Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2008., 14:59   #1
CyberT
Emperor of the Cyberspace
Moj komp

CyberT's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Podrška za S.M.A.R.T na visti

Pozdrav!
Htio bi samo upitat da li postoji neki novi driveri s kojima se omogućuje s.m.a.r.t na visti na nforce 650 čipsetu. Kolko ja znam trenutni driver koji se mogu skinut sa njihove stranice ne podržavaju tu, a vidim da su jako stari pa me zanima da li im je u planu da izdaju nove drivere.
CyberT je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2008., 15:08   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa kaj će ti uopće nvidijini storage driveri? Ako ne koristiš hotplug ili RAID nema smisla niti instalirati ih, zvekni SATA kontroler u IDE mod i nemaš nikakvih briga, inače ne vjerrujem da imaju takvi driveri jer je sa nforce4 ista stvar i od starta Vista ere kad ih staviš nestane SMARTa - pa ono ako do sad nisu rješili na nforce4 mislim da ni nebudu niti na nforce6 ili ikojem drugom, očito ne smatraju to problemom...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2008., 15:19   #3
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Pa na jednom forumu sam naišao baš na raspravu o ovom problemu i tamo sam saznao da ako koristim windowsove drivere da su performanse hard diskova lošije. Sad neznam koliko lošije, ali opet...
Staro 13.01.2008., 15:22   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Nisu lošije ja sam benchao svoj disk i potpuno je identično prošao koristio M$ drivere ili nvidia drivere i to i na XPima i na Visti, dane govorim da u standardnom radu ne vidiš ama baš nikave razlike, rekoh ti ako ne koristiš RAID ili Hotplug netrebaju ti driveri, a posebno ne ako su ti kontrolerri u IDE modu...
Staro 13.01.2008., 15:29   #5
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Ok! Hvala na pomoći. Budem onda tako napravio. I još samo jedna stvar. Imam problema sa sleepom u visti. Naime kada pokušam stavit komp u sleep on se krene gasit i kada bi se trebao ugasit samo se ponovno upali i pokaže mi logon screen kao da sam se samo odlogirao, tj. kada se nakon sleepa ponovno upali ne restarta se nego jednostavno izgleda kao da sam ga istog trena pozvao iz sleepa. Pokušao sam iskopčat neku periferiju spojenu na komp, ali opet je sve isto. Znam da mi isto tako jednom nije radio na 32-bitnoj visti, a onda je kod druge instalacije radio.
Staro 13.01.2008., 15:33   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Hmm to može bit i do problema s driverima ali probaj prvo otić u BIOS i pogasi one sve Wake On i Monitor this shit gluposti u power managmentu (osim ako ti neka od njih baš nužno treba naravno) pa onda probaj poslati Vistu u sleep...
Staro 13.01.2008., 17:36   #7
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Evo malo sam se igrao i skužio da je izgleda problem u mišu ali i u još nečem. Neznam kako se prije nisam sjetio pogledat u event viewer. Tamo sam vidio da je komp izašao iz sleepa zbog nekog usb uređaja. I onda sam isprobavao jednog po jednog i skužio da kad iskopčam miša da radi. Ali tu sam naišao na novi problem. :-( Kad ga probudim iz sleepa dobijem lijepi plavi ekran :-) na kojem piše da ima nekakvih problema sa memorijom. I šta sad. Ajde barem sam otkrio dio problema.
Miš je Microsoftov IntelliMouse Explorer 1.0A, to je bežični miš star već jedno oko 4 godine, ali još uvijek super radi. Sad ako i je problem u mišu zašto mi je sleep radio na prethodnoj instalaciji viste.
Staro 13.01.2008., 17:47   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Reko vjerojatno ti se pokolje deiver s nečim, ugasi monitoring u BIOSu a sve kaj ti netreba nužno, napon za USBe u standbyu/shutdownu isto ugasi ako je upaljen možeš probati i u device manageru stavit na miša i USB port na kojem je on "Windows can turn off this device to save power" pa vidi što će se dešavati i u krajnjosti probaj novije ddrivere naći za mišonju, možda ima revizija koja rješava taj problem ko zna...
Staro 13.01.2008., 19:00   #9
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor CyberT Pregled postova
Ok! Hvala na pomoći. Budem onda tako napravio. I još samo jedna stvar. Imam problema sa sleepom u visti. Naime kada pokušam stavit komp u sleep on se krene gasit i kada bi se trebao ugasit samo se ponovno upali i pokaže mi logon screen kao da sam se samo odlogirao, tj. kada se nakon sleepa ponovno upali ne restarta se nego jednostavno izgleda kao da sam ga istog trena pozvao iz sleepa. Pokušao sam iskopčat neku periferiju spojenu na komp, ali opet je sve isto. Znam da mi isto tako jednom nije radio na 32-bitnoj visti, a onda je kod druge instalacije radio.

o ovom problemu sam citao u pc chipu,ali se moram sjetiti rijesenja ..uglavnom greska je u windowsima ne u tvom kompu
Staro 13.01.2008., 20:44   #10
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
o ovom problemu sam citao u pc chipu,ali se moram sjetiti rijesenja ..uglavnom greska je u windowsima ne u tvom kompu
Daj mi samo reci u kojem je broju pcchipa to pisalo?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2008., 19:13   #11
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Evo izgleda da sam uspio riješit problem. Malo sam prčakao po device manageru i našao i isključio opciju "allow this device to wake up computer" pod "mice and other pointing devices". Ali još uvijek sam imao BSOD. To sam riješio tako da sam instalirao zadnje drivere za grafu, a slučajno sam vidio da je izašao i novi bios za matičnu pa sam i njega instalirao i za sada sve super radi! :-) Hvala svima na pomoći!!!
Staro 14.01.2008., 19:38   #12
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Rekoh ti ja da te neki driveri pucaju...

Ajd super da si rješio...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno