|
![]() |
#1 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Pravilno gašenje eksternog harda....
Imam već duže vrijeme jedno eksterno kučište za hard na kojeg stavljam bekup i ostalo a to na sebi ima lampicu i tek sam nedavno nešto primjetio. Tek kad sam bacio pogled na onu lampicu na kućištu / indikacije rada hard diska koja se stalno pali i gasi primjetio sam kako ta lampica na vanjskoj ladici svijetli stalno..... a mislim da u upustvima od ex. kućišta za hard stoji da ne gasim hard koji nešto radi....a kako ovo izgleda da stalno nešto radi kako bi onda trebao ugasit taj hard ????
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
safely remove hardware
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
undercover
|
Tako ga 'gasim' svaki put međutim nije u tome stvar.... čovjek bi po tom očekivao da je lampica ustvari indikator upaljenosti ex.harda u struju međutim pošto pri paljenju zatitra očito nije tako... ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nažalost, ne pomaže Safely.. - hard vrti i dalje. TomRi je dosta davno unutra ubacio 2 releja koji su radili tako da kad je bilo SRH da su se hardovi stvarno i isključili (bilo je slika s opisom svega tu na forumu).
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.01.2008. u 17:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa obicni korisnici NEMOGU editirati naslov topica...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ex hdd
na mone vanjskom hdd-u lampica gori u dvije boje-kad neradi kao nista je zelene boje-a kad radi je cvene boje-i kad ides na safely remove hardware on ce ti i dalje vrtit-ti ga lipo iskljuci i to ti je to.....znaci-mone uvjek gori zelena lampica-to bi znacilo da je hdd pod naponom....bar ja tako mislim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() Možda če ti zvučit čudno no nekad ljudi par dana ne pogledaju topic u kojem su postali iz ovog ili onog razloga...inače nebi bilo razloga da to ne napravim ako mogu ...iako ne vidim uopče razloga da se to uopče ostavlja meni pošto je to jedan o najvažnijih poslova za Moda... No dosta.... @bruno... kutija ima samo svijetlo jedne boje ....šta mogu ..neka jeftina ...u biti kupio sam najeftiniju koja je imala fw konekciju @coconut.... malo sam pogledao taj topic i ako sam dobro pratio ti releji u biti ne rješavaju ništa osim Tomove 'ljenosti' da ugasi prekidać prstom :P ? Pa to radi s klikom miša .... A kako izgleda da ja imam samo svjetlosni indikator 'vrtenja' harda no ne i pisanja/čitanja kako znat jel ga stvarno mogu samo normalno ugasit s obzirom na ono upozorenje da se ne gasi disk koji piše.... ? btw, nadam se da je jasno da se zahebajem s upotrebljenom rječi ljenost jer se to ne može upotri***it za nekog tko si da truda za ono što je radio ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa gle, ti kad disk "isključiš" u Safely Remove Hardware, možeš ga bez brige ištekati jer ta opcija služi upravo za to, da prekine prijenos podataka na/s tog diska. Da imaš HDD LED-icu na kućištu, 99% ne bi svijetlila nakon toga.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|