a ako hoces kvalitetu onda se spremi da istovaris novcanik, mad ti sub stvarno treba za ht jer filmovi bez suba ili cak dobri koncerti su uzas zivi.
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma na te vivaxe spoji bilo šta... kupi taj pioneer i onak će ti biti overkill za te zvučnike, što ćeš skužiti kroz vrijeme ili prilikom prvog spajanja nekih drugih zvučnika. onda ćeš mijenjat zvučnike i kupit nekaj poštenije, onda ćeš skužit da ni risiver nije baš nešto, pa onda njega zamijeniti i tako u krug ![]() naravno ništa loše ne mislim, ukratko - kupi paju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Dajte ispravljajte čovjeka... Citiraj:
Citiraj:
Uostalom, čuti ćeš i sam po zvuku koliko smiješ pojačati. Ne znam odakle ti ta ideja ali to nema ama baš nikakvog smisla. Sub spajaš na izlaz za sub i nikako drugačije. I gdje ćeš odspojiti jedan prednji zvučnik...pa na šta će to zvučati kada svira samo jedan prednji kanal.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 18.01.2008. u 12:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Citiraj:
![]() zafrkanciju nastranu, djeluješ kao da imaš volje pogotovo jer tipkaš po netu pa zašto onda nebi malo provrtio manual jer vjerujem da bi ti razjasnilo neke stvari i eliminiralo nekakva pitanja...ne mora bit u papirnatom obliku ... @syss - daj reci iskreno jel si sretniji sad ili kad si bio 'bolestan' ? mislim da si više novca potrošio uglavnom zbog želje za tim naglim 'otrežnjenje' nego da si ostao lagano intoksiciran :P istina ne znam koliko si bio bolestan ali nisi valjda ko narkomani prodavao stvari za kupit nesto s markicom.... ak se mene pita potrebno je samo odvagnut koliko ti znači nešto što ti smeta ...a meni dosad nije ništa toliko smetalo da nemam snage 'povuč ručnu' bez neke pomočne prisile .... ![]() @ newalss , vidi se da si tip za stereo ![]() što se tih spomenutih par šumova.... istina da u stražnjima / filmovima uglavnom nema zanimljivog da bi većini isplatilo ulaganje u neki bolji veči zvučnik. Iako iznimke ne potvrđuju pravilo jel se tebi isplati veliki straznji skužiš tek kad doživiš nešto kako spada gdje se pokaže baš taj minus .... npr. naletiš na scenu koja baš traži veliki stražnji kao što je prelet helikoptera (mislim da je bilo u blek hovk dovn) ...taj ugođaj ti mali zvucnik ne može pruzit.... Znam jer imam male stražnje koji su odlični za te novce ( stara Cresta 2 / znam grozota ![]() iako je situacija sa subovima i kucnim kinom približno ista na to gledam drugačije gledao npr onaj 'šušavk redemšom' i tu stvarno nema materijala da bi se sub isplatio ...osim 2 scene mislim... a za vrijeme te 2 scene nisam požalio ni kune koja je u njega otišla... ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
95% uzimam taj jreciver! ![]() I kako bi bilo najbolje da ga spojim s kompom? I sta mislite o ovom subwoofer-u? http://www.svijet-medija.hr/sony_sa-...14370,154.aspx http://video.google.com/videoplay?do...arch&plindex=0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Kad ste se već toliko raspričali o wattima u tolikim količinama neka nas netko bar prosvijetli kako jedan receiver koji ima maksimalnu potrošnju od 300W koju dobiva iz gradske mreže ima izlaznu snagu duplo, čak i 4-5 puta veću nego potrošnju. Sintetizira li se energija negdje ili? Ah da...poleđina na slijedećem linku: http://www.son-video.com/Rayons/Home...812_Dos_TG.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Sta mislis jel mogu ta obadva stojeca na jedan kanal (serijski) -pa bi to bilo to ! -Malo glupo zvuci i cisto sumljam da ce to tako moc al -zato i pitam? Zadnje izmijenjeno od: miky. 21.01.2008. u 22:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Ako ti ploca ima s-pdif onda lijepo spojis komp. sa njim na reciver (rca ili optika), a ako ne onda izlaz iz zvucne kartice Line out na recimo aux na reciveru i to je to.
![]() |
#30 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|